Chodíme spolu, alebo nie?

Príspevok v téme: Chodíme spolu, alebo nie?
Katharsys

Ahojte. Písala som tento príspevok cez mobil, ale neodoslalo mi ho celý, zrejme je pri uverejnení cez telefón povolený len určitý počet znakov. Takže pardon a ešte raz:

Už pol roka sa stretávam s jedným mladým mužom. Zoznámili sme sa na jednom letnom hudobnom festivale. Z jeho strany to od začiatku vyzeralo ako láska na prvý pohľad. Ja som krátky čas pre našim zoznámením zažila rozchod s mojim ex. Zo začiatku nášho stretávania som jeho záujem nebrala vážne, myslela som, že ide len o zábavu. Prvý krát sme spolu spali asi po mesiaci "randenia", teraz je to už samozrejmosťou pri každom stretnutí u neho. Sex je úplne dokonalý, on sa cíti, citujem, ako "v siedmom nebi". :D Každý bývame v inom meste, on prvý rok po VŠ pracuje (má 24), ja ešte posledný rok študujem (23). Mám ho strašne rada, je skvelý. Len neviem, či už je to dostatočne na to, aby som si povedala, že máme vzťah. Pred pár týždňami mi povedal, že ma ľúbi. A ja hlupaňa som dokázala naňho len kukať a povedať, že ho mám tiež rada, ale potrebujem čas. Zrejme je to spôsobené predchádzajúcim rozchodom, že sa nedokážem novej známosti ešte tak otvoriť. Povedali sme si, že budeme stále priatelia a nebudeme to siliť. Veľmi ma to mrzelo, bolo na ňom vidno, že to "ľúbim ťa" myslel vážne a očakával odo mňa niečo podobné. Pri každom stretnutí ma od neho čaká darček, na Vianoce parádny drahý a dokonca ma na konci januára pozval a zaplatil mi predĺžený víkend v horách. Všetko sám od seba, o nič som ho nežiadala. Keď sme spolu, fungujeme, akoby sme boli normálny pár, varíme spolu, nakupujeme, upratujeme, chodíme na výlety, von s priateľmi, bavíme sa. Na verejnosti sa už bežne držíme za ruky a on ma často bozkáva, hlavne pred svojimi známymi. Pred pár dňami som mala česť spoznať aj jeho rodičov, síce iba na chvíľu, keď ho prišli navštíviť na byt. Zatiaľ ma nikomu nepredstavil ako vyslovene "priateľku", hovorí mi len kamarátka. Správa sa však ako totálne zamilovaný chlap, ktorý zrejme chce vzťah. Ja sama neviem, čo vlastne cítim. Nedokážem mu zatiaľ povedať, že ho ľúbim. Mám ho veľmi rada, ale potrebujem ešte dlhší čas. Bojím sa ho priamo spýtať, či sme pár, pretože by som ho tým mohla raniť, ak si myslí, že už nejaký čas sme. Sám sa ma to tiež asi bojí spýtať, pretože sa bojí mojej odpovede, čo ak poviem nie. Myslíte, že mám tomu dať viac času a budem si neskôr istá, že že mu dokážem tie city opätovať? Nechcem ho sklamať, vyhovuje mi po všetkých stránkach a chcem s ním byť, ale ešte hneď nie. Berie náš "vzťah" on už podľa vás ako vzťah? Netlačí na mňa, ale rozhodne je z nás dvoch ten zaľúbenejší. Ako sa mám od neho dozvedieť, ako na tom podľa neho sme bez toho, aby som ho ranila a bol z toho nešťastný? Nechcem, aby to skončilo zle kvôli môjmu zdĺhavému zamilovávaniu sa.

Ďakujem za každú radu. Aj za to, ak ste to dočítali až sem.

nicollette12

Katharsys - neries tieto veci co tu iny pisu, ty sa riad podla seba, podla svojich pocitov, myslim si ze tuto temu si zalozila zbytocne lebo nikto ti tu nevie poradit presne co mas robit, ci s nim mas byt a nikto tu nevie urychlit tvoje zamilovanie, takze riad sa sebou, akurat ti mozem poradit, ze lepsie si ho prekukni ze ci mu nahodou nejde iba o to a nebud zaslepena, lebo ver tomu niektori muzi to vedia tak zahrat, ze by si neverila...vela stastia

Katharsys

@hurmikaki, zdá sa ti, že neriešim seba? Ja mám problém, nie on, ja neviem čo cítim, on vyzerá že vie. Samozrejme, že nespávam s hocikým, len za to že on ešte nie je môj "priateľ" by som mala so všetkými kamošmi? :D vtipné...
Neni dobre s kamarátom ako dobre s partnerom..dobre s kamarátom ti je vtedy, keď si navzájom vynadáte, pohádate sa, pijete spolu, bavíte sa a grgáte pred sebou a je vám to úplne jedno, lebo ste kamoši a nikto od nikoho nič viac nečaká. Dobre s partnerom je predsa celkom iné :D
Motýle v bruchu som mala tak v 16tich, ozajstná láska neni o nejakých motýloch, to je len prejav zamilovanosti a chémie.
Tuším tu niektorí viete už predtým ako dotyčného vôbec spoznáte či ho ľúbite a chcete byť s ním :D

