Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla.
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...
Samovražda a posmrtný život
Vieš prečo Ti to vadí? Lebo nemáš v seba lásku k láske. Vtedy by si vedel prečo to píšem:) Veľmi Ti prajem aby si ten stav zažil, nič krajšie v živote neexistuje:))
LogikaNepusti - zbytocne odpovedas zakladatelke temy, ono je to tu o niecom inom ak si dobre precitas ostatne prispevky. A podobne je to aj v inych temach. Mala by byt vyvorena kategoria o nabozenstve, biblii a podobne. Nazov temy casto nema nic spolocne s obsahom vocpe sa tu nejaky fanatik(cka) a hlasa tu svoje a mozno ze aj nazov temy si napise.
Tak samovrazdu nepachaj. Nema to zmysel tak ci tak je zivot az moc kratky. Ak chces zomriet tak si tu vetu opakuj. Zajtra ta moze zrazit auto o mesiac ta moze zabit rakovina, ... zivot je moc kratky a pokial nemate fyzicke ukrutné bolesti s ktorymi sa nic neda robit tak sa nezabijajte preboha ... mna tiez moj zivot nejako extra nebavi ale zabit sa urcite nepojdem..
Oprava: Ježiš Kristus a jeho učeníci
Ľubomíra, všimla si si niekedy, že Ježiš Kristus ani jeho učeníci, čo dostali moc uzdravovať, to robili bezplatne? Ježiš povedal: "Chorých uzdravujte, mŕtvych krieste, malomocných očisťujte, démonov vyháňajte. Zadarmo ste dostali, zadarmo dávajte." Zadarmo si dostala, prečo nedávaš zadarmo?
Mojžiš odkazuje Božiu vôľu Izraelitom: Zákon o prorokoch
Keď prídeš do krajiny, ktorú ti dáva Hospodin, tvoj Boh, nenapodobňuj ohavnosti miestnych národov. Nech nie je medzi vami nikto, kto by syna alebo dcéru previedol cez oheň: ani veštec zaoberajúci sa veštbami, ani vykladač znamení, ani hádač, ani čarodejník, ani zaklínač, ani vyvolávač duchov, ani veštec, ani ten, čo by sa vypytoval duchov mŕtvych. Každý totiž, kto koná tieto veci, je Hospodinovi ohavný. Hospodin, tvoj Boh, práve pre tieto ohavnosti tie národy vyháňa pred tebou. Buď bezúhonný pred Hospodinom, svojím Bohom.
Ahoj. Keď niekto spácha samovraždu nemusí skončiť v pekle. Tam sa posudzujú aj iné veci súvisiace s čiernou mágiou... No ak niekto spácha samovraždu v nasledujúcom živote príde v nižších vibráciách súvisiacich so sebaúctou . Samovražda je neúcta k svojmu životu aj k sebe samému. No radšej tomu treba predísť. Skúšala si už terapiu podvedomia? Tam sa spracúvajú všetky naše strach, traumy a bolesti... Tu je moja stránka : vesticalubomira.wixsite.com
Ak vám nepomáha utiekanie sa k svätým, utiekajte sa k Bohu. Aj Ježiš povedal: "Prečo ma voláš dobrým, len jeden je dobrý, a to je Boh." Ježiš ani sám seba nepovažoval za dobrého, dobro môžeme len prijímať alebo odmietať od Boha, pretože on je jeho zdrojom. Ak sa modlíte k svätým, modlite sa k Bohu cez prostredníka. Mne modlitba cez prostredníkov nepomáha, preto sa modlím priamo k Bohu.
Keď som mal 10 rokov, zažil som nečakane autoritatívnu situáciu, ktorá ma v momente obrala o radosť zo života. Nezabojoval som o návrat tej radosti, poprel som ju, a tým som poprel seba, pretože ja som bol tou radosťou. Stiahol som sa hlboko do svojej duše, a uvoľnil tak veľkú časť svojej duše na obývanie zlým duchom. Odvtedy mám duševnú poruchu, som posadnutý zlým duchom. Stalo sa, teraz čo s tým? Vráť sa k svojej láske, k tomu, čo si pociťoval pred tým, než Ti začalo byť zle. To je cesta k Bohu, to je cesta návratu ku šťastiu, ktoré si zažíval keď si bol zdravý. Vráť sa k svojej radosti, nevzdávaj to, Boh je s Tebou, pomôže Ti, pretože on je láska.
Cesta, Tvoje slová ma veľmi povzbudzujú, ako balzam na dušu...aj ja mávam ešte stále občas pochybnosti a hreším, ale vždy som svoje trápenia, rany a starosti odovzdala Ježišovi..."Pánovi zver svoje cesty, on sa už postará..." (Ž 37:5) A keď už mám také silné depresie, že sa to už nedá vydržať, na radu toho kňaza sa modlím k svätému Júdovi Tadeášovi, ku ktorému sa utiekajú ľudia vo veľkých úzkostiach...Ty veľmi pekne píšeš o Bohu, vidno že svoju vieru aj žiješ a nehanbíš sa šíriť Božie slovo...náš Pán Ťa za to iste odmení, ako všetkých svojich verných...:-) nech sa Ti darí, Cesta :-)))
Priznám sa, že nie som ešte úplne vonku z nečistoty tohoto sveta, ale ten posun k dobrému je znateľný. Stále vo mne prebýva nečistý duch, ktorému sa nechce zo mňa von. To je ten duch, ktorý spôsobuje duševnú nemoc, a ktorý svetlo zastrie tmou. Jób sa chcel súdiť s Bohom, lebo bol presvedčený, že Boh je nespravodlivý voči nemu, a že si nezaslúžil utrpenie vzhľadom na vernosť Bohu. Nepoznal celý scenár, nevedel že to je skúška vernosti Bohu v ťažkých podmienkach. Dúha, to isté postretlo Teba aj mňa, a mnohých ostatných veriacich v dobro. Pán Boh nám ale dáva cestu, ako v tejto ťažkej skúške obstáť. Ak tú cestu pôjdeme s Ním, bremeno nikdy nebude také ťažké, aby sme ho nemohli uniesť. Čítaj Nový Zákon, prípadne celú Bibliu ak chceš, odovzdaj sa Bohu, a uvidíš že zvíťazíš. Nebude to hneď, ale príde to. Malé víťazstvá si už zažila, keď si sa mu odovzdala, ostaň mu odovzdaná stále, aby si mohla zažiť aj to veľké víťazstvo:)
Duch vykríkol, silne chlapcom zalomcoval a vyšiel. „Prečo sme ho nemohli vyhnať my?“ Povedal im: „Tento druh nemožno vyhnať ničím, iba modlitbou.“
Keď sa necítim dobre, hovorím v duchu: "Bože prosím, v mene Ježiša Krista, vyžeň prosím zo mňa nečistého ducha." Tomu sa to nepáči, a začne mojím telom lomcovať, a tak prosbu opakujem stále a stále, až kým sa mi neuľaví. Nečistý duch ma ešte úplne neopustil, takže Jóbova skúška oddanosti Bohu pokračuje ďalej, ale už v oveľa príjemnejšej atmosfére ako v čase, keď som bol Bohu málo oddaný.