Manželkin kamarát

Príspevok v téme: Manželkin kamarát
Nalim X

Dobrý den,
rad by som si vypočul vás názor a možno aj radu.
Moja manželka sa v práci zblížila s kolegom, ktorý je od nej o dosť mladší, ktorému vraj pomohla najviac v jeho živote (najmä v pracovnej oblasti) a ktorého poznám len z videnia. Najmenej dvakrát si vymenili správy, ze sa navzájom milujú. Tvrdí, ze je to jej jediný kamarát a ze nie je milovať ako milovať. Trvá to uz asi dva roky a nepovažuje za potrebné ma s ním zoznámiť a nechce, aby som na ich priateľstve nejakým spôsobom participoval. Ja jej verím, ze nie je neverná, napriek tomu mi táto situácia prekáža. Co si o tom myslite? Ako sa mam zachovať?
Bol by som rad, keby ste mi odpovedali co najskôr, pretože ma to psychicky dosť vyčerpáva.
Dakujem.

Nalim XY

Pre Nenormal
Pri dvoch VS by som snad mal vedieť co znamená slovo patriarchat ha ha.
A ak si myslíš, ze formulácie o lietadielkach, swingers párty, otravovaní vzduchu su normál, tak si zmeň prezývku na na vsetko normál. Bude ta to lepšie vystihovať.
Toto mala byt ta úprimná odpoved a rada o ktorej si písala?

My sme manželia 15 rokov (takze máš co doháňať) a som presvedčený, ze ten nás vzťah je zdravší a kvalitnejší ako ten vás. S avizovanou žiarlivosťou by bol zázrak, keby ste sa v budúcnosti vyhli hlbokým krízam. Veď uvidis.
A prečítaj si co píšu odborníci o žiarlivosti. Cirkusom sa žiaden vážny problem odstrániť nedá, len veci zhorší, v afekte človek povie veci, ktoré ho budu neskôr mrzieť a mnohé z nich sa uz nebudu dat napraviť. Je oveľa rozumnejšie sa pokúsiť o nápravu empaticky, snažiť sa pochopiť toho druhého, pochopiť prečo tak koná, prečo sa tak sprava. A byt veľkorysý, pretože nikto z nas nie je dokonalý a robí chyby. Silou a vyhrážaním, nedajbože násilím môžeš vzťah akurát tak pochovať.
Ja v mojom príspevku som jasne napísal, ze manželka ma kamaráta, ktorého chce mat len pre seba. Ale ze v tom nie je nič sexuálne. A co sa stalo? Väčšina ma mala za idiota a presviedčala ma, ze su milenci len preto, ze si napísali, ze sa milujú. Ich primitivne videnie sveta im nedovolovalo pripustiť aj inú možnosť. Bola moja povinnosť manželku a nas vzťah obhajovať.
Asi sa s manželkou pohybujeme na vyššom leveli kde nejde vždy len o to co chcem ja, ale rovnako aj o to, co chce ten druhý. Nielen ja mam právo byt štastný, ale aj môj partner. A cim viacej človek miluje, tým viacej mu záleží na tom, ci je štastný aj ten druhý. A pre šťastie toho druhého je ochotný aj obetovať niečo z toho svojho. Toto je život, ktorý žijem a ktorý žiť chcem.

Didi1234

Nad čím sa rozčuluješ? Všetci ti tu napísali normálny pohlad na vec, ty mi skôr prídeš že si zaslepený a naivný, ktovie čo ona s tým "kamarátom" robí, veď nemôžeš mať oči všade a aby si kontroloval svoju vlastnú manželku? Po tomto by u mňa moja dôvera voči nej klesla tak dole, že by som si ani nevedela predstaviť byť s takým človekom. Toto je možno prvá vec, ktorá ti dáva na javo,že sa niečo deje. A ty jej to v pohode odpustíš a ešte ju tu obhajuješ ako keby nič zlé nespravila. Mne to príde ako dostačujúci dôvod na zamyslenie sa o vašom vzťahu a hneď by som riešila že čo ju nútilo k tomu, aby mu niečo také vôbec písala. A ty chceš ešte hladať kompromisi, k tomu ešte cítiš vinu za to, že ona s ním skončila? Nemal by si byť rád že sa uvedomila a zistila že to nie je dobré, hlavne ak je vydatá a má záväzok? Nie, ty si dobre zaslepený a mám taký pocit, že aj keby si ju prichytil pri nevere, tak by si ju tu ešte vychválil, že ona taká nie je. Zobuď sa, lebo príde niečo ešte horšie a to asi nezvládneš. Začni sa chovať ako chlap a nie ako podpapučník

