Preco mat deti? Prosim len o rozumne a duchaplne odpovede

Príspevok v téme: Preco mat deti? Prosim len o rozumne a duchaplne odpovede
Veronika86

Vela manzelskych parov to pozna. Pridu do veku okolo 30-tky a od svojej rodiny,blizkych,alebo znamych pocuvaju len tieto otazky: ´´Cakate uz dieta?´´ ´´Kedy budete mat deti?´´

Kym som mala okolo 20 rokov,tak som ako mnohe hovorila,ze ja nad detmi nerozmyslam, a ze mam na to cas. Ked je ale na krku pomaly 30-ka,tak som aj ja nutena nad touto temou vazne rozmyslat. Nie ze by zacali tykat biologicke hodinky,ale z toho dovodu,ze je lepsie mat dieta trosku skor a nie az keby som mala mat 35.Tak musim teraz uvazovat nad tym ci ano alebo nie.

Uprimne,nikdy som netuzila a doteraz netuzim po detoch a ani moj manzel.Momentalne sa o tejto teme rozpravame len kvoli natlaku nasej rodiny, ktora to od nas ´´ocakava´´.

Tuto temu by som chcela spustit,aby som pocula rozumny nazor tych,ktori uz deti maju, lebo mam pocit,ze nikto mi na urcitu otazku osobne nebude chciet velmi odpovedat.

Mam uzasne manzelstvo a nasla som lasku svojho zivota. Sme spolu uz takmer 10 rokov a neprekaza nam byt spolu 24 hodin denne spolu. Mame radi zvierata,v okoli mame dobrych kamaratov. Nemame strach zostat az do konca zivota spolu samy a vieme,ze si nikdy nepolezieme na nervy.

Takze moja otazka: Uprimne mi povedzte na co by sme mali mat deti?

Ked niektora velmi odvazna zena je schopna vyslovit slova,ze nechce mat deti,tak dostane milion otazok a ocakava sa od nej odpoved,ze preco ich nechce.
Ja by som ale chcela vediet odpoved od tych ostatnych,ze na co by mala chciet mat dieta....

Odpovede typu ´´najst zmysel zivota´´ mi dviha zaludok....keby dovtedy nemala zmysel zivota,tak by to znamenalo,ze nelubi svojho muza,rodicov,kamaratov a ze ani nema dovod rano vstat z postele...to by sa hned mohla hodit pod vlak. Odpovede tohoto typu si teda prosim odpustite.
Takisto je odpoved ´´aby sa mal v starobe o vas kto postarat´´ je vrcholne egoisticka a chora.

Naozaj by som rada dostala par rozumnych odpovedi,nad ktorymi sa da zamysliet.....ze preco ste vy osobne chceli mat deti alebo preco vseobecne je dobre mat deti.

Pre mna znamena dieta ´´zahodenie mojho vlastneho zivota bokom´´ a zit len pren. Pride mi to krute...ako keby moj zivot nemal mat zmysel a musim len odrodit a starat sa uz len o to dieta. Nase manzelstvo,ktore je neskutocne stastne ako keby bolo nepodstatne ak bude bezdetne.Pritom by sme dieta momentalne brali skor ako pritaz.

Hlupe a primitivne odpovede budem ignorovat,tak sa ani nesnazte. Tak by som rada pocula aspon par rozumnych....mozno zdiela niekto podobne pocity.

Defcon

Moireal, co ma spolocne to,ze moja mama vyraba prirodnu kozmetiku pre svoju potrebu, tj, ze ju nepredava nikomu s tym, ze ty tu klames a vsuvas svoje tvrdenia do cudzich ust ??? Jednoducho si zakomplexovana zena, ktora si vymysla ..... to chce klud. Vydychaj sa a zacni pouzivat ten kybel na hlave aj na ine ucely, ako len zachytavanie dazdovej vody.

