Samovražda a posmrtný život

Príspevok v téme: Samovražda a posmrtný život
ChcemPravdu

Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla.
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...

Cesta

Tomas, napísal som "Boh nechce aby sme verili v neho, ale aby sme verili v Jeho hodnoty." Ak som napísal v Jeho hodnoty, tým som odsúhlasil Jeho existenciu. Načo je Bohu dobré, že v neho verí Satan, démoni a pokrytci? Milší sú mu tí, čo žijú Jeho hodnotami, napríklad humanisti www.magna.sk. Znova zopakujem. Veriť v Jeho hodnoty, znamená veriť v Boha (toho pravého a jediného), nezávisle od toho, či to vnímam ako vieru v Boha, alebo vieru v Lásku. Boh je Láska, a tú máme od neho. Aj neveriaci dostáva Lásku od Boha, je na každom, či si ju nechá pre seba, alebo ju dáva ďalej. Má v sebe viac z Ježiša Krista humanistka Denisa Augustínová, alebo Ty? "A kto by prijal jedno takéto dieťa v mojom mene (v mene Lásky), mňa prijíma."
V minulom príspevku som Ti napísal: "To čo som Ti poslal, bola odpoveď na biblické výťatky o dôležitosti viery, ktoré si mi poslal. Vieru dokazujeme skutkom, a je jedno, či na základe svojho svedomia, alebo vedomej viery v Boha. Viera v Božie hodnoty sa dokazuje skutkom. Prvý je skutok, a z toho vyplýva viera. Ak konáš dobré skutky len preto, že to viera vyžaduje, je to povinnosť. Ak konáš dobré skutky preto, lebo to tak chceš, páči sa Ti to, a máš z toho radosť, preukazuješ pravú vieru v Boha, a je jedno, či tú vieru nazývaš vierou v Boha, alebo vierou v Lásku."
Prečo teda píšeš, že sa mám k nim priamo vyjadriť, keď som to už urobil 2x? Všetko je o tom istom, tak prečo samostatne odpovedať na každý Tebou poslaný výrok z Biblie, keď je odpoveď spoločná? Príklad: "Kto v neho verí, nie je súdený. Ale kto neverí, už je odsúdený, pretože neuveril v meno Jednorodeného Božieho Syna."
Veria v Neho aj Satan a pokrytci, nebudú preto súdení? Viera sa prejavuje skutkom. "
"a vieme, že človek nie je ospravedlnený zo skutkov podľa zákona (starého), ale iba skrze vieru v Ježiša Krista. Aj my sme uverili v Krista Ježiša, aby sme boli ospravedlnení z viery v Krista, a nie zo skutkov podľa zákona, lebo zo skutkov podľa zákona (starého) nebude ospravedlnený nijaký človek." Prečo? Skutkami zo starého zákona sa nepribližovali k Bohu. Chceli sa len stále zmierovať obetou zvierat, a nekonať Božiu vôľu. A tak prišiel Ježiš Kristus, ktorý neobetoval Bohu zvieratá za svoje hriechy, ani seba za svoje hriechy, ale seba za hriechy druhých, lebo vlastné nemal. Takže prejaviť vieru v Boha, aj keby ma za to hriešnosť druhých mala zabiť. To je viera v Ježiša Krista. Kto z kresťanov takto verí v Ježiša Krista? Veľa ich nie je.

Napísal si: "veriaci v Ježiša Krista, veriaci v to že on svojou obetou zmyl naše hriechy a dal nam možnosť získať nebo. Ateista, ani veriaci v iné náboženstvo v toto neverí a preto mu nestačí len konať dobré skutky, kedže svoje dobré skutky nekoná vo viere v Boha - Ježiša Krista".
Odpovedám: "Svoj zákon vložím do ich vnútra a vpíšem ho do ich srdca" To je nový zákon, a volá sa Láska. Ježiš prejavil Lásku k Láske v neláske, a to si praje Boh aj od nás. Takí budú spasení. Čo by to bolo za spravodlivosť, keby Ježiš svojou obetou zmyl naše hriechy, a dal nám tak možnosť získať nebo? Svojím životom nám ukázal, ako sa zbaviť svojich hriechov, a ako na seba zobrať hriechy druhých. Kto to dokáže ako on, ten bude spasený.

