vadí mu ze pracujem ako chyzna v hoteli

Príspevok v téme: vadí mu ze pracujem ako chyzna v hoteli
evka022

ahojte ludia... ak o vyriesit problem s partnerom? jemu proste vadi ze mam vs a pracujem ako chyzna... minuly rok som skoncila vysoku pracovala som do juna vo svojom odbore v kancelarii ale za minimalnu mzdu ktoru sef odmietol zvysit aj po case... bola som v kancli od rana do vecera same stresy stale tak som si nasla novu pracu ako chyzna v hoteli v BA. Plat tu mam dvojnasobny som velmi spokojna taktiez mam skvele kolegyne proste sa mi tu paci. Priatel je ale velmi povysenecky smeje sa mi a ma hlupe narazky. Niesom ten typ cloveka ktory ked ma vs nemoze robit nic ine proste som videla ze je to lepsie platena praca tak som sem isla... ako mu povedat ze ma to zranuje ? Pracu som vzala aj koli tomu aby sme sa mali lepsie lebo bohuzial vysoka dnes uz nic neznamena a clovek na nizsej pozicii moze mat lepsi plat... dakujem

11jana

Mila pani docentka ak si mozes dovolit nebrat podradnu pracu a robit vo svojom odbore super gratulujem mala si velke stastie v zivote . Ale vies ludia su aj v situacii ze maju vysoke skoly ale proste musia zobrat aj ine miesta pretoze ano v zahranici sa ma aj pomocnica v kuchyni lepsie ako vysokoskolak. Ja vs tiez mam a hambila by som sa aby ma zivili rodicia tak tiez som robila ,,podradne roboty,, . Ja osobne zasa nechapem ze niekto je na urade prace ma vs necha sa zivit rodinou lebo on nic ine robit nebude a basta. Radsej vezmem na cas aj taketo miesto a popri tom si hladam nieco vo svojom odbore nez budem doma plakat ze nemam peniaze. Ani nevies ako dopadnes v zivote . NIkomu sa netreba vysmievat. Kazdu pracu v spolocnosti treba.

PaniDocentka

Keď čítam tieto témy a počúvam svojich študentov, že chcú robiť v fast foode pritom vyštudovali učiteľstvo, tak zisťujem, že študenti si nezaslúžia študovať na VŠ. NIKDY neísť pod svoju úroveň! To svojím študentom hovoriť vždy a aj na promciách im to v príhovore rozprávam. Uživiť sa treba, to nepopieram, ale nie aby VŠ študovaný človek robil napríklad,ako spomínaná slečna zakladateľka, chyžnú v hoteli. To sa nenájde takisto platená práca na úrovni, ktorú ste vyštudovali? Pokiaľ ste z BA, nie je reálne to čo píšete. Práce je tam dosť, sama som z BA.
A viem o čom hovorím.
Preto je naše školstvo potom podceňované, a úplne súhlasím s názormi, že potom sa iba naše školstvo a výuka podkopáva a podceňuje aj v zahraničí, keď naši absolventi robia vo fast foode, chyžné, recepčné, čašníčky a pod.Na tieto profesie, predsa nie je potrebné vysokoškolské štúdium. Treba si vážiť samu seba. Ja ako docentka na nemenovanej VŠ by som nikdy nešla robiť spomínané profesie, ktorú nie sú adekvátne a kvalifikované môjmu vzdelaniu. Preto, mladí ľudia, radšej chodte do zahraničia, alebo robte hocičo iné, ale nie nekvalifikovanú prácu. Robíte nám, vašim profesorom, hanbu.

Ernesto

evka nam tu chyba dost podstatnych informacii ... kde si predtym pracovala? lebo ak si odisla z rodneho mesta do BA a tam dostala o 300€ viac ale narastli ti i naklady o dobrych 200€ na byvanie a plus cesta hore dole po slovensku tak v konecnom dosledku mas plus minus to iste, horsiu pracu a ste od seba oddeleni, tak by som aj chapal jeho utoky na tu poziciu.

priatel ma aku skolu a co robi? ty si si preco nehladala v odbore nieco atraktivnejsie? ked ti sef nechce pridat, tak neznamena, ze sa musim rovno vykaslat na cely odbor co som studovala 5 rokov a pracovala rok, ale iba proste zmenim firmu. ak si budes za dva roky hladat pracu, lebo ta prestane bavit upratovat izby, tak ta uz do odboru nikto neprijme, lebo budes bez praxe a to co si sa v skole naucila v rokoch 2010-2015 uz nikoho zaujimat v roku 2020 nebude, lebo to bude bud neaktualne, alebo to jednoducho zabudnes.

