Samovražda a posmrtný život

Príspevok v téme: Samovražda a posmrtný život
ChcemPravdu

Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla.
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...

Cesta

Tiež robím chyby, keď nie som dostatočne v Bohu. Tešiteľ+Duch pravdy zvyšuje odolnosť pšenice voči kúkoľu, takže žiaden postrek na kúkoľ, ten bude bujnieť až do žatvy.

Cesta

Dúha, ten kto sa chce zabiť, alebo zomrieť, je ideálny adept na vstup do Božieho kráľovstva. Nesmie to však urobiť fyzicky, ale duševne:) Ježiš zavolal k sebe zástup aj s učeníkmi a povedal im: „Ak ma niekto chce nasledovať, nech zaprie sám seba, vezme svoj kríž a nasleduje ma. Lebo kto by si chcel zachrániť život, stratí ho. Kto však stratí svoj život pre mňa a pre evanjelium, zachráni si ho."
Strať svoj duševný život pre Krista, a budeš najšťastnejší človek na svete. Zbavíš sa nepríjemného v sebe, a nahradíš to príjemným, ktoré za to dostaneš. Ježiš povedal: "Poďte ku mne všetci, ktorí sa namáhate a ste preťažení; ja vám dám odpočinúť. Vezmite na seba moje jarmo a učte sa odo mňa, lebo som tichý a pokorný srdcom, a nájdete odpočinutie pre svoje duše. Veď moje jarmo je príjemné a bremeno ľahké.“
Ak máš pocit že sa namáhaš, a si preťažená, Ježišovo jarmo je príjemné, to je tá Láska (blaženosť, šťastie), ktoré ťa zaplaví, keď urobíš to, čo urobil Ježiš, stratíš svoj život pre Boha. Vypneš svoj život ako vypínačom, a Tvoje vedomie bude pripravené pre Boží plán s Tebou. Aby si ho mohla splniť, Boh Ti ho bude obsadzovať všetkým potrebným. A ver tomu, že to je bremeno ľahké, oveľa ľahšie ako máš teraz:)

Sucit

therainbow - neviem to tak pekne napísať ako cesta, náhodne som sa dostala na toto forum - ale nič vraj nie je náhoda. Boh ťa drži, lebo ťa miluje a aj keď si myslíš že je tvoj život pustý, môžeš si ho naplniť šťastím. Urobiť niekoho šťastného - je veľa malých detí bytostí v detských domovoch, môžeš pomôcť dieťaťu, ktorému môžeš dať lásku, to by mohla byť cesta pre teba. Keď potešíš a pohladíš niekoho komu je môžno ešte ťažšie. Je kopa detských komunít, kde sa potešia akejkoľvek pomoci. Možno zo začiatku chodiť za nimi na pár hodín, tráviť s nimi čas, tam rozdávať pomoc, na svoj smútok zabudneš. A keď zabudneš a budeš najmenej čakať môžeš tam stretnúť a lásku muža. Nezahadzuj svoj živo je vzácny.

Cesta

Vieš čo znamená "Kto nájde svoj život, stratí ho, a kto stratí svoj život pre mňa, nájde ho?"
"Kto nájde svoj život bez túžby žiť v Láske, stratí ho, príde do pekla, a kto stratí svoj život bez Lásky, pre mňa - Lásku, nájde ho, bude žiť večne v radostni Lásky."
Vieš prečo po žatve oddelí Ježiš kúkoľ od pšenice? Kúkoľ je síce pekný, dokonca krajší ako pšenica, ale je jedovatý, a pšenica z neho horkne, stáva sa nepožívateľnou. Pšenica je vyrastené semeno (Slovo a čin) v ľuďoch ktoré zasial Boh, kúkoľ je vyrastené semeno ktoré zasial Satan. Ty si pšenica, a kúkoľ spravil Tvoj život horkým. Boh Ti ale podáva pomocnú ruku, postrek na kúkoľ, vo forme Lásky (Ježiš nám ju ukázal v praxi). Nazval ho Tešiteľom, a Duchom Pravdy, a poslal ho všetkým, čo chcú prežiť v kúkoli a nezahorknúť. Ty si zatiaľ tento postrek využila minimálne, takže je načase, aby si ho začala používať:) Návod na použitie postreku je napísaný v Biblii (Nový Zákon). Ak by si mala problém niečo pochopiť, a chcela by si pomoc odo mňa, som k dispozícii:)
sk.wikipedia.org

