Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chodíme spolu, alebo nie?

Príspevok v téme: Chodíme spolu, alebo nie?
Katharsys

Ahojte. Písala som tento príspevok cez mobil, ale neodoslalo mi ho celý, zrejme je pri uverejnení cez telefón povolený len určitý počet znakov. Takže pardon a ešte raz:

Už pol roka sa stretávam s jedným mladým mužom. Zoznámili sme sa na jednom letnom hudobnom festivale. Z jeho strany to od začiatku vyzeralo ako láska na prvý pohľad. Ja som krátky čas pre našim zoznámením zažila rozchod s mojim ex. Zo začiatku nášho stretávania som jeho záujem nebrala vážne, myslela som, že ide len o zábavu. Prvý krát sme spolu spali asi po mesiaci "randenia", teraz je to už samozrejmosťou pri každom stretnutí u neho. Sex je úplne dokonalý, on sa cíti, citujem, ako "v siedmom nebi". :D Každý bývame v inom meste, on prvý rok po VŠ pracuje (má 24), ja ešte posledný rok študujem (23). Mám ho strašne rada, je skvelý. Len neviem, či už je to dostatočne na to, aby som si povedala, že máme vzťah. Pred pár týždňami mi povedal, že ma ľúbi. A ja hlupaňa som dokázala naňho len kukať a povedať, že ho mám tiež rada, ale potrebujem čas. Zrejme je to spôsobené predchádzajúcim rozchodom, že sa nedokážem novej známosti ešte tak otvoriť. Povedali sme si, že budeme stále priatelia a nebudeme to siliť. Veľmi ma to mrzelo, bolo na ňom vidno, že to "ľúbim ťa" myslel vážne a očakával odo mňa niečo podobné. Pri každom stretnutí ma od neho čaká darček, na Vianoce parádny drahý a dokonca ma na konci januára pozval a zaplatil mi predĺžený víkend v horách. Všetko sám od seba, o nič som ho nežiadala. Keď sme spolu, fungujeme, akoby sme boli normálny pár, varíme spolu, nakupujeme, upratujeme, chodíme na výlety, von s priateľmi, bavíme sa. Na verejnosti sa už bežne držíme za ruky a on ma často bozkáva, hlavne pred svojimi známymi. Pred pár dňami som mala česť spoznať aj jeho rodičov, síce iba na chvíľu, keď ho prišli navštíviť na byt. Zatiaľ ma nikomu nepredstavil ako vyslovene "priateľku", hovorí mi len kamarátka. Správa sa však ako totálne zamilovaný chlap, ktorý zrejme chce vzťah. Ja sama neviem, čo vlastne cítim. Nedokážem mu zatiaľ povedať, že ho ľúbim. Mám ho veľmi rada, ale potrebujem ešte dlhší čas. Bojím sa ho priamo spýtať, či sme pár, pretože by som ho tým mohla raniť, ak si myslí, že už nejaký čas sme. Sám sa ma to tiež asi bojí spýtať, pretože sa bojí mojej odpovede, čo ak poviem nie. Myslíte, že mám tomu dať viac času a budem si neskôr istá, že že mu dokážem tie city opätovať? Nechcem ho sklamať, vyhovuje mi po všetkých stránkach a chcem s ním byť, ale ešte hneď nie. Berie náš "vzťah" on už podľa vás ako vzťah? Netlačí na mňa, ale rozhodne je z nás dvoch ten zaľúbenejší. Ako sa mám od neho dozvedieť, ako na tom podľa neho sme bez toho, aby som ho ranila a bol z toho nešťastný? Nechcem, aby to skončilo zle kvôli môjmu zdĺhavému zamilovávaniu sa.

Ďakujem za každú radu. Aj za to, ak ste to dočítali až sem.

Kathyrsys

@nicolette, to že ma predstavuje ako "kamarátku" je na môj podnet. Keď sme sa prvé razy stretali s jeho priateľmi, hanbila som sa, aby ma predstavoval ako "priateľku", pretože by bolo okolo toho kopu otázok a nebola som si istá, či chcem byť niečo viac, ako len kamarátka. Jemu skoro už pár krát ušlo aj slovo priateľka, ale myslí na mňa, že zatiaľ nechcem byť tak prezentovaná. Pred jeho rodičmi som kamarátka preto, aby si nemysleli, že po pár mesiacoch spoznávania už berieme náš vzťah neviem ako vážne. Ale všetci sa pri slove "kamarátka" uškŕňajú, čiže tušia skryté významy.

nicollette12

Tak mozno sa s tebou po sexualnej stranke citi dobre, tak si ta chce udrzat a mozno preto sa tak chova, to by ta mohlo snad napadnut....ale moze ta lubit nevravim ze nie, len by som si dala pozor ak ta vsade predstavuje ako kamaratku zatial...lebo aj moji rodicia poznaju niektorich mojich kamaratov a tiez som kolkokrat prisla s kamaratom k mojim rodicom na obed(ked som este bola nezadana)...takze za tym nehladaj nejake znaky zamilovanosti

Katharsys

@Fujhnus, IphoneX som ešte naživo ani nevidela. Nie som zrovna materialista zameraný na tieto veci. Otázku nášho chodenia-nechodenia v sebe riešim už dlho, v podstate od začiatku, či to myslí vážne. Odkedy mi začal vyznávať lásku, pýtam sa sama seba ešte viac.

Katharsys

ale ak by mu šlo len o sex, prečo by ma každému predstavoval a prečo by sa snažil o mňa stále viac? Myslím tým, že sa snaží, aby som ho lúbila. Je veľmi zdvorilý, pozorný, milý a dobrý, nikdy sa ešte ku mne zle nezachoval. Ak by mu šlo len o sex, po pár týždňoch od toho prvého by si spravil čiarku, že dostal ďalšiu a viac by sa o mňa nezaujímal. Alebo? Môže to byť fakt všetko pretvárka? Ale k čomu by mohla byť dobrá?

Fujhnus

Tak najprv s niekym trtkas a po polroku ta napadne rozmyslat nad tym, ci spolu vlastne chodite. To mas nejake pomylene. Snad ti na vianoce kupil aspon iphoneX.

bagramian

nicollette12 ti radi dobre. Toto musis vycitit ty sama. Ak si ta ziskal uz tak skoro, ani sa nemusel namahat.. dostal, co chcel. Moze aj nemusi mysliet uprimne tie prejavy lasky. Ale z tohto budovat nejaky silny vztah, to bude asi velmi tazke. Zatial vas spaja len jedna vec.

nicollette12

Ale tiez necakaj ze ked je dobry v sexe tak bude taky dobry aj vo vztahu, lebo potom by si sa mohla dobre sklamat...ale nepoznam vas takze neviem povedat, vacsinou to tak byva...a tiez nechapem ze mate sex uz dost dlho ale z tvojej strany tam este nie je laska, ja by som to len tak bez lasky nevedela, ale kazdy sme iny

nicollette12

Pokial sa ta este nebude pytat na to ci s nim chces byt, tak to neries zatial, ked sa ta to opyta tak mu povedz to co citis....neviem co ine by som ti poradila....riad sa citmi, nie radami