Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chodíme spolu, alebo nie?

Príspevok v téme: Chodíme spolu, alebo nie?
Katharsys

Ahojte. Písala som tento príspevok cez mobil, ale neodoslalo mi ho celý, zrejme je pri uverejnení cez telefón povolený len určitý počet znakov. Takže pardon a ešte raz:

Už pol roka sa stretávam s jedným mladým mužom. Zoznámili sme sa na jednom letnom hudobnom festivale. Z jeho strany to od začiatku vyzeralo ako láska na prvý pohľad. Ja som krátky čas pre našim zoznámením zažila rozchod s mojim ex. Zo začiatku nášho stretávania som jeho záujem nebrala vážne, myslela som, že ide len o zábavu. Prvý krát sme spolu spali asi po mesiaci "randenia", teraz je to už samozrejmosťou pri každom stretnutí u neho. Sex je úplne dokonalý, on sa cíti, citujem, ako "v siedmom nebi". :D Každý bývame v inom meste, on prvý rok po VŠ pracuje (má 24), ja ešte posledný rok študujem (23). Mám ho strašne rada, je skvelý. Len neviem, či už je to dostatočne na to, aby som si povedala, že máme vzťah. Pred pár týždňami mi povedal, že ma ľúbi. A ja hlupaňa som dokázala naňho len kukať a povedať, že ho mám tiež rada, ale potrebujem čas. Zrejme je to spôsobené predchádzajúcim rozchodom, že sa nedokážem novej známosti ešte tak otvoriť. Povedali sme si, že budeme stále priatelia a nebudeme to siliť. Veľmi ma to mrzelo, bolo na ňom vidno, že to "ľúbim ťa" myslel vážne a očakával odo mňa niečo podobné. Pri každom stretnutí ma od neho čaká darček, na Vianoce parádny drahý a dokonca ma na konci januára pozval a zaplatil mi predĺžený víkend v horách. Všetko sám od seba, o nič som ho nežiadala. Keď sme spolu, fungujeme, akoby sme boli normálny pár, varíme spolu, nakupujeme, upratujeme, chodíme na výlety, von s priateľmi, bavíme sa. Na verejnosti sa už bežne držíme za ruky a on ma často bozkáva, hlavne pred svojimi známymi. Pred pár dňami som mala česť spoznať aj jeho rodičov, síce iba na chvíľu, keď ho prišli navštíviť na byt. Zatiaľ ma nikomu nepredstavil ako vyslovene "priateľku", hovorí mi len kamarátka. Správa sa však ako totálne zamilovaný chlap, ktorý zrejme chce vzťah. Ja sama neviem, čo vlastne cítim. Nedokážem mu zatiaľ povedať, že ho ľúbim. Mám ho veľmi rada, ale potrebujem ešte dlhší čas. Bojím sa ho priamo spýtať, či sme pár, pretože by som ho tým mohla raniť, ak si myslí, že už nejaký čas sme. Sám sa ma to tiež asi bojí spýtať, pretože sa bojí mojej odpovede, čo ak poviem nie. Myslíte, že mám tomu dať viac času a budem si neskôr istá, že že mu dokážem tie city opätovať? Nechcem ho sklamať, vyhovuje mi po všetkých stránkach a chcem s ním byť, ale ešte hneď nie. Berie náš "vzťah" on už podľa vás ako vzťah? Netlačí na mňa, ale rozhodne je z nás dvoch ten zaľúbenejší. Ako sa mám od neho dozvedieť, ako na tom podľa neho sme bez toho, aby som ho ranila a bol z toho nešťastný? Nechcem, aby to skončilo zle kvôli môjmu zdĺhavému zamilovávaniu sa.

Ďakujem za každú radu. Aj za to, ak ste to dočítali až sem.

