Samovražda a posmrtný život

Príspevok v téme: Samovražda a posmrtný život
ChcemPravdu

Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla.
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...

Cesta

Tomas, poviem Ti to na sebe. Vždy mi bolo prirodzené, aby ľudia žili v mieri a vzájomnej láske. K tomu som nepotreboval veriť v Boha. Sú ale ľudia, ktorí veria v Boha, ale nie je pre nich prirodzené žiť v mieri a vzájomnej láske. Poloateista a poloveriaci. Myslím si, že ani jeden z nich nespĺňa kritériá pre spasenie, ale každému sa snaží Boh pomôcť, aby to dosiahol. Mne pomohol tak, že mi dal potrebu spýtať sa: "Bože ak existuješ, daj mi to najavo." Otvoril som sa tak možnosti, aby mi dokázal svoju existenciu. Otvoril som mu dvere, aby mohol do mňa vstúpiť, ak existuje. A keďže som veľmi intenzívne zacítil Jeho lásku, už nemusím veriť že existuje, lebo viem, že existuje, dokázal mi to. Takže ak v niečo verím, tak verím v to, že môžem posunúť poloateistov a poloveriacich k tomu, aby zažili Boha v sebe. Keďže Boh je Láska, zažijú v sebe Lásku od Neho, čo je vrchol príjemnosti, akú dokážete zažiť. Z nej vám vyplynie taká Láska k Bohu, že Ho budete milovať úplne prirodzene, a rovnako prirodzene budete milovať blížneho svojho, čiže naplníte dve najdôležitejšie Ježišove prikázania, a budete milovať aj svojho nepriateľa, pretože to prirodzene vychádza z Lásky, ktorú cítite od Boha. Láska je Láskou v akomkoľvek prostredí.

Evanjelium podľa Jána 21:15 - 17

"Keď si zajedli, riekol Ježiš Šimonovi Petrovi: Šimon, syn Jonášov, miluješ ma väčšmi ako títo? Odpovedal Mu: Áno, Pane, Ty vieš, že Ťa milujem. Riekol mu (Ježiš): Pas mojich baránkov! Po druhý raz spýtal sa ho zase: Šimon, syn Jonášov, či ma miluješ? A on Mu odpovedal: Áno, Pane, Ty vieš, že Ťa milujem. Riekol mu: Pas moje ovečky! Aj po tretí raz sa ho spýtal: Šimon, syn Jonášov, či ma miluješ? Peter sa zarmútil, že sa ho po tretí raz spýtal: Či ma miluješ? a odpovedal Mu: Pane, Ty vieš všetko; Ty vieš, že Ťa milujem. Riekol mu Ježiš: Pas moje ovečky!"

Boj je Duch, a Ježiš rozprával v Duchu, preto mu tak málo rozumeli. Hmotné chápanie je iné ako duchovné, a cirkev to poňala hmotne, nie cez Ducha Svätého. Keď to tu Ježiš hovoril Petrovi, tak ešte Peter nechápal cez Ducha Svätého, lebo ho nemal. Peter sa zarmútil, keď sa ho Ježiš na to spýtal tretí krát, ako keby mu neveril. Ježiš ho ale poznal lepšie, pretože Peter veril že ho miluje, ale Ježiš vedel že nie dosť nato, aby ho tri krát nezaprel, keď sa Ježiš nechá uväzniť.
Keď Ježiš vystúpil do Neba, učeníci dostali Ducha Svätého, takže začali myslieť Duchovne a nie hmotne. K Duchovnému mysleniu sa snažili privádzať svojich baránkov aj svoje ovečky. Ako vieš, Nero pozabíjal Petra a jeho stádo, a tí čo to prežili, ostali bez Skaly. V čom je Skala? V Duchu Svätom. A to je to, čo odvtedy chýba Rímsko-katolíckej cirkvi. Príjmite Ducha Svätého do svojho vedomia, a budete opäť Petrovou Skalou viery v Ježiša Krista.
Tomas, žiješ v ilúzii, pokiaľ v nej budeš žiť, nebudeš spasený.

