Som vazne blazon a patrim na psychiatriu?

Príspevok v téme: Som vazne blazon a patrim na psychiatriu?
Kaido

Som tak strasne vycerpany, bohuzial uz aj psychicky a nie len fyzicky. 1 temu som tu zalozil, voa sa ''postupna degeneracia tela''. Vlastne neviem naco sem znovu pisem. Informativne nic sa odvtedy nezmenilo, skor k horsiemu, problem trva uz min 2 roky no posledne mesiace som zacal chytat obrovske uzkosti, depresie, mozgovu hmlu( komu by uz nehrablo ked mi je neustale zle) a som zrely na psychiatriu, lenze co sa stane potom? Ro si nechcem ani predstavit, skoncim medzi total blaznami pod kadejakymi AD a praskami, ktore mi urcite nepomozu. Takto sa zbavuje ludi ktory maju zlozitejsiu diagnozu, tazsie zistitelnu, jednoducho ziadanka na psychiatriu, ale odtial ci sa vratim a v akom stave je uz otazne. Jednoducho neviem uz co mam robit, nic nepomaha.

Nehcem pocut co mia si je, co to moze byt, lebo odpovedi sa tu nedockam, otazka znie co by ste robili vy na mojom mieste? Kedze skoro vsetky moznosti su vycerpane.

Peterkluc

Kaido kup si detsky feniklovy caj , popijaj ,vysad cukor opakujem cukor na trvalo najlepsie a ked mas chut na sladke tak ovocie iba a aj to minimalne dalej ,salami,parky a vsetky spracovane vyrobky,....hlavne nejedz maslo klasicke maslo nahrad ho malinko rastlinnym alebo skor kvalitnymi syreckami ,mlieko nepi z obchodov najlepsie domace a kefir domaci ...... vodu z vodovodu nepi kupuj si balenu pre kojencov a pi len tu aj caje si z nej rob aj var iba z nej ,daj si 2 dni uplnu dietu a pi iba feniklovy detsky caj z lekarne z vody pre kojencov plus suchare klasice po 2 dnoch zacni zaradovat pecivo a zeleninu masove vyrobky nejedavaj nejaky cas a tie spracovane najlepsie vobec alebo minimalne ....to vsetko mas bud z celiakie ked ju lekari vylucili tak je to nahromadenie toxinov v tele z jedla z toho co jedavas...mal som toto iste co ty nechapal som co sa dialo so mnou bolo mi strasne zle a podla lekarov som bol zdravy par infektov prekonanych nic ine .....ale ono mas v crevach znicenymikrobiom ktory sa velmitazko napravuje ...musis zmenit stravovanie a napravit crevny mikrobiom ....tie zlte hnacky a aj zapchy som mal presne aj ja a brutalne zlte ....a po tom co som ti napisal vyssie sa u mna vyrazne zdravie zlepsilo a aj psychicky sa citim skvele konecne ....a nepomohli my ani probiotika ani ziadne enzymi nic tske nato zabudni rychlo ...mne sa po takych pripravkoch stav vyrazne zhorsil.. teraz po tejto skoro 2 mesacnej diete sa mi .travenie upravilo a uz mam aj hnedu stolicu konecne nie zltu hnacku s krcami v bruchu a s kusami nestravenycch zvyskov alebo naopak zapchu kde mi az oci z hlavy tlacilo von a nie a nie sa vytoto co som myslel ze na zachode skapem. ....plus triasku som dostaval vzdy po hnacke aj po zapche ... To velmi vela priznakov ani nejdem pisat vsetky tie co mas ty .....skus moje rady ...za pokus nic nedas vela stastia

Ivana332

Kaido presla som si podobnym ako ty a nik mi nepomohol ja som to poriesila takto ze som si zmenila myslenie ...uvedomila som si ze zivot je kratky a ked stravim zbytocne tolko casu nad premyslanim a hladanim chorob co mi vlastne je aj tak nato nepridem lebo vsetko je v hlave ...takze z hlboka nadych,vydych a prestala som si vsimat moje bolesti,unavu,choroby vnutorne som sa tak nastavila ze som stale v klude a rozmyslam nad hocicim inym len nie nad chorobami zivot je predsa krasny zacni ho zit .....a nemysli uz nad nicim hlavne klud musis mat a ten si vytvoris sam v hlave... Uvidis ako sa ti zmeni zivot zrazu ti prestane byt cokolvek .....prajem ti v zivote len to najlepsie aby si bol uz len stastny

Anonym_93436

Hovoria ti dobre , zmenu musiš urobiť sám. Aby si sa hneď neurazil že čo som si to dovolil ti tu radiť tak ti poviem , sám mam zdravotné problémy , neustále do konca života bolesti a iné ... Pred dvoma týždňami som bol sám natolko unavený až som si myslel že to nezvládnem. Teraz už si môžem po rokoch konečne dobre pospať a odpoveď ? Ta bola celý čas vo vnútri mňa.
5 rokov som chodil po doktoroch len aby som sa na konci dozvedel že aj tak sa to vyliečiť nedá takže mi niečo hovor. Záleži k akým doktorom ideš , všetci tu hádžete slovenské zdravotníctvo niekam pri tom doktorov v Martinskej nemocnici budem chváliť do konca života , ich prístup a to ako sa snažili mi pomôcť môžem len chváliť a ďakovať im.

Daj si pozor na slová, ľudia sa ti tu snažia pomôcť ak si si nevšimol , ok , chápem , štve ťa to , mysliš že mňa nie keď som sa len zobudil a už som mal bolesti ? Únava , stuhnuté telo a k tomu ešte všetci očakávali aby som podával atletické výkony ale pri tom nik pri mne nestal keď sa bolesť zhoršila a ja som sedel na zemi a predýchaval ju lebo nič iné som robiť nemohol.
Píšem ti to aby si pochopil že nie si jediný kto tu má problémy , všetci ich máme.

