Som vazne blazon a patrim na psychiatriu?

Príspevok v téme: Som vazne blazon a patrim na psychiatriu?
Kaido

Som tak strasne vycerpany, bohuzial uz aj psychicky a nie len fyzicky. 1 temu som tu zalozil, voa sa ''postupna degeneracia tela''. Vlastne neviem naco sem znovu pisem. Informativne nic sa odvtedy nezmenilo, skor k horsiemu, problem trva uz min 2 roky no posledne mesiace som zacal chytat obrovske uzkosti, depresie, mozgovu hmlu( komu by uz nehrablo ked mi je neustale zle) a som zrely na psychiatriu, lenze co sa stane potom? Ro si nechcem ani predstavit, skoncim medzi total blaznami pod kadejakymi AD a praskami, ktore mi urcite nepomozu. Takto sa zbavuje ludi ktory maju zlozitejsiu diagnozu, tazsie zistitelnu, jednoducho ziadanka na psychiatriu, ale odtial ci sa vratim a v akom stave je uz otazne. Jednoducho neviem uz co mam robit, nic nepomaha.

Nehcem pocut co mia si je, co to moze byt, lebo odpovedi sa tu nedockam, otazka znie co by ste robili vy na mojom mieste? Kedze skoro vsetky moznosti su vycerpane.

Preteba

Kaido, keby Ti niekto poradil choď tam a tam, kúp si to a to, nedbal by si dať za to čokoľvek, len aby Ti pomohlo. Avšak, kým by si to nevyskúšal, nevedel by si, či to zaberie, musel by si len veriť. Keď Ti poviem, že nemusíš niekam chodiť, nič platiť stačí zmeniť to, čím sa to pokazilo, začneš sa búriť a odsudzovať. Aj to o niečom svedčí, nemyslíš? Keby som Ťa chcela poslať ku psychiatrovi, nepíšem Ti, čo máš robiť.
Kto chce, hľadá spôsob, kto nechce, hľadá dôvod.

Anonym_93436

Jemine , no niekomu zlému sa darí a tebe nie .... Poviem ti to takto chlapče , ak budeš stále len závidieť a byť tvrdohlavý nevyliečiš sa nikdy . Keby si naozaj beznádejný zo svojho stavu tak nezavrhneš hneď všetky rady ktoré ti dávame .. ty sa len chceš liečiť , my ti hovoríme ako sa vyliečiť.

No povedz mi čo už je spravodlivé na mojom živote , v respektíve komu som čo urobil keď mám doživotné neustále bolesti celého tela , hah si myslíš že som si to vybral dobrovoľne ? Šikana , depresia , ta únava , ostatné zdravotné problémy , nikdy sa nik za mňa nepostavil a ani nik nikdy pri mne nestál ... Spravodlivosť ? Ta existuje lenže keď si v tomto bludnom kruhu nenávisti a hnevu tak sa jej ťažko dočkáš.

Pomáhaš ľuďom ? Milé ... ja tiež .. lenže ty za to stále niečo očakávaš , nie priateľu takto to nefunguje. Prvým pravidlom tomu keď pomáhaš je že to robíš nie pre seba ale pre nich .. nechceš za to nič , jediné čo chceš je aby tí ľudia netrpeli , čo už príde s tým je len vedľajšie. Takto to fachá.

Trilión ďalších príznakov ? Čítal som si všetko čo si tu písal a najvážnejšia je asi ta únava , presne ta kvôli ktorej som skoro umrel takže viem aký vážny problém to je ... tým že som ju vyriešil som nevyriešil len ju ale kopu ďalších problémov.

Nechceš si priznať že by to mohlo byť v psychike lebo potom by si si namyslel že si blázon , nefunguje to takto ... psychika je hodne komplexná a stačí mala chyba a všetko ide vieš kam. To len svet okolo teba hovorí že keď je problém tam tak nie si normálny , pri tom to je ta najväčšia kravina akú som kedy počul...
No ako hovorím každý sme si pánom vlastného tela , ak si chceš overiť pravdu cestou utrpenia prosím , je to tvoja voľba a keď už budeš naozaj beznádejný stačí napísať email a pokusíme sa ťa dať do porádku.

