Samovražda a posmrtný život

Príspevok v téme: Samovražda a posmrtný život
ChcemPravdu

Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla.
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...

Cesta

Tomas, máš pravdu, bez viery v Ježiša Krista to nejde. Prečo? Pre toto: Ježiš začal svojim učeníkom vyjavovať, že musí ísť do Jeruzalema a mnoho trpieť od starších, veľkňazov a zákonníkov, že ho zabijú, ale tretieho dňa vstane z mŕtvych. Peter si ho vzal nabok a začal mu dohovárať: „Nech ti je milostivý Boh, Pane! To sa ti nesmie stať!“ On sa obrátil a povedal Petrovi: „Choď mi z cesty, satan! Na pohoršenie si mi, lebo nemáš zmysel pre Božie veci, len pre ľudské!“ Potom Ježiš povedal svojim učeníkom: „Kto chce ísť za mnou, nech zaprie sám seba, vezme svoj kríž a nasleduje ma. Lebo kto by si chcel život zachrániť, stratí ho, ale kto stratí svoj život pre mňa, nájde ho. Veď čo osoží človekovi, keby aj celý svet získal, a svojej duši by uškodil?! Alebo za čo vymení človek svoju dušu?! Lebo Syn človeka príde v sláve svojho Otca so svojimi anjelmi a vtedy odplatí každému podľa jeho skutkov.“

dobreuz

Tomas12345 Dal som ty verše... Nauč sa konečne rozdiel medzi ty/ti, to už aj Maďar by sa naučil skôr než Ty.

Tgg

Tomas12345- ako nič v zlom ale toho veľa voľného času ti evidentne škodi..a dosť...najdi si robotu čo najskor lebo si fanatik a všetkého veľa škodi..aj voľného času...niekde si položil otázku čo je zle na televizii alebo internete...tak napríklad aj to že sa mozes dostať na všelijaké stranky nevhodné pre krestana a pod...a v televizii toto iste...všade len sex sex sex...takže to je zle na televizii alebo nete.... Aj náš farar hovori že
kresťanský fanatizmus škodi

Tomas12345

Cesta :

Ok, tak sa k nim teda nevyjadri, len neviem aký zmysel má zatlkať pravdu. Dal som ty verše ktoré hovoria proti tvojmu presvedčeniu a ty na ne nevieš zareagovať a obhájiť si svoju pravdu a preto utekáš z diskusie. Ok, maj si svoju "pravdu" ale tá tvoja pravda je v rozpore s Bibliou, takže neviem aký zmysel má takúto "pravdu" zastávať. Vidíš že si svoju "pravdu" nevieš obhájiť tak nerozumiem preto dovod načo v takejto "pravde" zotrvávať ?

Cesta

Sonie napísala: Napíšem ti čo uznávaš. Veríš, že jediným kto uzdravuje a môže uzdravovať je Boh. Ale hovorí sa predsa " pomôž si sám - aj Boh ti pomôže.
Áno, je to pravda. Boh Ti nepomôže, pokiaľ si k Nemu nenájdeš cestu. Nie že by nechcel, ale sa proste nikomu nevnucuje. Možno si povieš: "No ale ja poprosím Boha aby mi pomohol, a On mi nepomôže, ako mám potom v neho veriť?"
On Ti pomôže, ale len vtedy, keď sa na Neho správne naladíš. Ako? Potom Ježiš povedal svojim učeníkom: „Kto chce ísť za mnou, nech zaprie sám seba, vezme svoj kríž a nasleduje ma. Lebo kto by si chcel život zachrániť, stratí ho, ale kto stratí svoj život pre mňa, nájde ho.

Cesta

Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla. ( V pekle už sú, preto ju spáchajú, samovraždou chcú pred ním uniknúť.)
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...
(Nesúdim nikoho, kto spáchal samovraždu z utrpenia, pretože viem čo to je túžiť po smrti z utrpenia. Ale existuje cesta von z neho už tu na Zemi. Stačí tú bolesť prestať prijímať. Ono to nie je jedno duché, lebo na začiatku je tam duch zla, a túžba po duchu dobra. Zlo treba z cítenia odstrániť, a nahradiť ho dobrom. Ten kto sa to naučí, prestane vpúšťať do svojho cítenia zlo, a bude cítiť len dobro. Ako dostať zo seba nepríjemný stav, a získať príjemný stav? Prestaňte nepríjemný stav prijímať. Ak to urobíte, časom zmizne. Ak vás napádajú nepríjemné pocity, nikdy ich neprijímajte. Prijatím nepríjemného pocitu prijímate peklo. Ak vidíte, že niekto zažíva nepríjemné pocity, pomôžte mu tak, aby ich nezažíval. Ak má niekto nepríjemné pocity z hladu, dajte mu najesť, ak zo smútku, rozveselte ho. Ak vám niekto spôsobil psychickú bolesť, prečo ju v sebe držíte, však to nie je príjemné? Koho odmeníte tým, že budete v sebe držať psychickú bolesť?)

Cesta

Nechcem sa k nim vyjadriť, je to zbytočné, nikomu tým nepomôžem. Akceptujem Tvoju vieru, Ty akceptuj moju. Veľmi rád predstúpim pred Boží súd s tým, čo je vo mne. Boha milujem úprimne, z celého svojho srdca, takže sa teším na stretnutie s Ním aj mimo tento svet:)

Sonie

Napíšem ti čo uznávaš. Veríš, že jediným kto uzdravuje a môže uzdravovať je Boh. Ale hovorí sa predsa " pomôž si sám - aj Boh ti pomôže.