Tak , teraz keď sa chápeme tak ako muž mužovi ti poviem aby si neprestal bojovať , samovražda ? Ta nie je nikdy východiskom .. Vždy je tu iná možnosť a vždy je tu nádej .. To ti hovorim ako chlap ktorý bol už stratený.

Ako by som to riešil ja ? Prestal by som hľadať odpovede vonku , tam ich nenájdeš , lieky ťa budu liečiť ale ty chceš byť vyliečený. Odpoveď na moju unavu bola jedine vo mne , sam seba som sa spýtal kde je problém a potom som ho uvidel a vyriešil. Rady ti dať môžem ale spraviť to musíš sám , nik to za teba nespraví ... Teraz ti to písať nejdem , keď nechceš tak by to bolo jedine k ničomu.

Tvoje problémy môžu kludne súvisieť so psychikou a práve ona mohla spustiť všetky tie zdravotné problémy , ani nevieš aká je myseľ silná a čo s telom dokáže keď nedokážeš napr spracovať nejaký zlý zážitok , všetko je to prepojené.

Zatial ti prajem veľa šťastia a držím palce.

Preteba

Kaido, môžeš si o mne myslieť, čo chceš, máš na to právo. Ja Ťa nekritizujem, len Ti chcem povedať, že keď chceš pomoc, musíš spolupracovať. To je všetko. Nie si prvý, kto bol taký zúfalý, ale dopátrali sme sa k príčine, lebo chceli ísť dopredu a priznali si aj svoj podiel. Verím Ti, že už strácaš vieru v akúkoľvek pomoc, ale pozri dopredu a nevzdávaj sa bez boja.

pedag

Ja som bol vedľa jak tá jedľa tie roky dozadu. Ďakujem za možnosť vypísať sa a vyliať si srdce. Ale možno keby som nebol blázen, tak by som nespravil to, čo som spravil. Aj tak sa na to dá pozerať.

mickey21

kaido, nepis sem, tu ti ludia nepomozu, akurat ta mozu vytocit priblble rady, ako od alzbet, nepis sem....ked chces napis mail, pokecame.... alzbet, nemas o tom ani sajnu, tak mu nerad kraviny, na psychiatrii mu nijako nepomozu, len ho tie drogy, co do neho napchaju, aby si nakrmili vrecka poslu do hrobu uz naozaj...jeho problemy niesu psychickeho razu, ma pravdepodobne prechodenu infekciu, ktoru tu nevedia ani len diagnostikovat.... mne 6 rokov tiez rozpravali take nezmysly, ze keby funguje sudnictvo, tak vysudim aj gate, taki su sprosti.... ak je niekto chory roky, tak je uplne logicke, ze dostane depresiu a uzkost....

Kaido

Ako niektori tu asi vazne nechapu formu pisaneho textu. Vravim ze najprv som mal fyzicke priznaky, 2 roky mi je na picu tak jasne ze v takychto stavoch zacnem chytat uzkosti, depresie ktore trvaju cca pol roka. Tu je ten hacik, ze nie najprv psychika a potom telo ale naopak, prvotne boli fyzicke priznaky az potom psychika, preto tuto co mi radite ist na psychiatriu alebo ist si pre nejake prasky na hlavu ej uplna blbost, TO NERIESI PRVOTNU PRICINU.

Preteba
Hej ty mi prides ako najmudrejsia na svete, myslsi ze chcem takto tropiet a bavi ma to? Tak mi daj navod na to aby mi vsetky zdr komplikacie odisli. Mimochodom dost som spravil za ten cas, no bohuzial bezvysledne.

Alzbet09
Aha takze podla teba je teraz dobre riesenie, odist z prace ist do nejake uzavretej budovy a byt tam neviem kolko mesiacov izolovany hej? Ludia ktori mali vazne problemy a nezvladli ich cize negativni ludia bez energie, tak takym sa praveze potrebujem vyhnut a nie byt s nimi v jednej budove tak dlho.
A tie hluposti o stojcoch vlastneho stastia si nehaj pre inych :D... ak tomuto naozaj veris tak si s tebou nemam o com pisat, niekto sa narodi bez nohy slepy, popripade s vaznou psych chrobou ako mozes nazvat takychto ludi ze su strojcami vlastneho stastia? Na druhej strane nejake hovado napr politik, podnikatel nakradne miliony, odrbe mnozstvo ludi, tak taky si zije v pohode az do smrti a ma zivot ako gombicku.

Alzbet09

Na psychiatrii nie su ziadni total blazni ale v drvivej vacsine normalni ludia co mali v zivote vazny problem ktory nezvladli. Bojis sa tam ist ze ta tam niekto zamorduje a uz odtial nevydes a sam sa ides odbjebat? To je podla teba lepsie? Keby si tam isiel a sa ti tam nelubilo mozes hocikedy podpisat reverz a odist, tu maju ludia slobodu a pokial nie su nesvojpravni ci nespachali tazky zlocin mozu si ist kam chcu a nikto ich nikde nedrzi. Hovoris ze si vyskusal vsetko pritom si vlastne nevyskusal nic, nikdy si nebol u psychiatra ci psychologa, nikdy si sa neliecil. Ako sorry kazdy si je strojcom svojho stastia. Ja ta nebudem prehovarat ze mas ist tam alebo tam a ze sa mas liecit, mas vlastnu hlavu a si svojpravny.