Preteba ti píše správne , chceš zdravie ? musíš preto niečo urobiť .. správnym krokom k tomu je meniť samého seba , vyhodiť zo seba tu závisť a kopu iných zlých vecí ... ježin aby si zase nezačal písať niečo v zmysle že ťa nechápeme tak sme si tiež prežili svoje a tiež sme boli všelijaký , to že teraz sa nám začína dariť súvisí len s tým že sme roky na sebe pracovali , počúvali všetky rady a tvrdo dreli.
Hah či si myslíš že nám to padlo len tak do rúk ?

Je holt ťažké počuť pravdu .. ťažšie si ju ešte priznať. Nebudem ti tu hovoriť nejaké krásne klamstvá , vždy hovorím len krutú pravdu. Ak chceš vedieť čo je to únava a bolesť rád sa s tebou vymením a na deň si aspoň oddýchnem , ani nevieš čo by som za to dal. No držím ti palce a prajem ti hodne šťastia aby to dobre dopadlo.

Kaido

Ako vies co ma zmysel a co nie? Mas nejaky patent na pravdu?
AKA ZAVIST? SI SLEPA?
Precitaj si to este raz, clovek co stale robi vsetko zle tak sa mu vo vsetko dari a clovek co robi dobre ma taketo obrovske problemy? To vobec nie je o zavisti. To su vsetko nepodlozene blaboly, za kazdu cenu hladas kazdu chorobu v psychike a v ''sebe'' pretoze si jednuducho zmyslajuca a tak ti to vyhovuje.

Dam ti priklad ides do lesa na prechadzku do prirody, mas smolu ze akurat na teba spadne kliest s infekciou boreliozi, kusne ta a prenese to na teba. Absolvuejs dlhy rad vysetreni kde ti nic nezistia a nakoniec dotycny skonci v blazinci, pretoze uroven svk zdravotnictva sposobi to ze mu na to nepridu. A ty by si takemu clveku pisala ze musi najst nieco v sebe, nech nehlada pricinu vonku atd a jemu by sa ta infekcia este viac zhorsila a uz b y nepomohlo vobec nic, toto su tvoje rady? Ty si nevies pripustit ze problem moze mat fyziologicku pricinu, a takych pripadov poznam strasne vela. Takze tu nehadz vsetko na psychiku, si ako typicky slovensky doktor, co ide mimo jeho chapania a odbornosti posiela na psychiatriu.

Preteba

Kaido, keby to nemalo zmysel, tak Ti to nepíšem. Problém je v tom, že Ty sa vidíš v tom dobrom svetle a závidíš tomu, komu sa darí. Je toho viac, čo máš v sebe, ale nebudem tu rozpisovať, keď si vezmeš len to jedno,, závisť" máš prvú indíciu, s ktorou môžeš pohnúť. Nehovorím, že nerobíš dobré veci, aby si ma dobre pochopil. Nepokročil si v liečbe, napriek tomu, že hľadáš pomoc kade tade, lenže hľadáš na nesprávnom mieste. Nehľadaj príčinu vonku, ale v sebe. Áno, je to ťažké nájsť a ešte ťažšie si niečo priznať, ale práve to je cesta k udraveniu.

Kaido

sukr
Konecne nejaka normalna odpoved. Hadicu v zaludku som mal uz viac krat, jedine co minasli je hp ten je uz prelieceny. Co sa tyka kolonoskopie urcite si nenham pchat do riti ziadnu hadicu, len aby som sa nato hned dozvedel ze mi nic nenasli. Okrem toho ked som este chodieval ku gastroenterologovi tak mi povedal ze mam na vyber CT alebo kolonoskopiu, CT takisto oskenuje creva a vysledok bol negaticny, takze je zbytocna kolonoskopia.
Parazity su kapitola sama o sebe, ale co s nimi ked sa tazko diagnostikuju, viem ze laboratoria na Slovensku vracaju 99% vysledkov negativnych aj ked mozu byt pozitivne.
Nejak som nepochopil ten test na laktozu,fruktozu atd, takze da sa kupit za 30e alebo sa musim vypravit do Rakuska nemocnice a tam za 30e? Mimochodom doktor mi zistil na gastre aj laktozovu intoleranciu, problemy vsak pretrvavaju aj ked som vysadil laktozove vyrobky, momentalne uzivam lakto enzymi pred kazdym jedenim mliecnych vyrobkov.