a_dr1a

Dnes je tak zvlastna doba) Tak s niekym veselo zdielas postel, svoje telo otvory, travite spolu cas vikendy, varite spolu nakupujete dovolenkujete zdielate navzajom vsetko mozne, ale povedat si nieco ohladne citov, tak sa "hanbis" a si zrazu velmi opatrna a uzavreta?) Je mi to smiesne. Lebo ked k niekomu nieco necitim, tak s nim nesexujem nemilujem sa s nim, nerobim mu oral francuzaky ai ai. V tomto uz uzavreta opatrna hanbliva ai nie si? To ako prostitutky, ked robia oral anal rozne sexualne praktiky ale bozky su akoze uz prilis intimne a tabu?))
Pozri. Ak by ta mal iba na sex, urcite by ta nepredstavoval svojim rodicom, svojim priatelom a znamym, nekupoval by ti dary, neplatil spolocny vikend, nedrzal ta vonku a vsade za ruku cim okrem ineho prezentuje, ze k nemu patris k sebe patrite ai.
Kvoli blbym vztahom z minulosti si nekaz pritomnost ci moznu buducnost. A netrestaj niekoho kto za tvoju blbost nemoze. Ze si predtym volila zly vyber partnerov. Lebo mi to pride, ze sviniam si predtym veselo perly hadzala a niekomu fajn..yo, uz radsej koncim)

hurmikaki

problem je na tvojej strane, a nie u neho...!
tak prečo riešiš jeho..? akoby to bol jeho problem..

mna len udivuje že či ty s hocikým ideš do postele..?
ked ho neľúbiš a spavaš s ním..

to že ti je s nim dobre , neznamená nič, dobre ti moze byt s hocijakym kamaratom...

ked necítiš motýle v bruchu, nebije ti srdce už len pri pomyslení na neho... tak to láska nie je... a zbytočne si niečo nahováraš..
akoby si ho silou mocou chcela ľúbiť, ale nejde to...

ked píšeš že chceš byť s ním ale nie hned???
- to čo znamená..?
tak snád ked niekoho lubim chcem byť s ním..
alebo neľúbiš a nechceš....! nič mezdi tým...

Katharsys

@NaRovinu - moj človek. Ja osobne som "milujem ťa" použila len raz v živote, už dávnejšie. Pri predchádzajúcom vzťahu som sa viac ako rok dokopávala iba k ľúbeniu. Neviem. Všetci ostatní sa asi milujú už po pár týždňoch ako kone doslova.

NaRovinu

Katharsys - Dalo by sa to, za pol roka. Hoci sama neviem, či by som za takú krátku dobu začala ľúbiť. Možno aj hej, ale ja som typ človeka, ktorý by to nepovedal. Som veľmi bojazlivá a k výrazom "ľúbim ťa", "milujem ťa" mám rešpekt. Nevyslovím ich len tak, ani len tak do vzduchu. Je to pre mňa príliš citlivé.
Ale dávala by som to najavo činmi.

No musím sa priznať, že keby mi to niekto povedal po polroku, váhala by som tiež.

Katharsys

@naRovinu ja neviem, či ho ľúbim. Možno aj hej, ale podvedome si to nepripúšťam. A možno nie, možno to príde až časom. Neviem, či pol roka je dostatočná doba na to, aby žena mohla niekoho naozaj ľúbiť. Z mojich predchádzajúcich skúseností a vzťahov to mne osobne trvá dlhšie, čo je neviem či dobre alebo zle.

NaRovinu

SickCrow - Ale veď písala, že ona chcela, aby ju volal "kamarátka". Keby sa hnevala, tak by išla sama proti sebe, nie ?

Zakladateľke - Konečne si ujasni, čo k nemu cítiš. Ja to vnímam tak, že ho ťaháš za nos. Máš ho rada, sexuješ s ním, cítiš sa s ním dobre... Tak ako to, že k nemu nič necítiš ? Nechápem, prečo s ním si, keď ho neľúbiš.

Lollka

Mne ten moj nikdy nepovedal lubim ta a mam ta rad mi povedal dva krat za viac nez rok vztahu. Vaz si toho ze si stretla tak skveleho chlapa co je tak mily, pozorny, prejavuje ti lasku, snazi sa, kupuje ti darceky. Takeho tiez nie je tak lahke stretnut tak to nepokaz ze budes donekonecna vahat a brzdit vas vztah. Lebo jeho to tiez nemusi donekonecna bavit cakat kym sa rozhodnes ze s nim chces vztah a prejavit mu city a prestat byt len kamaratka. Moze ti nakoniec odist za inou ktora mu tie city da a ty az vtedy pochopis co si stratila. Laska niekedy nepride na prvy pohlad ale postupne, casom, vy ste spolu uz ale dost dlho na to aby si vedela ci s nim chces vztah alebo nie. Mozno ho uz aj lubis len si to nechces pripustit sama pred sebou ale keby odidiel, vtedy by si si to uvedomila. Daj si na to pozor lebo chlapov tiez nabavi cakat vecne a coho sa vyslovene desia je byt vecnym kamaratom.

SickCrow

A co ste male deti? ved sa ho na to priamo spytaj, no mna by stvalo keby mi hovoril len kamaratka a pritom by sme spolu robili vsetky tie cinnosti. Niekedy veci treba pomenovat pravym menom, nebat sa