Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Samovražda a posmrtný život

Príspevok v téme: Samovražda a posmrtný život
ChcemPravdu

Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla.
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...

Katkaaa

Ahoj Tomas. Vsimla som si ze si polozil nejaké otázky, ak chces, môžem sa k nim vyjadriť, do takej miery akej budem vediet. Teraz je neskoro,vela hodin, ale napr. zajtra mozem:)

Lebo viem, ake to je, ked nie je, kto by mi vedel, bol ochotny odpovedat na otazky, aj ked ich tak urgentne potrebujem poznat- tie odpovede. Mozno sa ta to netyka, tyka sa to mna, preto tu pisem. Tak ak nieco viem, tak nieco odpoviem, a je napisane, ze kto ma,tomu bude dane,tak ked ti odpoviem to co viem na zaklade Pisma, tak mi bude dane viac :-D Aj to je sposob/princip ako sa dopracovat k potrebnym zakladnym veciam, Pan je dobry. A chce, aby sa cirkev rozrastla. Neda mi to teraz neodpovedat, ale, napr. v jednej otazke pises,ze ci je treba verit alebo nie, a ci dodrziavat prikazania. Nie sme povinni dodrziavat starozakonne prikazania,lebo clovek nebol schopny dodrzat cely zakon z vlastnej sily, a Boh s tym ani nepocital, preto pre nase hriechy poslal svojho Syna, aby vylial svoju spravodlivu krv za nas, za hriechy ludstva, aby sme uz nemuseli niest tu tarchu viny my, ale aby sme mohli zadarmo z milosti, z Bozej milosti prijat tento dar odpustenia hriechov a ocistenia od nich. Lebo je napisane v liste Zidom, ze skrze sameho seba sposobil ocistenie od nasich hriechov a posadil sa po pravici Bozej. A teda, kto sa znovuzrodi, je narodeny z Boha, a teda je novym stvorenim, ktore nepodlieha ziadostiam tela, ale je schopny v Bohu zit sväty zivot, a je uschopneny robit na zemi to, co robil Jezis. Ja to len velmi v skratke pisem teraz, ale co aj v zbore pastor kaze teraz, tak to je aktualne, ..cize v listoch je uvedene, kto sme cim sme ze sme v Kristovi, fajne, ze zacal vyucovat na tuto velmi dolezitu temu,lebo bez toho tazko... Takze su skutky viery, ale my co sme sa narodili z Boha uz nerobime dobre skutky preto, aby sme sa chceli nimi spasit, lebo zaplatene uz bolo, ...ale robime ich preto, lebo Bozia laska je v nas, a do akej miery si uvedomujeme ze v nas prebyva Duch. Sv. -ked sme boli pokrsteni v Duchu Svatom, tak do takej miery sa to cez nas v zivote prejavuje skutkami a do akej miery sme aj ochotni sa poddat sv. Duchu... z toho plynie ovocie. Laska radost pokoj.... ale to uz nie su skutky tela, a ty vies,ze to nie je z teba, ale z Krista :) Ovocie Ducha, ...krasa :) A poddat sa Duchu znamena aj poddat sa Slovu, toto si vies overit v Biblii.
A dalsia vec este, katolicke dogmy su uplne ine ucenie, nevyplyva z Pisma,aj ked sa na nu odvolavaju, je to len nabozensky system zalozeny na urcitych obradoch a takychto veciach,co skor poviazu ludi, a teda je to zle... Ucenie co protireci Boziemu slovu,alebo nahradzuje veci inymi osobami a zbozstuje ich,(priklad Marie) je len takou vyhybkou, ktora ludi uvadza do bludu... o vztahu s Bohom sa tu hovorit vobec neda.. akurat tak o modlarstve s demonickym posobenim... Kristus sa stal prekliatim za nas, teda napr. ,,nebudes sa klanat inym bohom okrem mna"- ked toto clovek nerespektuje a robi si po svojom, nasleduje zakonite na ludi kliatba, clovek ma modly ani o tom nemusi vediet, kadejake naramky pre stastie, hroskopy, proste comu clovek veri v srdci a tomu sa vlastne klania... viac alebo menej,ale robi to... a to vedie do zahuby... kde to je, pozriem asi v Deuteronomiu je ten dllllhy predlhy zoznam pozehnani a prekliati... na nas sa vztahuje Nova Zmluva, cize, pre Barankovu krv pre nas zakon neplati, pretože Kristus naplnil cely zakon, :))))) a preto mohol byt dokonalym Barankom a obetovat sa za nás, naňho bola zvalená všetka tá kliatba čo vidíš v Deuteronomiu,.. a všetky možné choroby... preto je Mesiáš a Pán :) a kto Ho vyzná ako svojho Pána bude spasený :)
a teda katolicka vierouka je irelevantná, lebo svojhlavo tvrdi OPAK, a svojhlavo tvrdi opak a svojhlavo tvrdi opak... A preto tvrdi opak,a popiera Boziu pravdu, lebo je falosna cirkev. Je falostna cirkev-neviestka, a Kristova cirkev-nevesta, vyber si. Zivot alebo smrt.
Preto cele zle, lebo kazda takato nabozenska tradicia vedie do zahuby, nie do rastu a pozehnania.....

