Peniaze = šťastný život, kto vraví niečo iné, klame

Príspevok v téme: Peniaze = šťastný život, kto vraví niečo iné, klame
MoneyHungryBitch

Som mladé dievča. Vidím všeličo v mojom okolí. Porovnávanie. Podceňovanie. Pozeranie sa zvrchu. Kedysi som chcela žiť duchovným životom a bolí ma, že chcem zradiť túto svoju stránku, resp. - už sa stalo.

Všetky sladké reči bokom. Ľudia sú hodnotení na základe sociálneho statusu. Peňazí. Vzhľadu (najmä ženy). To vám vie zaručiť nielen šťastný život, ale aj lásku, a kamarátov s ktorými sa môžte baviť, aj ked sú možno falošní, určite narazíte aj na pár pravých.

Otec sa nikdy o nás priliš nezaujimal, vela zarabal, sudili sme sa, nam daval minimum. On si behal pritom po hoteloch s prostitutkami. Celkovo som bola vychovaná k tomu a v živote zažila rad situácií, kedy sa mi potvrdilo, aké je to ťažké, ak ste od niekoho závislí, ked sa na vás pozerajú zvrchu, lebo niečo nemáte, lebo nie ste dostatočne dobrí v niečom ako tí ostatní. Porovnávaní sme boli ako deti vkuse. Ako spoločnosť vždy vyzdvihovala istú skupinu a vypudzovala od seba druhú skupinu.

Ak mi zomrie mama, tak na tomto svete už nebudem mať nikoho, kto ma bude mať rad bezpodmienečne. Len podmienečne. Preto chcem mať to niečo, čo mi tu lásku a šťastie zaručí.

To niečo je dobrý vzhľad. Niekto mal to šťastie, že sa narodil taký, že zapadá do vzorcov dnešného štandardu krásy alebo musí vyvinúť len menšiu časť námahy, aby to dosiahol. Niekto nie a siahne po plastickom chirurgovi, kt. z neho spraví krajšieho = úspešnejšieho, šťastnejšieho, spoločensky viac chceného človeka. Lenže na to treba mať peniaze. Preto sú alfou a omegou šťastia.

Niekto sa namáha celý život a nemá z toho nič. Otročina a zničené zdravie, vzhľad, smrť. A možno aj po smrti nič pekne. Politici sa obyčajným ľudom vysmievajú cez médiá, novinári to píšu naschvál,tiež pre poníženie poctivej práce a výsmech. Sociálne siete slúžia tiež väčšinou na chválenkarstvo, vzbudzovanie závisti a povyšovanie sa. Netvárme sa, že to nevidíme. Že je tu materializmus a kapitalizmus. Netúžim po tom chválenkarstve. Len po záruke šťastného života, láske, priateloch.

Ide o to, že ja tak z výplaty do výplaty nechcem žiť. Nechcem celý život žiť v obmedzeniach, bez lásky, bez kamarátov, bez poriadneho sebavedomia. Študujem, ale čo z toho? Treba mať známosti.

Vonku som považovaná za normálnu babu. Ale to len cez oblečenie. Viem, že ak by som mala väčšia prsia ako A, menší nos, či rovnejšie zuby, bola by som hodnotená oveľa lepšie, bola by som šťasnejšia, úspešnejšia čo sa týka kariéry a mužov a cítila by som sa oveľa oveľa sebavedomejšie a všetko by bolo jednoduchšie. Lenže. To stojí kopu prachov. Dá sa makať, lenže človek si chce aj niečo našetriť a nie všetko vraziť do vzhľadu - veci, kt. niekto dostal zadarmo bez námahy.

Preto som sa rozhodla ísť nemorálnou cestou. Hnusím sa za to sama sebe, ale je to cesta k šťastiu. Rozhodla som sa poskytovať mužom isté služby. Resp. jednému. Aj ked ma vzhľadovo odpudzuje. Spravím to tak, aby sa to nikto nedozvedel. Zradím svoje ja, svoju morálku, hrdosť, nevinnosť, ale je to len môj pud sebazáchovy a túžba po šťastí. Kto chce s vlkmi žiť, musí s nimi vyť.

Berte to len ako priznanie. Ďakujem spoločnosti za povrchnosť a Bohu a rodičom za telo, kt. nezapadá do štandardov. Verím, že sa to dá napraviť a šťastie takto dosiahnuť. Tí, čo moralizujú len závidia, alebo všetko dostali na tácke a nevedia, aké to je. Howgh.

tweetie

Ak mas okolo seba ludi, kt. preferuju ine hodnoty ako zrovna peniaze, tak stastna dokazes byt aj ked nebudes milionarka.
Ale ano, peniaze su potrebne, v obchode (resp. pri ziadnej pokladni) bez penazi nic nekupis.