Sonie

No, myslela som si, že to neuznávaš, ale čo je zlé na homeopatii, ktorá je neškodná ak nepomôže - neublíži, mumio sa predáva ako doplnok výživy atď. Mohla by som ti aj presne napísať prečo to neuznávaš, ale je to tvoja slobodná voľba a pokiaľ máš nejaký zdravotný problém nechcem ti ubližovať. Prečo Televízia Internet -asi preto že niektorí náboženskí fanatici to pokladajú za dielo temných síl, nepočul si o tom?

dobreuz

Tomáš12345 Vážne vysaď ten matroš alebo aspoň zníž dávkovanie lebo Ti to zjavne nerobí dobre :) A myslím to v dobrom :) fanatizmus sa nevypláca a duchovia neexistujú :)

Tomas12345

Cesta :

Boh nechce aby sme verili v Neho ? ty si myslíš že Boh nás stvoril a je mu úplne jedno či veríme v Neho alebo trebárs v iné náboženstvo ? Myslíš si že sa to Bohu páči ked ludia hovoria Boha niet ? -

Žalmy 10:4

Hriešnik pohŕda Pánom a namyslene hovorí: „Boh nezasahuje; Boha niet.“

Kniha Exodus 20:3

Nebudeš mať iných bohov okrem mňa!

Tu vidno že nestačí robiť len dobré skutky ale v Boha neveriť že existuje, alebo veriť v iné náboženstvo než kresťanstvo.

Dal som ty už niekoľko veršov ktoré dokazujú že veriť v Boha je potrebné a len skutky nestačia, stále si sa mi k nim nevyjadril. Bol by som teda rád kebyže sa mi konečne vyjadríš priamo k tým veršom ktoré som ty poslal.

Tento verš hovorí viac než jasne o tom že len dobrými skutkami bez viery sa spása dosiahnuť nedá.

List Galaťanom 2:16

"a vieme, že človek nie je ospravedlnený zo skutkov podľa zákona, ale iba skrze vieru v Ježiša Krista. Aj my sme uverili v Krista Ježiša, aby sme boli ospravedlnení z viery v Krista, a nie zo skutkov podľa zákona, lebo zo skutkov podľa zákona nebude ospravedlnený nijaký človek."

Dalej, napríklad apoštol Tomáš po ukrižovaní Ježiša Krista neveril tomu že Ježiš vstal z mrtvych. Ježiš však z mrtvych vstal a Tomáša sám navštívil, ukázal sa mu a dohovoril mu :

Evanjelium podľa Jána 20:27

Potom povedal Tomášovi: „Vlož sem prst a pozri moje ruky! Vystri ruku a vlož ju do môjho boku! A nebuď neveriaci, ale veriaci!“

veriaci v Ježiša Krista, veriaci v to že on svojou obetou zmyl naše hriechy a dal nam možnosť získať nebo. Ateista, ani veriaci v iné náboženstvo v toto neverí a preto mu nestačí len konať dobré skutky, kedže svoje dobré skutky nekoná vo viere v Boha - Ježiša Krista.

Evanjelium podľa Jána 3:18

Kto v neho verí, nie je súdený. Ale kto neverí, už je odsúdený, pretože neuveril v meno Jednorodeného Božieho Syna.

""Čo osoží, bratia moji, ak niekto hovorí, že má vieru, ale nemá skutky? Či ho môže taká viera spasiť? Ak brat alebo sestra sú bez šiat a chýba im denný pokrm, čo im pomôže, ak im niekto z vás povie: Choďte v pokoji, zohrejte sa a najedzte sa! — no nedáte im, čo potrebujú pre telo? Tak aj viera: Ak sa nedokazuje skutkami, sama osebe je mŕtva. Ale niekto povie: Ty máš vieru, ja mám skutky. Ukáž mi svoju vieru bez skutkov a ja ti ukážem vieru zo svojich skutkov. Ty veríš, že je jeden Boh, a dobre robíš. Ale aj démoni veria, a trasú sa. Nerozumný človek, chceš si vôbec uvedomiť, že viera bez skutkov je neúčinná? Veď ako je telo mŕtve bez ducha, tak je i viera mŕtva bez skutkov."

Tu sa len hovorí o tom že človeku nestačí len viera v Ježiša, ale svoju vieru musí dokazovať i svojimi dobrými skutkami a teda človek musí mať vieru i skutky.

