Peniaze = šťastný život, kto vraví niečo iné, klame

Príspevok v téme: Peniaze = šťastný život, kto vraví niečo iné, klame
MoneyHungryBitch

Som mladé dievča. Vidím všeličo v mojom okolí. Porovnávanie. Podceňovanie. Pozeranie sa zvrchu. Kedysi som chcela žiť duchovným životom a bolí ma, že chcem zradiť túto svoju stránku, resp. - už sa stalo.

Všetky sladké reči bokom. Ľudia sú hodnotení na základe sociálneho statusu. Peňazí. Vzhľadu (najmä ženy). To vám vie zaručiť nielen šťastný život, ale aj lásku, a kamarátov s ktorými sa môžte baviť, aj ked sú možno falošní, určite narazíte aj na pár pravých.

Otec sa nikdy o nás priliš nezaujimal, vela zarabal, sudili sme sa, nam daval minimum. On si behal pritom po hoteloch s prostitutkami. Celkovo som bola vychovaná k tomu a v živote zažila rad situácií, kedy sa mi potvrdilo, aké je to ťažké, ak ste od niekoho závislí, ked sa na vás pozerajú zvrchu, lebo niečo nemáte, lebo nie ste dostatočne dobrí v niečom ako tí ostatní. Porovnávaní sme boli ako deti vkuse. Ako spoločnosť vždy vyzdvihovala istú skupinu a vypudzovala od seba druhú skupinu.

Ak mi zomrie mama, tak na tomto svete už nebudem mať nikoho, kto ma bude mať rad bezpodmienečne. Len podmienečne. Preto chcem mať to niečo, čo mi tu lásku a šťastie zaručí.

To niečo je dobrý vzhľad. Niekto mal to šťastie, že sa narodil taký, že zapadá do vzorcov dnešného štandardu krásy alebo musí vyvinúť len menšiu časť námahy, aby to dosiahol. Niekto nie a siahne po plastickom chirurgovi, kt. z neho spraví krajšieho = úspešnejšieho, šťastnejšieho, spoločensky viac chceného človeka. Lenže na to treba mať peniaze. Preto sú alfou a omegou šťastia.

Niekto sa namáha celý život a nemá z toho nič. Otročina a zničené zdravie, vzhľad, smrť. A možno aj po smrti nič pekne. Politici sa obyčajným ľudom vysmievajú cez médiá, novinári to píšu naschvál,tiež pre poníženie poctivej práce a výsmech. Sociálne siete slúžia tiež väčšinou na chválenkarstvo, vzbudzovanie závisti a povyšovanie sa. Netvárme sa, že to nevidíme. Že je tu materializmus a kapitalizmus. Netúžim po tom chválenkarstve. Len po záruke šťastného života, láske, priateloch.

Ide o to, že ja tak z výplaty do výplaty nechcem žiť. Nechcem celý život žiť v obmedzeniach, bez lásky, bez kamarátov, bez poriadneho sebavedomia. Študujem, ale čo z toho? Treba mať známosti.

Vonku som považovaná za normálnu babu. Ale to len cez oblečenie. Viem, že ak by som mala väčšia prsia ako A, menší nos, či rovnejšie zuby, bola by som hodnotená oveľa lepšie, bola by som šťasnejšia, úspešnejšia čo sa týka kariéry a mužov a cítila by som sa oveľa oveľa sebavedomejšie a všetko by bolo jednoduchšie. Lenže. To stojí kopu prachov. Dá sa makať, lenže človek si chce aj niečo našetriť a nie všetko vraziť do vzhľadu - veci, kt. niekto dostal zadarmo bez námahy.

Preto som sa rozhodla ísť nemorálnou cestou. Hnusím sa za to sama sebe, ale je to cesta k šťastiu. Rozhodla som sa poskytovať mužom isté služby. Resp. jednému. Aj ked ma vzhľadovo odpudzuje. Spravím to tak, aby sa to nikto nedozvedel. Zradím svoje ja, svoju morálku, hrdosť, nevinnosť, ale je to len môj pud sebazáchovy a túžba po šťastí. Kto chce s vlkmi žiť, musí s nimi vyť.

Berte to len ako priznanie. Ďakujem spoločnosti za povrchnosť a Bohu a rodičom za telo, kt. nezapadá do štandardov. Verím, že sa to dá napraviť a šťastie takto dosiahnuť. Tí, čo moralizujú len závidia, alebo všetko dostali na tácke a nevedia, aké to je. Howgh.

