Extrémne bolestivá menštruácia

Príspevok v téme: Extrémne bolestivá menštruácia
nafu

Mám 17 rokov a mávam veľmi silné bolesti pri menštruácii. Väčšinou mávam aj hnačky a bolia ma kríže. Lenže tento krát toho už bolo viac. Menzes som dostala pred spaním ale potom som išla radšej hned spať ešte skôr než začali tie bolesti a nad ránom som sa zobudila na tie ukrutné bolesti a zase som mala hnačku. Lenže zrazu sa k tomu pridala aj nevoľnosť a začala som byť taká malátna. Nevládala som ani vyjsť hore po schodoch do izby, tak som si ľahla do obývačky na gauč. Začalo sa mi ťažko dýchať a začalo mi strašne hučať v hlave a na chvíľu som ako keby stratila sluch. Hrozne som sa bála. Chcela som kričať na mamu, ale ani to som nevládala a už som si myslela že bude môj koniec. Bolo to hrozné. Viem že to možno preháňam, ale nikdy sa mi toto ešte nestalo. Stalo, alebo stáva sa to ak vám. Môže to byť nebezpečné?

lulina_majerova

akože pre každého je normálne niečo iné, ale mne úplne stačí keď mi to všetko pekne vyjde do jedného týždňa, pekne pravidelne každý mesiac a som rada, že okrem tých prvých najhorších dní je všetko v poriadku.

eeve131

Presne tak, ja som to nemyslela tak že teraz mám nejakú príliš slabú alebo niečo, práve naopak, predtým to bolo extrémne silné a hrozné, teraz je to "normálne", dalo by sa povedať, čiže pre mňa len plus. Čaje mne tiež nepomáhajú, len tie koncentrovanejšie formy, tabletky a tinktúry, a keďže som to užívala na spánok, tam som mala pravidelnosť zaručenú - každý večer :D

45sara45

No a prave preto vela zien oceni skor tu kratsiu menstruaciu nie? Ved nech to rychlo odznie a vybavene. I ked nie som asi z tych co by vedeli dodrziavat nejake kury a pravidelne pitie cajikov ci vyluhov, obzvlast neosladenych :D

mamita1

Neviem či by som nazvala slabšiu a kratšiu menštruáciu ako lepšiu..Áno nie je dobré keď je extrémne silná a boľavá a trvá dlho, ale zase naopak nie je dobré ani keď je slabá a krátka. To sa potom dostatočne neprečistíš. Mne stačí si uľaviť Cetalgenom v tých prvých dňoch keď je najhoršie a je to kvázi jednorázová záležitosť.

eeve131

Dievčatá len reagujú na jeden príspevok nižšie, kde niekto písal, že čo do seba toľko toho sypeme, keď je nám špatne.
I ja som mávala zabijácku menštruáciu (silná bolesť brucho, kríže, boky, stehná, zimnica, preháňky, nechutenstvo, proste hrôza), teraz je to ako tak, ale stále nič príjemné.
Čo som ale vysledovala, užívala som pravidelne valeriánu, kvôli problému zo spánkom, a side effect na moje prekvapenie bol, že mi upravila cyklus (dostávam pravidelne ako hodinky, predtým to bola rarita), slabšia menštruácia, kratšia, proste lepšia. Ešte aj migrény, čo mávam, sa mi kúsok zoslabili. Tak, všetko zlé je na niečo dobré. Možno to niekomu pomôže. Ale treba pravidelne brať každý deň (cca po 2-3 týždňoch týždeň prestávka a môže sa zas), ja som brala v tabletkovej forme a tinktúry, lebo čaje to je slabota. Tak len môj postreh.

romkita

ved a co to len tak trpis a nedas si nic od bolesti? :D to by som ja teda nedala. a hlavne naco by som sa aj takto trapila.

kollki

no ja aktualne mam co robit sama so sebou a poviem ti, ze u mna je horsi ten druhy den ako prvy, lebo ten prvy den to este nie je uplne rozbehnute :D a teraz neviem co skor ci ratovat podbrusko alebo krize, uz predvcerom ma hlava bolela cely edn.

Darinik

tiez som toho nazoru ze ked ma to raz chyti tak je mi jedno ci sedim alebo stojim alebo lezim :D a este ked sa k tomu pridruzi nieco dalsie ako bolesti krizov, hlavy apod.

lilinida

...tak ono asi tie prve dva tri dni su take najkritickejsie kedy vobec nevadi ze si clovek pomoze tabletkou od bolesti. a mne je teda uprimne jedno ci by som mala manualnu pracu alebo sedavu, myslim si ze to tie krce neovplyvni :D ...

SoncaDomca

Ja mám tiež dosť kŕče každý mesiac, tak dva dni. No dá sa to zniesť. Našťastie nemám manuálnu prácu tak si môžem sadnúť. Inak keď je to už moc tak si dám niečo na bolesť.