Chodíme spolu, alebo nie?

Príspevok v téme: Chodíme spolu, alebo nie?
Katharsys

Ahojte. Písala som tento príspevok cez mobil, ale neodoslalo mi ho celý, zrejme je pri uverejnení cez telefón povolený len určitý počet znakov. Takže pardon a ešte raz:

Už pol roka sa stretávam s jedným mladým mužom. Zoznámili sme sa na jednom letnom hudobnom festivale. Z jeho strany to od začiatku vyzeralo ako láska na prvý pohľad. Ja som krátky čas pre našim zoznámením zažila rozchod s mojim ex. Zo začiatku nášho stretávania som jeho záujem nebrala vážne, myslela som, že ide len o zábavu. Prvý krát sme spolu spali asi po mesiaci "randenia", teraz je to už samozrejmosťou pri každom stretnutí u neho. Sex je úplne dokonalý, on sa cíti, citujem, ako "v siedmom nebi". :D Každý bývame v inom meste, on prvý rok po VŠ pracuje (má 24), ja ešte posledný rok študujem (23). Mám ho strašne rada, je skvelý. Len neviem, či už je to dostatočne na to, aby som si povedala, že máme vzťah. Pred pár týždňami mi povedal, že ma ľúbi. A ja hlupaňa som dokázala naňho len kukať a povedať, že ho mám tiež rada, ale potrebujem čas. Zrejme je to spôsobené predchádzajúcim rozchodom, že sa nedokážem novej známosti ešte tak otvoriť. Povedali sme si, že budeme stále priatelia a nebudeme to siliť. Veľmi ma to mrzelo, bolo na ňom vidno, že to "ľúbim ťa" myslel vážne a očakával odo mňa niečo podobné. Pri každom stretnutí ma od neho čaká darček, na Vianoce parádny drahý a dokonca ma na konci januára pozval a zaplatil mi predĺžený víkend v horách. Všetko sám od seba, o nič som ho nežiadala. Keď sme spolu, fungujeme, akoby sme boli normálny pár, varíme spolu, nakupujeme, upratujeme, chodíme na výlety, von s priateľmi, bavíme sa. Na verejnosti sa už bežne držíme za ruky a on ma často bozkáva, hlavne pred svojimi známymi. Pred pár dňami som mala česť spoznať aj jeho rodičov, síce iba na chvíľu, keď ho prišli navštíviť na byt. Zatiaľ ma nikomu nepredstavil ako vyslovene "priateľku", hovorí mi len kamarátka. Správa sa však ako totálne zamilovaný chlap, ktorý zrejme chce vzťah. Ja sama neviem, čo vlastne cítim. Nedokážem mu zatiaľ povedať, že ho ľúbim. Mám ho veľmi rada, ale potrebujem ešte dlhší čas. Bojím sa ho priamo spýtať, či sme pár, pretože by som ho tým mohla raniť, ak si myslí, že už nejaký čas sme. Sám sa ma to tiež asi bojí spýtať, pretože sa bojí mojej odpovede, čo ak poviem nie. Myslíte, že mám tomu dať viac času a budem si neskôr istá, že že mu dokážem tie city opätovať? Nechcem ho sklamať, vyhovuje mi po všetkých stránkach a chcem s ním byť, ale ešte hneď nie. Berie náš "vzťah" on už podľa vás ako vzťah? Netlačí na mňa, ale rozhodne je z nás dvoch ten zaľúbenejší. Ako sa mám od neho dozvedieť, ako na tom podľa neho sme bez toho, aby som ho ranila a bol z toho nešťastný? Nechcem, aby to skončilo zle kvôli môjmu zdĺhavému zamilovávaniu sa.

Ďakujem za každú radu. Aj za to, ak ste to dočítali až sem.

hurmikaki

je zaujímavé ako vieš vysvetliť čo je to láska,...
že motyle v bruchu to nie su...

pritom píšeš:
" nikdy som nezažila lásku, iba som si to myslela. Neviem, aký je to pocit."

kedže si to nikdy ešte nezažila tak je úplne jasné že absolutne netušíš o akých pocitoch je reč... nemyslím pocity pri ktorých ked sa pozrieš na nejakeho chlapa ťa svrbí echm,.

a chémia vo vzťahu byť musí, ked tam nie je, neni o čom,..
ľudia si musia voňať...

ako potom možu spulu sexovať ludia ktorí si smrdia..?

síce mozu ... a potom to tak aj vyzerá...

Omen

Tak vieš, niektoré z nás sa nevyspia s chlapcom na prvom rande, po mesiaci, nemajú "kamaráta s výhodami",
nelietajú ako motýle z kvetu na kvet, neexperimentujú, hrajú fér, do vzťahu idú vtedy, ak sa ZAĽÚBIA a vedia, že to vzťah je,....
Preto je pre niektoré z nás tvoja otázka nepochopiteľná, infantilná,...

Katharsys

@ssssm nie, neživím sa tým, nič mi neplatí on ani nikto iný za nič takéto :D ale o milenke v pravom slova zmysle mám inú predstavu, obvykle je to žena, ktorá spáva so zadaným/ženatým mužom, čo ten môj nie je. Či je ešte iná charakteristika?

