Bývam v rodičovskom dome

Príspevok v téme: Bývam v rodičovskom dome
DomR

Bývate niekto v dome svojich rodičov? Išli sme tam s manželom pred rokmi, lebo dom bol prázdny, zanedbaný, teraz sú však už na dôchodku a asi sa v paneláku nudia, chodia veľmi často, aj na niekoľko dní cez týždeň vkuse a ja zisťujem, že to asi nebol dobrý nápad zostať tam žiť, aj keď to vtedy vyhovovalo obidvom stranám. Ked sú tam, nemám vlastný priestor, vlastný život, žiadne súkromie, "rodičia sú všade", no oni sú radi, že sú sa nami. Mám k tomu miestu vzťah, je to na náš obraz, mačku, psa, no na vlastných rodičov začínam chytať poriadnu alergiu v ich dome (predtým tam nebývali zdôrazňujem, boli len raz začas, čo sa dalo zniesť)...
Dajú sa určiť nejaké vzájomné pravidlá, aby som neobmedzovala ani ja ich ani oni mna a aby nemali pocit, že ich chcem vyháňať z vlastného domu, lebo oni nechápu, že my máme právo na vlastný život, alebo je naozaj jediné riešenie zvažovať odchod?
Za každý koštruktívny názor vopred ďakujem.

Keita

Neodporucam byvanie s vlastnymi rodicmi, ani so svokrovcami. Mladi maju byt sami. Nenadarmo sa hovori, muz prilne k svojej zene (a naopak) a oddeli sa od rodicov. Cize aj v Biblii sa tak pise. A tak by to malo byt.

DomR

Ďakujem.
Pravda je taká, že sem-tam skúšam niečo povedať, len oni mi hneď na to, že či mi zavadzajú, preto naozaj neviem, ako s nimi komunikovať...
Ked sú tam, nemám chuť ísť ani domov, ked sa dá, som mimo domu, vymýšlam aktivity, len neviem ako dlho vydržím takto žiť, unavuje ma to...

Majjra

Po čase podľa mňa tak či tak dospejete k tomu, že sa budete chcieť odsťahovať. Aj keby ste s nimi akokoľvek dobre vychádzali, proste svoje je svoje

nicollette12

Tak v prvom rade je to ich dom tak ich musis respektovat, nemozes ich stade vyhodit.... ale skus im to nejak vysvetlit ze chces mat aj svoje sukromie a ze tam zijes v prvom rade ty a oni maju svoj novy domov..... a dohodnite sa na stretavani.... ked budu chciet dojst tak im povedz ze nech pridu radsej na nedelny obed, kde budete vsetci pokope ako ked chodia hoci kedy... ved aj teba to musi obmedzovat, ja si to neviem ani predstavit.... a ak to tak bude aj dalej a nedaju s tym pokoj, tak jedine sa odstahovat stadial.... nic ine ti neviem poradit