Alergologovi som objednany az na konci aprila a to mi bude robit iba testy na alergie, na histaminovu intoleranciu sa s nim budem musiet dohodonut.
Tie testy na potraviny, no neviem, cital som si ze su dost nepresne, hovorila mi to aj Albertova, ta uspesna liecitelka a vravela mi ze ked chcem poriadny test na intolerancie stoji to min 300eur u nej a vravela ze v nemocnici by si vypytali 700eur, pretoze tam si pytaju aj 400eur za odber krvi.

Ja viem ze psychiatria je najhorsia moznost, ani tam nechcem ist, to by som sa rovno mohol obesit.

No a k tym sukr zdravtonym centram na slovensku je to tiez bieda, problem je ze tu je celkovo zdravotnictvo 30 rokov pozadu, a tieto sukromne centra su na tom skoro rovnako. Napr procare vlastni penta, co je samo o sebe ta najhorisa vizitka. Cize jedine do zahranicia ale ani neviem kde presne, Rakusko? Budem potrebovat nejake peniaze, momentalne nemam ziadne a neviem ani ci budem mat kedze z 500eur platu sa neda nic odlozit.
Len mi nevrav ze chodic do procare.

Zimba
Dakujem :)

BielyTesak
No vidis, ale co ma tvoja psychicky celozivotne zla situacia spolocne so mnou? Ved ty si sam uvedomujes/uvedomoval ze si na tom psychicky zle, takze tym ze si si trocha spravil psychiku ti aj odisla unava to je jasne... Lenze ja mam trilion dalsich priznakov uanva je len jednym z nich, nie je mozne aby to sposobila psychika proste nie je, to mi nikto nenahovori.

PreTeba:
V klude to mozes vsetko pisat sem, naco mi pises na mail aj sem ved to pis na jedno miesto. A co si mam akoze priznat? Nikdy som nikomu neublizil, vzdy som za dobraka kazdemu sa snazim pomoct davat veci zadarmo, pozicam ked sa da, vzdy som pomohol ked sa dalo, rozvazam kolegov zadarmo z prace, ale nic z toho, tak co som zle spravil ked sa mi toto deje? To nedava logiku co pises. Nejaka kurva byvali kamos fetak, ojebavac, klamar, ohovarac sa ma ako v raji, nic sa mu zle nedeje, prave naopak ma vsetko co by som chcel mat ja, zdravie, ma kolko chce zien, pretoze ma na to ''talent'', je spolocnesky ma vela kamaratov dobre zaraba, tak aku to ma logiku teda to co ty pises? Svet tak nefunguje ako si myslis ty, tu sa neoplaca dobre dobrym ani zle zlym. Vsetko je to len o nahode.

