Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Samovražda a posmrtný život

Príspevok v téme: Samovražda a posmrtný život
ChcemPravdu

Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla.
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...

Cesta

Boh sa nám obetoval prostredníctvom Ježiša Krista, čo sme s ním urobili? Zabili sme ho. Čo urobí Boh s nami ak sa mu obetujeme? On nás za to nezabije, ale dá nám také dobro, aké si ani nedokážeme predstaviť:) Kto je lepší, človek, alebo Boh?

Cesta

dobreuž, pred tým než s radosťou pôjdeš do pekla, pozri si toto video youtu.be

Tomas, milujem Boha a Ježiša Krista, to je moja viera. K tomu nepotrebujem byť členom nejakej cirkevnej organizácie. Milujem všetkých ľudí, a aj seba. To je to, čo nás učí Ježiš Kristus. Všetko máme napísané v Biblii a v našom srdci, už to len v živote praktizovať. Som na ceste, preto sa volám Cesta, a myslím si, že som ešte len na začiatku tejto krásnej a dobrodružnej cesty s Ježišom Kristom a s Bohom, naším stvoriteľom:)

Tomas12345

Cesta :

Pozeral som si tie videá. Kuffa tam v jednom videu hovorí o tom že i ateisti môže dosiahnut spasenia. Má to však niekolko problémov.

1) Kuffa nie je predtaveným katolíckej cirkvi, teda respektíve bol, ale už nie je a to práve kvôli tomuto nasledujucemu výroku kedy povedal že i ateisti môžu dosiahnut spásu. Katolícka cirkev ho kvôli tomuto exkomunikovala

2) Kuffa vo videu nikde neuviedol biblické verše, ktoré by potvrdzovali jeho tvrdenie o tom že i ateisti môžu íst do neba. Rovnako tak sa nepustil do vyvrátenia veršov ktoré hovoria jasne o tom že ateisti do neba nepôjdu. Jeho názor je len teda jeho subjektívny názor bez potvrdenia z Písma a navyše i v rozpore s katolíckou cirkvou.

Mimochodom ak nie si katolík, tak čo si ? Protestant, jehovista, či čo konkrétne ?

Kaido :

Je to všetko len o preprogramovaní mysle, dakedy som bol tiež tak nastaveny že som si myslel že len frajerka ma môže spraviť stastným. No po čase som si preprogramoval myslenie a teraz som stastný i bez frajerky. To je dôkazom toho že všetko je to len o zmene myslenia.

Hej a co je menej rizikove, dat si raz halucinogen, ktory je vedecky a vyskumovo dokazane ze zabija tazke depresie alebo uzivat mesiace roky chemicke antidepresiva(drogy) ktore maju milion vedlajsich ucinkov a aj tak samotnu depresiu neliecia len ju utlmia.

Ziadne halucinogeny podporené vedou ako "liečitelia depresie" nie sú. Ak by tomu tak bolo tak by sa používali v psychiatrii, a v povedomí psyachiatrov by boli - vela psychiatrov by ich začalo odporúčať. Nic také sa však nedeje. Antidepresíva sú podporené statistikou psychiatrou u svojich pacientov, ale i rozsiahlejsimi vedeckými výskumami.

Svedectvo je v podobe toho obrovského množstva ludí, ktorí tam boli zhromaždení a ich výpovedí. Vsak i skeptici uznávajú to že títo ludia mali videnia "tancujuceho slnka". Skeptici si však myslia že išlo o halucinácie a nie o reálne videnie. Ale aj kebyže išlo o halucináciu, to že inak mokré oblečenie vyschlo do pár minút halucinácia byť nemohla.

To s tými nacistami je stále len tvoja teoria. V dejepise sa o ničom takom že by cirkev spolupracovala s nacistami neučí, pretože na to ani nie je dôvod. Navyse je to i nelogické. Hlavný nepriateľ nacistov bola cirkev, cirkev by preto sotva bola na strane nacistov.

Tomas12345

Sonie :

Zaujímavé, spájaš ma už dokonca i s meridiánom, škoda len že si si ani nezistila to že meridian propaguje reinkarnáciu a ostatné nebiblické náuky, naozaj si stále myslíš že píšem pod nickom meridian a ja ktorý verím kresťanstvu mám zapotreby propagovať reinkarnáciu ?