Cesta

Zlatko moje, ani nevieš ako Ťa mám rád. Stratila si radosť keď si bola dieťa, pretože si sa od Lásky odstrihla. Nie preto že by si chcela, ale preto, lebo si si myslela, že je ti tak správne. Maj sa rada, tak ako Ťa má Boh rád, nebráň sa jeho láske, vpusti ju do seba, užívaj si ju, a necíť sa vinná za to že ju dostávaš. Z láskou je to rovnako ako s televíznym signálom. Je všade okolo nás, ale vnímaš ho len vtedy, ak si ho pustíš v televízii. Vnímaš len ten program, ktorý si prepneš. Zapni si v duši program o láske a ži láskou, aj keby bol celý svet proti nej:)

therainbow

Cesta, ja s Tebou zdieľam totožný názor...Boh ja čistá Láska, už neraz mi to dokázal, keď mi bolo najhoršie, vždy mi prostredníctvom kňaza doslova zachránil život...vieš, ja mám 36 rokov a od 12 rokov mám vážne psych. problémy, ťažké depresie a anorexiu...neviem sa z toho vymotať, súvisí to s mojím detstvom...a ešte s tým, že mám vzácnu genetickú poruchu a preto nikdy nebudem mať vlastné detičky, aby som mala pre koho žiť...o neplodnú ženu žiaden muž nikdy nezavadí a ja (okrem láske od Boha) veľmi túžim aj po láske muža..cítim sa ako nekompletná žena...ako chybný výtvor prírody, pokazený tovar...a nepomáha zatiaľ nič, mnoho hospitalizácií, lieky, elektrošoky, psychoterapia...v minulosti som sa už zo zúfalstva dvakrát pokúsila zabiť, užila som všetky lieky ktoré som doma našla, a boli to "lieky na istotu" - psychofarmaká (mali sme ich doma lebo ich musím brať ja) a všetko ostatné čo som doma našla...vždy ma ale zachránili lebo stál pri mne Boh a On to tak chcel...aj som si už šetrila na cestu do Švajčiarska, aby som tam podstúpila eutanáziu...ani to nejakým Božím zámerom nevyšlo...teraz mám už asi dva týždne znova samovražedné myšlienky a znova len Boh ma drží ešte ako - tak pri živote...keby som nemala vieru, už dávno by som tu nebola...denné prijímanie Eucharistie na sv. omši je môj pokrm, moja posila...teraz som sa rozhodla, že znova idem bojovať...o zdravie, o život, o radosť z neho, lebo tú som stratila ešte ako dieťa...Bohu vďaka za toho kňaza, ktorý mi svojimi slovami vždy pomohol a zachránil ma z najhoršieho...

Cesta

Ahjaj napísal: " Láska nie je iba cit, je to rozhodnutie, konať skutky lásky. Vedome. S rozumom, aj keď tú lásku necítiš. "

Ak lásku necítiš, môžeš konať dobré skutky z rozumu. To je obeta.
Ak lásku cítiš a rozdávaš ju ďalej, to je dobrý skutok z lásky. Príjemnejšie je to druhé, pretože len posúvaš ďalej to príjemné, či Ti prichádza. Otvorte svoje vedomia Bohu, aby vás urobil šťastnými. Boh slúži nám. Od nás sa chce len jedno. Dopriať mu, aby nám mohol slúžiť. Ak sme šťastí my, je šťastný aj On.

Cesta

Nemusíte veriť v Boha, aby ste konali to čo sa mu páči. Lásku dáva všetkým, či si to uvedomujeme, alebo nie. Je len na nás, či ju príjmeme a budeme rozdávať ďalej. Jeho zdroj je nekonečný, takže nemusíme si ju šetriť pre seba. Čím viac jej dáš, tým viac jej dostaneš:)

Cesta

Pre ahjaj aj ostatných:

Ak vieru, nádej, a lásku necítiš, ale rozumom konáš ako keby si ju cítil, urob to, čo bude nasledovať. Zrejme nevedomky si urobil opatrenia, aby v Tebe Boh nemohol prebývať. Ja som opustil Boha svojim nevedomým pričinením ešte v detstve, odvtedy som konal dobro len rozumom a nutkavou potrebou, pretože keby som tak nekonal, nasledovalo by utrpenie, ktoré by som nevydržal. Necítil som sa dobre, a tak som druhým nerobil nič zlé, aby mi to nevrátili, a aby som sa necítil ešte horšie. To čo mi v skutočnosti chýbalo bol Boh, a prišiel som na to takmer po 50 rokoch. Odkedy som mu umožnil v sebe bývať, som šťasný ako v detstve:)

Ježiš prišiel naplniť zákon, nie ho zrušiť. Prišiel nás naplniť Láskou. Starý zákon + nový zákon = zákon = Láska = Boh. To nie je teória relativity, to je všetko. Boh je Láska. Ak v sebe cítite Lásku, cítite Boha, ubytovali ste ho v sebe. Myslím si, že veľa ľudí ho cíti, len nevedia že to je Boh. Ja som ho cítil ako dieťa, a nevedel som že to je Boh vo mne. Moji rodičia sa neprejavovali nábožensky, o Ježiškovi som počul len na vianoce, o Bohu vôbec, odkiaľ som mal vedieť že to je Boh vo mne? Teraz na staré kolená sa ku mne Boh vrátil. Upratal som svoju dušu, vyčistil od všetkého hriechu, aby mohol vo mne bývať, a je späť, ako keď som bol malé dieťa. Ak je duša bez hriechu Boh nemá dôvod ju opustiť:)