0vecka

Neadinka ty to hovoris ako keby nejaku kancelarsku robotu kde sa aj v inzeratoch vyzaduje vs dement robit nemohol. Kvoli/vdaka delbe prace je vecsina Robot velmi jednoduchych a narocnost je hlavne v objeme prace a nie v zlozitosti. Napr sef oddelenia v byvalej firme robil clovek ktory az v 30tich zmaturoval a bol to riadny dement, kvoli nemu som aj odisiel. Alebo napr taky Schulz ten tusim ani nema maturitu a zastupuje miliony ludi.

grckagrc

Ta VS si robi sama sebe hanbu, ked vychovava absolventov, ktori dostanu 400-600 euro v cistom.
Vsetko je o peniazoch. Z hrdosti na svoju alma mater nevyzijes. Prace je v BA dost, ale skus pozriet akej, ako platenej.
BA si tiez robi hanbu, ked nuka plat pod 1000 euro v cistom pri zivotnych nakladoch a najmoch, ake tam su a este to nukaju VS vzdelanym ludom. Stat okrada vsetkych VS vzdelanych ludi, ked dovoli, aby im zamestnavatelia nukali platy pod tisicku v cistom.
Bez urazky, ale VS pedagogicki pracovnici su odtrhnuti od reality.

Neadinka

Grckagrc ano,viem citat a precitala som si vse o nej,viem,ze robila.narazam na to,ze clovek s vs by si mal vazit,to ze ju vystudoval a primerane by sa mal zamestnat, pretoze chyznu moze robit aj dement, a ona nestudovala hadam aby robila svojej vyske hanbu! A robi ju nielen jej skolstvu,ale aj sebe.Ved sa vysmieva skole,co bola jej alma mater 5 rokov.Pardon,ale ucim na vs a nedalo mi reagovat.Nejde o peniaze,pracu by si v ba nasla aj hocijaku inu ale kam ta svk speke ked vs studovani ludia podradne prace??;! A nehovorim,ze su nepotrebne,ako ti spominami smetiari,!su tie prace potrebne,ale preboha preberte sa!smetair nepotrrbuje vs!! Nikoho pracu nepodcenujem.aaj smetiar je potrebny,alw nepodcenujme anse skoly ani seba!!a neberme hocico.v ba je prace dost aj slusnej hodnej vs vzdelaneho cloveka!jej frajer je magor ,ked sa jej vysmieva ale ona nie je o nic lepsia,ked je stastna v praci upratovacky s vs!!!!slovac preberte sa a nedajte si uz komecne srat na hlavu

Taktak

Takze radsej kancelarsku krysu za par dnibnych ako manulanu pracu za raz tolko. Podla mna je problem ze mas vela seba hlupaka ktory si to nevie zratat. Takze asi tak sustred sa na seba a ked sa ti tam paci a mae to rada neries hluppsti on co robi ? Frajer nechapem ako ludia mozu ludi rozlisovat podla zamestnania to je taka stulidita primitivna. Nebyt smetiarov na mesiac co by tu bolo kazda jedna profesia je dolezita. Takze si daj do poriadku svojho priatela s jeho hlupymi nazormi.

grckagrc

Mna by zaujimalo, ci ta predtym neponizoval kvoli nizkemu platu.
Ty si to urobila aj kvoli nemu, vam, aby ste mali viac a zilo sa vam lepsie. A ten chrapun jeden si nevie vazit, co si urobila?
Makal som dlhe roky v zahranici a robil rozne jobi, zarobil som si na vlastne podnikanie, dom bez hypo a dalsie veci.
Poznal som ludi, ktori umyvali hajzle a dnes su manazeri spickovych hotelov. Zacali od piky, ako sa vravi. V zahranici je to uplne bezne. Nik ich neponizuje a nezosmiestnuje. Dokazali viac, ako niektori absolventi Harvardu.
A tu sa idu nafukovat absolventi podradnych slovenskych skol? :D
Najdolezitejsie v zivote su kontakty a to, ci sa dokazes vypracovat, nie skola, prosim ta.
Nikdy som nikym nepohrdol a dnes chodim na dovolenky po svete do spickovych hotelov zadarmo. Preco? Lebo mam priatelov, s ktorymi sme vela preskakali a dnes su tam, kde su.
Ten tvoj mozna tiez raz bude lutovat ;)
Ked ta job bavi, nie je o com. Budes mat skusenosti ako chyzna, s kokegynami to chodte robit do zahranicia za prachy, ktore ten tvoj so svojou slavnou slovenskou VS nikdy nezarobi.