Samovražda a posmrtný život

Príspevok v téme: Samovražda a posmrtný život
ChcemPravdu

Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla.
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...

Kaido

Tomas12345
Ty frajerku a kamaratov nepotrebujes, clovek je ale spolocensky tvor, je prirodzene ze nieco take vyhladava, samozrejme mozu byt ludia ako ty, ktorym samota vyhovuje ale su v mensine, takze mi tu nemudruj o zmene mysleni a o tom ako mozem byt stastny ked sa stanem veriacim atd. Nie nebudem, ak nieco nedosiahnem, ci uz je to laska, priatelia, peniaze, sex, spolocensky zivot tak to pre mna nikdy nebude ono. A mozem sa zavriet do kaplnky a cely zivot citat bibliu, mne by to urcite nepomohlo.
Hej a co je menej rizikove, dat si raz halucinogen, ktory je vedecky a vyskumovo dokazane ze zabija tazke depresie alebo uzivat mesiace roky chemicke antidepresiva(drogy) ktore maju milion vedlajsich ucinkov a aj tak samotnu depresiu neliecia len ju utlmia.

Co je zdokumentovane :D... mozes mi hodit kolko chces clankov, ja som ich rpecital tiez dost, noide o dokazovy material, kopa fotografov bola v spominany den na mieste ''zazraku'' ale nic sa nedochovalo, ziadny dokaz ze by sa nieco so slnkom dialo proste neexistuje. Tak isto ako neexistuju dokazy ani z ostatnych astrologickych stanic, ktore vyvratili ze by sa v dany den prejavovali nejake anomalie na slnku.

Nie ze co sa stalo, stalo sa, katolicka cirkev tymto vyvrazdila tisicky, mozno 10 tisicky nevinnych ludi, taketo svinstvo sa neda nijak ospravedlnit.

K tym nacistom, tak to je verejne zname ze hrali na 2 strany pocas 2 svetovej, nechapem tomu, clovek co sa zaujima o cirkev a nabozenstve a toto nevies?

legacy.blisty.cz

Sonie

Tomas, ti hrúbky....(ty). Iba ten jeden príspevok chceš posunúť, nepáči sa ti?.... A prečo ťa spájam s cestou či meridiánom? Bola by to veľká náhoda nájsť si takého dvojníka s rovnakým štýlom komunikácie. Ide mi o to že vypisovať o smrti, samovraždách, posmrtnom živote nepatrí do témy zdravie. Náhodou si to budú čítať nejaké deti v puberte a môže to mať na ne zlý vplyv, keď tu vypisujú alebo spamujú nejakí 40-50 roční o samovraždách, či sa dostanú do neba, či pekla. Nebolo by lepšie keby si sa postavil(la) niekde na námestie a oslovoval ľudí o svojej viere?
Takéto témy by mali byť v inej kategórii, koho to zaujíma ten by si to našiel a ty sa bav sám so sebou koľko chceš.

Tomas12345

Sonie :

Nechápem tvoje myslienkové pochody. Neviem prečo má spájaš s užívatelom "cesta". Ja nie som užívatel "cesta".

A už vobec nechápem ten tvoj komentár k tomu že sa ty snažím vytlačiť tvoje príspevky dakam nadol, akože na základe čoho to určuješ, a prečo by som také niečo vobec robil ?

Cesta

Sonie, trpel som. ale už netrpím, Boh ma z toho dostal, ale nie bez môjho pričinenia. Preto tu píšem ako sa mi to podarilo.

Tomas, nie som katolík, ale pošlem Ti odpovede cez katolíckeho kňaza:
youtu.be
youtu.be

Sonie

Tomas12345 to je ale rýchlosť ako odpovedáš. Snažíš sa aby môj príspevok čím skôr nebol viditeľný aj pre iných, aby si mohol vypisovať znovu a znovu......o tom istom.....

Tomas12345

dobreuz :

Poltergeista som spomínal v rámci kresťanských zázrakov. Cirkev je často krát povolaná vysvätiť dom v ktorých straší, po vysvätení domu často krát strašenie zmizne. V prípade vysvätenia domov sa pod Poltergeistom nemyslí duch, ale diabol. Preto prichádza cirkev, pretože cirkev má tú moc bojovať proti diablovi.

Sonie :

No však ja netvrdím že človek nemá pre svoje zdravie urobiť niečo i sám od seba. Má urobiť nielen sám od seba, ale popritom sa aj modliť.

Tgg :

Nepracujem, a robota si hladať nemienim, a nezávid mi že nepracujem.

"tak napríklad aj to že sa mozes dostať na všelijaké stranky nevhodné pre krestana a pod...a v televizii toto iste...všade len sex sex sex...takže to je zle na televizii alebo nete...."

Na stránky nevhodné pre kresťana nechodím, takže nevidím dôvod prečo nechodiť na interner alebo nepozerať televíziu.

Cesta :

"Tomas, máš pravdu, bez viery v Ježiša Krista to nejde."

No vidíš sám si teraz priznal že bez viery v Ježiša Krista to nejde, a to je to o čom ty hovorím celý ten čas. Ale pre istotu sa spýtam, pod pojmom viera v Ježiša Krista myslíš vieru v existenciu Ježiša Krista, vieru v jeho Božskosť, vieru že nás vykúpil svojou krvou, alebo máš na mysli vieru v lásku ?

Sonie

Cesta-Tomas12345 v príspevkoch som čítala že v10 rokoch si mal(a) nepríjemný zážitok, odvtedy trpíš depresiami 40 rokov. Tak už nie si predsa najmladší, však? Depresie máš stále, teda otázka znie odkedy si fanatizovaný bibliou a vierou, ktorá ti vôbec nepomáha. Už by si mal byť predsa vyliečený. Pomôž si človeče sám, aj Boh ti pomôže. Musíš to chápať tak, že sám si musíš pomôcť, je to len v tvojich silách zbaviť sa depresií a ak treba užívať antidepresíva, netreba sa ich báť. Mám však pocit, že tebe tento stav vyhovuje. Ani sa nenazdáš, tvoj život sa priblíži ku koncu a prídeš na to, že si takmer nežil ale len prežíval. Má zmysel zaoberať sa posmrtným životom? Po smrti nikdy viac nebudeš a nikto z tej druhej strany to ešte neprišiel povedať, rovnako ako nebolo nikdy oficiálne potvrdené UFO a návšteva mimozemšťanov.
Druhou možnosťou je že tu len cituješ texty z biblie aby ti utiekol čas, ktorého zdá že máš neúrekom. Tomas12345 diskutovali sme aj o vit.B12 v jednej téme, takže táto téma nie je pre teba prioritnou.