Samovražda a posmrtný život

Príspevok v téme: Samovražda a posmrtný život
ChcemPravdu

Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla.
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...

Cesta

Je niekde v Biblii písané, že v pekle budú bytosti navždy?

Ano je :

"A títo pôjdu do večného trápenia, ale spravodliví do večného života."
Čo je večné nemusí byť navždy:
" Ale milujte svojich nepriateľov! Robte im dobre! Požičiavajte a nič za to nečakajte! Tak bude hojná vaša odmena a budete synmi Najvyššieho, lebo on je dobrý aj k nevďačným a zlým. Buďte milosrdní, ako je milosrdný aj váš Otec." www.biblia.sk

Môže to byť myslené aj takto: Peklo je výchovná väznica pre tých, čo si ju zaslúžia, aby pochopili o čom je zlo.Tento svet ešte nie je pre zlo väzením, len varovaním pred ním. Boh je dobrý aj k zlým. Aj to peklo je prejavom dobra, lebo má vytvoriť potrebu zla vrátiť sa k dobru, keďže to Peklo bude také neznesiteľné. Bohu je všetko možné, aj prijať kajúcnika z Pekla do Neba, ak toho bude hoden.

"Čo zaručuje, že bytosti vo večnom živote nepadnú ako padlí anjeli, či Adam a Eva? Čo zaručuje, že bytosti vo večnom trápení nezatúžia po Bohu?"

Podla mna ludia v pekle zatúžia dostať sa z pekla, no myslím že už bude vtedy neskoro lutovať svoje činy. Neviem si predstaviť že by sa mali ludia z neba za určitých okolností dostať do pekla.

Ja som nemyslel len ľutovať svoje činy, ale aj prijať Ježiša za svojho Pána. Ľutovať je málo bez prijatia Ježiša za svojho Pána.
Ak sa v minulosti dokázali anjeli z Neba stať zlými, prečo by sa to nemohlo stať v budúcnosti? V minulosti nebolo Peklo, takže nebol praaktický následok, kam to speje.

Cesta

V Biblii ja tiez pise ako Abraham podstrkaval svoju zenu kralom a faraonom na sex a potom ich vydieral ze bud mu zaplatia polovicu majetku alebo ich Boh zabije.

Sára a Abrahám mal spoločného otca, takže boli poloviční súrodenci. V tej dobe bolo bežné, že ak bol niekto vysoko postavený a zapačíla sa mu manželka niekoho, tak ho proste zabil, aby si ju mohol privlastniť. Takže zabiť a privlastniť si bol hriech, ktorý sa Bohu nepáčil, takže takýto prístup trestal. Ak by Abraham povedal, že je jeho žena, zabili by ho a Sáru by si privlastnili. Takže takto neprišiel o život, Boh trestal tých, čo si Sáru privlastnili, kým im nebolo povedané, prečo sú trestaní.
www.biblia.sk
www.biblia.sk

Buki

V Biblii ja tiez pise ako Abraham podstrkaval svoju zenu kralom a faraonom na sex a potom ich vydieral ze bud mu zaplatia polovicu majetku alebo ich Boh zabije.

Katkaaa

Nie, to bolo skôr všeobecne, ..ale to o drankaní peňazí tu dal niekto iný, viď nižšie nájdeš... ak chceš :D

Tomas12345

Cesta :

Je niekde v Biblii písané, že v pekle budú bytosti navždy?

Ano je :

"A títo pôjdu do večného trápenia, ale spravodliví do večného života."
A potvrdzuju to i zážitky niektorých ludí z pekla. Lepšie je nespoliehať sa na to že peklo je len dočasné a treba robiť pokánie aby sa človek na takéto miesto nedostal, a treba šíriť evanjelium a presviedčať ludí aby neišli do pekla, ale aby si vybrali Boha a nebo.

"Čo zaručuje, že bytosti vo večnom živote nepadnú ako padlí anjeli, či Adam a Eva? Čo zaručuje, že bytosti vo večnom trápení nezatúžia po Bohu?"

Podla mna ludia v pekle zatúžia dostať sa z pekla, no myslím že už bude vtedy neskoro lutovať svoje činy. Neviem si predstaviť že by sa mali ludia z neba za určitých okolností dostať do pekla.

