Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla.
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...
Samovražda a posmrtný život
Ťažko sa hľadá podpora tam kde nieje,ťažko sa rozpráva keď nikto neverí...finálne riešenie nemusí byť také drastické!Manifest niečo ako štrajk by pomohol...mysli však na svoje zdravie,mysli na to,že raz sa tomu budeš smiať a s jazvami nebudeš tak pekná.
sara0709 :
Sara, uvažuj s chladnou hlavou a nepremýšlaj chaoticky. Na samovraždu nemáš ani ten najmenší dôvod
Sikana síce nie je príjemná, no si si istá že to nevydržíš už len tých 2,5 roka s nimi ? 2,5 roka, zmaturuješ, a spolužiakov už neuvidíš. Uvedom si jednu vec - nebolo to tak dávno čo ľudia museli tvrdo makať na púšti pre svojich pánov ako ich otroci, a boli pritom i tvrdo bičovaní. Títo ludia si zažívali extrémne tvrdé podmienky o akých sa tebe ani len nesníva, to je milion a jedna v porovnaní s tvojimi "problémami". Predstav si že tí otroci takto museli pracovať po celý svoj život, no a predsa to nejako zvládli. Tak o čo viac ty!!! ktorá nemáš ani zdaleka tak ťažké podmienky ako mali oni.
Dalsia možnosť je taká že o tom povieš svojim rodičom a tí napochuduju do školy za učitelkou a pohrozia jej, že ak to nebude riešiť tak pôjdu za riaditelkou.
Uvedom si tiež jednu vec. Samovrazdou nič nevyriešiš, lepšie ty teda nebude, už nikdy nezažiješ nič čo by ty spravilo radosť, je to nezvratné rozhodnutie z ktorého niet návratu. A je to veľká škoda, pretože v tomto živote máme možnosť získať od Boha dobrý posmrtný život tým že mu zasvätíme svoj život. Toto je jedinečná možnosť ktorá sa už nikdy nebude opakovať, prečo sa teda zabíjať a nevyužiť tak možnosti získania dobrého posmrtného života ktorý nám Boh ponúka ? Všetci budeme raz súdení, pamätaj na to, pretože pri súde bude už neskoro ľutovať svoj život, že si si nevážila život ktorý ty Boh dal. Zivot je krásny, dá sa v nom násjt trvalé štastie, v Bohu a v koníčkoch ktoré človeku robia radosť. Nejaká banda šikanatérov naozaj človeku nestojí za to aby si zničil život, a nielen život, ale i svoju dušu.
Sara milá, ver mi že mnohým ľuďom, ktorí ak by si prečítali tento tvoj príspevok by bolo veľmi ľúto, čo sa s tebou deje a veľmi radi by ti pomohli. Ak je pre teba ťažké povedať to rodičom alebo sa zveriť učiteľom, skús zavolať na linku dôvery pre deti. Ja som hodila do googlu a hneď mi tam vyhodilo pár čisel - napr. Linka 116 111. Nájdi si nejaké miestečko, kde budeš môcť v kľude zavolať. Sara moja, tiež mám deti - približne v tvojom veku a veľmi by ma bolelo keby som vedela, že sa takto trápia. Najlepšie by bolo pre teba, obrátiť sa na rodičov. Ale ak by som ti mohla povedať pár povzbudzujúcich slov, tak by som ti povedala, že ľudia do tvojho života prichádzajú, mnohí na chvíľu - jednou z nich je ak chemička a aj spolužiaci okolo teba - ešte nejaké dva roky. Skús z toho vyťažiť - zober to tak, že chemičku budeš vnímať tak - že aspoň sa naučíš učivo, ktoré ťa baví - urob si z toho naopak plus a nie mínus. Zober si z hodín chémie čo najviac v svoj prospech. Drž sa.
ChcemPravdu
Chceš pravdu, čo je pozitívne, ale pýtaš sa na otázky, ktoré by sa rozhodne nemali rozoberať na verejnom fóre. Keby sa tu aj našiel niekto (okrem pochybných ""radcov"") kto by bol ochotný porozprávať sa s tebou a naozaj ti seriózne vysvetliť tvoju dilemu, tak to neurobí. Rozhodne nie tu a bez osobného kontaktu.
