ahojte ludia... ak o vyriesit problem s partnerom? jemu proste vadi ze mam vs a pracujem ako chyzna... minuly rok som skoncila vysoku pracovala som do juna vo svojom odbore v kancelarii ale za minimalnu mzdu ktoru sef odmietol zvysit aj po case... bola som v kancli od rana do vecera same stresy stale tak som si nasla novu pracu ako chyzna v hoteli v BA. Plat tu mam dvojnasobny som velmi spokojna taktiez mam skvele kolegyne proste sa mi tu paci. Priatel je ale velmi povysenecky smeje sa mi a ma hlupe narazky. Niesom ten typ cloveka ktory ked ma vs nemoze robit nic ine proste som videla ze je to lepsie platena praca tak som sem isla... ako mu povedat ze ma to zranuje ? Pracu som vzala aj koli tomu aby sme sa mali lepsie lebo bohuzial vysoka dnes uz nic neznamena a clovek na nizsej pozicii moze mat lepsi plat... dakujem
vadí mu ze pracujem ako chyzna v hoteli
Mna by zaujimalo co robi ten tvoj a aku skolu skoncil, lebo mi to zavana komplexom menejcennosti. Ako ostatne vzdy v pripade, ked jeden ponizuje druheho vo vztahu. Problem nie je v tebe, problem je v nom. Na tvojom mieste by som sa zbalila a isla tu chyznu robit este aj do zahranicia, nech ten tvoj aj praskne od zavisti, aky mas plat :)
Ahoj Evka. Toto cele nie je o tebe, ale o tvojom partnerovi. Vo vztahu a v laske by si ti dvaja mali byt navzajom pomocou oporou, pristavom i nadejou nielen v dobrom, ale aj v zlom, v stasti ci v nestasti, v zdravi ci v chorobe. Miesto toho, aby ta podrzal podporil, dostava sa ti "vysmechu ponizovania". A ak ta chce nebodaj takymto sposobom ten tvoj nakopnut ci motivovat, tak robi viac skody nez uzitku. Skor mi to pride, ze ste az privelmi rozdielni. A kazdy z vas chce nieco ine. Ty sa Evka nemas za co hanbit. Peniaze si zarabas predsa poctivo. A nikde nie je pisane ci dane, ze uvedenu pracu budes uz vykonavat az do svojho dochodku. Skor ide o to, "nezaspat na vavrinoch" a ist si za svojim dalej, nestagnovat. Vsak sa otukaj v BA, naber skusenosti kontakty znamosti, zarabaj, vybuduj si zazemie a popritom si hladaj aj inu pracu, kde mozno vyuzijes aj svoje vzdelanie prax skusenosti a kde mozno aj lepsie zarobis, uplatnis sa a zas sa v zivote posunies niekde inde a dalej. Hlavne je, aby si ty bola vnutorne stastna a spokojna. Pozri. Ja som tiez iste obdobie (takmer 3r) vykonavala pracu, z ktorej moja starka aj mama boli nestastne, ze ci som kvoli takejto pre nich "podradnej" praci studovala VS, ale ja som tam bola naozaj stastna spokojna a boli to nadherne roky mojho zivota) a ver, ked som tam skoncila, nasledne som zacala pracovat v praci, kde som denne rokovala a stretavala sa s vyznamnymi mudrymi vplyvnymi ludmi, vratane podnikateliv politikov ai. Takze z extremu do extremu) Ani u teba nie je predsa nikde pisane dane, ze uz "zajtra" nemozes byt v tom tvojom hoteli managerkou) Proste cely zivot je zmena, stale sa nieco deje vyvija meni, zivot je krasny a pestrofarebny. Urcite nie ciernobiely. Skor si uprac vo vztahu. Lebo v hlave uz upratane mas)
Podla mna takyto ludia budu mat vzdy Problem. Mam pocit ze tieto typy chcu cely zivot zaposobit na okolie a trpia tym najblizsi. V konecnom dosledku to je ludom aj tak jedno a ak sa clovek sustredi na Image tak vecsinou toho moc nedosiahne,
Je smutne, ze niekto s dvomi VS nevie citat a pochopit text.
