ahojte ludia... ak o vyriesit problem s partnerom? jemu proste vadi ze mam vs a pracujem ako chyzna... minuly rok som skoncila vysoku pracovala som do juna vo svojom odbore v kancelarii ale za minimalnu mzdu ktoru sef odmietol zvysit aj po case... bola som v kancli od rana do vecera same stresy stale tak som si nasla novu pracu ako chyzna v hoteli v BA. Plat tu mam dvojnasobny som velmi spokojna taktiez mam skvele kolegyne proste sa mi tu paci. Priatel je ale velmi povysenecky smeje sa mi a ma hlupe narazky. Niesom ten typ cloveka ktory ked ma vs nemoze robit nic ine proste som videla ze je to lepsie platena praca tak som sem isla... ako mu povedat ze ma to zranuje ? Pracu som vzala aj koli tomu aby sme sa mali lepsie lebo bohuzial vysoka dnes uz nic neznamena a clovek na nizsej pozicii moze mat lepsi plat... dakujem
vadí mu ze pracujem ako chyzna v hoteli
Vydreli v kabinete :DD
Vy ste sa vsetci zblaznili? Ako si vobec dovolujete hodnotit cloveka ktory ma docenturu? Vy niktosi. Neviete ake je to narocne to dosiahnut. Aj keby sme my vysokoskolaci pracovali za 300 eur, stale sme viac ako vy stredoskolaci. Aj keby ste zarabali 2.000 eur. Lebo sme si tie skoly vydreli. Investovali sme do toho cas energiu a kopu sebazaprenia. Tak sa laskavo a nami neporovnavajte !
Na co su dnes vysoke skoly ak nema byt niekto lekar a pod.? Napr tie socialne pracovnicky atd to je otras, ani sa necudujem, ze pre takych nie je roboty. Dnes ma VS kazdy debil co aj na trojky - stvorky prechadzal na strednej. Nehovoriac o tom, ze si o sebe myslia ze su nieco viac. Ja sa smejem z takych, co sa ohanaju titulom, povysuju nad inych a pritom robia niekde za 500eur. Staci mat v ruke remeslo a ist za hranice. Tolko tu vysokoskolak nezarobi za 20r co sikovny napr. stavbar, alebo zvarac za par rokov mimo SR. Zeny to maju trocha tazsie, ale vzdy lepsie robit v zahranici chyznu ako doma pravnicku za smiesne peniaze
Ernesto Problem je ale fakt ten System. Ak si schopny tak ides Makat inde a preto zostanu neschopaci. Za komancov to Bola pomerne dobra robota. Tam bol ale Problem ze oni boli hlavy za komancov a nedrzali krok s dobou.
Hracc ja by som doplnil ... a ten co to ani nevlastni tak ten strasne mudruje na internete :)
Ten kto vie pracuje,
ten kto nevie učí,
ten kto nevie pracovať ani učiť, sa volá manažér,
a ten kto nevie pracovať, učiť a ani nie je manažér, tak ten to všetko vlastní.
PaniDocentka 12.12.2017 18:20:24 napisala:
"Ja ako docentka na nemenovanej VŠ by som nikdy nešla robiť spomínané profesie, ktorú nie sú adekvátne a kvalifikované môjmu vzdelaniu. Preto, mladí ľudia, radšej chodte do zahraničia, alebo robte hocičo iné, ale nie nekvalifikovanú prácu. Robíte nám, vašim profesorom, hanbu."
A ked zdrhnes do zahranicia, nerobis akoze hanbu?
ono zase si o docentoch a profesoroch nerobim ziadne iluzie. su to tazko podpriemerni ludia, ktori vedia iba teoretizovat o tom co maju v tej svojej knizke a tym ich schopnosti koncia. na slovensku sa neprodukuje ziadny realny vyskum /cest vynimkam/, pedagogovia nevedu studentov k vzdelaniu a nadobudaniu novych schopnosti, ale iba k cistemu memorovaniu ich publikacii. studoval som ekonomiu a dost ma zaujimali financne trhy ... tie nemehla co teoretizovali o financnych trhoch vedeli krasne obkecat vyvoj, historiu, menove systemy, financne instrumenty, ale v zivote nezobchodovali jednu akciu na burze, nemali ani len otvorene konto, hlavne ze vedeli obkecavat fundamentalnu analyzu spolocnosti obchodovanych na burze. ja ako student s trochou zaujmu som bol castokrat uplne inde ako tito teoretici a v ostatnych odboroch to bude uplne to iste.
