Samovražda a posmrtný život

Príspevok v téme: Samovražda a posmrtný život
ChcemPravdu

Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla.
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...

Tomas12345

Sonie :

Ešte dodam, že nie všetky veci čo si vymenovala považujem za okultizmu, napríklad určitú časť alternatívne medicíny (homeopatia) nepovažujem za okultizmus, avšak neuznavam ju pretože podľa mňa nemá žiaden liecebny efekt.

Tomas12345

dobreuz :
Ziadnych duchov som nespomínal, neviem preto o čom hovoríš.

Sonie :
Kludne mi napíš čo neuznávam. Nie nikde som o tom internete a televízii nič nenašiel.

Tomas12345

Cesta :

Nepovyšujem vieru nad skutok, stále píšem a dokazujem to biblickými veršami že len dobré skutky nestačia, ale musí byť aj viera aj skutky.

Ako pozerám znova si mi neodpovedal na moje biblické verše, ktorým som sa ty snažil ukázať dôležitosť viery. Ak na dané biblické verše nevieš reagovať tak to priznaj že na ne nevieš reagovať ( to nie je hanba si priznať) ale ignorovať ich, to neviem aký to má zmysel.

Zatial si mi nedal ani jediný verš ktorý by potvrdzoval to že stačí láska a dobré skutky, a viera nie je potrebná. Niektoré verše čo si sem dal, boli zmenené, a slová ktoré si v nich napísal sa v skutočnosti v Biblii ani nenachádzali (napr. List Hebrejom). Neviem aký zmysel má vsúvať do Bible slová ktoré sa tam nenachádzajú.

Opakujem, ked sa vedie diskusia o tom čo je v Biblia pravda, tak sa to dokazuje biblickými veršami, a nie svojimi subjektívnymi pocitmi. Preto by som ťa poprosil aby si zareagoval na tie moje verš ktoré som ty poskytol, pretože tie hovoria dosť jasne a nemá zmysel ich odignorovať.

Cesta

Dobreuz napísal: Aj hnusná fanatická cirkev každý tretí kňaz pedofil, stačí si pozrieť kauzy z Poľska, veď ateisti sa správajú oveľa lepšie ako veriaci fanatici, ktorí každého ohovárajú za chrbtom, viď 70 ročné pobožné babky.

Katolocký kňaz Marián Kuffa v jednej svojej kázni povedal veriacim. Aj dnes žijú farizeji. Chcete aby som vám ich ukázal? Pozrite sa do zrkadla.

Viera bez skutkov je mŕtva. Ak veriaci nespĺňa tieto kritéria www.biblia.sk, jeho viera je mŕtva, a v ničom mu nepomôže.

Cesta

Tomas, povyšuješ vieru nad skutok, a to je kameňom Tvojho úrazu. Začínaš od viery, a končíš skutkom z viery. Ale ono je to opačne. Altruistická láska v srdci Ťa privedie ku skutkom, ktoré potvrdia Tvoju vieru v Boha. Altruista má pokorné srdce a koná z lásky. Egoista má pyšné srdce a lásku si privlastňuje. Ktorý z nich sa Bohu viac páči?

Cesta

Antisexx napísal, v zátvorkách odpovedám: Boh tvrdi ze miluje ludi. Preco potom dopustil holokaust? (Ak miluješ svoje deti, dopraješ im slobodu, a upozorníš ich na možné riziká v slobode. Ak poslúchnu a riziká budú obchádzať, budú žiť krásny život. Ak prekročia rizikový faktor, zažijú zlo. Je len na nich, či ostanú žiť za rizikovým faktorom, alebo sa budú snažiť o návrat. Ty sa im snažíš pomôcť vrátiť sa, posielaš im peniaze na návrat, ale im sa akosi nechce, a užívajú si z Tvojich peňazí. Náš svet je za rizikovým faktorom, a my všetci sme potomkovia týchto detí. Preto žijeme vo svete, kde sa na základe slobodnej vôle pácha aj zlo. Každý dostáva peniaze na návrat, takže ak sa Ti holokaust nepáči, použi peniaze na návrat do Raja. Ty holokaust vnímaš ako konečnú pre život, ale z Božej perspektívy to tak nie je, on dokáže oživiť všetky obete holokaustu. A prečo nezabránil ich utrpeniu? Aby spoznali rizikový faktor v pravej podstate, vtedy človek viac túži po návrate do Raja.)