Cesta

Ci má Boh rád Satana to neviem, ale verím že Boh miluje každú osobu a dokáže odpustiť každému ak dotyčný začne činiť pokánie.

Takže nevieš, ale veríš tomu. Ja tomu tiež verím, aj Satan je Otcov syn, a vlastne náš brat. Je peklo vhodným miestom na pokánie? Nie práve toto miesto, bez Otcovej lásky bude veľmi presvedčivé na činenie pokánia?
"ale synovia kráľovstva budú vyhodení von do tmy. Tam bude plač a škrípanie zubami." www.biblia.sk
Diabol, ktorý ich zvádzal, bol vrhnutý do ohnivého a sírového jazera, kde bola aj šelma a falošný prorok. Tam budú mučení vo dne v noci na veky vekov. www.biblia.sk
Je niekde v Biblii písané, že v pekle budú bytosti navždy? Na veky vekov môže znamenať aj veľmi dlho, napríklad kým nezatúžia po Bohu na nezačnú robiť pokánie, pretože Peklo, už bude pre nich neznesiteľné, keď pocítia svoje ovocie sami na sebe. Čo si o tom myslíte?

Otec, zhrešil som proti nebu aj proti tebe. Nie som viac hoden volať sa tvojím synom. www.biblia.sk

A títo pôjdu do večného trápenia, ale spravodliví do večného života. www.biblia.sk
Čo zaručuje, že bytosti vo večnom živote nepadnú ako padlí anjeli, či Adam a Eva? Čo zaručuje, že bytosti vo večnom trápení nezatúžia po Bohu?

Cesta

Čo znamená veriť v Ježiša Krista? Ja to vnímam tak, že prijať ho za svojho pána vo svojim živote. Ako sa to dá urobiť?
Kto neberie na seba svoj kríž a nenasleduje ma, nie je ma hoden. Kto nájde svoj život, stratí ho, a kto stratí svoj život pre mňa, nájde ho. www.biblia.sk
Lebo pred Bohom nie sú spravodliví poslucháči Zákona, ale ospravedlnení budú plnitelia Zákona. www.biblia.sk
Kto z týchto je veriaci?
Vy teda počúvajte podobenstvo o rozsievačovi: Ku každému, kto počúva slovo o kráľovstve a nechápe ho, prichádza Zlý a uchytí to, čo mu bolo zasiate do srdca. U toho človeka bolo zrno zasiate na kraj cesty. Na skalnatú pôdu bolo zrno zasiate u toho, kto počúva slovo a hneď ho s radosťou prijíma, no nemá koreň, a tak je len chvíľkový. Keď nastane súženie alebo prenasledovanie pre slovo, hneď odpadne. Do tŕnia bolo zrno zasiate u toho, kto slovo počúva, ale denné starosti a mámenie bohatstva slovo udusia, takže ostane bez úrody. Do dobrej pôdy bolo zrno zasiate u toho, kto počúva slovo a chápe ho. Ten potom prináša úrodu: jeden stonásobnú, druhý šesťdesiatnásobnú a tretí tridsaťnásobnú.“
biblia.sk

Tomas12345

Katkaaa :

Ten príspevok bol adresovaný mne ?

Cesta :

"Mám dvoch súrodencov, ktorí ma majú radi. Cítim lásku od nich, aj keď sa k Otcovi nehlásia. Verím, že si ich Otec aj s Ježišom pritiahnú, keďže sú na strane dobra. Pritiahli si aj takých, čo neboli na strane dobra."

Urob teda maximum aby si ich obrátila na vieru, Boh im síce dáva o sebe neustále vedieť, no aj oni musia niečo spraviť, musia Ho prijať a žiť podla Jeho prikázaní.

Ci má Boh rád Satana to neviem, ale verím že Boh miluje každú osobu a dokáže odpustiť každému ak dotyčný začne činiť pokánie.

Cesta

Čo som urobil aby som vyzdravel? To čo povedal Pavol: "nech sa odvrátia od tmy k svetlu a od satanovej moci k Bohu a aby tak dosiahli odpustenie hriechov a účasť medzi tými, ktorí sú posvätení vierou vo mňa (Ježiša Krista)."