vadí mu ze pracujem ako chyzna v hoteli

Príspevok v téme: vadí mu ze pracujem ako chyzna v hoteli
evka022

ahojte ludia... ak o vyriesit problem s partnerom? jemu proste vadi ze mam vs a pracujem ako chyzna... minuly rok som skoncila vysoku pracovala som do juna vo svojom odbore v kancelarii ale za minimalnu mzdu ktoru sef odmietol zvysit aj po case... bola som v kancli od rana do vecera same stresy stale tak som si nasla novu pracu ako chyzna v hoteli v BA. Plat tu mam dvojnasobny som velmi spokojna taktiez mam skvele kolegyne proste sa mi tu paci. Priatel je ale velmi povysenecky smeje sa mi a ma hlupe narazky. Niesom ten typ cloveka ktory ked ma vs nemoze robit nic ine proste som videla ze je to lepsie platena praca tak som sem isla... ako mu povedat ze ma to zranuje ? Pracu som vzala aj koli tomu aby sme sa mali lepsie lebo bohuzial vysoka dnes uz nic neznamena a clovek na nizsej pozicii moze mat lepsi plat... dakujem

Ernesto

a plus jak tu pisete ze ste docentka na nemenovanej VS, tak to indikuje iba jedno jedine: ze to bude nejaka mala zaprdlina v okresnom meste, pretoze ak je niekto docentom na STU, UK alebo TUKE, tak by to sem kludne napisal, kedze tych docentov je tam tolko, ze by bol aj tak v anonymite. lenze ked je niekto docentom na ekonomickej univerzite v bratislave, na podnikovohospodarskej fakulte so sidlom v kosiciach, na detasovanom pracovisku v michalovciach, tak to uz musi ostat "nemenovane". alebo sa bavime o popradskom detasovanom pracovisku pedagogickej fakulty katolickej univerzity v ruzomberku? toto je podla mna najvacsi vysmech slovenskeho skolstva :-D

Ernesto

panidocentka, stale ste neodpovedali na moju otazku v kolkych zahranicnych karentovanych casopisoch boli vase svetoborne vyskumy citovane. vysledok je totiz jedna velka smutna NULA citacii.

zdoraznujem, ze iba neschopaci co si nevedeli najst robotu zostali na skole robit phd. a kedze si ani potom robotu nenasli, tak ostali ucit na skole na plny uvazok (a "makat" na doc. a prof. tituloch). kto VS robil, ten vie ... vsetci schopni co nieco vedeli sa ujali v sukromnej sfere, neschopaci ostali dalsie tri roky v skole a potom aj na plny uvazok a tam hniju doteraz. chodil som do odboru, kde bolo 10 kruzkov po 30 ludi a fakt iba ti najneschopnejsi ostali robit "karieru" na skole, dodnes neodpublikovali jeden jediny schopny vyskum, ktory by mal aspon jednu citaciu a to je bohuzial aj vas pripad.

hehe1

panidocentka, to, ze robi chyznu nieje jej vina, ale systemu, ktory jej neumoznil pracovat vo svojom obore, totiz to nieje ojedinely pripad, na jedno dobre miesto je prilis vela uchadzacov a mozu byt aj viaceri kvalitni, uspeje len zlomok, ostatni sa pretlkaju, kde sa da, tak to ich chyba nieje, ona nikoho neponizuje, vy vidite svet len zo svojej pozicie, kde mate v hlave nastavenu schemu, ze na kazdeho, kto vystuduje caka miesto primerane studiu, to je ale v slovenskej realite nezmysel...vobec ste nepochopili, co som Vam napisal a este ste to zobrali ako moj predsudok na VS inteligenciu :D coze ? :D vy sudite z postavenia uspesneho a Vas usudok nevychadza z reality, ale z vasej konkretnej skusenosti, to je cele proste....

ujocibula

grcka grc super komentar :-D a mimo to mat vs na Sk nieje nic pokial nemate vystudovanu farmaciu lekarstvo alebo iny tazky odbor...vacsina vysokoskolacok su dnes eskortne damy ktore si titul zaplatia sexom alebo deti bohatych...poznam nejeden pripad zo svojho okolia kedy maju bohaci totalne vymlete a sproste deti ktore maju tituly a top miesta....titul za menom pred menom ale spravanie a slovnik horsi ako spominane chyzne a upratovacky...

PaniDocentka

Vážení prítomní, Neviem ako vy, ale ja sa nesťažujem ohľadom výplaty, mám dosť peňazí, pretože je mylné sa domnievať, že VŠ profesor má 500€. To zďaleka nie je pravda, a práveže chodím iba do špičkových luxusných hotelov, menej ako 4 hviezdy ani neberiem, pretože chcem mať aj náležitý komfort. Rozhodne nechodím do 2 hviezdových hotelov. Tým sa však nepovyšujem, ak by ste to už chceli napísať, len konštatujem a odpovedám Vám na váš názor. Práveže sa stretávam s upratovačkami, upratovačka= chyžná. Nemajú žiadne iné povinnosti, len čistiť záchody a upratovať po turistoch, neviem v akej krajine fantazmagórie vy žijete, ale chyžná je chyžná, ktorej kompetencie siahajú akurát tak na vyčistenie WC a zbierania odpadkov po klientovi.
A áno, je pravda, že do 4-5 hviezdových hotelov nezamestnajú ľudí čo nevedia minimálne základy cudzieho jazyka,alebo sa nevedia správať. Je teda logické, že do špičkových hotelov zoberú pracovať iba upratovačky, ktoré ovládajú aspoň základ anglického alebo iného jazyka a vedia sa usmievať a slušne správať. Neviem s akým povolaním si to mýlite.
Pre mňa lákavá ponuka robiť upratovačku po turistoch teda rozhodne nie je, ale proti gustu...
Pri slovách kvalifikovanosť chyžnej, sa len musím pousmiať ....
Predstavte si, mám známu, ktorej dcéra robí v luxusnom 6 hviezdovom hoteli v zahraničí a jedine čo od nej vyžadovali, bolo vedieť základy AJ, a mať zdvorilý prístup ku klientovi, takže nešírte bludy po internete.
Zaujímalo by ma čo vy robíte, pán grckagrc keď tak vehementne nenávidíte všetkých učiteľov, a pedagógov, na VŠ, ktorí Vás tiež učili.

rasto212

Mna tu nemusi nikto likvidovat, sam nemam VS, mam len obchodnu akademiu, robim to co som aj studoval a co ma aj bavi, navyse zarobim celkom fajn....Ale upratovaca by som nerobil ani s mojou skolou. Mozno len prechodne kebyze som v nudzi :)

nonsens

Presne tak, určite by som takúto "lákavú" ponuku odmietla, nemám záujem niekde čistiť záchody, a to za žiadne peniaze. Našťastie zabezpečená som, mám vlastný byt v BA a prácu, ktorá ma uživí, a aspoň sa nemusím hanbiť za to, čo robím.

grckagrc

A keby ti za tuto podradnu pracu nukali v spickovom hoteli, nehovorim o BA, 3000 euro, ubytovanie a stravu zadarmo, ty povies:
Nie, dakujem. Ja mam predsa VS, pre mna je to podradna praca, radsej budem robit za 400 euro.

nonsens

grckagrc
O akej "kvalifikovanosti chyžnej" to hovoríš ???
Aha, ona vie "kvalifikovane" prezliecť periny, vyčistiť záchod a povysávať :) Na to ozaj treba asi nejaké "špeciálne" vzdelanie :)))
Chyžná je len krajšie pomenovanie pre upratovačku, pre človeka s VŠ je to podradná práca !!!