Nenormal

Ty nielen ze nevies co su slova patriarchat a zalezat, ale ani co znamena urazit :D Mimochodom, s manzelom sme spolu happy 7r a dufam, ze budeme dalsich 77 bez toho, aby sme mali potrebu vypisovat komukolvek inemu ako jeden druhemu slova, ktore patria iba medzi dvoch partnerov/manzelov, pripadne nasim detom. Vela stastia s tvojim pristupom, budes ho potrebovat.

Nalim XY

Pre Nenormal
Ten komu chýbajú argumenty, začne urážať, stará známa vec. K tomu sa neznizim.
Žiarli? Lietali iskry? Normálna reakcia? No tak to ti gratulujem. To určite všetky problémy zažehná. Len tak dalej... Som zvedavý, kde skončite aj s tým tvojim super partnerom.

nicollette12

Nalim XY - ja sa len pousmejem nad tym, ze ludi tu sprdnes za gramatiku a moje meno skomolis :D a ja nerozumiem veciam aha dobre, pochopim keby som bola pubertiacka, ktora nema za sebou ziadny vztah a robila by som ti tu kazania o tom, ako ma vyzerat vztah, ale ja uz nieco o vztahoch viem, kedze sama mam jeden dlhodoby, ktory funguje si myslim tak ako ma, moj priatel nema potrebu nikomu vypisovat zamilovane spravy a aj keby som na to prisla tak to uz je jeho svedomie ze si pokaslal pekny fungujuci dlhodoby vztah, ja by som s takym clovekom nevedela zit ani minutu uz keby som jasne videla ze je zamilovany do niekoho ineho... a ano, stale som toho nazoru ze nie je normalne kamaratovi vypisovat spravy typu milujem ta a pod... to mi normalne nepride..a to, ze nevies prijat nazor a radu o ktoru si si mimochodom ziadal je uz tvoja vizitka, prave preto mam pravo si o tebe nieco mysliet, z mojej strany sa nevyjadrujem, ty si to uz so svojou manzelkou vyriesil tak nechapem preco stale prispievas, naco sa k tomu vracias? Dalsia vec na zamyslenie...

Nenormal

WTF? Ty vobec viec co je patriarchat? A vies co je normalna reakcia cloveka, ktoremu zalezi a ziarli? Keby som aj ja nasla take smsky mojmu muzovi tak by iskry lietali. Ale hej, vsetci sme na hlavu, len ty a tvoja ste lietadielka. Vies co, najdite si nejaku swingers stranku, zena bude konecne spokojna, ty sa niecomu priucis a prestanes otravovat vzduch na fore staznostami, na ktore aj tak nechces pocut uprimnu odpoved a radu.

Nalim XY

Len si mi potvrdila, ze máš problem citat s porozumením. Fabulujes a robíš uzávery o veciach, ktorým evidentne ani nerozumieš Nemá zmysel sa tebou viac zaoberať. Zamysli sa nad sebou.

nicollette12

Nalim X- ohanas sa tym, co som napisala ja na teba a este som aj napisala ze to nemyslim v zlom, odkial beries istotu, ze ja to nemam v hlave v poriadku? Na zaklade coho si to myslis? Kvoli mojmu nazoru? Ty si tu predviedol nieco za co si mam pravo mysliet svoje lebo si tu napisal svoj problem a aj tvoj postoj voci tomu, ja som nic nenapisala ohladom mna, iba som vyjadrila nazor na to co si chcel..... ak si to s manzelkou riesil uz predtym, co si tu nenapisal ze si uz skusal vselijak mozne sa s nou rozpravat, tak odkial som si to mala vycucat prosim ta... rozmyslaj trochu... dalej, ty tu teraz pises ze tu ludia pisali na tvoju manzelku utocne komentare ale aj tak si jej to chcel dat citat, tak kde je logika? Nikde.... co si chcel od nej potom pochvalu ze sa jej tu zastavas ak by si to precitala, alebo neviem.....