Hovoria ti dobre , zmenu musiš urobiť sám. Aby si sa hneď neurazil že čo som si to dovolil ti tu radiť tak ti poviem , sám mam zdravotné problémy , neustále do konca života bolesti a iné ... Pred dvoma týždňami som bol sám natolko unavený až som si myslel že to nezvládnem. Teraz už si môžem po rokoch konečne dobre pospať a odpoveď ? Ta bola celý čas vo vnútri mňa.
5 rokov som chodil po doktoroch len aby som sa na konci dozvedel že aj tak sa to vyliečiť nedá takže mi niečo hovor. Záleži k akým doktorom ideš , všetci tu hádžete slovenské zdravotníctvo niekam pri tom doktorov v Martinskej nemocnici budem chváliť do konca života , ich prístup a to ako sa snažili mi pomôcť môžem len chváliť a ďakovať im.
Daj si pozor na slová, ľudia sa ti tu snažia pomôcť ak si si nevšimol , ok , chápem , štve ťa to , mysliš že mňa nie keď som sa len zobudil a už som mal bolesti ? Únava , stuhnuté telo a k tomu ešte všetci očakávali aby som podával atletické výkony ale pri tom nik pri mne nestal keď sa bolesť zhoršila a ja som sedel na zemi a predýchaval ju lebo nič iné som robiť nemohol.
Píšem ti to aby si pochopil že nie si jediný kto tu má problémy , všetci ich máme.
Tak , teraz keď sa chápeme tak ako muž mužovi ti poviem aby si neprestal bojovať , samovražda ? Ta nie je nikdy východiskom .. Vždy je tu iná možnosť a vždy je tu nádej .. To ti hovorim ako chlap ktorý bol už stratený.
Ako by som to riešil ja ? Prestal by som hľadať odpovede vonku , tam ich nenájdeš , lieky ťa budu liečiť ale ty chceš byť vyliečený. Odpoveď na moju unavu bola jedine vo mne , sam seba som sa spýtal kde je problém a potom som ho uvidel a vyriešil. Rady ti dať môžem ale spraviť to musíš sám , nik to za teba nespraví ... Teraz ti to písať nejdem , keď nechceš tak by to bolo jedine k ničomu.
Tvoje problémy môžu kludne súvisieť so psychikou a práve ona mohla spustiť všetky tie zdravotné problémy , ani nevieš aká je myseľ silná a čo s telom dokáže keď nedokážeš napr spracovať nejaký zlý zážitok , všetko je to prepojené.
Zatial ti prajem veľa šťastia a držím palce.