Cesta

Tomas, odpoviem ti na tvoje otázky emailovou cestou, nech to tu nezahlcujeme nepodstatnými informáciami pre návštevníkov témy. Pre tých je podstatná zatiaľ táto informácia: youtu.be

Tomas12345

Cesta :

Ja som ty vždy odpovedal na každú tvoju otázku, ale ty ked máš odpovedať na niečo na čo nevieš odpovedať tak už sa začneš vyhovárať a vykrúcať z odpovede. Ak máš pravdu tak by si mi mal vedieť na tie otázky zodpovedať, tým že sa im úmyselne vyhýbaš len dokazuješ to že tvoja filozofia nie je správna. Neviem aký zmysel ma klamať o tom že by som nepochopil tvoj výklad ked ty ani nevieš zodpovedať jednu jedinú otázku ktorú som ti dal. Aký význam má obhajovať filozofiu ktoru ani nevieš obhájiť ? Aký význam má veriť klamstvu ?

Ja Boha milujem a čítam Bibliu a viem čo je v nej napísane. Dal som ty sem niekolko veršov ktoré hovoria o tom že ku spáse je potrebná viera a dodržiavanie všetkých Božích prikázaní. Neviem aký zmysel ma tvrdiť niečo iné, ked v Biblii je jasne napísane že viera a dodržiavanie zákonov sú potrebné.

Skús si prečítať ešte raz tie moje otázky a skús sa zamyslieť nad tým či sa pravdu nepodarilo nájsť stovkám odborníkom na Bibliu - Biblistom, a Božej cirkvi, ale podarilo sa to objaviť len tebe a zopár jednotlvcom s tvojimi názormi.Skús porozmýšlať či sa pravda skrýva u toho ktorý mi nevie a nechce dať odpoved ani na jednu z mojich 6 otázok.

Cesta

Tomas, mojím Pánom je Ježiš Kristus, a on odpovedá na to, na čo chce odpovedať. Takže nečakaj že sa ti prispôsobí. Pokiaľ sa ty neprispôsobíš jemu, čiže láske, nečakaj že si na správnej ceste. To čo najviac potrebuješ je pokora, a to do takej miery, aby si zacítil Božiu lásku v sebe. Ak ju pocítiš, presne budeš vedieť o čom tu píšem, a budeš poznať Božiu vôľu pre spasenie. Vtedy už nebudeš potrebovať odpovede na otázky čo si mi dal, lebo ich budeš poznať presne ako ich poznám ja. Teraz by si odpoveď na ne aj tak nepochopil, to je odkaz Božej lásky vo mne. Boh ťa miluje, ale daj mu šancu, aby ti to mohol prejaviť. Zatiaľ si mu ju nedal. Veríš, ale Boha si do seba neprijal. Nechal si ho stáť pred bránami seba, a to sa za vieru nepočíta. Takže ak chceš splniť prvé Božie prikázanie, pokor sa, a príjmi jeho lásku, pretože pokiaľ ju nepríjmeš, nemôžeš ho milovať, nemáš z čoho. Len z jeho lásky ho môžeš milovať. On dáva lásku prvý. Toto je odkaz z Božej lásky vo mne.

Tomas12345

Cesta :

"Nikomu nebuďte nič dlžní, okrem toho, aby ste sa navzájom milovali, lebo kto miluje blížneho, naplnil Zákon. Veď prikázania: Nescudzoložíš, nezabiješ, nepokradneš, nepožiadaš a ak je nejaké iné prikázanie, sú zhrnuté v tomto slove: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého. Láska blížnemu nerobí zle. Naplnením Zákona je teda láska."

Nemôžeš vytahovat len jeden biblický verš a ostatné verše ignorovať. Ano, milovať svojho bližného je tiež zákon ktorý nám dal Ježiš, ale ešte dôležitejšie než milovať svojho bližného je milovať Boha :

"Tu k nemu pristúpil jeden zo zákonníkov, ktorý ich počúval, ako sa hádajú. A keď videl, že im dobre odpovedal, spýtal sa ho: „Ktoré prikázanie je prvé zo všetkých?“Ježiš odpovedal: „Prvé je toto: »Počuj, Izrael, Pán, náš Boh, je jediný Pán. Milovať budeš Pána, svojho Boha, z celého svojho srdca, z celej svojej duše, z celej svojej mysle a z celej svojej sily! Druhé je toto: »Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého!« Iného, väčšieho prikázania, ako sú tieto, niet.“ Mk 12 : 28 - 31

A milovať Boha znamená dodržiavať všetky jeho prikázania, všetky prikázania ! pretože sa píše :

Jakubov list 2:10
Kto by totiž zachoval celý zákon, ale prestúpil by ho v jednom prikázaní, previnil by sa proti všetkým.