Neuviedla si ani len svoj vek - čo je dôležité, a aj kvôli tomu predpokladám, že tu serióznu odpoveď nenájdeš. Otázka pochopenia života nie je témou, ktorá by patrila na fórum. Už len podľa toho, čo som si prečítal vo viacerých príspevkoch súdim, že skôr tu nájdeš fanatikov bez rozumu, ako niekoho, kto by ťa vedel nasmerovať.
Ozvalo sa tu pár ""radcov"", ktorí ani len netušia, čo môže urobiť človek na základe ich "vysvetlení a odporúčaní, ktorý skutočne má psychické problémy vyvolané depresiami. Niektorým by mali zašiť ústa, alebo zlomiť prsty, pretože ich fatálna hlúposť môže niekoho priviesť k samovražde.
Neviem kto si..., nepoznám skutočný dôvod, ktorý ťa doviedol k hľadaniu závažnej pravdy... Viem len to, že zatiaľ uvažuješ rozumne ...a budem veriť, že aspoň to sa nezmení.
--------------
sara0709, ty si dosť odlišný prípad ako nick "chcempravdu". Ale uvažuj: - Ako ti môže niekto pomôcť, keď nevie KOMU pomáha? Jedinou rozumnou radou by bolo, že ťa nasmeruje do psychologickej poradne, ktorá pôsobí v rámci školského systému. Reálne by ti mohol pomôcť len človek, ktorý by poznal tvojich rodičov, prípadne učiteľku chémie. Je absolútne jasné, že učiteľka nemá psychické vlohy na to, aby si všimla závažnosť situácie a tvoje duševné rozpoloženie. Je to proste chemička - a tak by si to mala naozaj aj vnímať. Si dosť rozumná na to, aby si vedela, že každý nemá schopnosť vidieť do tvojej duše. Veď to predsa vidíš sama, ...nielen učiteľka, ale zjavne ani rodičia netušia, čo sa odohráva v tvojej krehkej duši.
Ak netušia, alebo nevedia..., tak ti ani nemôžu pomôcť. Vieš ako veľmi by ti chceli pomôcť, keby vedeli ako ťažko znášaš všetok ten tlak? Určite veľmi! Ale nedala si im možnosť, nedala si im šancu... Osobne si vážim, že si sa odhodlala napísať o svojom vážnom probléme aspoň sem, ale... Čo keby si skúsila porozprávať sa s rodičmi a povedať im otvorene, že je to vážne a až do akej miery?
Čo keby si zašla za riaditeľkou/riaditeľom školy (ak tam nemáte psycho-poradňu) a porozprávala sa s ňou o svojom probléme a myšlienkach?
Daj šancu aspoň niekomu z nich. Verím, že ti pomôžu a budem rád, ak budeš veriť so mnou.
Mám 1 problém, a nemám sa s ním komu zdôveriť. Už veľa krát som počula že 16 roční ľudia spáchali samovraždu a chcela som to spraviť aj ja ale nikdy som nebola odhodlaná. Som druháčka na strednej študujem Prírodovedné vedy. Učiteľka čo ma učí chémiu si na mňa zasadla. Na každej chémii ma skúša a kvôli nej sa to musím bifliť. Ale hlavný problém je ten že spolužiaci ma šikanujú a aj kyberšikanujú. A učiteľka na to nič nepovie. Každý deň keď prídem zo školy a vyberiem nôž a chcem si podrezať žily. Ale nikdy to nespravím. Poraďťe alebo pomôžte.
Sára
Ježiš pomáha tým, čo ho úprimne hľadajú:)
youtu.be
Caroline Leaf 4. - Rozhodnutie sa pre pôsobenie v láske
youtu.be
Skutky lásky sú potrebné, no pokiaľ skutky lásky nie sú konané z viery v Boha tak sa nerátajú.
Veriť v Boha neznamená mať v sebe Boha. Mať v sebe Boha znamená mať v sebe Lásku, a z nej konať. Potom už to nie je len viera v Boha, ale aj viera v Jeho hodnoty. Pre spasenie nie je podstatné kto verí v Boha, ale kto verí v Jeho hodnoty, a žije nimi.