Krk - problémy, zúfalosť - krčná chrbtica, alebo psychika??

Príspevok v téme: Krk - problémy, zúfalosť - krčná chrbtica, alebo psychika??
Janko1974

Ahojte. Chcel by som Váš názor. Už dlhší čas ma trápia zdravotné problémy zvláštneho charakteru. Mozem mať zo záveru tejto MRI - závrate, rozmazané videnie, šumenie v uchu..dýchavicnosť, nechutenstvo, štipanie očí, tlaky v hlave - slabosť. úzkost...či panika, resp.búšenie srdca? Strašne mi v nej vrzgá a denne mávam pocit akoby som nemal ani mozopg... Absolútna neschopnosť myslieť. Pravdou je že krčná chrbtica ma bolí a pri otáčaní pociťujem bolesť v rukách a trapézových svalov. Záver MRI: menšie generalizované vyklenutie disku C3-C4, generalizované vyklenutie disku C4-C5, ktoré prechádza do ľavostrannej hernie typu prortruzie a spôsobuje komprimáciu disku komprimáciu priľahlej ventr. časti dur.vaku nervu a ventr. koreňa ľavého nervu C5 (2.st,kompresie).
Generalizované vyklenutie disku C5-C6, ktoré prechádza do ľavostranej hernie extrúzie a spôsobuje komprimáciu priľahlej ventral. časti miechy a ventr .koreňov nervov C6 (vpravo 2.st.komprresie - vpravo 3-4.st. kompresie.
Intevertebralna osteonchodróza C5-C6 s deget.segment typu MODIC I. Intevertebralna spondylartróza. Sekundárna foraminálna steanóza v úrovni C5-6 Vopred Vám Ďakujem za rady.

xannie

Skusal si xanax / neurol / frontin a tieto podobne benzodiazepiny? Ked ti ani na xanaxe nebude lepsie tak vies ze to neni psychicke

kuko1

Omen: máš pravdu. Neviem to tak pekne napísať ako ty. Dnes som bola cvičiť SM systém a všetko je krajšie. Všetci sme boli zdravotne na tom rovnako a nikto na nikoho nezazeral. Každý mal pred sebou chtíča, ako bez operácie skrotiť svoju bolesť. Dievčinka čo precvičovala mala zlomené 3 stavce. Cvičením sa dostala tak ďaleko, že je bez operácie a ostalo jej to ako zamestnanie. Treba hľadať pozitívnych ľudí. Ja som takého jedného úžasného páve dnes našla :).
Janko: neser sa všetci máme problémy so psychikou a kto ich nemá? Rýchla doba, veľké nároky a nedostatok relaxu. Relax je na našu chrbticu, ako voda pre kvietok. Okamžite, ale okamžite treba vyšlapať na kopec a bude dobre aj chrbátu aj hlave. Neseď tu, to ťa nevylieči.

Omen

Janko, vidno, že máš rozhádzanú psychiku. Dovolím si tvrdiť, že viem, čo to spustilo. To je však to posledné, čo teraz potrebuješ. Máš na výber, akou cestou sa vydáš. Tvoj život, tvoje rozhodnutie a ja ho budem rešpektovať. Nemôžeš naraz kráčať dvomi cestami, budeš mať v tom len chaos, väčší ako doteraz. To ja nechcem.

Máš málo životných skúseností a v ľuďoch sa moc nevyznáš, na rozdiel od Kuka. Tá hneď pochopila, prečo to rozoberám tu na fóre, že to môže pomôcť aj iným ľuďom, že sa môžu pripojiť tí, ktorí tomu rozumejú,... Neprávosti sa ľuďom diali, dejú a budú diať i naďalej, pokiaľ ľudia ľuďmi budú.

Musíš sa oslobodiť od toho, čo sa ti stalo. To je už minulosť, tú už nijako nezmeníš. Ak sa v tom budeš vŕtať, potom zbytočne strácaš čas, energiu a silu. A chuť do života. Čas, energiu a silu teraz potrebuješ nato, aby si sa dal do poriadku. Obklopovať sa ľuďmi, ktorí ti pomôžu. Naozaj pomôžu. Nie takými, ktorí ťa budú lákať do svojich osídiel, strhávať dolu a narúšať pokoj v duši.
Čo bolo, bolo a už je jedno, čo kto zapríčinil, čo kedy a z čoho vzniklo, aké utrpenie to so sebou prinieslo. Toto je tvrdá skúška života, pouč sa z nej a zvládni to. Ty to MUSÍŠ zvládnuť, ty to zvládneš!!! Ak to zvládneš, staneš sa oveľa silnejšou bytosťou.

Ak si pochopil moje slová a necháš minulosť minulosťou, potom sa snaž pochopiť aj toto - teraz žiješ v prítomnosti. Tak ži TU a TERAZ !!! Od tvojej prítomnosti záleží totiž tvoja budúcnosť!!! Pozbieraj všetky vnútorné sily, využívaj alternatívu (meditácie, Silvovu metódu, terapie, vizualizáciu, inšpiratívne knihy, videá, hudba,...), detoxikuj, zmeň stravu - potrebuješ prijímať viac bielkovín (po cvičení),...
Hlavne sa nevzdávaj, aj keď sa potkneš alebo spadneš dole, musíš VSTAŤ!!! Pády sa nepočítajú, počíta sa každé jedno postavenie na nohy! Prajem ti, aby si nestrácal NÁDEJ a VIERU, aby si sa uzdravil!!! : )

P.S. Takýto stav ako máš ty, lekári odporúčajú na operáciu, ale skutočne dobrý chiropraktik s tvojou pomocou dokáže tomu zabrániť. Mám taký pocit, že MRI mozgu bude o.k., tak nestresuj. Držím palce! Maj sa!

Preteba

Janko, myslím, že tu sa to nebude dať, potrebujem vedieť viac, pýtať sa a podľa konkrétnych vecí sa prichádza na koreň veci.

Preteba

Janko, neviem, či má zmysel niečo napísať, keďže si to podaktorí vysvetlia po svojom. Ale aj tak, píšem predsa Tebe. Môj pohľad, problém v krčnej chrbtici, je odmietnutie vidieť druhú stranu problému.

Janko1974

Apropo... Krčnú MRI krčnej robili koncom oktobra 2017 + RTG. Je ale zaujímavý prístup lekára o pacienta, keď som bol hospitoval v januári 2017 v nemocnici - rozmazane, závratové videnie (trošku v lepšom technickom stave ako som dnes). Už vtedy som mal zistenú (RTG) zablokovanú krčnú chrbticu. No nik mi o tom nič nepovedal. Nik ma neposlal na MRI krčnej. Proste nič. Po 6 dňoch hospitalizácie ma poslali domov, keďže som tam dostal chripku... Samozrejme ma nenapadlo prečítať si správu - však lekárom sa dá veriť. Vrrrrr....
To, že mám blok v krčnej som si vyčítal z prepúšťacej lekárskej správy až v decembri 2017 - teda par dni po MRI na ktorú ma poslal úplne iný lekár z iného rajóna. Čiže ja som ďalších 10 mesiacov prežil zhoršujúceho sa utrpenia v posteli.V pondelok ma čaká MRI - TH časť chrbtice a o tyžden mozog a uvidíme čo ďalej. Neurolog naznacil operáciu, ale myslím, že rehabilitovať je schodnejšia cesta než chirurg.zásah. To mi posledne pri naprávaní otvorene povedal aj chiropraktik, Takže čo VY na to (OMEN, Pre Teba ?)