Samovražda a posmrtný život

Príspevok v téme: Samovražda a posmrtný život
ChcemPravdu

Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla.
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...

Cesta

Tomas, Boh do mňa vstúpil, a ja cítim Jeho prítomnosť, tým mi dal najavo, že som súčasťou jeho cirkvi. Nie do toho vstúpi Boh, kto je členom rímskokatolíckej cirkvi, ale kto prijal učenie Ježiša Krista, a podľa neho žije. Peter praktizoval Ježišovo učenie veľmi neochvejne, a dokázal získať k takémuto praktizovaniu aj iných. On mal skúsenosť, keď 3x zradil Ježiša, a myslel si pred tým, že sa mu to nemôže stať. To bol preňho dôkaz, že neveril správne, a v pokore našiel cestu k Bohu. Tejto pokore dokázal naučiť aj druhých. Keď ich Nero nespravodlivo obvinil z podpálenia Ríma, a zabíjal krutým spôsobom, nezriekli sa Boha a neušli. S Bohom v sebe znášali kruté zaobchádzanie rovnako ako ich učiteľ, Ježiš Kristus. Koľkí z členov rímskokatolíckej cirkvi by to dnes podstúpili?
Ježišovo učenie šírili aj iní učeníci, mimo Ríma, takže z tých nevznikla rímskokatolícka cirkev. Podstatné je prijať Ježišovo učenie, a nie byť členom cirkvi, aby som bol spasený. Na prijatie Ježišovho učenia máme Nový zákon, ten si môže každý čítať osobne, a riadiť sa podľa toho, čo je v ňom napísané. Na to nepotrebujem chodiť do kostola. Súčasťou Božej cirkvi je každý, kto plní Božiu vôľu. Ja som bratom každého, kto je súčasťou Božej cirkvi.

Nenapísal som, že človek nemusí byť veriaci, napísal som: "Boh nechce aby sme verili v neho, ale aby sme verili v Jeho hodnoty. Ten kto verí v Jeho hodnoty, ten verí v neho, nezávisle od toho, či si to uvedomuje, alebo nie." Jeho prvou a najdôležitejšou hodnotou je Láska. Boh je prvý, kto ju dáva. Od Boha ju prijímame z vnútra, cez pokorné, čisté srdce, a cez nás potom prúdi do nášho okolia. Ak nemáš pokorné a čisté srdce, nemôžeš ju prijať od neho, ale len z vonka, od ľudí, cez ktorých prúdi. To už ale neplníš Jeho vôľu. Boh nechce aby farizeji verili v neho, ale aby farizeji verili v Jeho hodnoty. Ak v pokore čistého srdca nepríjmeš najprv Lásku, tak akákoľvek viera je k ničomu. Prvá je Láska, z nej vyplývajú Skutky Lásky, a to je plnenie Božej vôle. Človeku nestačí veriť v Boha, ani konať dobré skutky z viery, pokiaľ to nevychádza z Božej Lásky v ňom.

Tomas12345

Cesta :

Práveže byť členom rimskokatolíckej cirkvi potrebuješ. Tu su dôkazy tohto tvrdenia :

Evanjelium podľa Matúša 16:18

"A ja ti hovorím: Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu."
Peter založil cirkev v ríme, to je dnešná rímskokatolícka cirkev.

Evanjelium podľa Matúša 16:19

"Tebe dám kľúče od nebeského kráľovstva: čo zviažeš na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažeš na zemi, bude rozviazané v nebi.“

Ježiš Kristus dáva Petrovej (rímskokatolíckej) cirkvi určité právomoci - čo zviažeš na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažeš na zemi, bude rozviazané v nebi.“

Ježiš tiež zdôraznuje to že Petrovu cirkev treba poslúchať :

Mt 8 : 15 - 18

"Keď sa tvoj brat prehreší proti tebe, choď a napomeň ho medzi štyrmi očami. Ak ťa počúvne, získal si svojho brata. 16 Ak ťa nepočúvne, priber si ešte jedného alebo dvoch, aby bola každá výpoveď potvrdená ústami dvoch alebo troch svedkov. Mt 18, 16 17 Keby ani ich nepočúvol, povedz to CIRKVI. A KEBY ANI CIRKEV NECHCEL POSLUCHNUT, nech ti je ako pohan a mýtnik. 18 Veru, hovorím vám: Čo zviažete na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažete na zemi, bude rozviazané v nebi."

