Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla.
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...
Samovražda a posmrtný život
Cesta :
"Netvrdím, že viera v Boha a Ježiša Krista nie je potrebná, ale že sa môže prejavovať nevedome, počúvaním svojho srdca a svedomia s inklináciou k dobru"
Toto by platilo len v prípade ludí ktorí nikdy o Ježišovi nepočuli a nemali možnosť v Neho uveriť. V takom prípade by platilo :
List Rimanom 2:14
Veď keď pohania nemajú zákona, od prírody činia, čo požaduje zákon, nemajúc zákona, sami sú si zákonom
Avšak ateisti ktorí mali možnosť v Ježišove vzkriesenie uveriť a neučinili tak nemajú ospravedlnenie.
Cesta :
1 Kor 15 : 12 - 14
"Keď teda kážeme o Kristovi, že bol vzkriesený, ako je to, že niektorí z vás hovoria: Nieto zmŕtvychvstania? Veď ak nieto zmŕtvychvstania, ani Kristus nebol vzkriesený. A ak Kristus nebol vzkriesený, tak je prázdne naše kázanie, prázdna je aj vaša viera.
Ateisti neveria vo vzkriesenie Krista, ich dobré skutky preto nevyjdú na svetlo.
List Rimanom 10:9
"Ak ústami vyznávaš Pána Ježiša a v srdci veríš, že Ho Boh vzkriesil z mŕtvych, budeš spasený;"
Evanjelium podľa Marka 16:16
Kto uverí a bude pokrstený, bude spasený, ale kto neuverí, bude odsúdený.
To že človek uveril musí potvrdiť i tým že sa dá pokrstiť. Nepokrstený človek nemože získať spásu, tak hovorí Písmo. Ateista nech je hocijako konajuci dobré skutky, pokrstiť sa mieniť nedá, a preto ako može takýto vedome nepokrstený človek získať spásu ?
Cesta :
"Netvrdím, že viera v Boha a Ježiša Krista nie je potrebná, ale že sa môže prejavovať nevedome, počúvaním svojho srdca a svedomia s inklináciou k dobru."
No v predcházajúcich príspevkov si tvrdil že viera v existenciu Boha a Ježiša Krista, v jeho vzkriesenie nie je potrebné. Tvrdil si že človek aj ked neverí v zmrtvzchstanie Ježiša tak može byť spasený. A to je to proti čomu som hovoril a ukazoval biblické verše ktoré hovoria o tom že človek ktorý má možnosť uveriť v Ježišove vzkriesenie ale neuverí v to, vedome to odmietne, tak hoci tento človek može robiť hocijaké dobré láskavé skutky nebude mu to stačiť aby bol spasený. Tak hovorí Biblia.
Ja sem píšem to, čo mi zjavuje môj spasiteľ Ježiš Kristus. Never tomu ak nechceš, máš slobodnú vôľu, sám si za seba zodpovedný. Znova zopakujem: Netvrdím, že viera v Boha a Ježiša Krista nie je potrebná, ale že sa môže prejavovať nevedome, počúvaním svojho srdca a svedomia s inklináciou k dobru. To bol aj môj prípad, ktorý po polstoročí vyústil vo vedomý osobný vzťah s Bohom a Ježišom Kristom. Vedomý vzťah má obrovské výhody proti nevedomému, nuž ale mne sa to podarilo až po takej dlhej dobe. S katolíckou cirkvou by sa mi to nikdy nepodarilo. Vždy som ju vnímal ako mŕtvu, bez toho, že by som sa o to snažil. Našťastie človek nie je závislý na cirkvách, a môže si vytvoriť intímny vzťah s Bohom a Ježišom Kristom bez nich, čo sa mi podarilo. Cítim v sebe živého Boha, takže Boh je vo mne a ja som v ňom, cez Ježiša Krista, nášho spasiteľa. Ak cítiš v sebe živého