Tomas12345

Antisexx :

Iste, vela náboženstiev si ludia sami vymysleli. Ale napríklad zober si také kresťanstvo, vieš kolko kresťanstvo obsahuje prísnych zákazov a nariadení ? Od zákazu masturbácie, zákaz sexu pred manželstvom, sex len za účelom plodenia detí, zákaz bohatstva, odpúštanie svojim nepriatelom a mnoho dalsieho. Ak by si ludia vymysleli svoje náboženstvo, vymysleli by si také náboženstvo v ktorom by neboli takmer žiadne obmedzenia, náboženstvo ktoré by im všetko dovolovalo. Určite by si nevytvárali náboženstvo ktoré by im všetko zakazovalo.

Ano, treba riesit co bude po skončení života, pretože to može človeku ponuknut zcela nový rozmer života. Nemá zmysel sa oddať tomuto životu, ktorí je nielen krátky, ale navyse i velmi nestály. V ponuke je získanie večného života s Bohom, táto ponuka je ovela lákavejšia a lepšia.

Vieš ono aj kebyže posmrtný život neexistuje, tak človek ktorý oddal svoj život Bohu v podstate nič nestratí, pretože svoj život ktorý zasvätil Bohu prežil v štastí. Predstavme si ale situáciu ak by nebo skutočne existovalo, a človek sa o túto šancu sám pripravil, pretože svoj život radšej venoval pozemským veciam. Takáto situácia ak by nastala tak to by bola tá najhoršia možná situácia aká by len nastať mohla. Neporovnatelne krát horšia než to kebyže sa veriaci človek dozvie že nebo neexistuje.

Ale nie je to len o tom čo by bolo keby, príbehov zážikov ludí ktorí zažili nebo či peklo pribúda. Neignorujme tieto svedectvá, zamyslime sa nad tým a pripustme možnosť ich existencie. A nie su to len tieto svedectvá, znamenia z hora sú dávané nuestále, či už ide o pribudajuce krestanske zázraky, či svedectvá, myslím že je dobré mať oči otvorené a viac sa o toto zaujímať. Bolo by nerozumne toto ignorovať. Možme získať velmi veľa ak tieto znamenia nepodceníme, a naopak, možme i stratiť velmi vela ak tieto znamenie začneme podcenovať.

Antisexx

Nábozenstva su tu uz odjakziva. Ludia v kadeco verili. Ked im niekto umrel tak nechceli prijat fakt ze uz ho nikdy neuvidia. A podla mna prave preto vznikli- ako taka nadej ze milovaneho cloveka este raz uvidim v nebi. Alebo vela ludi by upadlo do depresii keby si pripustili ze toto je jediny zivot a po smrti uz nic nieje. Bali by sa smrti. Treba zit teraz a nefilozofovat co je a neni po tej smrti, moc to tu riesite. Staci si raz povedat v co verite a nepresviedcat o tom ostatnych.
Tomas, ty to uz velmi prehanas.

Tomas12345

Cesta :

Prečo odmietaš odpovedať na niektoré moje otázky ? Spýtal som sa ťa, či si mysliíš že 99% kresťanov sa mýli zatial čo podľa teba pravdu pozná len velmi malé % krestanov ? Pretože tvoje názory že človek nemusí byť ani veriaci, a stačí ak je ateista a koná dobré skutky, tak tv takéto učenie verí naozaj len máloktorí kresťan.

"Tomas, Boh do mňa vstúpil, a ja cítim Jeho prítomnosť, tým mi dal najavo, že som súčasťou jeho cirkvi. Nie do toho vstúpi Boh, kto je členom rímskokatolíckej cirkvi, ale kto prijal učenie Ježiša Krista, a podľa neho žije."

Lenže Ježiš o Petrovi povedal že vybuduje cirkev, a tejto cirkvi dal určité právomoci.

Evanjelium podľa Jána 21:15 - 17

"Keď si zajedli, riekol Ježiš Šimonovi Petrovi: Šimon, syn Jonášov, miluješ ma väčšmi ako títo? Odpovedal Mu: Áno, Pane, Ty vieš, že Ťa milujem. Riekol mu (Ježiš): Pas mojich baránkov! Po druhý raz spýtal sa ho zase: Šimon, syn Jonášov, či ma miluješ? A on Mu odpovedal: Áno, Pane, Ty vieš, že Ťa milujem. Riekol mu: Pas moje ovečky! Aj po tretí raz sa ho spýtal: Šimon, syn Jonášov, či ma miluješ? Peter sa zarmútil, že sa ho po tretí raz spýtal: Či ma miluješ? a odpovedal Mu: Pane, Ty vieš všetko; Ty vieš, že Ťa milujem. Riekol mu Ježiš: Pas moje ovečky!"

