Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Preco mat deti? Prosim len o rozumne a duchaplne odpovede

Príspevok v téme: Preco mat deti? Prosim len o rozumne a duchaplne odpovede
Veronika86

Vela manzelskych parov to pozna. Pridu do veku okolo 30-tky a od svojej rodiny,blizkych,alebo znamych pocuvaju len tieto otazky: ´´Cakate uz dieta?´´ ´´Kedy budete mat deti?´´

Kym som mala okolo 20 rokov,tak som ako mnohe hovorila,ze ja nad detmi nerozmyslam, a ze mam na to cas. Ked je ale na krku pomaly 30-ka,tak som aj ja nutena nad touto temou vazne rozmyslat. Nie ze by zacali tykat biologicke hodinky,ale z toho dovodu,ze je lepsie mat dieta trosku skor a nie az keby som mala mat 35.Tak musim teraz uvazovat nad tym ci ano alebo nie.

Uprimne,nikdy som netuzila a doteraz netuzim po detoch a ani moj manzel.Momentalne sa o tejto teme rozpravame len kvoli natlaku nasej rodiny, ktora to od nas ´´ocakava´´.

Tuto temu by som chcela spustit,aby som pocula rozumny nazor tych,ktori uz deti maju, lebo mam pocit,ze nikto mi na urcitu otazku osobne nebude chciet velmi odpovedat.

Mam uzasne manzelstvo a nasla som lasku svojho zivota. Sme spolu uz takmer 10 rokov a neprekaza nam byt spolu 24 hodin denne spolu. Mame radi zvierata,v okoli mame dobrych kamaratov. Nemame strach zostat az do konca zivota spolu samy a vieme,ze si nikdy nepolezieme na nervy.

Takze moja otazka: Uprimne mi povedzte na co by sme mali mat deti?

Ked niektora velmi odvazna zena je schopna vyslovit slova,ze nechce mat deti,tak dostane milion otazok a ocakava sa od nej odpoved,ze preco ich nechce.
Ja by som ale chcela vediet odpoved od tych ostatnych,ze na co by mala chciet mat dieta....

Odpovede typu ´´najst zmysel zivota´´ mi dviha zaludok....keby dovtedy nemala zmysel zivota,tak by to znamenalo,ze nelubi svojho muza,rodicov,kamaratov a ze ani nema dovod rano vstat z postele...to by sa hned mohla hodit pod vlak. Odpovede tohoto typu si teda prosim odpustite.
Takisto je odpoved ´´aby sa mal v starobe o vas kto postarat´´ je vrcholne egoisticka a chora.

Naozaj by som rada dostala par rozumnych odpovedi,nad ktorymi sa da zamysliet.....ze preco ste vy osobne chceli mat deti alebo preco vseobecne je dobre mat deti.

Pre mna znamena dieta ´´zahodenie mojho vlastneho zivota bokom´´ a zit len pren. Pride mi to krute...ako keby moj zivot nemal mat zmysel a musim len odrodit a starat sa uz len o to dieta. Nase manzelstvo,ktore je neskutocne stastne ako keby bolo nepodstatne ak bude bezdetne.Pritom by sme dieta momentalne brali skor ako pritaz.

Hlupe a primitivne odpovede budem ignorovat,tak sa ani nesnazte. Tak by som rada pocula aspon par rozumnych....mozno zdiela niekto podobne pocity.

Defcon

Doxik, presne tak a like. Na dieta v jeho truc nalade je to asi jediny spravny postoj, ukazat mu klud a dat mu na vedomie, ze nic neziska. Moj syn mal take nalady, ked si vydupaval namiesto vecere cokoladu a moja exka to nezvladala. Maly uvidel jedlo ,tak sa zatal, ze on nie je hladny, nato mu byvalka dsla aspon cokoladu, ze nech zje aspon to, co si krpec s radostou vzal. U mna to mal inak. Nezjedol veceru, tak zostal hladny. A v ramci vycviku ked zacal mrncat, ze je naozaj hladny, tak dostal suchy chlieb......
Treba dietatu ukazat jednoznacne a neuhnut pred placom . To je cesta do pekla.

Filip TT

Veronika, keď máte pekný život so svojim manželom, ver, že by vás veľmi potešilo, keby ste ho mohli zdieľať s niekým, kto by bol na vašej láske závislý.

Mňa napríklad nebaví ísť samého do kina, ani keď je to nejaký film, ktorý ma super baví a zaujíma. Práve že čím je ten film lepší, tým viac chcem, aby som tam bol s niekým, koho mám rád, aby sme to spolu zdieľali.

Proste, čim je niečo lepšie, tým viac to chcem zdieľať s niekým, koho mám rád. Tým je to lepšie. Každý zážitok, ktorý je zdieľaný, je lepší.

Ale funguje to aj naopak. Čím mám niekoho radšej, tým viac chcem s ním zažiť niečo dobré. Svoju manželku milujem a naozaj neviem, čo lepšieho a úžasnejšieho by sme spolu podnikli, ako darovať život. Nič iné ani nemôže byť hodné toho, aby vyjadrilo tú lásku. Každé naše dieťa je naozaj vyjadrením našej lásky, to je to najhodnotnejšie, čo tu po nás zostane a bude pripomínať náš vzťah. V tých deťoch sme my a náš vzťah.