Boha cez katolícku cirkev, gratulujem Ti, mne sa to cez ňu nepodarilo. Podstatné je, že mám v sebe Ježiša Krista a Boha, a že ja som v nich. Od nich cítim príjemnú náklonnosť, od Teba nie. Ale keďže Boh je prvoradý, dôležité je pre mňa cítiť náklonnosť od neho a Ježiša Krista. Od nich mám lásku zaručenú, od Teba nie:) Teba môžem milovať len prebytkom lásky, ktorú od nich dostávam, a tak Ťa tou láskou od nich milujem, a želám Ti, aby ťa táto láska naplnila, a zažil si odo mňa blažený pocit lásky v srdci, aj v celom tele. Ak tu lásku v sebe pocítiš, daj mi vedieť, budem Ti ju posielať stále:)
LaDonna Osborn - Ježiš robí aj dnes to isté, čo robil pred 2000 rokmi - uzdravuje a oslobodzuje
Cesta :
"Petrovu cirkev brány pekelné nepremohli, pretože zomrela spolu s Petrom, keď splnili Božiu vôľu, a nechali sa pozabíjať Nerom, za falošné obvinenie z podpaľačstva. Splnili Božiu vôľu tak, ako ju splnil Ježiš, keď sa nechal zabiť nepriateľom."
Petrova cirkev však pochopiteľne nezanikla tým že Peter zomrel, nedávalo by to žiaden zmysel, prečo by Petrova cirkev mala vyučovať v pravde len prvých kresťanov zatial co ostatných kresťanoch po nich by už vyučovať nemala ? To je dačo podobné ako keby si tvrdil že Ježišove učenie bolo určené len pre vtedy žijucu generáciu a nás sa to už netýka.
"Žiadna cirkev nedostala právo byť učiteľom."Vy sa však nedávajte volať: ‚Rabbi‘, lebo jeden je váš Učiteľ a vy všetci ste bratia. Ani otcom nevolajte nikoho na zemi, lebo len jeden je váš Otec, ten nebeský. Ani sa nedávajte volať vodcami, lebo len jeden je váš Vodca, Kristus. Najväčší z vás bude váš sluha. Kto sa však bude povyšovať, bude ponížený, a kto sa poníži, bude povýšený. Beda vám, zákonníci a farizeji, pokrytci! Zatvárate nebeské kráľovstvo pred ľuďmi. Sami doň nevchádzate, a tým, čo by chceli vojsť, nedovolíte. Beda vám, zákonníci a farizeji, pokrytci! www.biblia.sk"
Lenže rímskokatolícka cirkev ona sama učitelom nie je. Ona len pomáha správne pochopiť biblické verše a ich význam, a nie ona, ale Duch Svätý ktorý je v nej. To je dačo podobné ako pri Apoštolovi Pavlovi. Pavol nebol učitelom, učitelom je jedine Ježiš Kristus, Pavol však v sebe mal učiteľa Ducha Svätého.
Evanjelium podľa Jána 20:22
Keď to povedal, dýchol na nich a hovoril im: „Prijmite Ducha Svätého.
Evanjelium podľa Jána 15:26
Keď príde Tešiteľ, ktorého vám ja pošlem od Otca, Duch pravdy, ktorý vychádza od Otca, on o mne vydá svedectvo.
Aj Pavol, Aj Peter a jeho cirkev prijali Ducha Svätého, svojho učiteľa ktorý im pomáhal vo vyučovaní ľudu.
"Ježiš nedal autoritu žiadnej cirkvi"
Práveže dal, už som tu o tom dával verše :
Evanjelium podľa Matúša 16:19
Tebe dám kľúče od nebeského kráľovstva: čo zviažeš na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažeš na zemi, bude rozviazané v nebi.“
"Boh nedal zjaviť pravdu len zopár jednotlivcom, ale všetkým, zopár jednotlicov ju len prijíma. Na to aby si ju mohol prijímať, musíš splniť tento predpoklad: "Blahoslavení chudobní v duchu, lebo ich je nebeské kráľovstvo."
