Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla.
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...
Samovražda a posmrtný život
Acaaa, udialo, inak by som to tu nepísal.
dobreuz, môj život bol premárnený bez Boha, s Bohom mi je oveľa lepšie:))
Tomas, každý z nás má prístup k Božím hodnotám. Láska, pravda a spravodlivosť, to sú hodnoty, ktoré sú mi od detstva sympatické, a preto ich mám rád. Nevyrastal som v náboženskom prostredí, napriek tomu som si ich obľúbil. "Svoj zákon dám do ich vnútra a napíšem ho do ich srdca." S životom Ježiša som sa prvý krát stretol cez komiks. Bolo mi Ježiša ľúto, že s ním tak zaobchádzali, ale vnímal som to ako povesť, nie ako skutočnosť. Žil som v ateistickom socializme a racionalizme. Ten nás učil o Darwinovej teórii, kde silnejší prežije. Vybral som si humanizmus ako k najprijateľnejšiu formu racionalizmu, kde sa už silnejší postará o slabšieho. Spĺňalo druhé najdôležitejšie Božie prikázanie, milovať budeš svojho blížneho ako seba samého. Humanisti veria v lásku, len ju nespájajú s Bohom. My veriaci však vieme, že Boh je láska, a kto verí v lásku, verí v Boha. Takže oni veria v Boha, len o tom nevedia. Boh posiela lásku všetkým, veriacim aj neveriacim, ide len o to, kto sa jej do akej miery otvorí. Prečo mne humanizmus nestačil? Ešte ako dieťa som sa pod tlakom zla stiahol do svojho ducha, dušu som tak otvoril zlu, a zažíval som peklo na Zemi. Takých humanizmus nevylieči. Duch mi našepkával, hľadaj Boha. Mám doma spústu knižiek o prezentácii Pravdy a Boha, nič z toho nepomohlo. Dokonca ani Biblia nie. Prečo? Nerozumel som jej. Boh to ale so mnou nevzdával. Pomáhal mi už v dobe, keď som v neho ešte neveril, ale pripúšťal som možnosť, že existuje. Cez tie pootvorené dvierka mi dokázal že existuje, a potom to už išlo rýchlo. Začal som čítať Bibliu odznova, ale už s Bohom v sebe. Poprosil som ho, aby mi dal správne pochopenie, a on mi ho dáva, a ja som mu za to vďačný:) Cesta k Bohu je proces, a ja ešte nie som na konci. Neustále sa k nemu približujem, a okrem môjho ducha už obsadzuje aj moju dušu, čím z nej vytláča zlo, a ja namiesto pekla zažívam raj na Zemi.
Boh odplatí každému podľa jeho skutkov: večným životom tým, ktorí sa vytrvalosťou v dobrom konaní usilujú o slávu, česť a nepominuteľnosť, ale hnevom a rozhorčením tým, ktorí zo sebectva neposlúchajú pravdu a oddávajú sa neprávosti. Súženie a úzkosť doľahne na každú dušu človeka, ktorý koná zlo — najprv Žida, ale aj Gréka, no sláva, česť a pokoj sa dostane každému, kto koná dobro — najprv Židovi, ale aj Grékovi; lebo Boh neuprednostňuje nikoho. Všetci, ktorí zhrešili bez Zákona, bez Zákona aj zahynú, a všetci, ktorí zhrešili pod Zákonom, Zákonom budú súdení. Lebo pred Bohom nie sú spravodliví poslucháči Zákona, ale ospravedlnení budú plnitelia Zákona. Keď teda pohania, ktorí nemajú Zákon, od prírody konajú, čo žiada Zákon, aj keď nemajú Zákon, sami sú si Zákonom. Ukazujú, že majú dielo Zákona napísané vo svojich srdciach. Ich svedomie bude svedčiť spolu s myšlienkami, ktoré sa navzájom obviňujú alebo tiež obhajujú, v ten deň, keď Boh bude skrze Krista Ježiša súdiť skryté veci ľudí, ako som to ohlasoval vo svojom evanjeliu.
Až na smrteľnej posteli zistia akí boli blbí a premárnili život :D
Verite v nebo a podobne nadprirodzene hovadiny pritom dobre viete ze nadprirodzene veci neexistuju. Ci vari aa vam nieco take udialo v zivote? Nie neudialo. Zbytocne stracate zivot
Kaido, máš právo veriť v čo chceš, na to máš slobodnú vôľu. Mne pomohol Boh, preto som to tu zverejnil, ale nikomu to nevnucujem, len informujem. Nech sa každý rozhodne sám, čo použije pre svoje dobro.
Tomas12345
:D:D
Ja som neni zatrpknuty voci celemu svetu zato ze neverim rozpravkam s historickych kniziek? Mne pride ze ty si zatrpknuty neschopak, ktory nema kamaratov, frajerku ani nic tak si aspon nasiel svetielko nadeje v nejakej bilbii.