Alebo vojny trebars v Azii, ci hlad a kadeco iné. Si predstav ze niekoho miluješ a máš moc- dopustil by si aby ten človek trpel? Ja teda nie inak by som ho nemilovala. (Ak by som netrpel, netúžil by som po Raji, netúžil by som po Bohu, netúžil by som po Láske. Kedy dieťa túži aby mu rodičia pomohli? Keď trpí.)

Alebo preco teda vraj existuje peklo? Predsa Boh miluje vsetkych tak nemozme ist do pekla či? Alebo ak teda Boh tvrdi ze miluje vsetkych, to miloval aj takeho Hitlera? Zaujimave. (Predstav si, že si v puberte, a túžiš po slobode. Rodičia Ti ju dajú, lebo Ťa milujú, len Ťa varujú pred nástrahami sveta, lebo nechcú aby sa Ti niečo zlého stalo. Z ľahkomyselnosti neposlúchneš ich varovania, a zlo Ťa dostane. Ak sa budeš chcieť z toho dostať, rodičia Ti pomôžu. Neviem akých mal Hitler rodičov, ale lásku k blížnemu v ňom nevypestovali. Svetlo čo dostával od Boha, premieňal na tmu. Tmu dával, tmu dostane na poučenie. Keď netúžil na Zemi po správnom živote, začne túžiť v pekle. Utrpenie privádza ľudí k pokore, a túžbe po Božej priazni. Zažitím Pravdy vlastnou skúsenosťou už pokora ostáva, človek už neprekročí hranicu k zlému, a bude žiť šťastný život do nekonečna.)

A este jedna otazka. Ked sa vam stane niečo dobré priam nemožné dakujete Bohu. Keď sa vám avšak stane niečo zlé vtedy to Bohu vyčítate ci nedavate za vinu? (Mne sa zlé dialo väčšinu života. Nedával som to Bohu za vinu, lebo som určitú pokoru v sebe mal, a tá mi hovorila, že problém bude niekde inde, nie v Bohu. Vpustil som zlo do seba namiesto Boha. Aby si to správne pochopil: Človek nemusí byť zlý, aby vpustil do seba zlo. Ba práve naopak. Zlo sa viac tlačilo, tak mu v sebe dobrácky uvoľnil miesto na úkor dobra od Boha. Egoista to neurobí, pretože ten chce všetko dobro pre seba, ale nechce z neho nič dať, chce ho len prijímať. To je rozdiel medzi egoistom a Bohom. Boh lásku dáva, egoista ju len prijíma a vyžaduje. My sa máme podobať Bohu. Lásku ktorú od neho dostávame, máme dávať ďalej, to je zmyslom života:))

dobreuz

Aj hnusná fanatická cirkev každý tretí kňaz pedofil, stačí si pozrieť kauzy z Poľska, veď ateisti sa správajú oveľa lepšie ako veriaci fanatici, ktorí každého ohovárajú za chrbtom, viď 70 ročné pobožné babky.

Tomas12345

Cesta :

Konečne si zareagoval na niektoré moje verše z Biblie.

"Načo je Bohu dobré, že v neho verí Satan, démoni a pokrytci?"

Satan v Boha síce verí, no nekoná dobré skutky.

"Milší sú mu tí, čo žijú Jeho hodnotami, napríklad humanisti www.magna.sk."

Toto mi ale dokáž nejakým výrokom z Biblie, pretože pokiaľ viem tak takýto názor nezástava ani katolícka cirkev (ktorá je Božím vyslancom tu na Zemi) ale nenašiel som ani verš z Biblie ktorý by to potvrdzoval.

"A kto by prijal jedno takéto dieťa v mojom mene (v mene Lásky), mňa prijíma."

Tento verš znovu nič nedokazuje a navyše slovo "v mene lásky" v biblii v súvislosti s týmto veršom napísane nie je, to si si tam ty sám dosadil že "v mojom mene" = v mene lásky. "V mojom mene" znamená to že niekto si adoptuje dieťa z viery v Ježiša Krista. Svoj dobrý skutok (adoptovanie dieťata) vykonal v mene svojej viery, tak isto ako Abrahám uveril Bohu a išiel obetovať Izáka a rátalo sa mu to za spravodlivosť, pretože uveril Bohu a poslúchol Boha to čo mu prikázal, jeho skutok išiel spolu s vierou.

"Prečo teda píšeš, že sa mám k nim priamo vyjadriť, keď som to už urobil 2x?"

Pretože ty sa mi vždycky vyjadríš bez toho aby si sa mi vyjadril priamo k veršom ktoré som ty poslal, a namiesto toho argumentuješ svojimi subjektívnymi pocitmi. Ak chceš argumentovať tak argumentuj biblickými veršami, a nie svojimi subjektívnymi pocitmi.