Katharsys

@kafe wtf? Ty nás asi poznáš a bola si pri tom keď sme si niekoľkokrát povedali, že budeme kamaráti a nebudeme to nikam tlačiť, ale moc si nepočúvala. Bolo to ešte predtým ako mi povedal, že sa zamiloval. Odvtedy sme sa obaja báli načať túto tému kvôli reakcii toho druhého.
Myslíš, že človek dopredu vie, či sa časom do dotyčného zamiluje, alebo nie? Čo ak sa v blízkej dobe náhodou stane niečo, kvôli čomu ho budem zbožňovať tak ako on mňa? Nechcela som zas úplne zahodiť šancu na niečo možno pekné už od začiatku, preto som ho neposlala do prdele. To fakt všetci milujete už od začiatku a u nikoho sa city nerozvíjajú časom postupne?

kafe

matrix milujem, aj preto sa tu na fóre tak dobre bavím :)

Ty si robíš prdel! "To som ho mala odmietať, keď som od neho žiadny vzťah pôvodne nečakala?" ANO! On za tebou lozil a robil všetko tak, ako to vo vzťahu JE. Takže pokiaľ si vzťah nečakala a nechcela, mala si mu to jasne povedať a na kamarátstve s výhodami sa dohodnúť!! Nie po polroku sa na sprostom fóre pýtať, čo za vzťah to vlastne máš. Vodíš chalana za nos. Prijímaš od neho všetko, ako jeho priateľka. Ano, mala si ho odmietať a počkať, kým sa nezamiluješ alebo sa naňhop vysrať a nepliesť mu hlavu. Máš pocit, že je lepšie klamať (bozkami, objatiami, nehou) a dávať falošné nádeje? Podľa teba je lepšie niekomu ublížiť, ako si ho jednoducho držať trochu od tela, lebo necítiš a nechceš to isté?? Nemáte žiadne kamarátstvo s výhodami - to je niečo na čom sa DVAJA ľudia dohodnú dopredu. A vedia o tom. A v tvojom prípade o kamarátstve s výhodami nevieš ani ty sama. Wtf?

"dúfam, že sa vo mne niečo pohne k lepšiemu a budem mu môcť všetko opätovať" neviem čo ťa brdzdí, blokuje a ťahá ku dnu, ale to si potrebuješ v sebe poriešiť ty sama. Druhý človek v tebe nedokáže vzbudiť lásku, aj keby sa pokrájal. Aby sa niečo v tebe pohlo k lepšiemu, to potrebuješ spustiť ty. Máš nejaké traumy? Si bezcitná? Mala si zlé detstvo?

Katharsys

@kafe, ešte pred nejakou dobou by som náš vzťah nazvala kamarátstvo s výhodami, isto vieš, čo to znamená. Dá sa v takom "vzťahu" celkom solídne fungovať, pokiaľ sa jedna strana nezamiluje (vlastná skúsenosť z minulosti, chalan chcel časom viac, ja nie, ale všetko dobre dopadlo a sme normálni kamoši nakoniec, on je šťastne zadaný a všetci sú spokojní). V tomto mojom aktuálnom prípade sme sa z tohoto typu kamarátstva časom presunuli do v podstate zamilovanosti, ale on oveľa rýchlejšie a výraznejšie ako ja, ja stále váham, či áno alebo nie.
Tú "predohru" vo vzťahu bez sexu, ktorú spomínaš, sme mali aj my, ten mesiac, čo sme sa stretávali iba tak, priateľsky. To som ho mala odmietať, keď som od neho žiadny vzťah pôvodne nečakala? Nebrala som to vážne. Sme obaja mladí, tak radšej kamarátsky sex ako nič.
Máš pravdu, nikdy som nezažila lásku, iba som si to myslela. Neviem, aký je to pocit.
Prečo od neho tú pozornosť prijímam? Pretože dúfam, že sa vo mne niečo pohne k lepšiemu a budem mu môcť všetko opätovať, nie len ho mať rada, ale aj niečo viac. Tažko to príde len tak samo od seba.

Vymyslená téma? :D V tom prípade je život a problémy každého z nás, aj ten tvoj, len chybou v Matrixe.

kafe

Katharsys, ako by si nazvala to čo medzi vami je?? Kamaráti nie ste - chrápete spolu, iba o sexe to tak isto nie je - trávite voľný čas, bavíte sa spolu, predstavil ťa priateľom. Tak čo to je? Ehm, žeby úpne klasický, prachobyčajný vzťah?? Vieš, tak ako si to opísala, tak vzťah vyzerá. Alebo si myslíš, že pred vzťahom je ešte nejaká "predohra"? Nuž áno, ale BEZ SEXU. Tvoja otázka v nadpise, je úplne retardovaná. Ak potrebuješ čas na spoznávanie druhého človeka a zamilovanie sa, presne to sa pred vzťahom dá a robí tak, že sa dvaja stretávajú, trávia spolu čas ale nespia spolu. Lebo sex je, okrem iného, aj vyjadrením lásky k druhému. To si ešte nepočula, že? A sa mi zdá, že ani nezažila.

Ak chalanovi neopätuješ city, prečo ho využívaš? Prečo prijímaš jeho pozornosť, bozky, dotyky, darčeky a klameš, že mu nedokážeš city opätovať? To ho bozkávaš ako? Mechanicky? Bez citov? Čo robíš pre toho chalana ty? Máš vôbec záujem urobiť pre neho niečo pekné, potešiť ho?

mimochodom, vymyslená téma :D ale ked mňa to baví písať tu len tak :D