Cisticka vzduchu?

Príspevok v téme: Cisticka vzduchu?
Ehmo

Ahojte. Viete mi poradit ohladne nakupu cisticky vzduchu ? Som trochu zmeteny z velmi propagovanej ionic care triton 6. Na stranke vyrobcu som nasiel jej vzduchovy vykon max 65 m3. Ked pocitam ze cisticka ma mat aspon dvojnasobny vykon oproti objemu miestnosti, tak mi vychadza ze ta masinka zvladne miestnost do 15 m2 pri vyske stropu 250 cm. A to nehovorim o jej slabej ucinnosti, podla vyrobcu zvladne vycistit vzduch na 96%, zatial co ine cisticky zvladaju 99,97%.
Je ionic care vynikajucim produktom, alebo je to otazka reklamy ? Mate niekto doma nejaku cisticku ?

budkira

ked si uz pri tej cene, kolko ste napriklad do tej cisticky investovali vy. pozerala som, ze su aj lacnejsie, no potom aj take, drahsie a ako poskulujem po tom, ze by sme si cisticku domov kupili, len neviem nejak kolko sa tak oplati investovat

denanusa

Mokrana to je veľmi individuálne, to môže byť u teba aj dlhšie, u každého je to iné, ide o kvalitu, o znečistenie ovzdušia.
Pre alergikov, astmatikov je čistička bez pochýb to najlepšie. A najmä nie je to ani drahá záležitosť.

mokrana

to sa tak rychlo zanesie? som myslela, ze to trva aj polroka, kym na tom filtri nieco zbadas. ono to je asi aj vhodne riesenie pre takych alergikov, ci?

lienerka55

caste vetranie je dobre, to na skodu nie je, ale poviem ti ako je, ze proste cim viac vetras, tym castejsie je potrebne aby cisticka bola pustena, pretoze ten vzduch zvonku nie je ani zdaleka cisty, staci, ked vidim v akom stave su filtre na nasej cisticke co mame od Sencoru po nejakom mesiaci.

adrrikka55

no tak my napriklad vetrame relativne casto. lenze ja neviem, ze ci to nie je skor viacej na skodu ako na osoh. proste podla potreby vetrame, niekedy nechavame otvorene okna aj ked nie sme doma, pridem, zatvorim.

anitka30

ked ono tak nejako po par mesiacoch, ide o to sledovat ake su zanesene, zalezi aj ako casto budes vetrat, aky bude vzduch, vies aj v akej oblasti byvate, lebo zalezi od znecistenia vzduchu, od nicoho ineho, takze kazdy mesiac treba kontrolovat :)

patrici77

nie je ta vymena draha, to je malickost menit tie filtre a zase treba si uvedomit, ze od nich zavisi ta efektivita, od toho zavisi to aky cisty bude ten vzduch v miestnosti, takze ich vymenu zanedbat nema zmysel.