Mám 17 rokov a mávam veľmi silné bolesti pri menštruácii. Väčšinou mávam aj hnačky a bolia ma kríže. Lenže tento krát toho už bolo viac. Menzes som dostala pred spaním ale potom som išla radšej hned spať ešte skôr než začali tie bolesti a nad ránom som sa zobudila na tie ukrutné bolesti a zase som mala hnačku. Lenže zrazu sa k tomu pridala aj nevoľnosť a začala som byť taká malátna. Nevládala som ani vyjsť hore po schodoch do izby, tak som si ľahla do obývačky na gauč. Začalo sa mi ťažko dýchať a začalo mi strašne hučať v hlave a na chvíľu som ako keby stratila sluch. Hrozne som sa bála. Chcela som kričať na mamu, ale ani to som nevládala a už som si myslela že bude môj koniec. Bolo to hrozné. Viem že to možno preháňam, ale nikdy sa mi toto ešte nestalo. Stalo, alebo stáva sa to ak vám. Môže to byť nebezpečné?
Extrémne bolestivá menštruácia
presne z tychto, ktore pises. to som aj citala, ze oni su proste tazke na zaludok. skus cetalgen, ten mne vyhovuje.
A z ktorych? Ja len zo zvedavosti. Ja som to tak mala pri Ibalgine. To raz na pohotovosti, ked som bola s popaleninou, tak mi hovori ta doktorka, ze nech si ho davam od bolesti. Ja reku, ze nemozem, ze mi nerobi dobre. Pozrela na mna ako na sprostu, ze co trepem a len odvrkla, ze tak nech si dam nieco ine.
tifaniass sinka Presne tak baby. Ono aj tak s tym nic nespravite. A povedzme si, ja som nikdy z toho nic nemala. Ze by mi bolo nejako zle alebo co. No teda raz z jednych ma bolel zaludok, ale to je vsetko. Tak viem, comu sa vyhnut a tomu sa vyhybam.
ved presne. to si aj ja hovorim :D ked mam bolesti, krce, tak si dam proste tabletku a mam pokoj.
frankma Ja si zvyknem pozerat neziaduce ucinky niekedy. Ale to skor vtedy, ked mam nejake antibiotika predpisane. Tam to byva vaznejsie. Ale aj tak je to v podstate asi jedno, ked si tu tabletku dat musis, tak musis.
tam chces, nech ti co najrychlejsie pirula zaucinkuje. ine neriesim pri bolesti hlavy.
Tak to je jasne, ze ked nieco dlho trva, tak to asi bude nieco vaznejsie. Ale ked sa bavime len o takej "prilezitostnej" bolesti, ako je obcasne bolenie hlavy alebo ta bolestiva menstrucia, tak to su uplne ine pripady.
miladkaM - hlavne si myslim, ze ak je ta bolest dlhotrvajuca, ze ju treba dlho a pravidelne tlmit liekmi, tak asi by nebolo odveci to riesit aj s lekarom, lebo tam uz mozu byt kadejake problemy.
Urcite, to taketo problemy, to uz nie je len tak a treba zistit, co za tym je. Daju sa na to aj predpisat rozne lieky a uz sa to potom riesi inak proste. Ale dolezite je aj ci to bol len nejaky ojedinely pripad alebo sa to opakuje kazdy mesiac.
Určite odporúčam ísť k gynekológovi