Veľakrát som počula, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu, sa dostanú do pekla.
Dobre, samovražda je v podstate vražda, tým pádom je to zlé, ale čo s tými, ktorí samovraždu spáchali kvôli silným depresiám ? Sama mám silné depresie a poviem vám, že vtedy človek nepremýšľa. Vidí všetko negatívne a keď pácha samovraždu, neuvedomuje si, čo robí.
Prežíva tu na Zemi veľkú (hoci psychickú) bolesť, ktorá je až tak silná, že vedie k samovražde.
Nebolo by spravodlivé, keby skončil takýto človek v zatratení. Možno by mohol skončiť v očistci (ak existuje), ale v zatratení...
Samovražda a posmrtný život
Cesta :
"Percy Colletta som nečítal. Z Biblie sa mi stále vynárajú novinky, takže som pri nej."
Tu si o tom môžeš prečítať i elektronicky.
"Kresťanom som sa stal, keď som nevidel inú možnosť riešenia dlhodobého nepríjemného ochorenia."
O aké ochorenie sa jedná ?
Inak co si myslel tým že veriaci myslia pozemsky a nie nebesky ? V čom myslia pozemsky ?
Katka, tu máš príklad na to, keď niekto hovorí Ježišovi Pane, ale je to vlk v ovčom rúchu: youtu.be
Je veľa povolaných (prijali Krista), a málo vyvolených (žijú Krista). Ona tvrdí, že každý povolaný je aj vyvolený, čo je lož. Prečítajte si podobenstvo o svadbe kráľovho syna: www.biblia.sk
Peter vo svojom liste píše tým, čo žijú Krista, že Ježišovými ranami boli duchovne uzdravení, lebo si uvedomili, že hriech ponižoval, mučil a pribil nevinného Ježiša na Kríž, čo nie je správne, a tak prestali v sebe živiť hriech. www.biblia.sk
V čom robia veriaci chybu? Myslia pozemsky, nie nebesky youtu.be
Vtedy povedal Ježiš Židom, ktorí v neho uverili: „Ak vy zostanete v mojom slove, budete naozaj mojimi učeníkmi, poznáte pravdu a pravda vás vyslobodí.“ Odpovedali mu: „Sme potomkovia Abraháma a nikdy sme nikomu neslúžili. Ako to, že ty hovoríš: ‚Stanete sa slobodnými‘?“ Ježiš im odpovedal: „Amen, amen, hovorím vám: Každý, kto pácha hriech, je otrokom hriechu. www.biblia.sk
Seriál Sid Roth - To je nadprirodzené www.youtube.com
Katka, správne si napísala, že ide o poznanie Ježiša Krista. Veľa ľudí v neho verí (cesta - povolaný), ale málo ľudí ho pozná (pravda - vyvolený). Na poznanie nám bol vyslaný Tešiteľ - Duch pravdy.
Ježiš povedal: "Kto neberie na seba svoj kríž a nenasleduje ma, nie je ma hoden. Kto nájde svoj život, stratí ho, a kto stratí svoj život pre mňa, nájde ho." biblia.sk
Ako ho môže niekto nasledovať bez Ducha pravdy?
Satan má tiež moc konať mocné skutky. Choroby sú jeho dielom.
"Lebo vystúpia falošní mesiáši a falošní proroci a budú robiť veľké znamenia a divy, aby zviedli — ak je to možné — aj vyvolených. Hľa, povedal som vám to vopred. Ak vám teda povedia: ‚Hľa, je na pustatine‘ — nevychádzajte! ‚Hľa, je v skrýšach‘ — neverte! Lebo ako blesk vzplanie na východe a zažiari až po západ, tak to bude s príchodom Syna človeka." www.biblia.sk
"Nie každý, kto mi hovorí: ‚Pane, Pane!‘ vojde do nebeského kráľovstva, ale iba ten, kto plní vôľu môjho Otca, ktorý je v nebesiach. Mnohí mi povedia v ten deň: ‚Pane, Pane, či sme v tvojom mene neprorokovali? Nevyháňali sme v tvojom mene démonov? Nerobili sme v tvojom mene mnoho mocných činov?"
biblia.sk
"Keby som hovoril ľudskými jazykmi aj anjelskými, a lásky by som nemal, bol by som ako cvendžiaci kov a zuniaci cimbal. A keby som mal dar proroctva a poznal všetky tajomstvá a všetku vedu a keby som mal takú silnú vieru, že by som vrchy prenášal, a lásky by som nemal, ničím by som nebol. A keby som rozdal celý svoj majetok ako almužnu a keby som obetoval svoje telo, aby som bol slávny, a lásky by som nemal, nič by mi to neosožilo. Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá; nezávidí, nevypína sa, nevystatuje sa, nie je nehanebná, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nemyslí na zlé, neteší sa z neprávosti, ale raduje sa z pravdy. Všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa, všetko vydrží. Láska nikdy nezanikne. Proroctvá prestanú, jazyky zamĺknu a poznanie pominie. A tak teraz ostáva viera, nádej, láska, tieto tri; no najväčšia z nich je láska." www.biblia.sk
No áno súhlasím. Inak pozerám čo si tu dával videá, tak ono Sid Rotha poznám, videl som od neho i niektoré videá ale len niektoré, možno by som si mal pozrieť i všetky ostatné. Ked už sme pri svedectvách, počul si už o Percy Colletovi ? Cital si jeho výpoved o zážitku v nebi ? A mimochodom už som zabudol, ako si sa dostal ku kresťanstvu ?