MoneyHungryBitch

a ešte pre helu: je tu 1 muž, ktorý je pre mňa všetkým, lebo je to muž a nie chlapec, je veľmi dobry, mudry, uzavrety, ma toho za sebou vela zleho a pomaha ludom, dokonca tajne pomaha aj jeho nepriatelom...je odo mňa starši, ale velmi ho lubim, nechcem nikoho ineho, lenže je to nerealne...ale uplne je ako ten chlap do kt. bola Jana Eyrová, proste je tak krasny aj s jazvenou tvárou...to pisem len aby si vedela, že mne sa nepačia nagelovani krasavci, ani napraškovani posilkáči, ani sukničkári ani nikto taký...taki muži sa mi hnusia a vždy budu

noveruuu

Tvoje rozhodnutie by som pochopila v pripade, ze mas dieta a nemas mu čo dat jest, take niečo by spravilo asi viac žien...ale koli krase ??? Podla mna to nieje o tom, ze chces mat sebavedomie a byt zo sebou spokojna, pretoze sa mozes premenit na krasavicu, ktora bude vnutorne zničena, budes takto zo sebou spokojna ??? Vies ktora zena je happy ?!! Nie ta ktora je krasna zvonku, ale ta ktora je stastna a to stastie musi ist zvnutra..teba to len zniči, budes troska a potom tvoja krasa bude tešit tak akurat zrkadlo.
Podla mna sa nemas rada, preto to rozhodnutie...ano kazdy sa boji, ze na konci zivota budr lutovat premarnene dni, vlastne preto ten strach zo smrti....
Zivot je o peniazoch, ked ich nemas, nemas ani zdravie, nejde len o to, ze si nemozes dovolit lieky, ci vysetrenie, ale nemozes zaplatit fakturu, v obchode ratas kazdy cent atd..v takom pripade sa človek zruti, zabije, alebo sa bude drzat, lenze choroba po čase prepukne, stres je stres

MoneyHungryBitch

Mýliš sa, hela. Nechcem hrubokrkého pracháča či chlapa, čo je povrchný. Ja chcem prsia len k telu a nebudem sa s nimi vytrčať, chcem to len pre osobný pocit, že tam niečo mám.

Ja chlapov, kt. si opísala neznášam. Inak mám 22, pedagog.fak., ale neviem či budem učiť.

Moju krásnu osobnosť v minulosti každý len zneužíval. Preto som sa zmenila. Zobud sa, dnes nie sú v kurze cnosti (tie sú považované za slabosti), skôr naopak.

Ja chcem byť nezavisla od muža. Aj budem. Mám na to hlavu a možnosti. Učila som sa vždy dobre. Ale to mi bude stačiť len na prežitie a pokrytie zakladneho. Musim myslieť do buducnosti. Chcem sa citiť vo svojom tele dobre, ako každá žena. To čo si sama zarobim, chcem dať na auto a pod., proste všetko si kupiť sama. Chcem byť nezavisla, pretože som celý život pociťovala, ako sa mama musela prosikať otcovi za peniaze a ten jej vždy hodil minimum a psychicky ju vydieral, ubližil jej kde mohol. Ja nechcem takto skončiť. Hoci ju velmi lubim a obdivujem. Čo sa týka kreativity, mám obe ruky ľavé na také piplačky :) Prečo teraz? Lebo muži idu primarne po mladych ženach, nemam vela času. A máš pravdu, asi nie som skromna, ked chcem byť so sebou spokojna. Ja nemam potrebu sutažiť či chvastať sa na soc.sieťach. Nemam potrebu mať značkove a drahe veci, naopak, ja si rada kupujem lacno a vkusne. Rada zajdem do sekačov a pod.

fikifiki: áno, závidíš mi, lebo si chlap. A nemáš najmenšie právo ma sudiť, lebo ty tiež určite nemaš 1 ženu a usporiadany život.

obycajnychalan: To aj ja dúfam, že nikdy nestretnem niekoho ako ty chrustik. Ty si človek, čo sa pohorši ked uvidi na ulici prostitutku. Ja som tá, čo si k nej prisadne, čo si ju vypočuje. Aj som si ju vypočula. A bola určite silnejšia osobnosť ako ty, pretlkla sa tolkymi vecmi od decaku že ty by si si to už dávno hodil. Slabochov a moralistov nemám rada. Mám rada ľudí, kt. život už dosť obuchal a preto nesúdia.

obycajnychalan

Smutné koľko máš rokov ? Je mi ľúto tvojej matky toto si určite nezaslúžila, ale na 99% si po otcovi. Dúfam že nenatrafím v živote na dievča ako si ty.

