Mám 17 rokov a mávam veľmi silné bolesti pri menštruácii. Väčšinou mávam aj hnačky a bolia ma kríže. Lenže tento krát toho už bolo viac. Menzes som dostala pred spaním ale potom som išla radšej hned spať ešte skôr než začali tie bolesti a nad ránom som sa zobudila na tie ukrutné bolesti a zase som mala hnačku. Lenže zrazu sa k tomu pridala aj nevoľnosť a začala som byť taká malátna. Nevládala som ani vyjsť hore po schodoch do izby, tak som si ľahla do obývačky na gauč. Začalo sa mi ťažko dýchať a začalo mi strašne hučať v hlave a na chvíľu som ako keby stratila sluch. Hrozne som sa bála. Chcela som kričať na mamu, ale ani to som nevládala a už som si myslela že bude môj koniec. Bolo to hrozné. Viem že to možno preháňam, ale nikdy sa mi toto ešte nestalo. Stalo, alebo stáva sa to ak vám. Môže to byť nebezpečné?
Extrémne bolestivá menštruácia
- tamarka78 - Aj ja to tak :D To som obkukala od maminy. Len potom, ked pocitam s tym a ze este mam tabletky niekde hodene a nenajdem, tak to byva neprijemne prekvapenie. Mne totizto nezabera hocico. Najlepsie a najrychlejsie mi funguje Cetalgen, o ten sa aj nerada delim :D
Prečo by si to niekto vymýšľal? Záleží, čo obsahujú tie lieky. Všetko je to v tých príbalových letákoch, veď nedávajú ich tam len tak pre srandu. Alebo ja potom zvyknem ešte na nete na adc pozerať, keď nemám leták pri sebe.
ano, videla som to uz aj vo filme aj v serialoch. a nemyslim si, ze to boli vymyslene situacie. s takymito vecami treba opatrne.
je to mozne. clovek si moze vytvorit zavislost aj na beznych tabletkach od bolesti, hlavne ked ich berie prilis casto alebo vo vacsich davkach. telo si na ne zvykne a ucinky sa casom znizia a bez nich sa potom citi zle. typicke je, ze bez tabletky to uz nejde a bolesti sa paradoxne este zhorsuju. zacarovany kruh a dostat sa z neho je potom boj.
Závislosť na tabletkách od bolesti? To je vôbec možné?
tak ked to prezenies, tak to uz sa bohuzial blizi asi k zavislosti by som povedala. kludne to moze takto zacat. ale tak verim, ze to nie je pripad ani jednej z nas.
Na jednej strane je to fakt. Ale zase nič nie je dobré preháňať. Ani to, aby si musela zbytočne trpieť a ani sa prepchávať tabletkami. Treba vedieť, kde je tá hranica a toho sa držať. Ak sú bolesti potom horšie, tak už to treba riešiť s lekárom.
No ako kto... Ako kto... To tiez nie je take jednoznacne. Mam kamosku a ta je schopna si hned davat tabletku od bolesti aj ked zakopne niekde. Ze naco ona bude zbytocne trpiet.
No a tie si davas isto menej casto ako od bolesti volnepredajne lieky nejake.