To isté platí v prípade používateľa "Cesta" ktorej viera je odlišná od tej mojej.

Neviem prečo by som sa mal postaviť na námestie v tejto zime a oslovovať tam random ludí ked to človek môže robiť oveľa efektívnejšie, skrz internet.

Ano, treba riešiť to či sa človek dostane do neba alebo do pekla, pretože to je to najdôležitejšie na tomto svete, alebo je pre teba snád dôležitejšie to kolko zákaziek v práci človek vybaví ? Pri poslednom súde bude už neskoro búchať si hlavu o stenu a nariekať "prečo som len Boha ignoroval vo svojom živote". Teraz je ešte šanca, a preto sa tejto šanci treba chytiť, uchopiť ju.

Nebo/peklo nie sú len rozprávky na dobrú noc. Narastá počet hláseni ľudí ktorí nebo/peklo zažili a vrátili sa napäť aby nám podali o tom svoje hlásenie, ako napríklad kresťanský misionár Percy Collett (navšteva v nebi), či Emmanuela Agyark ( navštéva pekla). Množia sa i správy od bývalých členov satanistov, ktorým Ježiš Kristus pomohol dostať sa zo Satanizmu, a teraz títo bývalí okultisti sú kresťania. Tieto správy netreba podcenovať, už len kvôli ich vysokej incidencii. Je azda možné, že by si všetci do jedného tieto príbehy vymysleli ?

"Takéto témy by mali byť v inej kategórii, koho to zaujíma ten by si to našiel a ty sa bav sám so sebou koľko chceš."

Nie nemali, pretože nadpis tejto témy je velmi úzko prepojený s kresťanstvom, vrátane neba/pekla.

"Po smrti nikdy viac nebudeš"

Na základe čoho určuješ že "po smrti nikdy viac nebudeš" ?

"a nikto z tej druhej strany to ešte neprišiel povedať"

Svedectvá o stretnutí s ludmi na "druhom brehu" existuju, takže to čo tvrdíš sa nezakladá na pravde.

Cesta

Keďže táto téma je o samovražde a posmrtnom živote, treba odpoveď na prvotný príspevok raz za čas doplniť, aby téma nestrácala zmysel pre návštevníka, ktorý uvažuje o samovražde, ale má obavu čo bude po smrti.
Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla. ( V pekle už sú, preto ju spáchajú, samovraždou chcú pred ním uniknúť.)
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...
(Nesúdim nikoho, kto spáchal samovraždu z utrpenia, pretože viem čo to je túžiť po smrti z utrpenia. Ale existuje cesta von z neho už tu na Zemi. Stačí tú bolesť prestať prijímať. Ono to nie je jedno duché, lebo na začiatku je tam duch zla, a túžba po duchu dobra. Zlo treba z cítenia odstrániť, a nahradiť ho dobrom. Ten kto sa to naučí, prestane vpúšťať do svojho cítenia zlo, a bude cítiť len dobro. Ako dostať zo seba nepríjemný stav, a získať príjemný stav? Prestaňte nepríjemný stav prijímať. Ak to urobíte, časom zmizne. Ak vás napádajú nepríjemné pocity, nikdy ich neprijímajte. Prijatím nepríjemného pocitu prijímate peklo. Ak vidíte, že niekto zažíva nepríjemné pocity, pomôžte mu tak, aby ich nezažíval. Ak má niekto nepríjemné pocity z hladu, dajte mu najesť, ak zo smútku, rozveselte ho. Ak vám niekto spôsobil psychickú bolesť, prečo ju v sebe držíte, keď to nie je príjemné? Koho odmeníte tým, že budete v sebe držať psychickú bolesť?
V Biblii sa píše buď nebo alebo peklo, o očistci ani slovo. Keď sa zobudíte zo sna, viete že to nebola skutočnosť, ale sen. Sen vnímate ako realitu len počas sna, po zobudení už nie. Tak isto vnímajú sny aj ľudia zo zážitkom v klinickej smrti. Zážitok blízkej smrti po vrátení sa do reality nevnímajú ako sen, ale rovnako reálne ako realitu, aj napriek tomu, že sú už v realite. Preto sú ochotní o tom rozprávať na verejnosti ako o realite. zbs.dobrodruh.net.
Príbeh tej, čo spáchala samovraždu youtu.be)