Bývam v rodičovskom dome

Príspevok v téme: Bývam v rodičovskom dome
DomR

Bývate niekto v dome svojich rodičov? Išli sme tam s manželom pred rokmi, lebo dom bol prázdny, zanedbaný, teraz sú však už na dôchodku a asi sa v paneláku nudia, chodia veľmi často, aj na niekoľko dní cez týždeň vkuse a ja zisťujem, že to asi nebol dobrý nápad zostať tam žiť, aj keď to vtedy vyhovovalo obidvom stranám. Ked sú tam, nemám vlastný priestor, vlastný život, žiadne súkromie, "rodičia sú všade", no oni sú radi, že sú sa nami. Mám k tomu miestu vzťah, je to na náš obraz, mačku, psa, no na vlastných rodičov začínam chytať poriadnu alergiu v ich dome (predtým tam nebývali zdôrazňujem, boli len raz začas, čo sa dalo zniesť)...
Dajú sa určiť nejaké vzájomné pravidlá, aby som neobmedzovala ani ja ich ani oni mna a aby nemali pocit, že ich chcem vyháňať z vlastného domu, lebo oni nechápu, že my máme právo na vlastný život, alebo je naozaj jediné riešenie zvažovať odchod?
Za každý koštruktívny názor vopred ďakujem.

DomR

Ešte raz ďakujem za názory, skúsenosti...
Nenašiel sa tu nikto, kto by takto žil a bol spokojný, asi je to naozaj nereálne...

DomR

My sme riešili toto bývanie už pred svadbou, opakujem dom bol prázdny, rokmi sa mi ukázalo, že to asi nebolo správne rozhodnutie...
No niečo budem musieť vymyslieť, asi na začiatok nebáť sa ísť do otvorenej debaty, prípadne do konfliktu, resp. že sa budú hrať na tých, čo ich ja vyhadzujem z ich domu (čo nemám v pláne, ak bude zle, aspon to urýchli rozhodovanie)...

a_dr1a

Ahoj DomR. Necitala som reakcie a prispevky ostatnych, preto sa mozno budem opakovat, citala som len tvoj uvodny prispevok a tento z dneska, co si pisala14:30:32, ze rodicia isli pred rokmi byvat do panelaka a teraz jak su na dochodku, su stale u vas na dome. Pozri. Dohodnite sa s nimi, ze bud si vymenite byvanie - vy pojdete do panelaka a oni ostanu zit v dome, alebo sa dohodnite na jasnych pravidlach navstev, aby ste sa navzajom neobmedzovali. Mozno ste si uz zvykli na byvanie v dome, ale zas urcite prezijete aj panelak, ak tam budete mat pokoj od rodicov a budete tam mat svoje sukromie a klud. A na dom mozete raz-zacas chodit na vikendy a spojite to aj s navstevou rodicov

ja33

spolocne byvanie sa riesi vo vztahu ako prve a najlepsie cim skor !! Nie ze vystrojim svadbu ale partnera dovediem domov k rodicom...

DomR

Večerná idylka, ja s manželom v obývačke, rodičia za našim chrbtom pri telke (nevadí, že majú vlastnú telku na poschodí), radi trávia čas s nami, sedia v monterkách, v ktorých behajú po vonku celý deň, okolo zverov, nevadí, že som upratovala predtým ako došli, keď odídu môžem znovu...
S tými vzťahmi, na tom niečo bude, dakedy mám pocit, že ich neznášam a mám na nich alergiu, v minulosti sme vychádzali vrámci možností celkom fajn...

Hnup

@DomR - presne, naši sú tiež bordelári, k tomu plno domácich miláčikov, chlpov a špiny, manželka je zas prehane čistotná.
Je to nad moje sily udržiavať za týchto podmienok čistotu minimálne v spoločných priestoroch, špina sa nosí všade. A toto je len jedna z mnohých vecí. Idem sa tam zodrať. Oni sa nezmenia a vekom to bude len horšie.

DomR

Išli sme tam pred rokmi bývať preto, že sa rozhodli oni bývať v paneláku, ked sa dom uvolnil, žili tam rok, bola to pohroma, všade brajgel, lenže teraz sú doma, tak sa v paneláku asi nudia, tak sú stále v dome a ja mám držať hubu a krok, lebo sa urazia, alebo ma vydierajú tým, že mi zavadzajú...Je to pre mna neúnosné, teraz mám rýchlo zháňať s manželom nové bývanie...naozaj neviem čo s tým, dúfam, že časom sa to vyrieši k spokojnosti...