Manželkin kamarát

Príspevok v téme: Manželkin kamarát
Nalim X

Dobrý den,
rad by som si vypočul vás názor a možno aj radu.
Moja manželka sa v práci zblížila s kolegom, ktorý je od nej o dosť mladší, ktorému vraj pomohla najviac v jeho živote (najmä v pracovnej oblasti) a ktorého poznám len z videnia. Najmenej dvakrát si vymenili správy, ze sa navzájom milujú. Tvrdí, ze je to jej jediný kamarát a ze nie je milovať ako milovať. Trvá to uz asi dva roky a nepovažuje za potrebné ma s ním zoznámiť a nechce, aby som na ich priateľstve nejakým spôsobom participoval. Ja jej verím, ze nie je neverná, napriek tomu mi táto situácia prekáža. Co si o tom myslite? Ako sa mam zachovať?
Bol by som rad, keby ste mi odpovedali co najskôr, pretože ma to psychicky dosť vyčerpáva.
Dakujem.

pepe542

a_dr1a... no vidíš...s týmto súhlasím. Akurát som Ti chcel povedať, že morálka, hodnoty či svedomie, boli v človeku hlbšie zakorenené. Ľudia sa chovali zodpovednejšie.Teraz ak človek nemá sex je frustrovaný. Termín takzvaný čistý sex sa objavil v šesťdesiatych sedemdesiatych rokoch v čase hippies z Ameriky A odvtedy to ide dole vodou. Keď sa ľudia brali, nikto nepočítal z rozvodom. Bolo to do smrti. Ale to čo tu písal zakladateľ témy je už klasika dnešnej doby. Môj muž ma už nevzrušuje, nič k nemu necítim a podobne. Alebo, keď to nemám doma, tak si to nájdem. Ako keby žila z mužom za trest. Beriete si tohoto muža z lásky a dobrovoľne ÁNO. A z toho vyplývajú potom aj povinnosti.

a_dr1a

Pepe. Nie som zastanca nevier a podvadzani. Som z rodiny, kde boli a su manzelia spolu cely zivot. V ucte respekte laske dovere vernosti sudrznosti ai. A vzdy tam boli pritomne aj priatelstva s "cudzimi" ludmi trvajuce aj 20-30-40r. Mozno najskor tie priatelstva zacali individualne a potom boli z toho neraz cele spolky a vazby, az po jednotlive rodiny. A nebola za tym nevera. Ale uprimne ciste priatelstva. Nezistne. Ze tie vazby su neraz pevnejsie nez mnohe rodinne pokrvne ai puta. Ak chce niekto podvadzat - urobi to tak ci tak, hocikedy a s kymkolvek. Ci zenaty slobodny, vo vztahu ci bez vztahu. Zalezi vzdy od konkretneho cloveka. Problem dnesnych ludi je ich moralka a hodnoty. Priority. Pre hlupaka kazdy hlupy. A to iste sa tyka aj nevier klamstiev podvadzania nedovery ai.

pepe542

milajar ďakujem...nemal to byť príspevok kvôli môjmu obdivu ... ale vidím, že kvôli nerozhodnosti, budú trpieť ďalší piati ľudia. Nič to nevyrieši a bude sa to naťahovať dlhé roky. A že sú v tom deti, ktoré za nič nemôžu. Ja som ich doniesol na svet, aby trpeli pre rozkoš a sebectvo rodičov.
a_dr1a... len toľko, že ja som hovoril o nevere. A Tvoj príspevok to celé podporuje. Aby jej neurazil dušu ak frajera vyženie. Môžeš ho volať trebárs aj kamarát. Ja by som sa s ním porozprával bezodkladne. Nie neskôr. Ale ani neviem načo. Nie som s ním sobášený. A manželka, keďže vie kde je jej miesto ako vravíš, určite by to pochopila.
Omen...Tu by som sa zastal Jany L. Je to ako keby že, asi zlozvyk, ale používa sa bežne. Bol ste, bola ste ako v jednotnom čísle. To len preto, že tentokrát Janka z väčšinou názorov ktoré ste napísala súhlasím. A ani neponúkate pomoc.
Nalim X...Tebe a Tvojej rodine prajem veľa šťastia lásky. Nepatrí do rodiny žiadny tretí. Skús prehodnotiť príspevok od a_dr1a. Alebo či nebude nejaký rozdiel v krvnej skupine. A hlavne zamkni už tému, lebo sa to už obráti proti Vám. Aj tak musíš už mať z toho v hlave zmätok. Prehodnoťte hodnotový rebríček a morálne zákony v sebe. Tiež súdnosť.

