Dobrý den,
rad by som si vypočul vás názor a možno aj radu.
Moja manželka sa v práci zblížila s kolegom, ktorý je od nej o dosť mladší, ktorému vraj pomohla najviac v jeho živote (najmä v pracovnej oblasti) a ktorého poznám len z videnia. Najmenej dvakrát si vymenili správy, ze sa navzájom milujú. Tvrdí, ze je to jej jediný kamarát a ze nie je milovať ako milovať. Trvá to uz asi dva roky a nepovažuje za potrebné ma s ním zoznámiť a nechce, aby som na ich priateľstve nejakým spôsobom participoval. Ja jej verím, ze nie je neverná, napriek tomu mi táto situácia prekáža. Co si o tom myslite? Ako sa mam zachovať?
Bol by som rad, keby ste mi odpovedali co najskôr, pretože ma to psychicky dosť vyčerpáva.
Dakujem.
Manželkin kamarát
Ahoj... Keby ja som toto urobila mužovi, dostala by som tri po papuli
(ale to myslím len obrazne) . V živote by som mu také veci nerobila. Vráť jej to, nájdi si kamarátku. Aj keď to asi nie je konštruktívne riešenie. Ale ak jej nevieš dohovoriť, a povedal si o tom, ako ťa to trápi a vyčerpáva a ona nič... Tak by som to urobila tak.. Nech si vyskúša, aké to je :-) . Len môže to poviesť aj k velkym hadkam a nedajbože k rozvodu... Je fakt hrozné čo ti robí, mna by roztrhalo na tvojom mieste a išla by som sa pomaly rozvádzať.
Ak ti nevie povedat, ze jej je lahostajnz, podla mna to zmysel nema. Preco by si mal trpiet a trapit sa?
Vieš čo, áno určite je pravda, že by sme sa mali snažiť, aby bol ten druhý šťastný, ale to že by ho šťastným mal robiť "kamarát", je prinajmenšom zvláštne.
Keď miluješ svojho partnera, tak ti stačí po každej stránke a nepotrebuješ ďalšieho kamaráta. To neznamená samozrejme, že sa máš izolovať od spoločnosti alebo čo, ale proste sú ti iné osoby opačného pohlavia viac- menej ukradnuté. Jasné že žena sa potrebuje niekedy vyrozprávať aj inak ako sa to dá s chlapom, ale na to sú kamarátky, tie ju budú vedieť pochopiť.
Neviem ako vyzerá a pôsobí ten kamarát, ale z toho čo si napísal, teda už len z toho že ona mu robila šefku, pravdepodobne je to rozhodná žena a také vždy priťahuju takpovediac nerozhodní muži, ktorým môžu "pomáhať". Zrejme to nebude zrovna nejaký alfa samec, ktorý vyzlieka ženu už len pohľadom, lebo ten by sa bud už pokusil o sex, alebo by ho tvoja žena ani nezaujala, tobôž aby sa jej prehnane zdôveroval so svojím súkromím ako nejaká baba.
Ja si nemôžem pomôcť, ale predstavujem si ho ako takeho mladšieho, emotívneho, citlivého chlapca a možno to spôsobilo, že si ho takpovediac "obľúbila", fakt ako také zvieratko ako ti aj povedala, alebo šteniatko. Ešte si ho aj chráni pred tebou. Taký klenot!
Nemusí v tom byť naozaj nič sexualne aj keď on by určite nebol proti, keby ju mohol aj pretiahnuť. Skôr je to celé také trocha trápne, aj to "utrpenie", že sa nemôžu vídať, no daj sa mi svete........ Ver mi, že ku kamarátke by taký vzťah nemala. Trpia že sa nemôžu kvôli tebe vídať! Napísal jej že ju miluje a ona mu tiež napísala že ho miluje! Aká je to len láska! Patetickosť a tragédia a lá Romeo a Julča. Nemôžem si pomôcť, ale mne obe strany prídu nenormálne trápne.
Však nech si len vyskúša s ním žiť. Áno, možno jediným riešením problému je- nech sa len k sebe nasťahujú! Je iné niekomu pomahať v praci a vo voľnom čase si s ním ísť sadnúť a "tláchať" a iné s niekym žiť so všetkymi kladmi a zápormi každého dňa v úzkom zväzku. Na to si jej zrejme dosť dobrý ty a nie dáke nemehlo, ktorému pomáhala v práci.
Možnože som úplne vedľa ako tá jedľa :-D ak hej tak prepáč :-)
len takto to cítim.
