Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Samovražda a posmrtný život

Príspevok v téme: Samovražda a posmrtný život
ChcemPravdu

Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla.
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...

Cesta

A inak je pravda to čo si povedal, že Boh nás neustále povoláva k sebe a to i ateistov. Sám som bol dakedy ateistom a Boh ma k sebe pritiahol a ja som ho prijal. Problém je však to, že veľa ateistov je Bohom povolávaných ale jeho ponuku prijať nechcu. Vieš kolko veľa ateistov existuje ktorí mali tolko možností obrátiť sa na vieru, ale neprijali ju a nakoniec umreli ako neveriaci ? A tu je ten problém, ateista by mal vieru v Ježišovo vykupitelske dielo i prijať, no poväčšinou sa deje pravý opak, ateista Ježišovu ponuku neprijme.

Je to ich voľba, nemôžu sa potom vyhovárať, že Ježiš Kristus im nedal dosť priležitostí. Ak niekto vedome odmietne Ježiša Krista za svojho spasiteľa, aj po jednoznačných dôkazoch jeho moci, odmietol vlastne nebo, a tak je logické, že môže bývať len mimo neho, čiže v pekle. Ježiš každému z nás poslal Ducha svätého. Kto sa s ním odmieta spojiť, a nechať sa ním viesť životom, ten odmieta nebo. Ježiš povedal: "Každý hriech a rúhanie bude ľuďom odpustené, ale rúhanie proti Duchu nebude odpustené. A kto by povedal slovo proti Synovi človeka, tomu bude odpustené. Kto by však hovoril proti Duchu Svätému, tomu nebude odpustené ani v tomto veku, ani v budúcom."

Tomas12345

Cesta :

Lenže Pavol sa nakoniec dokázal obrátiť, uveril v Ježiša a v Jeho zmrtvychstania, uznal ho za svojho Spasitela. Rovnako tak na konci života uveril v Ježiša i väzen ktorý bol na kríži ukrižovaní vedľa Ježiša.Lenže títo ludia Ježiša prijali, ale ateista aj ked mu je núkana cesta k Ježišovi, on túto cestu neprijme a ani nechce prijať a to je ten problém ktorý mu bráni v spáse, a môže byť ten ateista hocijako dobrý, ak odmietne Božiu ponuku tak sa mu nedá pomôcť, uniká mu spása.

A inak je pravda to čo si povedal, že Boh nás neustále povoláva k sebe a to i ateistov. Sám som bol dakedy ateistom a Boh ma k sebe pritiahol a ja som ho prijal. Problém je však to, že veľa ateistov je Bohom povolávaných ale jeho ponuku prijať nechcu. Vieš kolko veľa ateistov existuje ktorí mali tolko možností obrátiť sa na vieru, ale neprijali ju a nakoniec umreli ako neveriaci ? A tu je ten problém, ateista by mal vieru v Ježišovo vykupitelske dielo i prijať, no poväčšinou sa deje pravý opak, ateista Ježišovu ponuku neprijme.

jeanvaljean699

Cesta ľudia sa menia a čím silnejšia skúsenosť tým radikálnejšia zmena.Dosiahnuť chceš zmenu vytvor extrémne podmienky.

Cesta

Bohu je všetko možné. Každú dušu, ktorá nie je vyslovene proti Duchu Svätému, dokáže nejakým spôsobom pritiahnúť k Sebe. Miluje každého človeka, a záleží mu na každom, kto má v sebe aspoň štipku dobra, ktoré dokáže rozdúchať a zapáliť. Dobro je od Boha, zlo od Satana. Dokáže pritiahnúť k sebe človeka aj v posledných sekundách života, pokiaľ ten človek má v sebe aspoň štipku dobra. Dokázal obrátiť aj Pavla, ktorý bojoval proti nemu.