Mám 17 rokov a mávam veľmi silné bolesti pri menštruácii. Väčšinou mávam aj hnačky a bolia ma kríže. Lenže tento krát toho už bolo viac. Menzes som dostala pred spaním ale potom som išla radšej hned spať ešte skôr než začali tie bolesti a nad ránom som sa zobudila na tie ukrutné bolesti a zase som mala hnačku. Lenže zrazu sa k tomu pridala aj nevoľnosť a začala som byť taká malátna. Nevládala som ani vyjsť hore po schodoch do izby, tak som si ľahla do obývačky na gauč. Začalo sa mi ťažko dýchať a začalo mi strašne hučať v hlave a na chvíľu som ako keby stratila sluch. Hrozne som sa bála. Chcela som kričať na mamu, ale ani to som nevládala a už som si myslela že bude môj koniec. Bolo to hrozné. Viem že to možno preháňam, ale nikdy sa mi toto ešte nestalo. Stalo, alebo stáva sa to ak vám. Môže to byť nebezpečné?
Extrémne bolestivá menštruácia
no zalezi co myslis. ze ci viacere tabletky od bolesti alebo antibiotika s tabletkami od bolesti. to je rozdiel. ta druha moznost je okej, vsak nie su urcene na to iste tie tabletky. ale pri tej prvej moznosti by som sa radsej vyhla nejakemu kombinovanie. su tam urcene casove rozostupy, ktore treba dodrziavat. ved len tak zo srandy to vyrobcovia neuvadzaju.
no bezna tabletka ako bezna tabletka. potom je zase otazne, ako sa to moze medzi sebou kombinovat.
mamita1 - no bohuzial je to tak. a niekedy to ani inak nejde, zvlast teda, ked uz sa beru lieky napriklad dlhodobo alebo na nejake zavazne ochorenie. ale toto sa asi netyka proste beznych tabletiek od bolesti.
Tak to je výborné, tak to aby si na tabletky brala tabletky :-D
Ani mi nespominaj antibiotika. Ja som koncom septembra uzivala, lebo totalne ma skolila choroba. To uz viem teraz, ze totalne mi to rozhadze cely cyklus a este aj mykozu som z toho chytila, to zakazdym. Takze pre mna byt chora je ozaj za trest.
Keď ich neješ ako lentilky, ale ozaj si dáš tú tabletku vtedy, keď je tá bolesť bolestivá (veľmi zvláštne slovné spojenie som zvolila :D), tak na to nie je dôvod. Toto sa skôr mne objavuje, keď užívam nejaké antibiotiká.
zienky a nestalo sa vam, ze by mohli tie lieky mat aj nejak vplyv na priebeh tej menstruacie?
Mmmm to nesuhlasim tak uplne. Ja si to zase naopak vzdy prestudujem, aby som vedela. Aj ked zvacsa je to to iste stale pri tych liekoch pisane. Ale tak pre moj pokoj v dusi heh.
to si ja musim zaklopat, ale ja som pri ziadnych liekoch ziadne vedlajsie ucinky doteraz nepocitovala. ani pri tych volnepredajnych ani tych, co su na predpis od lekara. mozno je lepsie niekedy si to ani nestudovat a prijat to tak ako je, ze proste mozu sa nejake prihodit, ale naco to riesit, pokial sa nic nedeje. aspon taky je moj postoj k tomuto.
sissiny vdaka za nejaky konkretny typ na tabletky. stretla si sa aj s nejakymi vedlajsimi ucinkami?