a teraz to NAJDOLEZITEJSIE:
ti najlepsi z nas sa zamestnali na vychytenych miestach, priemernejsi si nasli normalnu robotu a ti podpriemerni si nenasli robotu vobec a teda pokracovali na skole v PhD. studiu. tito podpriemerni si ani po dalsich 3 rokoch nenajdu uplatnenie /ich naivita, ze maju vyssi titul a teda dostanu i vyssi plat je k smiechu/ a tak skoncia na skole na plny uvazok a tu sa nam zacina slubna kariera buduceho docenta a profesora. podpriemerny clovek, ktoreho nikam do prace nevzali, tak len teoretizuje na skole svoje naspamat naucene zbytocnosti.
pani docentka, mozno ste vynimkou: kolkokrat bol vas vyskum citovany v zahranicnych karentovanych casopisoch? ja mam totiz pocit, ze to bude jedna krasna nula ako u drvivej vacsiny nasich "vedecko-vyskumnych" pedagogov
ono zase si o docentoch a profesoroch nerobim ziadne iluzie. su to tazko podpriemerni ludia, ktori vedia iba teoretizovat o tom co maju v tej svojej knizke a tym ich schopnosti koncia. na slovensku sa neprodukuje ziadny realny vyskum /cest vynimkam/, pedagogovia nevedu studentov k vzdelaniu a nadobudaniu novych schopnosti, ale iba k cistemu memorovaniu ich publikacii. studoval som ekonomiu a dost ma zaujimali financne trhy ... tie nemehla co teoretizovali o financnych trhoch vedeli krasne obkecat vyvoj, historiu, menove systemy, financne instrumenty, ale v zivote nezobchodovali jednu akciu na burze, nemali ani len otvorene konto, hlavne ze vedeli obkecavat fundamentalnu analyzu spolocnosti obchodovanych na burze. ja ako student s trochou zaujmu som bol castokrat uplne inde ako tito teoretici a v ostatnych odboroch to bude uplne to iste.
a teraz to NAJDOLEZITEJSIE:
ti najlepsi z nas sa zamestnali na vychytenych miestach, priemernejsi si nasli normalnu robotu a ti podpriemerni si nenasli robotu vobec a teda pokracovali na skole v PhD. studiu. tito podpriemerni si ani po dalsich 3 rokoch nenajdu uplatnenie /ich naivita, ze maju vyssi titul a teda dostanu i vyssi plat je k smiechu/ a tak skoncia na skole na plny uvazok a tu sa nam zacina slubna kariera buduceho docenta a profesora. podpriemerny clovek, ktoreho nikam do prace nevzali, tak len teoretizuje na skole svoje naspamat naucene zbytocnosti.
pani docentka, mozno ste vynimkou: kolkokrat bol vas vyskum citovany v zahranicnych karentovanych casopisoch? ja mam totiz pocit, ze to bude jedna krasna nula ako u drvivej vacsiny nasich "vedecko-vyskumnych" pedagogov
Ja mám tiež vysokoškolské vzdelanie a pracujem na "podradnej pozícii". A ešte k tomu za minimálnu mzdu. Prečo? Lebo ma tá práca baví. A tým končím, tvá Máňa.
BTW, vyštudovala som, pretože ten odbor ma tiež zaujíma, a to, čo som sa na škole naučila, nevyjde navnivoč, lebo to využijem pri svojich charitatívnych aktivitách, čím zároveň získavam ďalšie vedomosti a skúsenosti zo svojho odboru, ktoré môžem znova využiť atď.
Každý si je strojcom svojho šťastia a mieru uspokojenia hmotných potrieb má každý nastavenú ináč.