Ernesto

katharsys, kedy sa najblizsie s priatelom vidite? chcel by som vediet ktory moment ste si urcili ako zaciatok chodenia, dost ma zaujima ako si to spatne vyhodnotite a ci sa zhodnete nezavisle od seba alebo budete robit kompromis :-)

Kimmy_CA

Ešte prepáč, tou vychcanou zlatokopkou alebo sliepkou s prázdnou hlavou nemyslím vôbec konkrétne teba, to bolo myslené tak všeobecne (lebo tiež jedného takého poznám).

Kimmy_CA

Ty wole... že vraj "Prečo od neho tú pozornosť prijímam? Pretože dúfam, že sa vo mne niečo pohne k lepšiemu a budem mu môcť všetko opätovať, nie len ho mať rada, ale aj niečo viac. Tažko to príde len tak samo od seba."

Ehm.... ja keď som bola v sedemnástich bláznivo zamilovaná do spolužiaka na strednej škole (na ktorého mimochodom dodnes spomínam v dobrom, pretože aj keď sme si nikdy nezačali vzťah (asi preto že sme sa obaja asi báli alebo hanbili urobiť ten prvý krok) tak myslím že už len svojou povahou mi veľa dal, proste bol to niekto koho keď pozoruješ tak ťa to motivuje byť lepším alebo aspoň dobrým človekom a snažiť sa nejako rásť) tak som nepotrebovava od neho žiadne darčeky aby som vedela, že ho ľúbim (pretože som pozorovala jeho povahu a veľmi sa mi páčila, myslím že to bol naozaj dobrý človek a okrem toho sa mi fyzicky veľmi páčil a tá dobrá povaha to len znásobovala alebo utvrdzovala). Aj keď je pravda, že mi potom, stále iba ako spolužiak, raz dal čokoládu ktorú dostal od učiteľky (hneď mi ju bežal dať :) a viem že vtedy ma už mal rád a že to od neho bol prejav náklonnosti). A to sme mali obaja asi sedemnásť-osemnásť rokov a nie 23 s pomaly skončenou vysokou školou, ako tuto pani prispievateľka...

Prepáč ale tiež mi to pripadá, že ho trochu využívaš. Keby ti nenosil darčeky, tak by si nemala šancu sa do neho zamilovať, alebo ako? Lebo trocha to tak vyzerá, z tej tvojej odpovede... Koľko dievčat a žien má za partnerov chlapov ktorí si ich nevážia, a tu to vyzerá že tento by ti zniesol aj modré z neba a ty stále polemizuješ... Potom niektorí asi majú pravdu, keď píšu že ženy si nevážia dobrých chlapov a radšej si berú zákerníkov (a rovnako chlapi si nevážia dobré partnerky ale vychcaným zlatokopkám a sliepkám s prázdnou hlavou by tiež zniesli aj modré z neba).

Katharsys

@sssm, som 90's kid, môj dátum narodenia sa nachádza v 20. storočí. Zatiaľ som sa ešte nestretla s 13 ročným dieťaťom, ktoré by robilo štátnice, takže, ak trošku popremýšľam, vyplýva mi z toho skôr to, že asi nebudem mať 13 rokov, ale už skôr tých 23, hej, som si istá.

Ernesto

mila autorka, aby som ti teda odpovedal na otazku z nazvu temy Chodíme spolu, alebo nie?, tak moja odpoved je ANO. dufam, ze ta priatelska a nezistna rada potesila a budes mat odteraz jasno.

jedine co ti uz zostava je iba vyjasnit si s priatelom ktory moment budete povazovat za zaciatok, aby ste patricne vedeli aj vyrocie oslavit. ci uz to bude prve stretnutie alebo az prvy sex alebo nejaky iny vynimocny moment.

sssm

Nachytaj si na jar niekde na luke motyle a zhltni ich a potom rychlo utekaj za tym svojim amandom, aby si ich v jeho pritomnosti v bruchu citila. No a si si ista , ze mas 23 a nie 13?

kafe

už si jedno kamarátstvo s výhodami mala a vedela si jasne prečo NIE vzťah. Tak si to porovnaj. Prečo teraz áno? Alebo čo okrem tvojej zamilovanosti tomuto vzťahu chýba, aby to bolo ono? "V tomto mojom aktuálnom prípade sme sa z tohoto typu kamarátstva časom presunuli do v podstate zamilovanosti, ale on oveľa rýchlejšie a výraznejšie ako ja..." takže v podstate, tak nejak čiastočne, mdlo si zamilovaná. Ale neni to ono.