Pisala, ze po VS si nasla pracu vo svojom odbore, ale kvoli dvojnasobnemu platu sla robit chyznu.
Takze by som povedal, ze ambicie ma urcite ovela vyssie, ako ti nafukani vysokoskolsky vzdelani ludia, ktori makaju za minimalku a tvaria sa neskutocne dolezito.
Anida mu encudujem,chyzne uz eobia uplne tie co nemaju ani zakladnu a dementne co su,co maju na papieri ztp alebo psych.diagnozu.Enchapem naco si makala 5 rokov na vs si nemusela a ty si este spokijna?ja mam dve vs a nikdy by som nesla robit ako chyzna,radsej hocico ine.trosku sebavddomia preboha priatel iba chce aby si sa uvedomila,co robis to tam chces ostat ako chyzna do konca zivota???to hadam nie.je to do placu,ako dnes sa ludia podcenuju na svk preto s nami zametaju ako s handrami daaju nizke paty lebo vedia,ze budeme robit cokolvek aj za smiensu almuznu to by nikto toto nerobil na zapade..tak sa spamataj a vzchop.ked uz v ba pracujes ako chyzna,tak potom si naozaj neschopna.ked vidim,ake ponuky prace tam davaju len na profesiu.to je fakt na vysmech.nehnevaj sa.da sa aj dobre a na urobni zamestnat ale slovac,je spokojna asi s hocicim...ja by som to nikdy nerobila.
Evka022: ak máte svoju prácu rada a cítite sa tam dobre to je najdôležitejšie, život máte pred sebou, možno sa jedného dňa otvoria nové príležitosti, ktoré sa rozhodnete využiť a možno budete celý život spokojná tam, kde ste...Žijeme v spoločnosti, kde úspech je mantra - kariéra, manažérske posty a k tomu patričný životný štýl - pozlátko za ktorým sa mnohí naháňajú, aj Váš priateľ, preto to, čo ste spravila nevie "stráviť" a dáva to pocítiť Vám... v skutočnosti by aj on sám robil niečo, čo by mu prinášalo radosť, tak ako Vám Vaša práca...otvorene mu povedzte, že Vás jeho správanie zraňuje a je pre Vás neakceptovateľné...buď si vstúpi do svedomia a uvedomí si, že on je tu ten, ktorý má problém alebo to bude pre Vás príležitosť okrem práce zmeniť aj svoj osobný stav zo "zadaná" na "slobodná" ;)
Nezacinat si z hlupakmi, a nemat ich za partnerov. Tak sa riesi tento problem.
Pozri, evka, takto: Na jednej strane je to možno trochu demotivujúce drieť niekoľko rokov navyše a potom pracovať na pozícií, ktorú by si si našla aj bez VŠ (nemyslím pre teba, ale napr. pre tvojho priateľa). Preto sa aj tak správa.
Na strane druhej on ale bude mať nejaký mindrák. Neber to osobne. Ja si nedokážem predstaviť, že by som osobu, ktorú milujem, urážal na základe niečoho takého. A vlastne vôbec to je hlúposť. Ten vzťah musíš ukončiť, lebo tu nejde o tvoju prácu ani VŠ. Ten človek si takto lieči ublížené ego a časom to bude len horšie.
Prácu vôbec nemusíš meniť, pokiaľ ty si šťastná a platovo ti tiež vyhovuje. Musíš vymeniť partnera. :)
V dobrom aj zlom? S tvojim priatelom asi nie. Naco si s niekym kto sa ti vysmieva? Nic by som mu nevysvetlovala a kopla ho do zadnice
Kolki robia s VS v zahranici chyzne?
Slusnou pracou by som nenazvala kancelarsku krysu so 400 euro.
Ludia su zial hlupaci. Najdolezitejsie je tvoja spokojnost v praci. Najst slusny plat, dobry kolektiv a pracu bez stresu je ideal. Blbcov a blbky nepocuvaj.