sukr

Kaido, pri problemoch s hnackami treba gastrofibroskopicke a kolonoskopicke vysetrenie, ale netreba zabudat ani na parazity. Potom dalej vysetrenie na laktozovu, fruktozovu a sorbitovu intoleranciu - jeden taky test by nemal byt drahsi ako 30 €. To sa robi pomocou fukania do pristroja, ktory meria hladinu vodika vo vydychovanom vzduchu pred vypitim latky, na ktoru ta testuju (laktoza, fruktoza, sorbit) a po vypiti. Do uvahy sa berie rozdiel medzi najvyssou hodnotou nameranou po vypiti a hodnotou nameranou pred vypitim. Tento rozdiel poukaze, ci ide o intoleranciu.
Okrem toho ti treba aj test na intoleranciu potravin z odberu krvi (ten neobsahuje laktozu, fruktozu a sorbit). Taky test s priblizne 50 potravinami by nemal stat viac ako 150 €, zalezi od zdravotnickeho centra, kde ti to spravia, ale poistovna ti to nepreplati urcite, tak sa treba financne pripravit. Lacnejsia verzia je domaci test Food detective za asi 70 az 80 €, ktory si kupis a urobis si ho sam doma. Aj tam mas zahrnute potraviny, ale nemas tam tie cukry (laktozu, fruktozu a sorbit).
Dalej ti treba test na histaminovu intoleranciu. Ten ti urobi alergolog zadarmo z odberu krvi.
Pretoze prave intolerancie casto sposobuju hnacky, plynatost, unavu, pocity otravenosti a menej casto aj bolesti hlavy a vracanie. Medzi potravinove zlozky, ktore najcastejsie u ludi vo vseobecnosti sposobuju intoleranciu, patria laktoza a sorbit. Takze uzivatel, ktory ti tu radi vo velkom konzumovat ovocie bez toho, aby si sa dal vysetrit na sorbitovu intoleranciu, je trosku mimo. Sorbit patri totiz medzi ovocne cukry, pricom sa casto pouziva aj ako konzervacna latka a ako sladidlo, takze je skoro vsade. Sorbit sa moze, aj nemusi vyskytovat napriklad tu: kysle uhorky a ine vo flaskach zavaraniny a pochutiny, marmelady, perniky, sladkosti, sackove polievky, mäkkucke bagety a croisanty zabalene v sacku, ktore podla datumu vydrzia byt akoze dlhe mesiace dobre, salamy a pastety, kecup, horcica, dressingy a ovocne, aj sladke jogurty, dalsie pochutiny, sladkosti pre diabetikov, zuvacky bez cukru, sladke napoje, hlavne light napoje, ovocne stavy. Ovocie s vysokym mnozstvom sorbitu: jablko, hruska, piel de sapo, cukrovy melon, slivka, datle, hrozienka, marhula, broskyna. Minimalne tieto druhy ovocia by mal clovek so sorbitovou intoleranciou vynechat, pricom v susenej podobe to obsahuje asi 5x viac sorbitu ako v cerstvej.
Kym neabsolvujes tieto vysetrenia, nema zmysel hrnut sa do dalsich. Len necakaj, ze ti hned kazdy lekar poradi neviem, ake testy na intolerancie, ked niektori ani nevedia, co to ta intolerancia je. Za tym si uz musis ist sam a sam si vyhladat aj nemocnice, kde sa robia take testy. Tie testy dychove testy na laktozu, fruktozu a sorbit sa robia vo Viedni. Sestricky tam hovoria po slovensky a dorozumies sa aj anglicky.
Na psychiatriu nema zmysel ist, lebo oni ta tam len napchaju liekmi a budu hladat psychicke priciny aj tam, kde ziadne nie su a antidepresiva ti nepomozu, iba z teba urobia otapenca a budes sa citit omnoho horsie ako predtym. Psychiatria je ta uplne najhorsia moznost.
Posledna rada: po absolvovani vsetkych tychto testov, pokial by sa stale nic nezmenilo a vsetko by bolo negativne, treba bezpodmienecne navstivit niektore sukromne zdravotnicke centrum a dat si urobit poriadnu velikansku prehliadku. Tu nema zmysel lutovat peniaze, lebo na zdravi sa naozaj neoplati setrit.
Ja chodim do jedneho sukromneho centra, kde platim klientsky poplatok 400 € rocne a vsetko ostatne mi preplati poistovna.
Kazdopadne okamzite pocitis obrovsky, priam priepastny rozdiel medzi "tymi lacnymi" a medzi drahsimi, sukromnymi. Vyriesia ti tvoje problemy a jedneho dna si povies, ze tie vydavky naozaj stali zato. Alebo si myslis, ze truhla a pohreb by ta vysli lacnejsie? To asi nie, ze??? Maj sa fajn, drzim palce a hlavne nech sa ti co najskor vyriesia problemy.

