Dobrý den,
rad by som si vypočul vás názor a možno aj radu.
Moja manželka sa v práci zblížila s kolegom, ktorý je od nej o dosť mladší, ktorému vraj pomohla najviac v jeho živote (najmä v pracovnej oblasti) a ktorého poznám len z videnia. Najmenej dvakrát si vymenili správy, ze sa navzájom milujú. Tvrdí, ze je to jej jediný kamarát a ze nie je milovať ako milovať. Trvá to uz asi dva roky a nepovažuje za potrebné ma s ním zoznámiť a nechce, aby som na ich priateľstve nejakým spôsobom participoval. Ja jej verím, ze nie je neverná, napriek tomu mi táto situácia prekáža. Co si o tom myslite? Ako sa mam zachovať?
Bol by som rad, keby ste mi odpovedali co najskôr, pretože ma to psychicky dosť vyčerpáva.
Dakujem.
Manželkin kamarát
Pre Nicolette
Vahal som, ci vobec reagovat, ale OK.
1. Precitaj si prvu vetu mojho prveho prispevku. Je tam nieco ine ako pises ty.
2. Mas zrejme problem s citanim s porozumenim (plati aj pre bod 1). Netvrdil som, ze mu nejaka zena ublizila, bola to len vyjadrena domnienka.
3. Aj ked si o tebe myslim svoje, nenapisal by som, ze to nemas v hlave v poriadku. A myslis, ze mas?
4. Keby si pozornejsie citala jednotlive prispevky, tak by si videla, ze vacsinou prispievatelia ani nedavali rady, skor dehonestovali moju manzelku, marne som sa snazil vysvetlit, ze ona taka nie je.
5.Ty nemusis chapat, ale ja som pokladal za dolezite a ferove, aby poznala nazory inych na svoje spravanie. Mozno aj to prispelo k tomu, ze zmenila nazor.
6. Prispevok zbytocny urcite nebol a v tej chvili sa mi to javilo ako spravny pocin.
7. Som rad, ze sa nam to podarilo pomerne rychlo a (dufam) definitivne vyriesit. Mozno bude vsetko napisane aj inspiraciou pre ostatnych. K tomu by taketo forum sluzit mohlo.
8. Odkial beries tu istotu, ze nez som sem napisal, som sa nepokusal vec riesit? Si snad jasnovidec?
Ak si mala niekoho chut urazat, mohla si si radsej zahryznut do jazyka. Konstruktivne to naozaj nebolo.
Tu sa nejedna o ziadny patriarchat ani tu teraz neslo o gramatiku, v tomto prispevku to je uplne nepodstatne, tu sa jednalo a Vase pokrivene vztahy s manzelkou, ale budiz..aj miliardar Janecek skusal zit v takom vztahu, ale vyzera, ze to je uz aj nad sily tej manzelky a milenky, zit vo falosnej iluzii..
a_dr1a - ja som narazala na to, ze autor tu vola do diskusie svoju manzelku ako keby sme boli manzelska poradna, ved ak by si on sam nevedel rady a nevedel by to s nou vyriesit na niekolky krat, tak chapem ze si pride po radu lebo uz nevie co dalej ma robit, lenze tu ide o to, ze on to ani nevyskusal sa dohodnut nejak s manzelkou v sukromi a hned tu pisal ako si nevie rady.. ked mu nejaka rada prisla, tak to zacal obhajovat ze my vsetci sme tu pomyleni a vobec to tak nie je.... na co to bolo dobre? Ludia chcu pomoct a este tu komentuje kazdeho aky je kazdy tu pomyleny, nic nevie a podobne.... pride mi to ako keby to pisal maly naivny chlapec (nic v zlom)
nicollette12, nie kazdy vyhladava hned psychologa ci manzelske poradne. Mozno to len clovek nevie ci nechce v sebe dusit (dnes sa uz aj mnohym priatelom) neda verit. A sama vidis, ze sa tu neraz mnohi zdoveria s vecami, co by v reale tazsie islo a ci aj vobec. Najlepsie by bolo tuto temu uzavriet ci zrusit. Ale k tomu pride casom tak ci tak. Prirodzenym vyvojom
*spokojnosti
Ahoj Nalim X. Som naozaj uprimne rada, ze ste uz ohladne vas vsetko vyriesili. Este nic nie je skoncene, ved to je celozivotny proces a vyvin. Ste obaja dospele a rozumne bytosti. Zivot je roznorody a nic nie je dopredu nalinajkovane ako sa ma zit, alebo co je spravne ci nespravne. Patent neexistuje na nic. Ludske vztahy a vazby su predsa zivy organizmus a tu poucky tazko hladat. Lebo co plati na niekoho, nemusi vobec zaberat na inych. Len vy dvaja najlepsie viete, co chcete a co je pre vas (ci vasu rodinu), najlepsie. Nalim X, zelam ti vsetko dobre, aj tvojej pani a aby ste boli spolu stastni a spokojni. Len vy dvaja zijete a budete zit vo vasom manzelstve, zvazku. Je to dobrovolny zvazok a kedze ste spolu, viete vy dvaja najlepsie, ake silne puto vas spaja a preco ste spolu. Dnes nie je problem sa rozviest. Vsak pomaly kazde 3manzelstvo takto konci. Koniec vo vasom vztahu vsak nevidim. Tam su tie puta a laska este vzajomne. Takze len vy dvaja si urcujete pravidla. Laska ma rozne podoby. Ale ona tam u vas je pritomna. A pre nu sa oplati bojovat a byt spolu. A vie to urcite aj tvoja pani co v tebe ma. A ty zas v nej.
Nalim X- presne ako si napisal, kazdy ma svoj nazor tak ako mozes pisat o niekom koho nepoznas ze mu nejaka zena ublizila, ja si tiez myslim ze to nemas v hlave v poriadku ked tu ziadas o radu a ked sa ti nejaka nepaci tak tu zacnes popierat rozne problemy o ktorych si pisal v tvojom prispevku, potom sem este volas tvoju manzelku aby si to tu prisla precitat a vyjadrit sa, co taktiez nechapem, my nie sme manzelska poradna.... a ked si vies ten problem vyriesit za par dni v spolokojnosti oboch tak tvoj prispevok mi pride cely zbytocny....
Pre pepe:
Z tvojich príspevkov mam pocit, ze nerozumieš ženskej duši. A možno ani nemáš ženy rad. Alebo ta niektorá v živote riadne zranila ci zradila.
Hráš sa tu na morálnu autoritu (a podaktorí ti aj fandia, asi si tu známa značka), ale uznáš, ze nemáš patent na pravdu a niekto moze vidieť veci celkom inak.
Predstav si, ze sa nam v priebehu niekolkých dni podarilo nás problem vyriešiť k spokojnosti oboch!!! a mnohé tie kuvicie hlasy sa vôbec nenaplnili.
P.S. Co sa týka pravopisu, tiez máš medzery. Hlavne pri používaní predložiek s a z.
Pre nenormal:
A cítiš sa v takom vzťahu komfortne? Ja by som tak žiť nechcel. Patriarchát sme uz snáď podaktorí prekonali...
Keby moj muz nasiel spravu, alebo sa dopocul, ze som napisala, alebo povedala nejakemu chlapovi, ze ho milujem, tak by prevratil dom hore nohami. Ak si myslis, ze je to normalne, si na omyle. Toto sa nerobi.