"Dodržiavanie toho čo povedal Ježiš, vychádza automaticky z lásky. Ak máš dostatok lásky v sebe, z jej prirodzenosti vychádza správanie sa v zmysle www.biblia.sk. Takže sa nemusíš o nič snažiť. Takéto správanie je prirodzenosťou pre lásku."

Vysvetli mi teda ako ty skutky lásky pomôžu ku krstu ? Alebo ku sväteniu nedele ? Alebo ku eucharistia ? Alebo ako vykonaju skutky lásky za teba modlitbu ?

"Ak miluješ lásku a dobro, tak miluješ Boha, pretože on je Láska. Takže ho môžeš milovať bez toho, aby si o tom vedel. To bol môj prípad veľa, veľa rokov. Takže kto verí v lásku a dobro, verí v Boha."

Boh je láska v zmysle že Boh je milosrdný a láskavý pretože dal svojho jediného Syna aby nezahynul nik kto v neho verí, ale mal život večný. Boh nás obdarúva láskou.

Tomas12345

Cesta :

Cesta dal som ti nejaké otázky tak prečo ich znova ignoruješ a nezareagoval si na ne ? Pýtam sa teda a rád by som od teba počul odpoved :

1) Viera bola velmi dôležitá pri Ježišových uzdravovacích zázrakoch, bez toho aby človek uveril v Ježiša že má moc uzdravovať tak neozdravel. Ak viera nie je ku spáse potrebná, prečo to bola potom práve viera ktorá určovala to či sa chorí človek vylieči alebo nie ?

2) Ak viera nie je potrebná ku spáse, prečo Ježiš tak prísne karhal svojich učeníkov pre ich malú vieru ? Jn 20 : 27, Mt 17 : 17

3) Apoštol Pavol nám tiež prízvukuje že k spáse je potreba uveriť v Ježiša a Jeho vzkriesenie. Rim 10 : 9 Načo by to prízvukoval ked by bolo jedno či človek verí v Ježišovo vzkriesenie, pretože podla teba sa dá spása získať i bez viery.

Apoštol Pavol nám neveru v Ježišovo vzkriesenie ostro vyčíta, prečo by nám to vyčítal ked človek ktorý chce byť spasený nepotrebuje veriť v Ježišovo vzkriesenie ?
1 Kor 15 : 12

4) Ak stačia ku spáse len skutky lásky, prečo potom Ježiš povedal že ku spaseniu je dôležitý krst ? Mk 16 : 16

5) Ježiš zdôraznuje že pokial ho milujeme, budeme dodržiavať Jeho prikázania. 1. Jánov list 5:3

Prečo nám Ježiš zdôraznuje že máme dodržiavať Jeho prikázania (všetky) pokial ku spáse stačia len skutky lásky ? Prečo nám potom dával ostatné dalsie prikázanie (svätenie nedele, modlitba, desiatky cirkvi, krst, eucharistia, zákaz predmanželského sexu, atd) ked tieto prikázania nie sú dôležité a človek ich nemusí dodržiavať ?

6) Naozaj si myslíš že všetci Biblisti (nepoznám biblistu ktoí by zastával názor že viera nie je ku spáse potrebná) ktorí sú odborníkmi na Bibliu, vrátane katolíckej cirkvi sa mýlia, zatiaľ čo ty a zopár jednotlivcov s rovnakým presvedčením aké máš ty majú pravdu ? Nie je to trochu naivné ?

Zatial tolkoto, som zvedavý na tvoje odpovede.

Cesta

Poznanie však vedie k namyslenosti, kým láska buduje.
www.biblia.sk
Nikomu nebuďte nič dlžní, okrem toho, aby ste sa navzájom milovali, lebo kto miluje blížneho, naplnil Zákon. Veď prikázania: Nescudzoložíš, nezabiješ, nepokradneš, nepožiadaš a ak je nejaké iné prikázanie, sú zhrnuté v tomto slove: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého. Láska blížnemu nerobí zle. Naplnením Zákona je teda láska.
www.biblia.sk

Cesta

Dodržiavanie toho čo povedal Ježiš, vychádza automaticky z lásky. Ak máš dostatok lásky v sebe, z jej prirodzenosti vychádza správanie sa v zmysle www.biblia.sk. Takže sa nemusíš o nič snažiť. Takéto správanie je prirodzenosťou pre lásku.