vadí mu ze pracujem ako chyzna v hoteli

Príspevok v téme: vadí mu ze pracujem ako chyzna v hoteli
evka022

ahojte ludia... ak o vyriesit problem s partnerom? jemu proste vadi ze mam vs a pracujem ako chyzna... minuly rok som skoncila vysoku pracovala som do juna vo svojom odbore v kancelarii ale za minimalnu mzdu ktoru sef odmietol zvysit aj po case... bola som v kancli od rana do vecera same stresy stale tak som si nasla novu pracu ako chyzna v hoteli v BA. Plat tu mam dvojnasobny som velmi spokojna taktiez mam skvele kolegyne proste sa mi tu paci. Priatel je ale velmi povysenecky smeje sa mi a ma hlupe narazky. Niesom ten typ cloveka ktory ked ma vs nemoze robit nic ine proste som videla ze je to lepsie platena praca tak som sem isla... ako mu povedat ze ma to zranuje ? Pracu som vzala aj koli tomu aby sme sa mali lepsie lebo bohuzial vysoka dnes uz nic neznamena a clovek na nizsej pozicii moze mat lepsi plat... dakujem

musiclover

Nečítala som všetky príspevky, ale aj ma prekvapilo (v dobrom), že Ťa vzali robiť chyžnú s VŠ, pretože na SK by som skôr očakávala problém prekvalifikovanosti na isté pracovné pozície a inak by ma teda zaujímalo, ako to je v tejto veci tu na SK. Ak máte skúsenosti, budem rada, keď napíšete. Sama som totiž uvažovala o práci chyžnej a rada by som si vyskúšala možno aj čašníčku, ale môj názor je, že by ma s VŠ rovno poslali kade ľahšie.

Sama mám VŠ vzdelanie, lenže... ono je to niekedy aj o tom, že človek po rokoch zistí, že sa mala vybrať inou cestou a netvárme sa všetci, že vo veku 18 rokov vieme, akým smerom sa ubrať, pretože realita je taká, že veľa ľudí to nevie ani v neskoršom veku a nie je na tom nič zlé. Vek je len číslo a málo ľudí je naozaj vyzretých okolo 20tky, veď každý to máme inak.

A často je to aj o kolektíve - ak mám pracovať niekde, kde sa dobre necítim a len preto, že som na svojej pozícii, na ktorú som študovala, tak radšej budem robiť chyžnú, ak budem mať pri tom väčší kľud! A v tomto prípade možno aj za menšie peniaze, čo sa týka SK.
A ďalším dôvodom na takúto zmenu môže byť okrem financií aj psychická vyčerpanosť, tak sa človek rozhodne, že radšej na čas bude pracovať manuálne, úplne normálna vec. Ale radšej sa budeme tváriť a premáhať akú máme pozíciu a potom máme čím ďalej častejší syndróm vyhorenia a podobné veci.

A tiež som mala isté názory ohľadne vzdelania a teraz si hovorím, aká som bola hlúpa. Ono to totiž vôbec nie je o tom! Lebo žiaľ, poniektorí ľudia majúci VŠ vzdelanie sa správajú ako totálni chrapúni. A takí remeselníci si zarobia oveľa viac ako niekto s VŠ, vedia niečo vytvoriť, opraviť atď a potom si ich tí s VŠ veľmi radi zavolajú a zaplatia, že?

Napíšem tu už po niekoľký raz, že ľudia sa k sebe nevedia správať v dnešnej dobe... žiadna úcta a to sme všetci ľudia a čo by sme si mali pomáhať, tak si radšej podrážame nohy...

