Mám 17 rokov a mávam veľmi silné bolesti pri menštruácii. Väčšinou mávam aj hnačky a bolia ma kríže. Lenže tento krát toho už bolo viac. Menzes som dostala pred spaním ale potom som išla radšej hned spať ešte skôr než začali tie bolesti a nad ránom som sa zobudila na tie ukrutné bolesti a zase som mala hnačku. Lenže zrazu sa k tomu pridala aj nevoľnosť a začala som byť taká malátna. Nevládala som ani vyjsť hore po schodoch do izby, tak som si ľahla do obývačky na gauč. Začalo sa mi ťažko dýchať a začalo mi strašne hučať v hlave a na chvíľu som ako keby stratila sluch. Hrozne som sa bála. Chcela som kričať na mamu, ale ani to som nevládala a už som si myslela že bude môj koniec. Bolo to hrozné. Viem že to možno preháňam, ale nikdy sa mi toto ešte nestalo. Stalo, alebo stáva sa to ak vám. Môže to byť nebezpečné?
Extrémne bolestivá menštruácia
A co mas teda vyskusane? Lebo ja nemam problem. Ale akoze neskusam jedno cez druhe. Mam proste svoje, mam overene, co mi funguje a nemam potrebu skusat nieco ine.
Tak potom už sa užívajú zase aj probiotiká napríklad, keď sú nejaké problémy. Ja mám skôr problém s tým, že máločo z voľnopredajných je ozaj účinné a bez nejakých výrazných vedľajších účinkov.
To asi tiez nie je uplne spravne, ale tak ked uz sa poznas... Maloktore lieky sa maju na prazdny zaludok brat.
Ja tiez tak, ale ani nepozeram, co sa ma ako uzivat. Uz sa poznam, ze na lacno nemozem ziadne tabletky si davat.
- kamcika - U mna napriklad robi problem, ked si dam nieco tazsie na zaludok alebo kombinujem lieky nalacno, vtedy mi je este horsie. Skus si vsimat, ci ti to nerobi nejaka konkretna zlozka alebo kombinacia – napr. kava, silny caj, mastne jedla, alebo aj niektore lieky vedia byt dost agresivne na zaludok. Mne pomaha dat si nieco lahke predtym a pit viac vody, aby to nebolo take “tazke”.
A vieš, ktorá zložka je tá, čo ti nevyhovuje? To je asi základná otázka, ktorú si treba položiť a vyriešiť. Lebo inak môžeš akurát tak len skúšať, že čo bude dobré a čo nie.
Neobsahuje niečo dráždivé? Nie je ťažký na žalúdok? Lebo s týmto mám ja napríklad večne problémy.
A co si si davala od bolesti? Mozno tam bola chyba, ze ti to dostatocne nezabralo. Skus nabuduce Cetalgen, ja si davam ten a este sa mi nestalo, ze by nezaucinkoval.
... u mna posledne dva razy to bolo take, ze som dva dni nemohla nic... posledny mesiac som si brala aj dovolenku, lebo proste to sa nedalo... len som lezala, zabalena v deke, vyhrievala sa a dopovala som sa tabletkami...
Myslis akoze prave teraz alebo pravidelne, ked mas menstruaciu, tak mavas bolesti? Treba byt konkretnejsia.