chorecrevo

Aj ja som mala problemy a trvalo mi 9 rokov, kym sa mi prislo na skutocnu pricinu. Problemy: chronicka unava, tocenie hlavy, pocity na odpadnutie, svrbenie pokozky na celom tele, nedostatok vzduchu v plucach a rapidne klesajuca kondicia napriek cviceniu, rapidne sa zhorsujuca pamat a neschopnost zapamatat si novo prijate informacie (pre problemy s pamätou som zanechala tri vysoke skoly), ciry bezfarebny vytok z konecnika ktory smrdi ako h., hlien v stolici, plynatost a obcasne bolesti brucha, pocity, ze je moje telo zamorene toxinmi a ze jedneho dna zomriem na pomalu, chronicku intoxikaciu. Boli obdobia, kedy sa tieto problemy so mnou tahali cele mesiace a boli obdobia, kedy som si zila pekne a stastne a po problemoch ani stopy. Tie obdobia s problemami sa objavovali casovo nepravidelne. Bud sa so mnou tahali tieto problemy vsetky, alebo ani jeden. Ked sa suhrn tychto problemov tahal so mnou uz vlemi dlho, viac mesiacov, tak islo o pomaly sa stale zhorsujuci stav, az nakoniec sa mi stalo, ze jedneho dna, kedy uz som sa citila uz naozaj strasne zle, tak mi doslova siblo na hlavu, citila som, ze zacinam mat psychicky chore myslienky, skoro az halucinacie, ale hlasy som nepocula nikdy. Vtedy som sa pobrala na psychiatriu a dostala som lieky, ktore samozrejme vobec nepomohli. Ale bolo mi povedane, ze ich mam brat a ze to bude na viac rokov. To branie liekov. Nakolko lieky nepomohli, len rapidne zhorsili moj uz aj tak dost zly stav, tak som ich po par tyzdnoch vysadila a uz mi bolo ovela lepsie. Na psychiatrii mi bola diagnostikovana psychoza, ale okrem diagnozy psychoza existuje aj diagnoza INTOXIKACNA PSYCHOZA. O intoxikacnej psychoze hovorime vtedy, ked niekomu siblo, lebo bol niecim intoxikovany a toxiny v jeho tele sposobili zhorseny psychicky stav ako psychicky chore myslienky, pripadne aj halucinacie. Ja som vedela, ze moja psychoza je dosledkom chronickej intoxikacie, ale mlademu doktorovi na psychiatrii sa to nedalo vysvetlit a akosi som mala pocit, ze zmena lekara (psychiatra) by mi absolutne nepomohla, nakolko oni si tam na psychiatrii hladaju len to psychicke a kazdemu problemu priradia len psychicku pricinu a ja som potrebovala najst PRICINU TELESNU. Devat rokov som ju hladala po internetovych strankach a aj v odbornych knihach, ale bola to marna snaha, no aj tak nelutujem cas straveny hladanim, lebo co som nenasla v knihach a na nete, to som nasla inde. Ako? Najskor som spisala zoznam predpsychozovych priznaov, potom som sa rozhodla riesit ich rad za radom po jednom a ako prvy som si vybrala vytok z konecnika a hlien v stolici, navstivila som gastroenterologa a dala som si urobit kolonoskopiu. A tu sa ukazala pricina. Moja diagnoza sa vola extremne hypermobilne elonogovane crevo. Sliznica hrubeho creva je u mna tvarovana do obrovskeho mnozstva hlbokych zahybov a vlnoviek, zatial, co väcsina ludi ju ma rovnu. To znamena, ze aj napriek pravidelnej stolici mi hrozi dost vysoke riziko, ze nie vstko, co by malo odist napriklad uz dnes so stolicou von, odide von dnes, ale nieco odide dnes a nieco v tych hlbokych vlnovkach sliznice creva zostava zachytene a tam to potom dlho kvasi, hnije a vypusta zo seba toxiny. Lekar na gastro mi poradil, aby som brala probiotika a vlakninu, aby som sa stravovala pravidelne a aby som sportovala, pricom vyzdvihol, ze najlepsie sporty pre taketo crevo su sporty, pri ktorych sa beha a skace, teda beh, aerobic, jogging, skakanie na svihadle, na trampoline, a podobne. Samozrejme aj ostatne sportove aktivity mozu pomoct, ale tieto najviac. Pravdaze rady, ktore som u lekara dostala, do bodky dodrziavam a ja som este okrem toho zistila, ze mi velmi pomaha aj vegetarianska strava. Odkedy sa toho drzim, razom zmizli vsetky problemy, pricom od poslednej psychiatrickej hospitalizacie uplynulo uz 6 rokov a som s ista, ze ziadna dalsia uz nebude.