Ernesto

Ora: neviem aku mas fakultu, ale jedina co za nieco stoji je podla mna FHI ... ale to je len moj pocit, nikdy som na tejto fakulte nestudoval, ale co som pocul, tak tam potom mali dost studia v nejakych statistickych programoch, potom do hlbky brali excel az po VBA, takze rozhodne vyuzitelne pre vsetky ekonometricke a statisticke pozicie

nic to ale nemeni na tom, ze je to iba biflovacka, s realitou to vela mat spolocne nebude. skolu by som urcite dokoncil, vela ludi to ma v hlave zafixovane, ze VS = vzdelanie, resp. VS = sikovny clovek /vid tu polka fora/. slovenske skolstvo je nastavene tak, ze VS = dobra pamat. moze byt clovek totalny vol, ale ked ma dobru pamat, tak sa nabifli i ten telefonny zoznam na Acko a porazi v obtiaznosti i oxford.

ked si v prvom rocniku, tak by som ti odporucal vyuzivat vsetky mimoskolske aktivity, co ti VS studium umoznuje a de facto ti dava konkurencnu vyhodu na trhu prace /work & travel USA - zacni uz teraz riesit a chod v lete do statov brigadovat - zlepsis anglinu a rozsiris si obzory a aj zarobis. chod ak sa da kazde leto okrem leta kedy budes na erasmus stazi/, chod na erasmus vymenny pobyt - po novom sa da uz ist 2x - na bc. i ing. stupni. chod na erasmus staz /pracovna staz pocas leta/, prihlas sa na nexteriu (nexteria.sk) a na NHF fungoval economic analysis and policy group pod labajom /katedra hospodarskej politiky ak ma pamat neklame/.

na skolu zacni kaslat a prechadzaj na E. dolezite je skolu prejst, neni rozdiel ci mas Acka alebo Ecka, nikoho to nikdy v zivote nebude zaujimat aky si mala prospech. usetreny cas venuj aktivitam, ktore som popisal hore. zacal by som popri skole co najskor pracovat, aby si naberala dobru prax. odporucam nejake male projekty alebo male firmy, kde sa naucis zo vsetkeho nieco. urcite by som sa vyhol obrovskym korporatom jak IBM, kde ti daju robit jednu nezmyselnu hovadinu a tu robis dokolecka a nic sa nenaucis. nepracuj za prachy, ale za knowledge. po 5 rokoch ked skoncis a budes mat ten knowledge, tak pridu i prachy ... dokonca po chvili praxe i velke prachy.

ak nevies perfektne anglicky, tak sa venuj tejto oblasti. v dnesnej dobe je to popri schopnosti pisat, citat a pocitat dalsia nevyhnutnost. vsetky kvalitne informacie su v anglictine. vsetky najaktualnejsie informacie su v anglictine. len tymto jednym skillom ziskas neuveritelnu vyhodu pred zvyskom skoly.

mysli na to, ze kazdy rok ukonci ekonomicke odbory 7700 absolventov II. stupna (za mojich cias, teraz to moze byt ine cislo). ty potrebujes tych 5 rokov stravit tak, aby si voci tejto mase mala konkurencnu vyhodu. biflovanim sa na Acka a stracanim casu s nosom v teoretickych knizkach ju urcite neziskas. good luck! :-)

Ora

Ernesto: Bude to na Eube casom lepsie? Som v prvom rocniku a pride mi to kvantum zbytocneho biflovania, stracania casu. Ako si sa ucil ty? Chcem dostudovat.

Ernesto

a_dr1a: reagoval som ako som reagoval, pretoze sem sama proaktivne prisla zhadzovat autorku temy. tak som jej ukazal kam patri. cely zivot snivala o uceni hahaha, to dneska tvrdia vsetci, co ostali tvrdnut na skole, lebo sa nikde nedokazali uplatnit.

a to, ze nema citacie v ziadnych serioznych casakoch iba potvrdzuje, ze co je to za kvietok. ver mi, ak by patrila do tej skupiny VS pedagogov, ktori produkuju realny a prinosny vyskum (velmi mala mensina), tak takych v zivote ani nenapadne prist zhadzovat na forum nejaku absolventku za to, ze pracuje na neadekvatnej pozicii.