To snad nemyslis vazne s tymi zazrakmi, keby to bolo tak ako tvrdis a tieto zazraky boli naozaj ZAZNAMENANE,ZDOKUMENTOVANE tak by boli aj dokazy. No kedze nic take nie je je to len nepodlozeny bullshit ktory tvrdila skupina ludi ze sa stal. MNapr ten najznamejsi vo Fatime, ak veris trom detom a nejakym ich vymyslom ako nieco co dokazuje krestanstvo, tak si iba naivny fanatik, co neuvazuje logicky.
Dokonca v dni zazraku bli pripraveni fotografovia, novinari ale jaksik na tych fotkach co vznikli nie je nic zazracne :D ... takze tolko k tvojim krestanskym zazrakom.
O katolickej cirvky sa nebudem ani vyjadrovat, vies vobec co je to za mafiu? V stredoveku upalovali vsetko mozne, co bolo trochu nezvykle bolo povazovane za carodejnictvo, zomrelo tak neskutocne mnoho ludi.
Obvinenie templarov z uctievania bafometa bez jedineho dokazu.
Z novsej historie vatikan spolupracoval z vrchnymi SS velitelmi a vysoko postavenymi dostojnikmi, ktorych kryli do poslednej chvile a pomahali im utiect do krajin latinskej Ameriky. Len vymyty mozog moze uznavat katolocku cirkev.
Kaido :
Kaido no a tu je ten problém tvojich depresií. Si zatrpknutý voči celému svetu a aj proti Bohu a jeho Cikrvi. Nosíš v sebe nenávisť ktorá ty robí len zle a spôsobuje ty týmpádom i depresie.
Biblia nie je žiadna zaostalá kniha. Kresťanstvo je podporené mnohými zázrakmi, vrátane slnečného zázraku z roku 1918, eucharistii, nerozloztelnych tiel krestanskych predstavených, stigmat, velkých uzdravovacích zázrakov (napr. Dr. Ouwor), objavujucich sa krížov na oblohe, glykoproteínov vo forme krížu (lamimín), kostol v Chennai, čihotský zázrak, Moc cirkvi pri vyhánaní Poltergeista a mnoho dalsieho ktoré potvrdzuje krestanskú vieru.
Ver tomu že kebyže si nájdeš v živote vieru, tvoj život by sa zmenil k lepšiemu, na svet by si sa začal pozerať zcela inými očami.
Cesta :
Nemáš pravdu, pokiaľ niekto síce koná dobre skutky na Zemi no nie je veriaci, neverí v Ježiša Krista a nekoná jeho vôlu, tak veriaci a ani kresťanom nie je. Len dobré skutky nestačia, je potrebná i viera. Dolu som ty sem dal už nejaké tie verše ktoré to potvrdzujú, vyjadríš sa mi ku nim ?
Prídam ešte jeden další verš, ktorý potvrdzuje že viera v Ježiša je nevyhnutná.
1. Petrov list 4:17
Lebo je čas, aby sa začal súd od Božieho domu. Ale ak sa začne od nás, aký bude koniec tých, čo neveria Božiemu evanjeliu?!
Daj mi aspon jeden verš z Biblie v ktorom sa píše že človek ani nemusí veriť a konať podla prikázaní Ježiša, ale stačí len byť dobrým človekom. Ja som ty dal niekolko veršov ktoré hovoria opak. Tvrdiť že stačí byť len dobrým človekom a byť kresťanom (veriť a konať podla prikázaní Ježiša Krista) je v rozpore s učením Biblie.
Ach tieto ezotericke sracky. V 21 storoci verit stale v nejake nabozenstvo a este sa riadit podla historickej knihy, ktora je myslienkami a dobou v dobe otroctva a ponizovania je dost mimo. O katolickej sekte sa ani vyjadrovat nebudem, tato organizacia je este horsia ako mafia.
Tomas, veriť v dobro, znamená veriť v Boha. Keď som bol malé dieťa, vôbec som nevedel, že nejaký Boh existuje, napriek tomu som ho v sebe cítil. Nechal som si ho ukradnúť, preto som bol v depresii 40 rokov. Odovzdanie sa Bohu podľa Ježiša Krista mi ho prinavrátilo, len teraz už viem, že to dobro sa volá Boh. Človek môže veriť v Boha nevedome, stačí že verí v lásku a dobro. Mám dvoch dobrosrdečných súrodencov, ani jeden z nich sa nehlási ku kresťanom. Sám vieš, že existujú kresťania, ktorí hovoria Bohu Pane, ale Boh ich nepozná, lebo ich skutky nie sú od neho. Skutky ukazujú vieru v Božie hodnoty. Vedomé prijatie a spoznanie Boha je pre človeka dôležité preto, aby zlo nemalo doňho prístup. Takže to uľahčuje človeku život. Ja nie som lepší človek ako keď som bol zavalený zlom, len som otvoril Bohu dvere, aby to zlo mohol odvaliť.