"Príklad: "Kto v neho verí, nie je súdený. Ale kto neverí, už je odsúdený, pretože neuveril v meno Jednorodeného Božieho Syna."
Veria v Neho aj Satan a pokrytci, nebudú preto súdení? Viera sa prejavuje skutkom."

Satanovi chýbajú dobré skutky, a z Biblie vyplýva že viera bez skutkov je mrtva. Satanovi je preto darmo to že v Boha verí, pretože spolu s jeho vierou nejdú i dobré skutky.

"a vieme, že človek nie je ospravedlnený zo skutkov podľa zákona (starého), ale iba skrze vieru v Ježiša Krista. Aj my sme uverili v Krista Ježiša, aby sme boli ospravedlnení z viery v Krista, a nie zo skutkov podľa zákona, lebo zo skutkov podľa zákona (starého) nebude ospravedlnený nijaký človek."

"Prečo? Skutkami zo starého zákona sa nepribližovali k Bohu. Chceli sa len stále zmierovať obetou zvierat, a nekonať Božiu vôľu. A tak prišiel Ježiš Kristus, ktorý neobetoval Bohu zvieratá za svoje hriechy, ani seba za svoje hriechy, ale seba za hriechy druhých, lebo vlastné nemal. Takže prejaviť vieru v Boha, aj keby ma za to hriešnosť druhých mala zabiť. To je viera v Ježiša Krista. Kto z kresťanov takto verí v Ježiša Krista? Veľa ich nie je."

Príchodom Ježiša Krista už nie sú potrebné obety a zo skutkov sa vykúpiť nedá. Preto sa ty snažím naznačiť že darmo má ateista dobré skutky, tie ho nevykúpia, pretože nemá vieru v Ježiša Krista.

"Odpovedám: "Svoj zákon vložím do ich vnútra a vpíšem ho do ich srdca" To je nový zákon, a volá sa Láska."

List Hebrejom 8:10
Lebo toto je zmluva, ktorú uzavriem s domom Izraela po tých dňoch, hovorí Pán: Svoje zákony vložím do ich mysle a vpíšem im ich do srdca; a budem ich Bohom a oni budú mojím ľudom.

Kde tam je slovo láska ?

"Čo by to bolo za spravodlivosť, keby Ježiš svojou obetou zmyl naše hriechy, a dal nám tak možnosť získať nebo?"

Ježíšova nám dal možnosť získať nebo, ale to neznamená že ho získa každý bez zásluhy. Nebyť Ježišovej obety nikto by nešiel do neba lebo všetci sme hriešny, ale vdaka Ježišovej obety môže získať nebo každý kto uverí v Ježiša a bude konať dobre skutky (z viery).

"Svojím životom nám ukázal, ako sa zbaviť svojich hriechov, a ako na seba zobrať hriechy druhých. Kto to dokáže ako on, ten bude spasený."

A povedal nám ešte i to aby sme neboli neveriacimi ale veriacimi, ako to povedal napríklad apoštolovi Tomášovi ktorí neveril v Ježišove vzkriesenie. Kebyže nie je potrebná viera v Ježiša, potom by mu Ježiš nevyčítal to že neveril v jeho vzkriesenie.

Rovnako tak učeníci Ježiša apoštoli na začiatku nedokázali vyhánať zlých duchov pretože mali slabú vieru, za čo ich Ježiš aj pokarhal. Nepokarhal ich za nedostatok lásky, ale za nedostatok viery.

Priviedol som ho k tvojim učeníkom no nemohli ho uzdraviť.“ 17 Ježiš povedal: „Neveriace a skazené pokolenie, dokiaľ budem s vami? Dokedy vás mám ešte trpieť? Priveďte ho sem ku mne.“ 18 Ježiš zlému duchu pohrozil, ten z neho vyšiel a chlapec bol od tej hodiny zdravý. Mt 17, 18 19 Keď boli učeníci s Ježišom sami, pristúpili k nemu a spýtali sa ho: „Prečo sme ho nemohli vyhnať my?“ 20 On im povedal: „Pre svoju malú vieru. Veru, hovorím vám: Ak budete mať vieru ako horčičné zrnko a poviete tomuto vrchu: »Prejdi odtiaľto ta!« - prejde. A nič vám nebude nemožné.“

Tu je pekne vidno že viera je potrebná. Učeníci malí len slabú vieru, a preto nedokázali vyhánať duchov. Ocividne len láska učeníkom nestačila.