No lenže vieš ono problém je ten že názor že stačí konať len skutky lásky pričom netreba veriť v existenciu Boha, v Ježišove vzkriesenie, je nielen že v rozpore s Bibliou, ale nepoznám ani jedného Biblistu ktorý by takýto názor zastával. Biblisti su ludia celý život skumajuci Bibliu. Nie je ty ani trochu podozrivé že odborníci na Bibliu nezdielaju taký názor aký zdielas ty ? Alebo si myslíš že Biblisti sa v Biblii nevyznajú, zle ju chápu a správne si ju pochopil len ty a niekolko zopár málo ludí s rovnakým presvedčením aké máš ty ?
Ty si myslíš že máš nejaký osobný vzťah s Bohom a na základe toho si od neho spoznal pravdu. Lenže je tu problém, a to je taký že pocit zjavenia pravdy má viacero ludí.. a vieš aký je z toho výsledok ? Taký že tu máme stovky odnoží krestanstva, pričom každá odnož má iný názor a presvedčenie. Niekde musí byť teda chyba a osobné presvedčenie nemože byť znakom pravdy, nemyslíš ?
Katolíckej cirkvi Duch svätý nechýba, pretože Ježiš povedal že Petrovu cirkev brány pekelné nepremožu, a to znamená že jej učenie je pravé učenie, inak by Ježiš o rímskokatolíckej cirkvi nepovedal to čo povedal. Ak tvrdíš opak spochybnuješ Ježišove slová.
Katolíckej cirkvi Duch Svätý chýba, pretože nectí pravdu. Kto nectí pravdu, nemiluje Boha, ani Ježiša Krista. Je len jedna pravda, a tá je od Boha, a katolícka cirkev si ju v mnohom prispôsobila a neprispôsobila sa pravde. Petrovu cirkev brány pekelné nepremohli, pretože zomrela spolu s Petrom, keď splnili Božiu vôľu, a nechali sa pozabíjať Nerom, za falošné obvinenie z podpaľačstva. Splnili Božiu vôľu tak, ako ju splnil Ježiš, keď sa nechal zabiť nepriateľom. Vieš v čom bola láska Boha? Tým že sa nebránili zlu, skôr sa dostali k Bohu, kde zlo neexistuje. Takže Petra, ani Petrovu cirkev pekelné brány nepremohli. Je len jedno učenie, a to Ježiša Krista, ktoré dostal od Boha. Je len jeden učiteľ, a to Ježiš Kristus. Žiadna cirkev nedostala právo byť učiteľom. "Vy sa však nedávajte volať: ‚Rabbi‘, lebo jeden je váš Učiteľ a vy všetci ste bratia. Ani otcom nevolajte nikoho na zemi, lebo len jeden je váš Otec, ten nebeský. Ani sa nedávajte volať vodcami, lebo len jeden je váš Vodca, Kristus. Najväčší z vás bude váš sluha. Kto sa však bude povyšovať, bude ponížený, a kto sa poníži, bude povýšený. Beda vám, zákonníci a farizeji, pokrytci! Zatvárate nebeské kráľovstvo pred ľuďmi. Sami doň nevchádzate, a tým, čo by chceli vojsť, nedovolíte. Beda vám, zákonníci a farizeji, pokrytci! www.biblia.sk
Na viacero otáziek mi stále odmietaš odpovedať, nerozumiem tomu prečo, napríklad to že si mysliš že Boh dal zjaviť pravdu len niekolkým zopár jednotlivcom, zatiaľ čo Petrovej cirkvi, ktorej dal Ježiš autoritu, tejto cirkvi dal nesprávne učenie ?
