Manželkin kamarát

Príspevok v téme: Manželkin kamarát
Nalim X

Dobrý den,
rad by som si vypočul vás názor a možno aj radu.
Moja manželka sa v práci zblížila s kolegom, ktorý je od nej o dosť mladší, ktorému vraj pomohla najviac v jeho živote (najmä v pracovnej oblasti) a ktorého poznám len z videnia. Najmenej dvakrát si vymenili správy, ze sa navzájom milujú. Tvrdí, ze je to jej jediný kamarát a ze nie je milovať ako milovať. Trvá to uz asi dva roky a nepovažuje za potrebné ma s ním zoznámiť a nechce, aby som na ich priateľstve nejakým spôsobom participoval. Ja jej verím, ze nie je neverná, napriek tomu mi táto situácia prekáža. Co si o tom myslite? Ako sa mam zachovať?
Bol by som rad, keby ste mi odpovedali co najskôr, pretože ma to psychicky dosť vyčerpáva.
Dakujem.

Nalim X

Miesto bodky za všetkým reakcia na Andrejku (?).
Pomenovala si veci úplne presne. Možem sa podpísať takmer pod všetko co si napísala. Si naša (mna a manželky) krvná skupina

Nalim X

Miesto bodky za všetkým reakcia na Andrejku (?).
Pomenovala si veci úplne presne. Možem sa podpísať takmer pod všetko co si napísala. Si naša (mna a manželky) krvná skupina

Nalim X

Najprv jedna oprava, ktorá sa mi zdá potrebná. V texte pre Janku mala veta správne znieť: Nikto nemôže byt štastný stále.
Finále
Ako som uz písal, veci sme si vyjasnili a výsledkom je, ze manželka uznala, ze urobila chybu, keď ma s kamarátom nezoznamila a chce to napraviť. K tomu, ze mu napísala, ze ho tiez miluje použila prirovnanie, ze milovať môžeme aj zvieratko, knihu alebo more a nie je v tom nič sexuálne, vyjadrujeme tým len intenzitu vzťahu k danej veci. A ja jej verím.
To, ze sa dvaja ľudia ľúbia ešte neznamená, ze medzi nimi občas nevznikne napätie, nezhody alebo nedorozumenia. A to sa stalo aj nam. Dôležitá je v takej situácii najmä komunikácia, empatia a schopnosť pochopiť toho druhého, pripadne odpúšťať, ak je co. A chyby naprávať. Vtedy ma vzťah šancu prežiť aj horšie veci ako bola naša.

a_dr1a

Nalim X, ak ti mozem odporucit, najlepsie by bolo (ked tato situacia sa u vas trosku ustane a utisi), spoznat casom toho muza osobne. Najst si k nim cestu a porozumiet tomu, co sa medzi nimi vlastne deje a je. Pochopit to cele. Porozumiet. Ja sa riadim v zivote tym, ze "priatela si treba drzat blizko, ale "nepriatela" este blizsie") Nevidim ako rozumne riesenie, zatrhnut zene toto priatelstvo (nezabudaj, ze zakazane ovocie najviac laka drazdi, no budme k sebe uprimni, keby chceli, udrzuju priatelstvo spolu na tajnasa aj tak /mail sms messenger telefonaty ai/ a nemusel by si o tom ani len vediet tusit). Ak je tvoja zena tak silna introvertka ako pises, tak jej vezmes nieco vzacne obohacujuce co pritom fakt nemusi znamenat hrozbu vasmu manzelstvu a vztahu. Ona vie, kde je jej miesto. Dotycny uz ma tiez svoje zavazky. Ale jemu by menej verila)) Vies, ja mam nieco taketo silne s viacerymi ludmi. A ziarlia aj na nas, nechapu nas mozno, ale zas co sa nam vsetkym najviac osvedcilo, bolo, ze sme sa vsetky strany navzajom spriatelili, zblizili, nasli sme k sebe navzajom cesty a respektujeme sa. A zaroven sa riadime: "priatela si drz blizko, ale nepriatela este blizsie") Ak skusis, az potom pochopis porozumies, o com tocim

Omen

Jana, "(...svojim problémom ste ešte nečelil a unikáte pred nimi...)" a pod., máš problém s časovaním slovies? Začneš vykať a prejdeš do tykania, to sa ako nazýva? ; )

Jana Lukacova

Nalim X:

medzi vlastnou, vnútornou silou človeka a násilím je diametrálny rozdiel, tak ako medzi eufóriou (vznášaním sa na obláčikoch) a šťastím (prežívaním vnútorného pokoja) a rovnako tak medzi „existovať“ vo vzťahu a žiť vo fungujúcom, naplnenom vzťahu... áno, v živote sa striedajú lepšie aj horšie obdobia, bohužiaľ, ak sa z nich človek neponaučí a nezmení to, čo je potrebné zmeniť začne byť plný čoraz väčšieho trápenia (ako to môžeme vidieť všade okolo seba).

Držím palce (...svojim problémom ste ešte nečelil a unikáte pred nimi...)

nicollette12

Nalim - a nechapem ake dalsie riesenie chces hladat, mas tu plno rieseni co ti ludia napisali, mozes si povyberat, obavam sa ze dalsie riesenie uz neexistuje, tak ake chces stale hladat?

nicollette12

Nalim - ja ze nechcem pochopit? Viem citat s porozumenim o to sa neboj, len mi to pride cele zvlastne, ze chces si precitat nazor niekoho nezainteresovaneho a ked ti tu niekto ten nazor napise, zvycajne taky co sa tebe nepaci, tak tu zacnes svoju manzelku obhajovat, ze to tak nie je a ze vlastne zijete stastne manzelstvo a vsetko je super.... tak preto sa pytam kde je pravda, zda sa ze uz ste to aj tak vyriesili, bud rad ze uz to ukoncili a dalej sa tym nezaoberaj... najprv chces aby sa s nim nestretavala a teraz riesis ze si z toho smutny ze si jej zatrhol kamarata... tak sa rozhodni prosim ta

Nalim X

Pre Nikollette:
Myslím, ze som situáciu popísal a vysvetlil dostatočne. Kto nechce, ten nepochopí. Alebo......?