Zdravím, pekný deň prajem.
Už niečo cez týždeň mám problemy s tupou bolesťou hlavy, momentálne cítim ako keby tlak na čele a pri očiach, sem tam mi tá bolesť strelí ku spankom alebo aj inde tak pichľavo, bojim sa aby nešlo o nádor ktorý by mi tam tlačil. Celkovo ma tak jemne pobolieva hlava, hlavne v prednej časti, Bývam častejšie unavený, zývam častejšie, najviac to asi cítim nad očami taky tlak. Aj oči ma sem tam tak štipu ako keby boli unavene. Bol som u obvodnej, tá mi zmerala tlak, povedala že všetko fajn no ale problemy mam stále. Taktiež som alergik, momentálne neužívam lieky, môže to byť aj tym? Taktiež beriem lieky na psychiku, sulpirid a magrilan. Myslíte si že môže ísť o niečo vážnejšie?
Bolesť hlavy a únava
A nie je skôr lepšie nechať telo s tým chvíľu popasovať? Že nechať ho nech si vytvorí nejaké tie obranné mechanizmy. Alebo aby ti to neutlmilo možno nástup niečoho vážnejšieho.
To by u mňa nevyhralo takýto systém - ani v práci, ale celkovo ani doma. Mňa už len keď začne hrdlo pobolievať tak si hneď nasádzam lieky, lebo sa to snažím dosť skoro podchytiť.
Veru nie každý má tieto možnosti. Len nechápem a čudujem sa, ako to niekto svojvoľne dokáže vydržať. Keď si dáš predsa tabletku od bolesti tak máš za pol hodinku pokoj a môžeš fungovať.
nie každý máme tieto možnosti veru robiť z domu,no na druhej strane si neviem predstaviť že by som pracovala z domu aj s bolesťou hlavy. predpokladám že keď niekto pracuje z domu tak pracuje na počítači. to by mi vyvolalo asi ešte väčšiu bolesť hlavy.
a ako casto mavas tieto bolesti ked si potom mozes tolko home officu bravat? ja bohuzial ked nepridem do prace tak sa robota za mna sama neurobi, cize bud by som si vycerpala vsetky paragrafy alebo dovolenku alebo by som musel arobit priamo s bolestou, co je velmi neefektivne.
ja sa zvyknem takto odsledovavat pocas mojich dni, viem kedy mat po ruke nejake tie lieky od bolesti, no zvycajne si radsej beriem z prace home office, i ked to nie je tiez velka vyhra pri bolesti hlavy.
chápem, že bolesti hlavy a tlak v oblasti čela a očí môžu byť veľmi nepríjemné a znepokojujúce. Tu je niekoľko možných príčin a odporúčaní, ktoré by ti mohli pomôcť:
Napätie a stres:
Bolesti hlavy, ktoré popisuješ, môžu byť spôsobené napätím alebo stresom. Skús sa sústrediť na relaxačné techniky, ako je hlboké dýchanie, meditácia alebo jemné cvičenie.
Sinusitída:
Tlak v oblasti čela a očí môže byť spôsobený zápalom dutín (sinusitída). Skús si všímať, či máš aj iné príznaky, ako napríklad upchatý nos alebo výtok z nosa. Ak áno, môže byť potrebné konzultovať situáciu s lekárom.
Alergie:
Keďže si alergik a momentálne neužívaš lieky na alergiu, môže to byť jednou z príčin tvojich ťažkostí. Skús sa poradiť s lekárom alebo alergológom ohľadom opätovného nasadenia liekov na alergiu.
Lieky na psychiku:
Sulpirid a magrilan môžu mať vedľajšie účinky, ktoré môžu zahŕňať bolesti hlavy. Skús sa poradiť so svojím psychiatrom alebo lekárom, či tieto lieky môžu spôsobovať tvoje príznaky a či je potrebná úprava dávkovania.
Hydratácia a výživa:
Nedostatok tekutín alebo nesprávna strava môžu prispievať k bolestiam hlavy. Uisti sa, že piješ dostatok vody a máš vyváženú stravu.
Zrak:
Oči môžu byť unavené, ak tráviš veľa času pred obrazovkami alebo ak máš problémy so zrakom. Skús si dopriať prestávky od obrazoviek a zváž návštevu očného lekára.
Konzultácia s odborníkom:
Ak ťa bolesti hlavy trápia aj naďalej a máš obavy, že by mohlo ísť o niečo vážnejšie, je dôležité konzultovať situáciu s neurológom. Ten môže vykonať podrobnejšie vyšetrenia, aby vylúčil vážnejšie príčiny, ako je nádor.
Pamätaj, že je dôležité sledovať svoje príznaky a konzultovať ich s odborníkmi, aby si našiel príčinu a správnu liečbu. Držím ti palce, aby si sa čoskoro cítil lepšie.
ale vsak ono ti to utlmi tu bolest v prvom rade...skor si myslim ze organizmus utlmuje samotna bolest a vysiluje...cize ked aj dostatok vody budes pit, mozno nejake to magnezko si das tak si myslim ze by si mala byt v pohode...
A to mozes si dat ze dve naraz?...Pride mi to ako velky zasah do organizmu, ale tak ked ma clovek bolesti tak sa ani necudujem ze to chce takto vyuzit aby to cim skor preslo...