Ak niekto učí to že človek nemusí byť veriaci, nemusí veriť v Ježiša Krista ako svojho spasiteľa, tak takéto učenie je nielen v rozpore s Bibliou ale aj s učením Petrovej rímskokatolíckej cirkvi. Z tohto dôvodu tá tvoja teoria nemôže byť pravdivá.

Navyše katolíckeho viervyznania je prevažná väčšina kresťanov. Naozaj si myslíš že velká väčšina kresťanov (katolíkov)verí nesprávnemu učeniu, zatiaľ čo správne učenie dokázalo pochopiť len velmi malé % ľudí ? Kolko % kresťanov verí tomu že nie je potrebná viera v Boha ? No velmi malé % kresťanov.

Skutky lásky sú potrebné, no pokiaľ skutky lásky nie sú konané z viery v Boha tak sa nerátajú.

Cesta

Ak nenávidíš svoj život a rodinu, si najlepším adeptom stať sa Ježišovým učeníkom:)

Podľa toho čo sa píše v Biblii, Ježiš nehľadal učeníkov medzi láskyplnými, ale medzi tými, čo nemali v láske ani svoju rodinu, či svoj život. Preto nemali problém hneď opustiť svoje rodiny, a isť s Ježišom.

Ak niekto prichádza ku mne a nemá v nenávisti svojho otca i matku, ženu a deti, bratov a sestry, ba aj svoj život, nemôže byť mojím učeníkom.
www.biblia.sk
Neprišiel som povolať spravodlivých, ale hriešnikov, aby robili pokánie.
www.biblia.sk

Cesta

Tomas, napísal som blbosť (v zátvorke), preto ju opravujem: (Boh sa nám obetoval prostredníctvom Ježiša Krista, čo sme s ním urobili? Zabili sme ho. Čo urobí Boh s nami ak sa mu obetujeme? On nás za to nezabije, ale dá nám také dobro, aké si ani nedokážeme predstaviť:) Kto je lepší, človek, alebo Boh?) Boh sa nám neobetoval, pretože keby sa nám obetoval, tak by sa nám podvolil. Ježiš Kristus sa nepodvolil ľuďom, ale Bohu, preto ho ľudia zabili a Boh vzkriesil. Keby sa Ježiš podvolil ľuďom, a nie Bohu, ľudia by ho nemučili, neponižovali a nezabili, ale Boh by ho najskôr poslal do pekla. V Biblii sa o tom píše:"Nebojte sa tých, čo zabíjajú telo a potom už nič viac nemôžu urobiť /to sú ľudia/! Ukážem vám, koho sa máte báť. Bojte sa toho, ktorý zabije a má moc uvrhnúť do pekla /Boh/."
Máme preto konať Božiu vôľu zo strachu? Ak nemáme v sebe Lásku, čiže Boha, tak určite áno, ale len dovtedy, pokiaľ tu lásku nebudeme v sebe cítiť. Ak tu lásku v sebe pocítime, začneme konať skutky z Lásky spontánne, a skutky z Lásky sú Božou Vôľou, takže už vtedy nemáme najmenší dôvod sa niečoho báť. V Biblii sa o tom píše: "V láske niet strachu, a dokonalá láska vyháňa strach, lebo strach má v sebe trest, a kto sa bojí, nie je dokonalý v láske."

Cesta

dobreuz, teraz ťa to peklo zabáva, potom ťa bude desiť, ale je to tvoj výber. Boh ťa varoval, ak mu neveríš, je to tvoj problém.