Samovražda a posmrtný život

Príspevok v téme: Samovražda a posmrtný život
ChcemPravdu

Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla.
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...

Cesta

Cesta pre Chodník:)
Chodník napísal: Cesta - "Milovať budeš svojho blížneho, ako seba samého"
A čo keď sa nemám rada, dokonca neznášam ?
Alebo keď mám druhých radšej, ako seba ?

No vidíš, tam je pes zakopaný=hriech. Porušila si druhé prikázanie. O prvom si nič nenapísala. Miluješ Boha? Najprv sa nauč milovať Boha. Vyspovedaj sa mu, vyčisti si dušu a pozvi Ho do nej. Boh je Láska, ktorá vstupuje len do čistého prostredia bez hriechu, preto sa treba vyspovedať. Nemusíš za farárom, môžeš sa priamo Bohu. Ak ho poprosíš o Lásku, vstúpi do Teba, a Teba zaplaví absolútne šťastie, čiže Láska, čiže Boh. Potom už len stačí vytvárať Mu podmienky, aby v Tebe mohol bývať stále, a budeš šťastná celý život. Ja som to urobil a funguje to:)

Tomas12345

Chodnik :

Spýtal som sa ťa prečo sa nemáš rada a ty si mi odpovedala že chceš odpoved, nie psychologa. Nerozumiem tejto odpovede.

ahjaj

za depresiu človek nemôže. Samovražda je však aktom agresie. Za tú agresiu človek môže. Takže asi tak. Peklo je utrpenie bez nádeje. Kým žiješ, vždy existuje reálne nádej že bude lepšie. V pekle byť lepšie nemôže a preto je tam to zúfalstvo, lebo nie je nádej. Ako kresťan máš rozumom vedieť, že život je hodnota a život je nádej. Nemusíš tú nádej cítiť. Ale rozumom vedieť, že keďže žiješ, tak existuje. Preto ju nesmieš odhodiť, lebo keď ju odhodíš, jednoducho ju už nebudeš môcť nikdy mať a to bude ozajstné peklo.
To je tak, ako keď sa prisahá pred oltárom láska. Láska nie je iba cit, je to rozhodnutie, konať skutky lásky. Vedome. S rozumom, aj keď tú lásku necítiš. Lebo iba na cite sa tak vážny krok ako založenie rodiny nemôže zakladať. Lebo cit sa môže zmeniť. Preto je tam rozum, aby konal skutky rozhodnutia lásky. Rovnako, viera je dar. Preto, keď tento dar dostaneš, môžeš o dar prísť, ale rozumom máš naďalej konať skutky viery.
Takisto nádej je dar. Môžeš o ňu prísť, ale rozumom máš konať skutky nádeje. Preto sa toľko omieľa viera, nádej a láska. Ako najväčšie Božské dary, o ktoré môže človek prísť, ale aj tak má konať v ich duchu.
Ale ako je to so samovrahmi po smrti naozaj? Je to Boh, ktorý koná a vie všetko, človeku neprináleží súdiť iného človeka.

Preteba

Chodnik, podľa môjho názoru, človek nemôže nemať rád sám seba, môže byť však zo seba nešťastný. Nechceme, aby nám niekto ubližoval, nechceme žiť v strachu... chceme pre seba dobré veci, čiže sa máme radi, aj keď si myslíme opak

Chodnik

Cesta - "Milovať budeš svojho blížneho, ako seba samého"
A čo keď sa nemám rada, dokonca neznášam ?
Alebo keď mám druhých radšej, ako seba ?