Extrémne bolestivá menštruácia

Príspevok v téme: Extrémne bolestivá menštruácia
nafu

Mám 17 rokov a mávam veľmi silné bolesti pri menštruácii. Väčšinou mávam aj hnačky a bolia ma kríže. Lenže tento krát toho už bolo viac. Menzes som dostala pred spaním ale potom som išla radšej hned spať ešte skôr než začali tie bolesti a nad ránom som sa zobudila na tie ukrutné bolesti a zase som mala hnačku. Lenže zrazu sa k tomu pridala aj nevoľnosť a začala som byť taká malátna. Nevládala som ani vyjsť hore po schodoch do izby, tak som si ľahla do obývačky na gauč. Začalo sa mi ťažko dýchať a začalo mi strašne hučať v hlave a na chvíľu som ako keby stratila sluch. Hrozne som sa bála. Chcela som kričať na mamu, ale ani to som nevládala a už som si myslela že bude môj koniec. Bolo to hrozné. Viem že to možno preháňam, ale nikdy sa mi toto ešte nestalo. Stalo, alebo stáva sa to ak vám. Môže to byť nebezpečné?

mantika

ja si povacsinou pytam ze vyhodne balenie co sa liekov tyka, no co sa tyka takychto bolest tlmiacich tak v pohode staci ked ich je v baleni okolo 20ks lebo viac ani nepotrebujem.

45sara45

v dnesnej dobe praveze kazdy podla mna pozera na cenu a snazi sa usetrit co i len par centov. je to vsak nieco uplne ine pokial je to balenie vyhodne. ved aj obycajne probiotika ked idem kupovat tak samozrejme ze v lekarni mi kvoli trzbe ponuknu tie najdrahsie :D

smialala

tak asi pokial nieco surne potrebujes a vies ze ti to ma zabrat tak asi moc nepozeras na cenu. teda aspon ja to tak mam, n azdravi podla mna netreba setrit, to mame ozaj len jedno.

anezkagub

ja si myslim kedze to je taky ucinny liek ze bude asi aj o nieco drahsi ako tie klasicke volnopredajne lieky. podla mna sa to niekde predsa len musi odrazit ta kvalita.

Kytka2015

Ahoj, to, čo popisuješ, znie naozaj veľmi ťažko a stresujúco. Menštruačné bolesti môžu byť pre niektoré dievčatá a ženy veľmi silné, ale to, čo si zažila, môže byť niečo viac než len bežné menštruačné kŕče. Tu je niekoľko vecí, ktoré by si mala zvážiť a urobiť:

Navštív lekára:

Je veľmi dôležité, aby si sa o svojich príznakoch porozprávala s lekárom, ideálne gynekológom. On môže vykonať potrebné vyšetrenia a zistiť, či nejde o nejaký zdravotný problém, napríklad endometriózu alebo inú gynekologickú poruchu.
Symptómy, ktoré popisuješ:

Silné bolesti, hnačky, bolesť v krížoch, nevoľnosť a malátnosť môžu byť príznakmi vážnejšieho problému. Môže ísť o silné menštruačné kŕče, ale aj o iné zdravotné problémy, ktoré by mal posúdiť odborník.
Prvá pomoc pri silných bolestiach:

Pokiaľ sa ti takéto bolesti opäť objavia, skús si ľahnúť, odpočívať a piť dostatok vody. Teplý obklad na brucho alebo kríže môže tiež pomôcť zmierniť kŕče.
Lieky proti bolesti ako ibuprofén môžu byť tiež užitočné, ale najlepšie je poradiť sa o ich užívaní s lekárom.
Strava a životný štýl:

Zdravá strava a dostatok pohybu môžu tiež pomôcť zmierniť menštruačné bolesti. Niektoré dievčatá zistili, že obmedzenie kofeínu a sladkostí počas menštruácie môže pomôcť zmierniť príznaky.
Komunikuj so svojimi rodičmi:

Je dôležité, aby tvoji rodičia vedeli, čím prechádzaš. Môžu ti pomôcť pri návšteve lekára a poskytnúť ti potrebnú podporu.
Nebezpečenstvo príznakov:

Hoci sú silné menštruačné bolesti bežné, príznaky, ktoré popisuješ, ako napríklad malátnosť a ťažkosti s dýchaním, môžu byť znakom vážnejšieho problému. Určite to neber na ľahkú váhu a vyhľadaj odbornú pomoc.
Nehanbi sa o svojich problémoch hovoriť a hľadať pomoc. Je dôležité, aby si sa cítila dobre a bola zdravá. Držím palce, aby si našla riešenie a mala čoskoro úľavu od týchto nepríjemných príznakov.

selenathommaass

I think you may be suffering from a condition like dysmenorrhea, However the severity of your symptoms, especially the buzzing in your head and the feeling of losing your hearing, warrants immediate medical attention.

martuscha

a to ti aj nejako upravilo tu menstruaciu ked nemavas take bolesti? zatial som neodskusala, no najblizsie ked pojdem do lekarne tak kupim. neviete ako je to s cenami? nech sa viem pripravit :D

katikaluz14

frankma-a co vyskusala si?akoze napriklad u mna v lekarnicke uz ani ibalgin aj paralen nenajdes, tak sa u nas doma osvedcil.jasne detske lieky este musia byt, ale co sa nas dospelych tyka tak na vsetko nam staci len toto.

zamkysima

myslim si ze tym teplom sa to zhorsuje u kazdej zeny ako pre menstruaciou tak aj v tehotenstve je nam tazko a nehovoriac o klimakteriu. mame to v zivote tazke. velke naroky sa na nas kladu. a este aby sme fungovali v pohode kazdy den s usmevom na perach.