Ahoj..necitala som vsetky odpovede, vlastne ti poviem svoj nazor. Keby mam doma chlapa co ma kolegynu na ktorú neda dopustit, a sem tam mu vyklzne v smske ze ju miluje, co si...
Daaaaaaaaavno by som utekala z toho vztahu..... take slova sa hovoria LEN svojmu chlapovi.... a ze nie je ,,milujem ta,, ako ,,milujem ta,,????
To co ta ma za hlupaka? Nenechaj sa dalej urazat... zena ma stať VZDY pri svojom partnerovi.... a ak to tak nie je, nevazi si ta.
Ak sa kamarata nechce vzdat ani za cenu, ze to s nou skoncis, tak za to nestoji.... zapamataj si, ženy sú veľké herecky!!!!!
Nalim, no podla tvojich prispevkov citam, ze si celkom inteligentny clovek, vidim to podla tvojho vyjadrovania. Dovol aby som aj ja prispela svojim názorom do diskusie. Uprimne si myslim, ze tvoja manzelka mala s "kamarátom" blizsi vztah ako ti tvrdila. Samozrejme, nechcela ohrozit manzelstvo tak ti nemusela hovorit pravdu, ale ked zena napise niekomu, ze ho miluje NIKDY nejde o kamarata to si mozes byt isty. A tvrdenia, ze to bolo iba tak, alebo zo srandy, nuz laska z tvojej strany je asi slepa, alebo proste nechces vidiet jasne signaly. Dolezite je, ze ste si to vyriesili a nepokracuje v tom. Asi si tvoja zena tiez nieco uvedomila, ze keby v tom pokracovala, nemuselo by to dopadnut dobre...
Komentár určený všetkým co to tu čítali a budu citat.
1. Príspevok bol povodne určený do poradne odborníkovi. Kedže ale schránka bola preplnená a príspevok nebolo možné odoslať, posunul som ho do fóra. Urobil som chybu, ze som ho neupravil, použil som len známe ctrl c a v.
2. Vedel som a bol si istý tým, ze medzi manželkou a jej kamarátom
n i e j e žiaden milenecký vzťah, ani to "milujem ta" nebol ten hlavný problem. Vadilo mi, ze manželka chcela mat svojho "naj" kamaráta len pre seba, ze to bolo výsostne jej územie a nepovažovala za potrebné a správne umožniť mi nejakym spôsobom participovať (mat podiel). Tot vsjo.
Pre Andrejku
Dakujem ti za vsetko, co si tu napísala. Vidieť, ze sme rovnakej krvnej skupiny :). Nech sa ti v tvojich vzťahoch darí, užívaj si život plnými dúškami.
Ja sa držím motta, že najhoršie co by sa mi mohlo v živote stať je, keby som na staré kolena zistil, co vsetko som mal a neurobil, co vsetko som zanedbal, co vsetko nestihol....
Mimochodom, denník N včera zverejnil članok o citovej nevere. Tiez zaujímavá téma.
Nezávidim ti :D
Nalim XY, to ze je dotycny z decaku, sa da vysvetlit to jeho spravanie (aj prilnutie naviazanie k tvojej zene), aj tie jeho "milujem ta", ktore tak bezne pouziva. Fakt to oni maju kapanek inak nez mozno vacsina z tychto ludi, co ti sem pisali.
Ja som dost juzansky typek aj temperamentom a pre mna podobne tiez nie je ziadna "tragedia". Mna oslovuje priatelka stale - laska, ja ju zas milacik srdiecko anjelik ai. Takto sa bezne aj s inymi oslovujeme volame, aj si povieme napiseme ze sa lubime) A to ani z decaku nie sme))
Pre BloodyMarry
Nemám co tajiť. Uz som o tom tu aj písal, ale chápem, ze nie každý ma čas a chuť vsetko citat.
Cez intenzívny a úprimný dialóg sme dospeli k záveru, ze manželka neurobila dobre keď ma s tým svojim kamarátom bližšie nezoznamila a uznala, ze nebolo vhodne mu odpísať (urobila to len raz), ze ho tiez miluje (ale len tak, ako milujeme aj iných svojich blízkych), lebo si to ini môžu vysvetlit rôzne. Ten jej kamarát to nehovorí len jej, ale aj iným ženám (kolegyniam napr.), on je prosto taky (možno preto, ze vyrastal v detskom domove). Jeho manželka vraj žiarlila na zopár žien s ktorými sa kamaráti (aj na tu moju), dokiaľ sa s nimi nezoznamila. To stačilo, aby pochopila, ze o nič nejde. A podobne to teraz chápem aj ja. Takze asi happy end :)