Samovražda a posmrtný život

Príspevok v téme: Samovražda a posmrtný život
ChcemPravdu

Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla.
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...

Cesta

40 rokov som túžil po smrti, v takej depresii som bol. Nedávno ma naučil Ježiš otvoriť dvere Bohu. Odvtedy je vo mne, a je po depresii. No nenapísal by si to?:))

Tomas12345

dobreuz :

A ty vieš odkial že posmrtný život neexistuje ?

Mi veriaci si práveže užívame život a sme viac než stastný, kebyže si silno veriaci tak to pochopíš, lebo by si ten neopísatelne krásny pocit sám zažíval.

No neviem či je dobré byť ateistom, fakt o tom silno pochybujem. Denne som svedkom toho ako ateisti plačú že sa im v živote nedarí, že sa im nedarí v partnerskych vzťahoch, v práci, v kamarátstve a ostatných veciach. Chcú v živote všetko dosiahnut a ak sa im niečo z toho nepodarí dosiahnut tak upadaju do frustrácie. Nie, o takýto život naozaj nestojím.

Téma samovražda a posmrtný život je velmi uzko prepojena i s krestanstvom, takže nespamujeme, ale píšeme priamo k téme. Navyše zdá sa mi že to bol práve užíévatel "Logikanepustí" ktorí sa obul do nás veriacich, takže mi sme len na to zareagovali a obhajili si našu vieru.

Tomas12345

cesta :

Pekne si to napísala, súhlasím že ak človek získa silnú vieru je to to najkrajšie čo môže v živote získať, doslova euforie radosti. Každopádne nesuhlasím s tým že : "Pokiaľ neubližuješ druhým, nerobíš to, čo by Tebe vadilo keby Ti robili, nemusíš ani veriť v Boha, a Boh to ocení".

Viera v Boha je potrebná, len dobré skutky nestačia bez viery.

2. list Korinťanom 6:14
Neťahajte jarmo s neveriacimi! Veď akú účasť má spravodlivosť na neprávosti?! Alebo čo má spoločné svetlo s tmou?!

2. list Korinťanom 6:15
Aká zhoda je medzi Kristom a Beliarom?! Aký podiel má veriaci s neveriacim?!

List Títovi 1:15
Čistým je všetko čisté, ale poškvrneným a neveriacim nie je nič čisté; ešte aj ich myseľ a svedomie sú poškvrnené.

Evanjelium podľa Lukáša 8:12
Na kraji cesty, to sú tí, čo počúvajú, ale potom prichádza diabol a vyberá im slovo zo srdca, aby neuverili a neboli spasení.

Evanjelium podľa Jána 3:18
Kto v neho verí, nie je súdený. Ale kto neverí, už je odsúdený, pretože neuveril v meno Jednorodeného Božieho Syna.

dobreuz

A radšej verte na neexistujúci posmrtný život... A neužívajte si život... Mnohí sa spamätajú až na smrteľnej posteli a potom ľutujú že viacej nežili ale furt si niečo od odopierali aby sa náhodou nedopustili hriechu... Najlepšie je byť ateistom.

Cesta

Keď sa začneš riadiť tým, čo je písané v Novom Zákone, vstúpi do Teba Boh, je to ten najpríjemnejší pocit, ktorý si dokážeš predstaviť. Už nikdy nebudeš chcieť, aby Ťa opustil, pretože v Jeho prítomnosti zažívaš absolútne šťastie:)) Nie je to aj Tvojou túžbou? Cítiš absolútnu slobodu, lebo Boh za Teba všetko zariadi. Ty si len užívaš to absolútne šťastie. Chce to len jedno, byť mu oddaný v akejkoľvek situácii. Tvoju oddanosť môže aj skúšať pripustením zlého na Teba, podobne ako na Ježiša, a mnohých svojích oddaných. Je logické, že skúša pevnosť oddanosti, lebo nechce, aby dopadla rovnako ako pri Adamovi a Eve.

Krestansky fanatik je to nakjorsie co moze byt. (Bránim Ti v niečom? Tak prečo som to najhoršie čo môže byť?) Vy nemate svoju hlavu, ak aj nieco chcete spravit tak prv si premyslite ci sa to smie vo vasom nabozenstve (Ja som si svoje vedomie nechal, len som sa rozhodol poslúchať Boha, lebo so svojou hlavou, a s hlavami ostatných ľudí, som si nedokázal vyriešiť svoju ťažkú životnú situáciu.) ... takito ludia urcite nie su stastni. (Ja som:) Jednak ziju v strachu lebo veria v peklo. (Neveria v peklo, ale v nebo, tam je absolútne šťastie:) My co neverime v dalsi zivot sa aspon nebojime a zijeme naplno, nebojime sa robit chyby nepojdeme za to do pekla lol (Pokiaľ neubližuješ druhým, nerobíš to, čo by Tebe vadilo keby Ti robili, nemusíš ani veriť v Boha, a Boh to ocení, lebo veríš v dobro. On neoceňuje podľa toho, či v Neho "veríš" alebo nie, ale či konáš podľa Jeho vôle, alebo nie. To že v peklo neveríš ešte neznamená, že sa mu vyhneš. Ja som nezačal veriť v Boha preto, lebo som sa bál pekla, ale preto, lebo som už v ňom bol.)

Tomas12345

LogikaNepusti :

Máme svoju vieru ktorá však má i svoje príkazy a nariadenia. Každý veriaci sa snaží tieto nariadenia dodržiavať, tým vlastne i dokazuje svoju vieru. Zákony neplatia len vo viere ale i v bežnom živote. Dodržiavaš ich určite aj ty, napríklad ked ideš autom tiež musíš premýšlať o tom aby si dodržiaval všetký príkazy cestnej dopravy.

"takito ludia urcite nie su stastni."

No práveže opak je pravdou. Ak sa bavíme o veriacich v skutočnom slova zmysla, ktorých viera je silná, tak u týchto ludi je v podstate ich viera tým všetkým čo im stačí ku štastiu. Veriacemu človeku stačí ku štastiu viera (popritom i nejaké tie koníčky), takýto človek je štastný a jeho stastie mu nemá kto zobrať. Ked som nebol veriacim tak som sa len trápil pre materiálne a pozemské veci, odkedy som sa ale stal veriacim môj život sa dramaticky zlepšil. Najštastnejší ludia sú práve tí silno veriaci.

"My co neverime v dalsi zivot sa aspon nebojime a zijeme naplno"

No neviem či žijete naplno. Viem len to že sa ženiete celý život za dobrou prácou, ženami, peniazmi, postavením.... a pokila sa vám niečo z tohto nepodarí tak už padáte do depresie a nariekate že život je len jeden a vám sa v živote nič nevydarilo. Stastiew u ateistu závisí od vecí ktoré závisia od náhody narozdiel od veriaceho u ktorého štastie od náhody nezávisí.

LogikaNepusti

Krestansky fanatik je to nakjorsie co moze byt. Vy nemate svoju hlavu, ak aj nieco chcete spravit tak prv si premyslite ci sa to smie vo vasom nabozenstve ... takito ludia urcite nie su stastni. Jednak ziju v strachu lebo veria v peklo. My co neverime v dalsi zivot sa aspon nebojime a zijeme naplno, nebojime sa robit chyby nepojdeme za to do pekla lol

Cesta

Sale, ani nevieš ako ťa mám rád:)) Hneď by som ťa vyobjímal od radosti , keby si bol fyzicky v mojej prítomnosti:))