Z Ježišových slov je jasné, že Petrovi osobitne zveruje zvláštnu starosť o duchovné stádo svojej Cirkvi. Peter bude tu na zemi priamym Kristovým zástupcom. Znamená to že Petrova - rímskokatolícka cirkev, je priamim Ježišovým zástupcom tu na Zemi. Ty však učenie rímskokatolíckej cirkvi ignoruješ, a teda tým pádom ignoruješ i učenie Ježišoveho zástupcu tu na Zemi.

"Peter praktizoval Ježišovo učenie veľmi neochvejne, a dokázal získať k takémuto praktizovaniu aj iných. On mal skúsenosť, keď 3x zradil Ježiša, a myslel si pred tým, že sa mu to nemôže stať. To bol preňho dôkaz, že neveril správne, a v pokore našiel cestu k Bohu. Tejto pokore dokázal naučiť aj druhých."

Najprv zaprel, no potom už bol Ježišovi plne oddaný. Každopádne Biblia hovorí jasne, Ježiš svoj slub splnil, a dal Petrovi moc viesť Ježišovu cirkev tu na Zemi. Ty autoritu Ježišovej cirkvi odmietaš, a teda nielenže odmietaš veriť čo píše Písmo, ale navyše neberieš ani Ježišove slová vážne.

"Ježišovo učenie šírili aj iní učeníci, mimo Ríma, takže z tých nevznikla rímskokatolícka cirkev."

Ja nehovorím o iných učeníkov, ja hovorím o Petrovi, ktorý založil rimskokatolicku cirkev v Ríme.

"Podstatné je prijať Ježišovo učenie, a nie byť členom cirkvi, aby som bol spasený."

Lenže ty nerozumieš, že Ježišove učenie učí rímskokatolícka cirkev. Ježiš sa na adresu rímskokatolíckej cirkvi vyjadril že ju pekelné brány nepremožu, rímskokatolíckej cirkvi dal aj určitú autoritu. Ak odmietaš učenie rímskokatolíckej cirkvi odmietaš Ježišovu cirkev tu na Zemi, odmietaš slová ktoré povedal Ježiš Petrovi.

"Na prijatie Ježišovho učenia máme Nový zákon, ten si môže každý čítať osobne, a riadiť sa podľa toho, čo je v ňom napísané."

No osobne teda určite nie, potom to skončí tak že každý si tu Bibliu vyloží po svojom a výsledok je taký že tu mame okolo stovky krestanskych siekt ktorá každá má svoje iné učenie výkladu Biblie. Ježiš sa vyjadril že len v rímskokatolickej cirkvi sa bude vyskytovať to pravé učenie, o žiadných iných cirkvách nehovoril. Nemožu mať pravdu všetky krestanske sekty, pravdu má podla Biblie len rímskokatolícka cirkev.

Cesta

Ešte jedno poznávacie znamenie. Kto lieči mocou Ježiša Krista, nepýta za to peniaze.

Chorých uzdravujte, mŕtvych krieste, malomocných očisťujte, démonov vyháňajte. Zadarmo ste dostali, zadarmo dávajte.
(Mt 10,8)

Cesta

Ak nelieči v mene Ježiša Krista, a nevyslovuje to počas liečby nahlas, tak to nie je od Boha. V takom prípade to môže byť parapsychológ, alebo podvodník.

Emil

Som z KE a s podobným problémom mi pomohol jeden človek. Býva až za BA ale oplatilo sa cestovať. môžem posunúť kontakt, 0902044010 je niečo medzi liečiteľom a terapeutom. svet uvidiš konečne pekný

Cesta

Ježiš mu odpovedal: "Ja som cesta, pravda a život. Nik nepríde k Otcovi, iba cezo mňa.

Toto je dielo nie katolíckej cirkvi, ale Ježišových ľudí.
youtu.be