fikifiki

Si si mohla uz zarobit v zahranici a tam mozno zistis, ze si ideal krasy, bo tam su vacsie spaty ziadane.
Vybrala si si cestu. Sama pises, ze sa sama sebe hnusis a mne pises, ze ti zavidim :D

hela hela

MHB, (prepac za skratku). Zaujimalo by ma, kolko mas rokov a ake mas vzdelanie.
Rozhodne Ta neodsudzujem, pretoze staci, ze odsudzujes sama seba. Nie si v poho , ..
..nepisala by si sem a toto.
Peniaze su fajn. To je fakt. Moja prva vyplata bola zaloha 300,- Kcs a to po 2 mesiacoch driny. Kupila som malu flasku sampusu , 3 kremese a 3 oblozene chlebicky. Pre otca a brata, dokonca mesiaca som mala len drobne na trolejbus. Hladna dalsie 2 tyzdne. Topanky som si pucovala Niveou. Tepla voda tiekla raz za 3 dni. Na pancuchach som sikovne skryvala ocka.. Ano. Bolo to davno, ale bola som skromna. Preco nie si skromna Ty? Zaujat mozes napriklad krasnou osobnostou. Myslim, ze to funguje lepsie, ako znackovy odev. A ci vlastne koho chces zbalit? Sefa? Hruby krk? Myslis si, ze ked zbalis prachaca budes navzdy stastna, vydovolenkovana, vyobliekana jazdit vo velkom tucnuckom aute? Po tom Ti dusa pisti? Ci pu.ca dychci?
Ak si vzdelana a bystra, uchytis sa. Ak si zrucna a kreativna, tiez sa uchytis. Preco dnesne slecny musia mat hned, teraz a v sekunde vsetko?
Preco si tu buducnost sama netvoris pekne postupne? Naozaj Ti nezalezi na kvalite a nechces tie hrnicky?
Mozno dostanes velke hovno.

fikifiki

Strasne ti zaaaavidiiiim aaaaaaa (to akoze placem).
Ides si splnit sny ... Dievcatko, keby je to tak, nepotrebujes to pisat sem ale sa jednoducho nechas klatit strasne skaredym a prachatym debom. Mozno ta niekde preda, ked zisti, ze si ochotna.
Ty si hlavne straaasne naivna.
A velmi sa mylis, ak si myslis, ze sa to nikto nedozvie. To nove cecky jej nebudu podozrive? Slovensko je jedna velka dedina.

MoneyHungryBitch

fikifiki: Závidiš. A ona sa to nedozvie. Mne stačí, že spravím ju i seba šťastnou. Pozri, ja nesúdim ako spoločnosť, že chlap čo mal kopu žien je frajer a žena čo mala kopu mužov je ku...Ty si mal kolko žien? Kolko jednorazoviek? Kolko sexu bez lasky a pod.? Alebo len 1 ženu maš na večne veky ked takto moralizuješ a sudiš?

O čo je horší sex za peniaze od sexu niekde na diskoteke s dievčaťom čo si spoznal v ten večer? O čo je nemoralnejši? Alebo ked chlap strieda ženy, ešte sa chvali pred kamaratmi s tým, že to su jeho trofeje a aký je džigolo -->o čo je lepší? Napriek tomu toto je akceptované a to že ja si idem s JEDNYM mužom splniť sny, to už nie.

nesuhlaska

Ja som práve urobila presný opak toho, čo sa chystáš urobiť ty. Odišla som z práce, kde som dobre zarábala, pretože peniaze ma nerobili šťastnou a chcela som viacej voľného času pre seba, aby som sa mohla venovať veciam, ktoré ma bavia. Predpokladám, že ma nikto alebo len málokto pochopí, ale práve peniaze nemajú skutočnú hodnotu. Som len kratučko zo starej práce preč, ale tie dni si neskutočne užívam a som oveľa viac šťastná.

Mám pocit, že si podľahla presne tomu ošiaľu, ktorému verí väčšina ľudí, ale môžeš sa s prepáčením vys*ať na to, čo si kto myslí, na akej je kto pozícii, koľko ma peňazí a čo si kúpil. Títo ľudia nie sú reálne šťastní, lebo majetkami sa šťastie netvorí. Skús si to všetko ešte zvážiť. Podľa mňa si mladučká a príliš skoro to vzdávaš. Bojuj za svoje hodnoty, aj keby šli všetci proti tebe.