0vecka

doxik ano jasne poviem kludnym hlasom pozor ide bicykel.. decu je to jedno lebo sa prave pozera na slimaka a kym to stihnes nejako inak sformulovat uz ho ten cyklista prejde. Ked ide nebezpecenstvo tak clovek jednoducho musi zdvihnut hlas.

Nehnutelnost

"Bežná cena nehnuteľnosti je okolo 40.000€" To by ma zaujímalo kde bežná cena nehnuteľnosti je takto nízko postavená. Keď v mojom okolí za 40 tis. človek nekúpi pomaly ani garzónku...

doxik

Na deti zjape len ten, kto s nimi nevie inak komunikovat a frustruje si tym nieco. Na dieta vobec ale vobec netreba zjapat. Ked sa mi moje decko hodilo RAZ o zem, nechal som ho tam, podisiel som dalej aby ma nevidelo, ale aby som ho mohol sledovat ja. S absolutnym kludom, aj ked sme sa ponahlali vyzdvihnut na vlak maminu, vedel som, ze 5 minut, co stravim pri tomto "obrade", nezabije ani moju zenu na stanici, ani mna na parkovisku. Dieta prestalo revat, zacalo ma hladat, podisiel som k nemu, s uplnym kludom vysvetlil, ze toto robit nebude, lebo tym nic nedosiahne a nastupili sme do auta. Moja zena je v tomto taka ista. Minule si nase najmensie vylialo na seba cely dzus. Viem, ze ina zena by zacala zjapat a revat, kto to bude prat. Moja zena povie vzdy, ze dobre, nabuduce ti budem asistovat, ked vidim, ze tymi malinkymi rukami este nevies dobre drzat tak velky pohar, zoberie dieta do kupelne a ukaze mu, co sa deje so spinavym pradlom. Kto zjape na dieta, chce si len umelo vytvorit okolo seba bublinu, ze je silnejsi, ze sa s nim nediskutuje, prosto umelo si vytvorit dojem nadradenosti. Skuste vsak nezjapat, nereagovat na rev dietata, ak reve z trucu, chodte si trpezlivo a vytrvalo svoje. Ja som pre moje dieta autorita a to nezjapem nikdy. Stava sa to malicko, ale ak neposluchne tak mu pokojne vysvetlim co sa bude diat dalej a trvam na tom. Ked zakazem rozpravku, ani boh by ma nedonutil mu ju precitat. Ked zakazem keks, nedostane ju, kym sa nepouci. Nerevte na decko aby uhlo z cesty, povedzte mu to pokojne, kazdy inteligentny clovek co ide oproti, pochopi, ze dieta nie je este tak sikovne aby sa odpratalo rychlo ako dospelak. Nemajte od dietata nerealne ocakavania, nechcite aby bolo pohotove a sikovne ako vy. Aj vy ste vela raz gramblavi. To len na margo zjapania po decku. A preco mat deti? Lebo ich mozes formovat a odovzdat vsetko to dobre, ale pozor aj zle, co je v tebe. A to mna osobne fascinuje.

0vecka

Bicykielko na deti sa napr ziape aj preto aby vedeli ze je to naozaj nutne a ze neni cas o tom polhodinu diskutovat.

Bicykielko

Isiel som na biku po cyklocete a zrazu predo mnou zena s 2 psami a maly chlapcek na trojkolke. Zena ked ma zbadala, tak zurivo odtiahla psy mimo cestu a zacala ziapat po tom chlapcekovi, ze aby okamzite isiel mimo tu cestu a uhol mi. Jemu to moc neslo a ja som sa medzitym priblizil. Spomalil som a kludne som tomu chlapcekovi povedal, ze nech zastane, ze ho obidem. Ten maly sa na mna usmial a povedal mi : Dakujem. Ja som sa na neho usmial tiez a povedal, ze aj ja dakujem. Zacal som rozmyslat, ze naco mala ta zena dieta, ked sa k nemu takto sprava a ten maly je v podstate strasne zlaty, ze moze byt stastna, ze ho ma. Niektori ludia by fakt radsej nemali mat deti, ked to tak necitia.

Defcon

Jedno by som k povahe dietata dodal. Dieta je zrkadlom povahy rodica. Ked po nom rodic skrieka, tak aj dieta bude uskriekane. Az pri dietati sa preveri empatia a povaha dospeleho.
Kamarati, skola a ostatne veci naokolo su len druhorade. Rodina a rodicia su prvoradi a ti s najvacsim vplyvom.
Lenze .....lenze teraz v tejto drbnutej dobe castokrat rodicia nemaju dostatok casu a potom je cela vychova v prdeli. Potom nastupuju nahradni rodicia : kamarati, ulica, skola...
Zivot pred dietatom je hracka, zivot po narodeni potomka je omnoho tazsi. To si samozrejme vsetci uvedomuju a prisposobuju tomu vlastne priority a svoj zivot.
Niekto sa tej zodpovednosti zlakne, niekto uzna ze nema cas, niekto....niekto....niekto....vsetci sme jedinecni a preto toto vlakno nemoze skoncit vseobecnym konsensom.