Moireal

Popravde je mi jedno, co si povedal, je vidiet aky si nevyrovnany a to pritom tu kozmetiku ty ani nevyrabas, ale tvoja mama(podla tvojich slov). Skludni hormon. :-)

Aliss, naco by si tam prispievala, ked vidis ze to nema zmysel a kazdy si spravi podla seba. Ja tam tiez neprispievam lebo zas mne by sa tam ozval Defcon a jemu podobni, ze co si na seba patlem.
Mna tu oznacuje pomaly za feminazi a on sa jak chova v tejto teme a v teme tej kozmetiky. :-)

Strasne su mnohi ludia dotriafani a to sa hraju na neviemakych uspesnych. Ak je to tak, nech sa z toho uprimne tesia a druhych nech neriesia.

Ja nemienim menit to aka som-uprimna, autenticka a a priama. :-)
Pekny zvysok vikendu.

Defcon

Pravdou je ze vacsina je prilis leniva vyhladat si rucne vyrabanu kozmetiku. Lebo len ta byva bez konzervantov, cim sa aj ty tak ohanas.
MOIREAL, TOTO JE TVOJE TVRDENIE.....
JA SOM NIKDY NETVRDIL, ZE LEN PRIRODNA KOZMETIKA JE BEZ KONZERVANTOV.
NECHAJ SI PROSIM SVOJE DEZINFORMACIE A KLAMSTVA PRE SEBA. DAKUJEM.

Radiiiim

Pokial nechces otazku typu: kedy uz budete mat deti?" Tak mas moznosti:
1. Prestahuj sa z dediny do mesta/zahranicia
2. Povedz ze deti nechces a nikdy ich mat nebudes a bodka (povedz to razne)
3. Klam, ze deti mat nemozes
4. Obklopuj sa inteligentnejsimi ludmi ktori vedia pochopit ze zena neni mašina na rodenie detí

Kikirik

Podla mna neexistuje dovod ani mat ani nemat deti. Urcite si ludia nerobia deti podla toho ci si najdu dostatok dovodov za ako dovodov proti. Proste to tak citia ak neratam situacie ze si nedali pozor. Je to ako s mnohymi inymi vecami v zivote niekto chce nieco a ostatni sa cuduju preco na co lebo tomu nerozumeju lebo u nich to je inak. A ano je to aj o tom dat svoje potreby do uzadia a potreby dietata pred ne cize nic pre egoistov,ludi co maju radi svoj klud a pod. Ale ani na tom nie je nic zle je to kazdeho volba. To akoby sme sli niekomu vycitat ze ma 2 deti a iny 3 a ze preco. Ludia sa fakt niekedy ludia ked sa zaoberaju zivotmi inych.

Aliss

Moireal, ja som ten "boj" dala do uvodzoviek, lebo to nebolo myslene v pravom slova zmysle :) Osobne mi je jedno, co kto pouziva. Ale ked mi niekto da otazku, ja odpoviem a aj tak budem za d*bila, hoci mam pravdu, tak je to "boj" :D Ale uz neprispievam do takych tem. Nebudem uz svoje vedomosti vypisovat, tiez som ich neziskala z vecera na rano. Inak k tym feministkam, tiez nemam rada, ak sa tym niekto ohana, lebo az ten clovek, zvycajne muz, spozna skutocnu feministku, tak zisti, ze co dovtedy oznacoval za feminizmus, bolo nieco ine :D Mala som tu cest kecat so skutocnymi feministkami...viem o com hovorim :)

poviemtonarovinu

Ludsky zivot nieje ziadny zazrak bozstiev a podobne dristy. Dieta moze mat kadejaka socka blazon alebo psychopat. Je nas 8 miliard sme tu ako take mravce nemame pre tuto planetu prinos a hodnotu to si len namyslame. Podla mna mat dieta by mala by vysada len pre vyvolenych inak je zivot trapenie.

Moireal

Defcon, vidim ako v tychto temach prevazne chlapi omielaju to ako zeny niesu zenami a podobne dristy. A to ze teba sa to dotklo, zato je nemozem. Pravda sa niekedy tazko prijima.

