Mám 17 rokov a mávam veľmi silné bolesti pri menštruácii. Väčšinou mávam aj hnačky a bolia ma kríže. Lenže tento krát toho už bolo viac. Menzes som dostala pred spaním ale potom som išla radšej hned spať ešte skôr než začali tie bolesti a nad ránom som sa zobudila na tie ukrutné bolesti a zase som mala hnačku. Lenže zrazu sa k tomu pridala aj nevoľnosť a začala som byť taká malátna. Nevládala som ani vyjsť hore po schodoch do izby, tak som si ľahla do obývačky na gauč. Začalo sa mi ťažko dýchať a začalo mi strašne hučať v hlave a na chvíľu som ako keby stratila sluch. Hrozne som sa bála. Chcela som kričať na mamu, ale ani to som nevládala a už som si myslela že bude môj koniec. Bolo to hrozné. Viem že to možno preháňam, ale nikdy sa mi toto ešte nestalo. Stalo, alebo stáva sa to ak vám. Môže to byť nebezpečné?
Extrémne bolestivá menštruácia
to nie je nic prijemne...to teda sa mozem ja tesit, ze ake mam vlastne aj PMS, ze vlastner sa to da prezit...vydrzat, ze to nie je az take, ze by som potrebovala ist k doktorovi alebo cosi...aj ked akoze vydrzat so mnou niekedy v jednej domacnosti je asi nadludsky vykon, ale co uz narobim... :D
Katika mala som kamarátku, ktorá bežne pri menzese v nemocnici skončila na infúzkach, čo mala také bolesti, to podľa mňa si muži ani len predstaviť nevedia, že čo to je, aké sú to bolesti, aké je to celé nepríjemné.
to je dobre, ze tvoj to takto vie odhadnut aspon, ze vie reagovat na to. Mojmu to musim pripominat, ze ne ma nic kritizovat, nic frflat, lebo by to zle dopadlo vtedy :D
basatop, mne sa meni to co sa tyka bolesti, ale co sa tyka chuti a teda toho, ze som citliva a nervozna to mam kazdy jeden mesiac uplne identicke a tesi ma, ze muz to uz vie odhadnut, kedy mi ma radsej dat pokoj :D
Katika, to je normalne ja niekedy PMS mam take, ze ozaj dovidenia a niekedy nic. Neviem niekedy mam pocit, ze to je nahoda ako sa mi to objavuje.
Marekana-ani sa ti nečudujem.U mňa ale problém nebol,že bolesti podbruška,alebo tak.Ale krížov a to z toho som bola na nervy a to pochybujem,že by mi antikoncepcia pomohla.To si dám Cetalgen,keď to príde a mám vystarané.Aj keď niekedy to je deň pred menzesom.Niekedy to v deň ako príde na mňa dôjde,niekedy aj prvé dva dni,ale našťastie viem už ako na to reagovať.
jancovka Mám to podobne. Keď si vezmem ako to bolo keď som ku gyn išla s tým, že aké mám problémy a že hneď mi proste chceli dať antikoncepciu, tak to mi až zle bolo. Proste to nechcem zbytočne hormóny a najmä keď ti vie od bolesti tabletka pomôcť, tak načo to hrotiť.
Ja som niekde čítala tie bolesti sú aj kvôli nedostatku železa, začala som ho užívať hlavne pred m. a myslím že je to o dosť lepšie.
Ja mavam prve dva dni menstruacie strasne bolesti, jedna tabletka by mi nepomohla, davam si naraz 2-4, na noc min. 4. Ono to ucinkuje par kratkych hodin a jak sa zacnu bolesti vracat, tak zase aspon 2 tabletky. Ja ani neviem kolko ich za tie 2 dni pojem, radsej to ani nepocitam. Ale bez nich by som sa zvijala v bolestiach. Raz som skusala spat bez tabletiek, od bolesti som nevedela zaspat. Dala som si jednu, cakala, kym zaucinkuje. Na chvilku som zaspala a prebudila sa na strasne bolesti. Dala som si druhu. Zase som cakala kym zaucinkuje, na chvilu zaspala a zase sa prebudila na strasne bolesti. Az po stvrtej tabletke som mohla spat az do rana. Odvtedy si dam rovno na noc 4 naraz a nemusim tak trpet a vyspim sa. Beriem Ibuprofen 400, posledne mi lekarnicka poradila Buscopan plus. V podstate je jedno ktory z nich vezmem, ucinkuju tak rovnako.