Ježiš nedal autoritu žiadnej cirkvi. Ježiš bol poslaný Bohom, aby sme ho spoznali cez Ježiša. Nie len v neho verili, ale ho aj spoznali. Verili v neho aj zákonníci a farizeji, ale nespoznali ho. Takže verili ilúzii Boha. Rovnako Rímsko-katolícka cirkev verí v iluzorného Ježiša Krista. Preto nemá v sebe Ducha Svätého, lebo ním je Duch Pravdy, a pravdu neprijala. Boh nedal zjaviť pravdu len zopár jednotlivcom, ale všetkým, zopár jednotlicov ju len prijíma. Na to aby si ju mohol prijímať, musíš splniť tento predpoklad: "Blahoslavení chudobní v duchu, lebo ich je nebeské kráľovstvo." biblia.sk
Dalsia vec je tá, že stále sa nevieš priamo vyjadriť k mojim veršom. Vyjadri sa k veršom ktoré som ty poslal. Ja som ty poslal verše v ktorých Ježiš vyjadril autoritu cirkvi a ty si mi na to odpovedal že Cirkev má nesprávne učenie. Na základe čoho si dospel k tomuto presvedčeniu že rímskokatolícka cirkev má nesprávne učenie ? Subjektívny názor nie je argumentom.
Odpovedal som v predošlom odstavci. Božie Slovo sa dá chápať pravdivo a nepravdivo. Ak ho chceš chápať pravdivo, vytvor si osobný vzťah s Bohom, tak ako Ježiš hovorí: " Slová, ktoré vám hovorím, nehovorím sám od seba, ale Otec, ktorý zostáva vo mne, koná svoje skutky." biblia.sk "Ak sa niekto nenarodí z vody a z Ducha, nemôže vojsť do Božieho kráľovstva. Čo sa narodilo z tela, je telo, a čo sa narodilo z Ducha, je duch. Nečuduj sa, že som ti povedal: ‚Musíte sa znova narodiť.‘ Vietor veje, kam chce; počuješ jeho hlas, ale nevieš, odkiaľ prichádza a kam ide. Tak je to s každým, kto sa narodil z Ducha.“ biblia.sk "Kto nájde svoj život, stratí ho, a kto stratí svoj život pre mňa, nájde ho." biblia.sk
Ježiš mu odpovedal: „Ak ma niekto miluje, bude zachovávať moje slovo a môj Otec ho bude milovať. A prídeme k nemu a urobíme si u neho príbytok. Kto ma nemiluje, nezachováva moje slová. A slovo, ktoré počujete, nie je moje, ale Otca, ktorý ma poslal. Toto som vám povedal, kým som ešte s vami. No Tešiteľ, Duch Svätý, ktorého pošle Otec v mojom mene, ten vás naučí všetko a pripomenie vám všetko, čo som vám hovoril." biblia.sk
Cesta :
Katolíckej cirkvi Duch svätý nechýba, pretože Ježiš povedal že Petrovu cirkev brány pekelné nepremožu, a to znamená že jej učenie je pravé učenie, inak by Ježiš o rímskokatolíckej cirkvi nepovedal to čo povedal. Ak tvrdíš opak spochybnuješ Ježišove slová.
Na viacero otáziek mi stále odmietaš odpovedať, nerozumiem tomu prečo, napríklad to že si mysliš že Boh dal zjaviť pravdu len niekolkým zopár jednotlivcom, zatiaľ čo Petrovej cirkvi, ktorej dal Ježiš autoritu, tejto cirkvi dal nesprávne učenie ?
Dalsia vec je tá, že stále sa nevieš priamo vyjadriť k mojim veršom. Vyjadri sa k veršom ktoré som ty poslal. Ja som ty poslal verše v ktorých Ježiš vyjadril autoritu cirkvi a ty si mi na to odpovedal že Cirkev má nesprávne učenie. Na základe čoho si dospel k tomuto presvedčeniu že rímskokatolícka cirkev má nesprávne učenie ? Subjektívny názor nie je argumentom.