Hoci tvrdis, ze ziadnu feministiku poriadne nepoznas, mna hned za nu oznacis, taky mudry a inteligentny a hlbavy clovek si. Preto sa mi zda, ze sa tu bavim s oveckou, mas presne tie iste atributy typu "vsade som bol, vsetko viem a pod.". Nedajboze ked s tebou niekto nesuhlasi. A to som s tebou aj parkrat suhlasila. Ach jo.

BTW. ten "boj za prirodnu kozmetiku" mi pride trosku smiesny. Nie preto, zeby som ja pouzivala co spominas, alebo co tam zeny spominaju, ale preto, ze mozes dupat nozkou kolko chces a ludia si spravia podla seba. Pravdou je ze vacsina je prilis leniva vyhladat si rucne vyrabanu kozmetiku. Lebo len ta byva bez konzervantov, cim sa aj ty tak ohanas.
Viac nemam co dodat. Zi a nechaj zit.:-)

Nerozumieeem

Ja by som dala zakon ze kto moze mat deti a kto nie. Lebo niektori sa k svojim detom spravaju fakt hrozne. 20 rocne deti zatvaraju doma a nechcu ich pustat von... alebo ako tu bola tema ze matka nechce dovolit 11 rocnej dcere aby sa holila pod pazuchami, chúďa dcerq ktora si kvoli tomu prejde šikanou.. alkohol, neustale hadky v rodine, lutujem vela deti lebo som si presla podobnym a poznacilo ma to, ku vsetkemu mam nenavist a neviem co je radost, pre istotu som ani frajera nemala..
Takze ak sa necitis byt matkou tak nou proste nebud lebo sa to poznaci na dietati. Vela ludi tvrdi ze deti sa zle spravaju k rodicom ale za to si mozu sami pretoze s nimi nevedia komunikovat a len po nich nahučia. Ked viem ze na to nemam tak decká robit nebudem.. skoda ze tie hodiny vedia riadne tikat na hlavu ...

Mayaaa22

Ked si to tak clovek vezme tak mat deti je "zmyslom zivota" hlavne po biologickej stranke, resp. clovek ako kazdy iny tvor na tejto planete ma reprodukcne organy aby sa dalej mnozil, to je zaklad biologie. Ale ci to je aj "zmysel zivota" po psychickej stranke na to si musi kazdy clovek odpovedat sam, bo kazdy sam rozhoduje o tom co ho robi stastnym. Dalsi argument ze ta doopatruju je neobstojni bo mozes mat aj pat deti ale ked sa rozlezu po svete tak ma clovek smolu. Vidim to aj vo svojej rodine o starsich sa mlady vobec nestaraju bo im to narusa ich zivot, resp. oni sa tiez chcu venovat iba svojmu. To ze ked clovek nema deti je odpisany nie je iste, zivot je rozmanity a prinasa rozne situacie a priatelstva, napr. poznam pripad kde sa o staru zenu stara viac jej kamaratka ako vlastne dieta, ktore nou otvorene opovrhuje. Cize aj bezdetny clovek moze mat okolo seba napomocnych ludi. Mozes dat dietatu lasku sveta ale iba rodic sam jeho vyvoj neovplyvnuje, moze ta v detstve posluchat ako vojacik ale casom to pod plyvom roznych faktorov naberie vlastny rozum, ktory casto prerastie rodica. Podla mna by ste si mali s manzelom sadnut a porozpravat sa preco mat deti a hladat iba pozitiva (hlavne to nerozoberat z tychto omielanych argumentov) ale poriadne si na tu otazku odpovedat. Moja kamaratka nechcela dieta spravila si ho bo po svadbe treba, avsak nema matirensky cit ani mu nedava lasku, ide za karierou a tak to dieta aj trpi, je mi ho luto. Preto by mali mat deti iba ti co ich naozaj chcu. Niektori z tohto fora ich vidia iba ako nastroj na dopatrovanie a to je smutne, bo dieta nie je nastroj na nejaky tvoj zmysel ale zivy tvor, ktory musi citit ze je naozaj chceny.