Tomas12345

Antisexx :

Boh nám dal slobodnú vôlu, kebyže chce tak by z nás mohol urobiť poslušných robotov bez slobodného výberu, a potom by nebol ani holokaust, Boh nám však dal slobodnú volbu aby sme si mohli sami vybrať medzi dobrom a zlom. A ked už tak, holokaust je vinou ľudí, mi sami sme si ho spôsobili.

Boh miluje všetkých a preto každému jednému človeku ponúka moťnosť vyhnúť sa pekla, a vstúpiť do neba.

Aj ked sa človeku stane niečo zlé, nie je to dôvod niečo Bohu vyčítať. Zivot nie je len o dobrých veciach ale aj o tých zlých. V prípade ked sa cloveku stane nejaká zlá vec, mal by sa človek ešte modliť k Bohu a prosiť ho o odpustenie, a nie rezignovať na vieru a byť nahnevaný na Boha ako to že mu to Boh mohol toto spraviť.

Sonie :

Ano, času mám veľa. Alternatívnu liečbu, homeopatiu, reiki, ezoterickú hudbu, mumio, jogu neuznávam, ale vysvetli mi čo je zlé na televízii alebo internete ?

Miso098 :

Fatima sa nepreslávila len na základe svedectva troch detí, ale hlavne preto že v určitom dni kedy mal nastať zázrak zázrak v podobe slnečného zázraku vrátane zázraku inak mokrého oblečenia v priebehu pár minút naozaj nastal.

Cesta

Tomas, Boh nechce aby sme verili v neho, ale aby sme verili v Jeho hodnoty. Ten kto verí v Jeho hodnoty, ten verí v neho, nezávisle od toho, či si to uvedomuje, alebo nie. To čo som Ti poslal, bola odpoveď na biblické výťatky o dôležitosti viery, ktoré si mi poslal. Vieru dokazujeme skutkom, a je jedno, či na základe svojho svedomia, alebo vedomej viery v Boha. Viera v Božie hodnoty sa dokazuje skutkom. Prvý je skutok, a z toho vyplýva viera. Ak konáš dobré skutky len preto, že to viera vyžaduje, je to povinnosť. Ak konáš dobré skutky preto, lebo to tak chceš, páči sa Ti to, a máš z toho radosť, preukazuješ pravú vieru v Boha, a je jedno, či tú vieru nazývaš vierou v Boha, alebo vierou v Lásku.
"Čo osoží, bratia moji, ak niekto hovorí, že má vieru, ale nemá skutky? Či ho môže taká viera spasiť? Ak brat alebo sestra sú bez šiat a chýba im denný pokrm, čo im pomôže, ak im niekto z vás povie: Choďte v pokoji, zohrejte sa a najedzte sa! — no nedáte im, čo potrebujú pre telo? Tak aj viera: Ak sa nedokazuje skutkami, sama osebe je mŕtva. Ale niekto povie: Ty máš vieru, ja mám skutky. Ukáž mi svoju vieru bez skutkov a ja ti ukážem vieru zo svojich skutkov. Ty veríš, že je jeden Boh, a dobre robíš. Ale aj démoni veria, a trasú sa. Nerozumný človek, chceš si vôbec uvedomiť, že viera bez skutkov je neúčinná? Veď ako je telo mŕtve bez ducha, tak je i viera mŕtva bez skutkov." www.bible.sk

Miso098

Fatima. Deti videli nieco alebo skor nevideli a zacali trepat blbosti. Deti veria na strasidla pod postelou a veria aj na to ze jezisko nosi darceky. Takze kvoli nejakym deckam ktore si to mozno vymysleli alebo videli uplne nieco ine, sa to vysvetlilo ako zazrak. Pane boze ...

Sonie

No náhoda Tomas12345 už si si zasa našiel" cestu" miesto meridiana?
Myslím že máš veľa času, možno si na invalidnom dôchodku, ale ak už si silno veriaci, mal by si vedieť že niektorí silno veriaci si nepúšťajú ani televízor, neuznávajú alternatívnu liečbu, homeopatiu, reiki, ezoterickú hudbu, mumio, jogu atď. a INTERNET.