"Myslíš, že človek dopredu vie, či sa časom do dotyčného zamiluje, alebo nie?" Človek by mal mať jasno v tom, aký je on sám a akého partnera chce, aký k nemu pasuje. Aspoň v hrubých rysoch. Tichého, samotára, pokojného, manuálne zručného, spoločenského, aktívneho, športovca, gaučového, chce/nechce deti... Vzťah sa vyvíja. Sympatie, oťukávanie, spoznávanie na obidvoch stranách. To neni že dopredu viem, že ho budem milovať, ale že JA VIEM, ako chcem žiť a akého partnera k tomu potrebujem. A sympatie tam bud sú hned na začiatku alebo niesu. A tie prerastajú v niečo hlbšie. Alebo aj nie, ak spoznávaš, že neni taký chlap ako sa ti javil (alebo ako o sebe tvrdil). Lebo na začiatku chcú obe strany vyzerať skvelo a časom to opadá.

"Čo ak sa v blízkej dobe náhodou stane niečo, kvôli čomu ho budem zbožňovať tak ako on mňa?" Pane bože! Človeka nemiluješ preto, čo robí, ale preto aký JE. Po polroku už vieš čiastočne aký je, po dvoch rokoch vieš nabetón aký je, zažila si ho v kadejakých nervných, napätých, nepríjemných situáciách a bud ho bereš alebo nie. Lebo keby to bolo tak ako tvrdíš - stane sa niečo, kvôli čomu ho budem zbožňovať - čo sa stalo z tvojej strany, čo si spravila ty, aby ťa zbožňoval? Nič. Si proste sama sebou a jemu sa taká aká si páčiš. Jednoduché.

Dobre. Dajme tomu, že ti trvá dlhší čas, kým sa zamiluješ. Ujasnili ste si na začiatku že budete kamaráti, takže ho nevodíš za nos. Tak si dopraj času koľko chceš a čakaj, či sa niečo v tebe rozhorí. Ale určite na to nepotrebuješ desiatky rokov. Daj si ty sama pre seba nejaký časový limit - rok, pol roka - aby si to nenaťahoval ako sopeľ z nosa. A buď to teplo v sebe budeš cítiť alebo aj nie. Nič sa nedeje, svet sa nezrúti. Stále mi to celé príde divné, tak ale nemusíme byť všetci rovnaký.
Nepoužívaš ho len na vyplnenie voľného času? Keby si nebola s ním, máš partiu, priateľov, s ktorými tráviš čas? Dokážeš byť aj sama? Koľko času o samote si strávila po rozchode s ex? Lebo mám pocit, že je pre teba len nejakou náplasťou, aby si sa zahojila, zabudla, rozdýchala rozchod s bývalým. Preto ho nedokážeš ľúbiť. Ale neviem.

Katharsys

@Omen, len ťa opravím. Na prvom rande sa mi ešte nikdy nepodarilo sa s niekým vyspať. Ani to nemám najbližšie v pláne. Poznali sme sa mesiac. Asi tiež málo, ale nie pre niekoho, kto nejde úmyselne do vzťahu a neberie to smrteľne vážne.

Katharsys

@hurmikaki viem, že motýle to nie sú, pretože tie som zažila a hovno z toho bola láska..akurát tak jednostranná..čiže na takú reálnu opätovanú som šťastie nikdy nemala.
Neviem ako ty, ale ja som zatiaľ nikdy nechodila alebo nemala nejaký druh blízkeho vzťahu s niekým, kto by mi nevoňal/nechutil. Je hádam jasné, že partneri by si mali sadnúť aj po tejto stránke.
@Omen, bohužial už skoro 24 :D Ale za milencov považujem niečo iné, ako sme my dvaja. Tisíc ludí, tisíc názorov.