in blossom

Ako, ani ja neskacem meter dvadsat z deti. Ale takto o nich pisat, ako tu kolega nizsie, mi pride sproste. Ze decko ma hysak, decko vsetkych terorizuje... Aj ty si tak zacinal. Dieta je proste maly clovek, ktory si prejde vyvojom. A dovoli si to, co mu dovolis, ked hysaci, mal by clovek primerane zakrocit. Proste ho brat ako normalneho clena rodiny. Zit si svoj zivot sa da aj s dietatom, len teda je to komplikovanejsie, ale vsetko sa da ked sa chce. Ja by som raz mozno chcela dieta, ak mi to zdravie dovoli, ale ked mi to nevyjde, nebudem sa rucat, mam kopu zaujmov.

Argument za je asi iba ten, ze clovek citi nieco specialne ku svojmu dietatu, je tam specificka vazba. Mozno neskor hrdost, ze toto tu po mne ostane. Ale tiez sa moze nevydarit a tam nastupi asi frustracia. A ti, co pocituju k detom odpor alebo tak, nech ich radsej nemaju, ved by len trpeli, aj deti aj rodicia.

Von Kratzmar

Ja mám po 30-ke a nemám ani vzťah. Tým chcem povedať že nechcem ani deti a to je jeden z dôvodov prečo sa aj vzťahu vyhýbam. Časom chce každá žena decko. Alebo ho už v mojom veku má. Ani brat nechcel a našiel si takú čo údajne nemôže mať deti, tak sa tešil že sa bude mať na čo vyhovoriť ale nakoniec ju nabúchal a teraz to ľutuje. Je mu len príťažou a stále sa sťažuje ako je otrokom dieťaťa že prišiel o slobodu a o život keď si s partnerkou len užívali. Zem je aj tak preľudnená! Obyvteľstvo stárne len u nás. V indii je detí dosť. Planéta už je kapacitne naplnená tak by bolo načase s tým prestať. Čína už mala aj také opatrenia aby sa reguloval pôrod detí. Proste ja mám ten pocit že mi je tak dobre a vôbec nemám pocit že treba mať dediča a potomka atď. Vôbec ma to nezaujíma že tu po mne nič nezostane a že majetok prepadne štátu. V hrobe ma to nebude zaujímať. Čo sa doopatrovania týka tak na to sú deti rovesníkov čo budú zamestnancami starobinca v roku keď ja budem starý. Čo sa týka poznámok okolia ani tam netreba klamať. Síce ja nie som v situácii aby sa ma pýtali na deti ale podobný príklad uvediem na tom čo počúva starý mládenec: Kedy si už poriešiš frajerku, byt, auto atď. Tak som chytil kalkulačku a začal. Bežná cena nehnuteľnosti je okolo 40.000€ z bežného platu pri vyplatení všetkých šekov atď. sa dá odložiť maximálne tak stovka na sporenie. Takže vydelil som tú sumu sto eurami a vyšlo mi že by som to šporil 33 rokov. Takže až po 60-ke by som vedel zabezpečiť bývanie a ženiť sa trebárs... To je proste nonsens a matika nepustí. Odvtedy sú ticho. To isté aj s dieťaťom. Bol by som v pozícii že už som ženatý, máme byt atď. Poviem na rovinu že nechcem! Pozrite sa na iných stále kompromisy kvôli decku, kto ho zoberie do školy, kto s ním pôjde k lekárovi, stále v robote dindať od šéfa voľno, alebo vhodnú zmenu aby to pasovalo kvôli deťom... Suseda hľadala práce a sa sťažovala že nemôže zobrať hocičo lebo potrebuje takú či onakú zmenu kvôli dieťaťu... Alebo občas si povie "vieš s deťmi to už neni ako ty" práve o to ide že AKO JA! Presne tak! Som aj rád že nemám ich starosti. Decko chytí rapel, začne hysterčiť atď... No kto to má trpieť? Ja určite nie. Proste na rovinu že nechceš dieťa, si šťastná takto, nepotrebuješ tie starosti atď.

Ovecka: Práveže ja s tebou veľmi súhlasím! Ohľadne tých detoxov a homeoterapií... Všetko je to len placebo efekt! Človek má z toho dobrý pocit a namýšľa si že je mu lepšie kvôli tomu že to absolvoval atď. Ja kludne poviem hocikomu do očí že deti aj vzťah sú pre mňa hlúposť a nezaujíma ma to. Šťastie nieje o tom. Nemám pocit že by som bol o niečo ukrátený, práveže sa smejem na tých čo sa s tým trápia ako riešia problémy s frajerkami, manželkami, deťmi... Musia stále kalkulovať s rodinou "viete ja mám deti nemôžem na takú či onakú zmenu" ... Mne je v podstate jedno kedy pracujem, kedy spím, žiadne starosti, netreba sa nikomu prispôsobovať a od toho lepšie neni. Zlatý život a nemenil by som.