Antisexx

A co nadprirodzene sa vam trebars udialo? Tiez v to neverim. Stavim sa ze to tu nenapisete alebo napisete trebars ze blikajuce svetlo- sorry to sa da objasnit. Alebo divne zvuky? Prid k nam domov ani my sme nevedeli co to je a nakoniec sme zistili ze tie divne zvuky robia myši v podkroví. Alebo sen kde sa ti zjavil boh? Mne sa snivalo že kadečo vyhram a bol to nezmysel a hocico nezmyselne. Vsetky tieto divne udalosti sa daju vysvetlit logicky lenze u vas nieco zo stola padne a vy si poviete omg duchovia su tu alebo omg jeziš mi dáva znamenie. To sa aj mne stalo ale to je logické kedze tá vec bola na tom stole nerovnomerne a skotulala sa ked som sla spat.

Cast 2: Boh tvrdi ze miluje ludi. Preco potom dopustil holokaust? Alebo vojny trebars v Azii, ci hlad a kadeco iné. Si predstav ze niekoho miluješ a máš moc- dopustil by si aby ten človek trpel? Ja teda nie inak by som ho nemilovala. Alebo preco teda vraj existuje peklo? Predsa Boh miluje vsetkych tak nemozme ist do pekla či? Alebo ak teda Boh tvrdi ze miluje vsetkych, to miloval aj takeho Hitlera? Zaujimave. A este jedna otazka. Ked sa vam stane niečo dobré priam nemožné dakujete Bohu. Keď sa vám avšak stane niečo zlé vtedy to Bohu vyčítate ci nedavate za vinu?

Tomas12345

Kaido :

Práveže ja frajerku ani reálnych kamarátov ku štastiu nepotrebujem. Som nezávislý od druhých, život som si tak nastavil aby mi ku štastiu stačil Boh a popritom i nejaké tie koníčky. Takýto život je krásny, a mohol by si takéhoto života dosiahnut i ty, kebyže zmeníš svoje zmýšlanie. No kedže svoje zmýšlanie zmeniť nemieniš tka potom trpíš depresiami, a namiesto hore uvedeného sa "liečiš" rôznymi rizikovými pokusmi ako su halucinogény.

Vsak ale tie zázraky i zdokumentované sú. Pred tuším mesiacom som tu tieto isté zázraky vypisoval a uvádzal k nim i linky. Môžem tie linky teda odkazy k nim pohladať i teraz. Co sa Fatimy týka nejde len o svedectvo troch detí. Ten zázrak ktorý sa mal v daný den stať sa i stal, práve preto je Fatima tak preslávená. Skutočne, v den kedy deti ohlásili že dôjde k zázraku i k zázraku došlo. Stal sa slnečný zázrak, a taktiež inak mokré oblečenie od dážda vyschlo v priebehu slnečného zázraku u dotyčnýchh zúčasatnených v priebehu pár minút !!!

Co sa stalo, stalo sa. V súčasnosti sa už diabol nevyhana upalovaním ale exorxizmom, kedy knaz pomocou určitých obradov a modlitby vyhána diabla, (napr. Poltergeist). V Novom zákone sa nikde k násiliu a upolovaniu nenábada. Opak je pravdou. Ježiš nás predsa nabádal aby sme milovali i svojich nepriatelov, dobre im robili.

"Z novsej historie vatikan spolupracoval z vrchnymi SS velitelmi a vysoko postavenymi dostojnikmi, "

To je len tvoja domnienka, kde sú na to dôkazy ? Inak úplne si zabudol spomenúť to množstvo knazov ktorí pomáhali u seba ubytovať židov pred nacistami.

dobreuz :

Ty si stále hovoríš to isté, i ked som ty už vysvetlil a ukázal že tvoj názor nie je správny. Stále si mi neposkytol dôkazy tvojho tvrdenia, ani náznak toho prečo by si mal mať pravdu.

Cesta :

Stále si mi nevysvetlil tie verše ktoré som ty dal. Stále si sa k tomu nevyjadril. Stále sa vyhýbaš odpovedi.....

Dal si mi sem niekolko veršov, ktorí je ten ktorí nás nabáda k tomu že viera v Ježiša Krista nie je potrebná ? Predpokladám že si mal na mysli asi tento :

"Keď teda pohania, ktorí nemajú Zákon, od prírody konajú, čo žiada Zákon, aj keď nemajú Zákon, sami sú si Zákonom. Ukazujú, že majú dielo Zákona napísané vo svojich srdciach."

Ok, lenže toto sa týka len tých ktorí o Ježišovi nikdy nepočuli, napríklad také kmene na Papua Novej Guiney. Tí, ktorí o Ježišovi Kristovi počuli, neprijali ho a nekonali podľa Neho nemajú ospravedlnenia.