pepe542

Prepáč až teraz som si prečítal príspevok od a_dr1a.. no ľutujem Ťa.
Presne vie ako to chodí. A tak to bude aj v Tvojom prípade. Ty už teraz nemôžeš nič urobiť. Už teraz máš divadlo. Všetko je v moci Tvojej ženy. Nenapravíš nič ani v spálni, ani v kuchyni ani nikde v Tvojom byte. Je to v hlave Tvojej ženy. Ľutujem, že som sa vrátil prečítať článok od a_dr1a. Len som bol zvedavý, s čím si to vlastne súhlasil. Je ťažko sa rozhodnúť keď žiadnu voľbu nemáš. Ale dobrovoľne hrať rolu koňa sprostého ...no veď uvidíš ... keď si už vo vzťahu nárokujeme osobného kamaráta a partnera do to nič, musí to tolerovať, lebo nedajbože bude horšie.Prečo nie dvoch alebo desiatich. Alebo sa poďme hon*iŤ navzájom. Načo žili naši predkovia, pre koho vytvárali morálku, hodnoty. Aby ich malomyseľná generácia nazývala kalerábmi. Za to trpelo veľa manželstiev a rodín..no ale ste ma teraz nas...li

Alkaaa

Milovat je velmi silne slovo. Ty si neuveritelne naivny a ona manipulator, vsetko jej zozeries. Ide ti oblbovat hlavu, ze milovat moze aj zvieratko alebo more.

pepe542

Nalim, nič ma už do toho, ale pýtal si si radu alebo názor. Dostal si ich dosť. Niektoré dobré iné menej. Máš si z čoho vyberať. Prepáč, si naivný ako malé decko. Možno je to dobre. Keď sa dvaja ľudia pravidelne stretávajú na obede, na káve, v kancelárii to už nie priateľstvo ale vzťah. A ešte otvorene odmieta manžela s ním zoznámiť, A že sú tam aj iný ľudia, vôbec nevadí nemusí ísť o sex. Žena potrebuje byť v tomto prípade len v jeho blízkosti. To stačí. Samozrejme nemôže byť bez takéhoto kamaráta. Nakoniec v Tebe vyvolajú vinu. A či je introvertná, opýtaj sa kamaráta. Pozná ju dva roky. A tiež sa opýtaj jeho priateľky, či jej takýto priateľský-kamarátsky vzťah jej priateľa s Tvojou ženou vyhovuje.. A či vôbec o ňom vie. Podľa toho čo si napísal v tých desiatich bodoch cítiť rukopis Tvojej ženy a Bohužiaľ aj kamaráta. Viem si ho živo predstaviť. Pri takom trvaní už prebehli skoro všetky fázy vytvárania takéhoto vzťahu. Ale ak má manželka trochu zodpovednosti za rodinu, nech si spomenie na sľub pri sobáši, priateľa miláčika okamžite vyšupuje ako zo života tak aj zo svojho srdca. A venuje sa Tebe a deťom. Podľa mňa to napĺňa všetky atribúty prinajmenej psychologickej neveri. Čo to je si nájdeš na internete. Ešte máte nádej. A Ty sa v tom zbytočne nvŕtaj, len ak je to nevyhnutné. Zachovaj si dôstojnosť hlavy rodiny a otca deťom. Nerozprávaj im nič. Nezaťažuj ich. Nemajú na to vek. Len fešáka vyžeň čo najďalej od svojej rodiny hoci aj zas*atou metlou. On nemá svedomie ani oči.Ani zodpovednosť za Tvoje deti. Toto tu si napísal zo zúfalstva. Tak to neprekrúcaj. Možno Ti ľudia naozaj chcú pomôcť, ale rozhodnutia musíte robiť vy. Ja som takúto šancu nemal. A keby som písal otvorene, každé druhé slovo by bol vulgarizmus. Tak Vámi držím palce.

Nalim X

Miesto bodky za všetkým reakcia na Andrejku (?).
Pomenovala si veci úplne presne. Možem sa podpísať takmer pod všetko co si napísala. Si naša (mna a manželky) krvná skupina.
To najhoršie čo by sa v danej situácii mohlo stať, žeby sa to dialo poza chrbát toho druhého. O taky vzťah by som ani nestal.

Prajem ti co najviac slnečných dni v tvojom živote
Milan