Zdravím, pekný deň prajem.
Už niečo cez týždeň mám problemy s tupou bolesťou hlavy, momentálne cítim ako keby tlak na čele a pri očiach, sem tam mi tá bolesť strelí ku spankom alebo aj inde tak pichľavo, bojim sa aby nešlo o nádor ktorý by mi tam tlačil. Celkovo ma tak jemne pobolieva hlava, hlavne v prednej časti, Bývam častejšie unavený, zývam častejšie, najviac to asi cítim nad očami taky tlak. Aj oči ma sem tam tak štipu ako keby boli unavene. Bol som u obvodnej, tá mi zmerala tlak, povedala že všetko fajn no ale problemy mam stále. Taktiež som alergik, momentálne neužívam lieky, môže to byť aj tym? Taktiež beriem lieky na psychiku, sulpirid a magrilan. Myslíte si že môže ísť o niečo vážnejšie?
Bolesť hlavy a únava
tak to je fakt asi silnejsia nejaka ta davka ked je to pre dospelych. ako jasne asi uplne malym detom by som to nedaval, no mozno pri takom teenegerovi by som pouvazoval ze preco vlastne nie. cize zabera na akykolvek druh bolesti?
tiež máme odskúšané, len treba dávať pozor lebo nie je vhodný pre deti a do 18 rokov. tam už sú vhodnejšie skôr iné lieky. ale nám dospelím sa veľmi osvedčil.
tá kombinácia je akurátna. práve kvôli tomu sa mi cetalgen osvedčil a to nie raz a nie len v jednej situácii. dokonca minule som aj muža presvedčila keď ho zuby boleli a to on je taký že neverí bársčomu čo nepozná.
samozrejme, ved naco by ti boli lieky ktore predsa nezaberaju :D iba zbytocne vyhodene peniaze a zataz na pecen. dlho som tiez tak fungovala ze na 50% aj ked som si dala nieco od bolesti, no uz mam konecne tie svoje overene co viem ze mi staci dat 1-2 tabletky za den a mam pokoj v ten den.
osobne si nemyslim ze by to bolo nejako nebezpecne (to by predsa potom nemohli predavat normalne bez predpisu :D ), ale silnejsi ucinok to moze mat. no podla mna chces aby mal takyto liek silnejsi ucinok a zabral dostatocne dobre.
a ta kombinacia tych lieciv nie je trosku, no ja neviem, moc? tak myslim ci to potom nie je nejake silne, ze by sa chcelo cloveku spat alebo by bolo zle od zaludka. ja napriklad som haklivejsia na taketo veci a ucinky.
tak zalezi do toho aku tabletku si clovek da lebo nie je tabletka od bolesti ako tabletka. raz mi v lekarni dali na zuby ze to je original na bolest zubov liek, netusim teraz ako sa to volalo, ale absolutne mi nezaberal.
Ale jasné, veď ešte hlavne to množstvo čo je v jednej tabletke je úplne ideálne. Niekedy sa až čudujem že niekomu nezaberie len jedna tabletka, to už musí mať človek fakt bolesti riadne. Mne postačí aj jedna.
Zneuzit tam veru nemaju velmi co - paracetamol a ibuprofen? Asi len tazko. Vyslovene tento liek je silny aj ucinny, no nie navykovy. Jasne ako pris vsetko treba si dat pozor na to uzivanie a netreba si davat dvojnasobnu davku ked clovek jednu vynecha.
kazdy den po tabletke asi nie. mozno este tak po pol tabletky okej, no aj tak pokial mi bolest neprechadza alebo aj teplota neustupuje treba radsej toho doktora.