Samovražda a posmrtný život

Príspevok v téme: Samovražda a posmrtný život
ChcemPravdu

Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla.
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...

TakToJe

Ja som tiez chcela volakedy spachat samovrazdu ale potom som si uvedomila ze zivot je aj tak dost kratky. Nemas zaruku že budeš žit až do 90tky. Zajtra ta moze zrazit auto alebo do teba udre blesk. Ale led zijes, stale mas nadej, ze sa všetko zlé moze obratit na to dobre. No ked sa budes vzdavat (samovrazdou) tak nie je ziadna nadej, ani nič. Nestoji vam to za to.

Zuzana209

Ahoj - ak chceš vedieť pravdu - tak áno- duša ktorá si sama vzala život ide do pekla. Človek má dušu a je absolútne jedinečný - rodičia sami o sebe nemajú možnosť túto dušu vytvoriť. Boh stvoril dušu človeka a chce aby sa človek vrátil k Nemu. On neodoženie nikoho kto chce k nemu prísť - a to v akejkoľvek situácii..samozrejme to človek musí chcieť sám z úprimného srdca..

Posielam ti svedectvo ženy ktorá bola "na druhom brehu" pri pokuse o samovraždu:

www.youtube.com

Tomas12345

janci555 :

Pochopitelne ze pred naším narodením na Zemi sme o sebe nevedeli, kedže sme vtedy este nemali vytvorene vedomie. Kazdopadne je vsak dost trufalé prehlasovať neexistenciu posmrtneho zivota so 100% istotou (a vôbec s hocijakou % istotou), ked my v podstate ani sami nevieme, čo to vedomie je, a ako vzniklo. Ak nepoznáme podstatu vedomia potom ani nemôžeme vyvodzovať závery či naše vedomie si po smrti bude i bez tela vedomé samého seba.

Rovnako tak nemôžme vylúčiť to, že náš život je len skúška (od vyššej bytosti). Myslíme si že v tom nie je nič viac, ale to môže byť kludne len skúška od vyššej bytosti ako zareagujeme.

Predstav si to na počítačovej hre. Vytvoríš pocitacove figúrky a vytvoríš im určité prostredie a podmienky, a testuješ dané figúrky ako budú v danom prostredí žiť, ako budú reagovať, ako sa budú správať atd. Ak dáš figurkam 100% dôkaz o existencii vyššej bytosti, už by to nebolo zaujímavé, už by neexistovala slobodná samorozhodovacia voľba.

janci555

mozete byt pokojni. po smrti bude presne to, co bolo pred narodenim. bolelo vas nieco, kym ste este neboli ani v matkinom bruchu? no a presne tak isto vas uz nebude nic boliet ani po smrti. lebo nebudete. sme len maso nic viac. mysliet si, ze sme nejaka bozska bytost je dost povysenecke. nelisime sa nicim od pečeňovej bunky. vyskytli sme sa tu len preto, lebo to podmienky umoznovali. ako huby v lese. to je vsetko. uzite si to tu, kym ste zivi. umrieme na 100%, tak naco si to skracovat??

monicab

Ludia co spachaju samovrazdu vraj prezivaju stale dookola koniec svojej samovrazdy.Vraj sa opat inkarnuju do tela ale neakym sposobom do znetvoreneho alebo choreho.Od narodenia su na voziku,slepi,alebo mentalne retardovani.

Cesta

Prečítaj si toto www.nderf.org, a aj toto internetweek.cz

Dokážem pochopiť samovraha. Nikto neopúšťa tento svet chtiac, pokiaľ sa cíti dobre. Hľadať šťastie s takýmto hendikepom je o to ťažšie. Ale dá sa to. Dá sa nájť šťastie aj v zúfalstve. Tým nechcem napísať, že v zúfalstve je šťastie. Nie je, ale napomáha k hľadaniu šťastia, pretože čím sme zufalejší, tým máme väčšiu potrebu šťastia. Šťastie máme každý v sebe, aj nešťastný samovrah, len sa k nemu treba dopracovať. Samovrah ho má zavalené prekážkami. Prekážky treba odstrániť, aby šťastie mohlo prúdiť do vedomia, aj do každej bunky v tele.

Vaterllo

NaRovinu.Z kresťanského hladiska ano .Kresťania to majú nakázané aby to hlásali,ale nebavme sa o tom čo nás rozdeľuje ale čo nás spája.Kresťania ani nevedia o duši skoro nič alebo len veľmi málo.Otázka bola však ako to je pri samovražde a odpoveď som napísal.Naozaj jestvuje výnimočný stav kedy napr.človek si siahne na život aby zachránil mnoho životov napr prezradenie úkrytu kedy by nevydržal mučenie vtedy by prisli o život aj iný atď.

ped

A už keď si mladší a z mesta, tak aké výhody máš v porovnaní so mnou? Že si nemôžeš zahrať Smells like teen spirits na plné pecky? Nuž, to mi je ale výhoda, ak si narážal na to. Tam si Divočina?