Percy Colletta som nečítal. Z Biblie sa mi stále vynárajú novinky, takže som pri nej. Mojou úlohou je ľudí informovať čo je to viera v Ježiša Krista, pretože pozvanie Ježiša príjmu mnohí, ale vyvolených bude málo, "Lebo je veľa povolaných, ale málo vyvolených." www.biblia.sk
Ježiš mu povedal: „Ja som cesta, pravda i život. Nik neprichádza k Otcovi, ak len nie skrze mňa. www.biblia.sk
Cesta je to, čo veľa veriacich považuje za vieru v Ježiša Krista. Za ňou je pravda, a to je niečo, o čo už sa mnoho veriacich nezaujíma, takže ak nebudú žiť Ježišovu pravdu, do života sa nedostanú. Na to aby ju mohli žiť, ju potrebujú najprv spoznať, a to cez Ducha pravdy: "Ak ma milujete, budete zachovávať moje prikázania. A ja budem prosiť Otca a on vám dá iného Tešiteľa, aby bol s vami až naveky — Ducha pravdy, ktorého svet nemôže prijať, pretože ho nevidí, ani nepozná."
biblia.sk
Kresťanom som sa stal, keď som nevidel inú možnosť riešenia dlhodobého nepríjemného ochorenia.
Hm. No. Veď Slovo nie len hovorí o tom, že či ak niekto príjme Ježiša, alebo nepríjme, je zachránený, alebo zatratený.
Hovorí aj o tom, že aj tí, ktorí Ho prijmú a budú naplnení Sv. Duchom, tak pôjdu ta, spolu s týmto svetom. Veď napr. Ježiš hovorí,že tí, čo budú vyháňať démonov, a robiť divy a zázraky, a budú mu v ten deň hovoriť, že Pane,Pane, či sme neprorokovali v Tvojom mene...? čiže nie "len" o prijatie Ježiša sa jedná, ale o to, či toho dotyčného Ježiš pozná. ,,Neznám vás, odíďte odo mňa, páchatelia neprávosti." -To nie je príliš utešujúce slovo, a o to ide, že Boh pozerá na človeka nie len z jedného pohľadu. Pozerá na rôzne okolnosti, a tým slovom chce dať najavo svoju úplnú autoritu, a cestou k tomu,aby človek nestratil spasenie je každodenná modlitba kedy máme šancu,tú možnosť sa k Nemu priblížiť, môžme nájsť cirkev... kedy Ho spoznávame, hľadanie Pána v Slove, ako ja napr. dnes, pre môj zlý dočasný duševný stav som si nenašla čas a priestor.. :( Ale inak, vždy chcem využiť svoj čas správne, ..ale zas ako hovorím, Boh pozerá na to,v čom sa nachádzame a nie je zlý a nespravodlivý. Preto vďaka Bohu, že som znovuzrodená, a viem pozerať na ľudí aj keď mi povedia niečo zlé, tak ich hneď nepreklínam, ale proste viem odpustiť, inak sa viem na veci pozrieť, z Božej perspektívy, a tým veci ďalej nekazím, ale skôr hojím, lebo mám Božiu prirodzenosť. Niekedy mi to príde nereálne, ale to asi preto,lebo sa od Neho vzdialim, a tlačia na mňa pocity a gniavia ma... ale to celé ešte nepopiera Boha, Božie Slovo, neznamená, že to nie je pravda, Jeho skutočný,reálny pokoj, lásku, po ktorej už nemám chuť sa hnevať na brata. Vážne :-) a prenášam to aj do roboty. :-D A to je život s Bohom, a som si vedomá, že ešte len veľmi veľmi veľmi málo som si s Ním zažila ale tak veľmi Ho potrebujem.
Ale prijatie Jeho je kľúčové rozhodnutie...
Cesta :
"Je to ich voľba, nemôžu sa potom vyhovárať, že Ježiš Kristus im nedal dosť priležitostí. Ak niekto vedome odmietne Ježiša Krista za svojho spasiteľa, aj po jednoznačných dôkazoch jeho moci, odmietol vlastne nebo, a tak je logické, že môže bývať len mimo neho, čiže v pekle. Ježiš každému z nás poslal Ducha svätého. Kto sa s ním odmieta spojiť, a nechať sa ním viesť životom, ten odmieta nebo. Ježiš povedal: "Každý hriech a rúhanie bude ľuďom odpustené, ale rúhanie proti Duchu nebude odpustené. A kto by povedal slovo proti Synovi človeka, tomu bude odpustené. Kto by však hovoril proti Duchu Svätému, tomu nebude odpustené ani v tomto veku, ani v budúcom."
No áno súhlasím. Inak pozerám čo si tu dával videá, tak ono Sid Rotha poznám, videl som od neho i niektoré videá ale len niektoré, možno by som si mal pozrieť i všetky ostatné. Ked už sme pri svedectvách, počul si už o Percy Colletovi ? Cital si jeho výpoved o zážitku v nebi ? A mimochodom už som zabudol, ako si sa dostal ku kresťanstvu ?
Margy Palm - nádherný príbeh o tom, ako Božie milosrdenstvo zachraňuje masového vraha youtu.be