a_dr1a

"evka022", vies co je zaujimave? Ze 8.str je tu k tebe a k tvojmu "problemu" popisanych (a dost vela ludi ta tu podporovalo, v dobrom ti tu radili), 4dni ci kolko ta tu nebolo (iba si zalozila prispevok a nadobro si zmizla) - a ked spomeniem, ze tema je umelo vyvolana ci praca adminov ci koho, zrazu sa tu "zazrakom" objavis a reagujes :D asi bol klinec trafeny po hlave) ano, budes sa branit stylom, ze ty tu na nete nie si stale, ze pracujes a zijes skutocny zivot tam vonku v realite a nie tu na nete) ai ai. Ale to nie je o tom. Clovek, ktoreho skutocne nieco trapi zoziera, rozmysla nad niecim, co sa ho priamo dotyka (obzvlast ak si zena a ide o tvoj vztah sukromie) a da si tolku namahu to sem dam, napisat a otvorit sa - tak sa takto proste, nesprava

Katka JETka

Nemyslím si, že človeka osobnostne degraduje práca, nech už je akákoľvek. Možno budem vyzerať staromódne, ale naozaj si myslím, že prvoradé je to, aký človek je, nie čo robí. Robím vysnívanú prácu, mám dva tituly, bývam veľmi často v hoteloch a keďže som špecifická hostka, tak často prichádzam do styku s chyžnými. Som odkázaná na ich pomoc a môžete mi veriť, že je veľa inteligentných, dobrosrdečných chyžných a veľkosť človeka, by sa mala posudzovať práve podľa toho, aký je.

Meinung

Ctená pani docentka, a čo také ste chceli zakladateľke vysvetliť? Ak dokážete porozumieť slovensky písaný text, tak by ste asi mali chápať, že ona nepotrebuje vaše prednášky, ale peniaze. A čo má robiť, keď sa so svojím vzdelaním dokáže uplatniť len na zle platených miestach a v nepríjemnom kolektíve? Ak je človek zabezpečený, prípadne sa privesí na niekoho majetného, tak si môže povedať, že on "nebude s VŠ titulom pracovať ako upratovačka". Ale zakladateľka je v inej situácii, tak sa to s vašim docentským mozgom snažte pochopiť. Vy však asi viete len teoretizovať, ale chcela by som vidieť, ako by ste sa vedeli uplatniť na nejakom inom pracovnom mieste. Ale nikde by vás pracovať nevzali, lebo viete len mudrovať, ale nič neviete robiť, ani tie izby by ste nevedeli riadne upratať.

ridiculous

PaniDocentka
No ty si vtipná, seba tituluješ ako "pani", a zakladateľka je podľa teba len "slečna" ??? Keďže má aj ona VŠ, tak už je "pani Mgr." (predpokladám, že má takýto titul), a žiadna slečna - tak môžeš osloviť len študentku. Ale to by si ako "pani Docentka" mala dávno vedieť.

grckagrc

Pocuj docentka a ja som ta ako urazal? To, ze s titulom docent, ci profesor mozes, len ucit a nikde inde ta nezamestnaju je realny fakt.Ten titul totiz sluzi na ucenie.

Hadate sa tu, lebo existuju rozne druhy motivacie. Pre niekoho je to uznanie a pre ineho peniaze. To, ci niekto v zivote robi to, alebo ono, je jeho vec pani docentka. Ma na to svoje dovody. Ja som v tejto diskusii pisal, co robim a VS mi v zivote bola na dve veci. Mimochodom sme do firmy vzali chlapika, ktory mal doktorat a chcel robit pri sustruhu. Nepytali sme sa preco. Mal na to svoje dovody.
Takze nechapem, co tu vy blacite, ze sa niekto ma hanbit a robi niekomu hanbu, ked sa s titulom rozhodne robit nieco ine.
Urcite kvoli tomu nie je nase skolstvo tam kde je. Ako tu uz bolo spomenute, cely vas system je zly. Vypustate do zivota absolventov, ktori sa v praxi nevedia uchytit. Staci mi, ako ucite jazyky. Zamestnavatelia musia teoretikov sami preskolovat na praktikov. Vobec nepripravite absolventov na zivot.
Ale budte na seba hrda aj nadalej.
Cudujete sa, ze si vas nik nevazi? Ani vy si nevazite inych a ich pracu.