Ak mas okolo seba povrchnych ludi, povedzme si na rovinu, tato skupina dnes prevazuje, tak peniaze = stastny zivot.

A citam, ze vela diskutujich tu autorku odsudilo, prirovnalo k jej ocovi a pridalo jej ine nazvy, ale ja skor citim z jej temy smutok a zalobu na tento svet. A hoci nemyslim, ze spravanie spat-sexovat alebo co to vlastne budes s tym dotycnym praktizovat za peniaze je spravne, ale strasit autorku, ze ju uz nik nebude brat vazne, je v dnesnej dobe fakt pritiahnute za vlasy. Ako som sa uz viac krat vyjadrila, poznam pripady znamych, kt. s jednym chodili, s dalsimi chrapali a nato si namotali dobraka, a ako sa maju dobre. A naopak poznam take, kt. boli verne, mile, starostlive a skoncili ako handry. A podla vyberu tych dobrakov, praveze tie stetiny boli ich kategoria, za kt. by si isli nohy polamat. Takze podla mna aj autorka ma kludne v buducnosti sancu na pekny zivot.

Rotk

Nemozes byt taka skareda ked sa chce s tebou niekto vyspat za peniaze...ale takto ako ty rozmyslaju vacsinou velmi jednoduche dievky. Myslis, ze uspesni ludia su uspesnymi zo dna na den? Ukaz matke, ze moze byt ma teba hrda, vypracuj sa sama. Ani keby kupis matke najdrahsiu kabelku za pretrtkane peniaze, neukazes jej lasku. Laska sa ukazuje inak. Najhorsia matkina predstava je, ze vychova prostitutku. To je len v tvojej chorej hlave, ze sa na teba ludia pozeraju zvrchu, to si si ty vymysleli. Druhi sa mozu akurat tak na teba vysrat.

fikifiki

No a co ze sa ma to pytala? Zalozil som tu ja o tom temu?
Je rozdiel sex bez lasky a sex za peniaze. Zas pleties hrusky s jablkami.
Pokojne nech sa necha vyklatit celym Slovenskom, ale zadarmo, bo to, co sa chysta urobit, tak zato moze ist pokojne do basy...ale s novymi kozami, nostekom a zubkami.
Obhajujete protizakonne konanie.

obycajnychalan

nemáš odhad dievča napísala si "Mám rada ľudí, kt. život už dosť obuchal a preto nesúdia." vidíš a ty si presný opak, ja na sebe makám narozdiel od teba, radšej zoberiem dve roboty ako "fajčiť k***ty keď zateká do boty" tiež mám výšku ukončenú a poriadnej roboty bez praxe niet a každý musí nejak začať, úspech nepríde hneď. Mám v rodine dvoch mimoriadne úspešných príbuzných všetci začínali od podlahy za almužnu a prešlo veľa rokov kým sa dostali tam kde sú, šťastný život je tvrdá drina plná omylov a to sú silní ľudia čo to ustoja. Nie prostitútka, to je tá čo všetko vzdala a "nevstala". Prostitúciu pochopím iba v prípade že nemáš východisko ty si opačný prípad si strašne naivná zničíš samú seba, si lenivá ako voš pod chrastou nechce sa ti robiť a stavím sa že si v živote nemala normálny job ani vzťah, neche sa ti žiť. A ver že to ludia vedia preto si "sama", a ak máš súrodencov určite ti to vyčítajú alebo to už vzdali.

MudreCitaty

Fififki- ty stale odbocujes od temy. Ona sa ta pytala ci ty si mal len jeden.sex s tou pravou a z lasky. Ved vy chlapi mavate furt sex bez lasky. Idem na pokec a milion chlapov na sexzoznamke. Tomu vy hovorite frajerstvo ale u báb tomu nazyvate ze sa kurvia. To co ide robit zakladatelka ja neuznavam ale je to jej zivot. A vela uzivatelov podla komentarov jej tu zavidi.

Sem si pisat nemala. Toto forum za zmenilo. Chodia sem stari zavistlivi panici (priklad uzivatel phev) a neviem kto vsetko este.

Nedivaj sa na to kto bude na teba hrdý. Je to tvoj zivot si dospela a mne sa zdas velmi inteligentna podla toho ako pises. Nikomu neublizujes ziaenym vyspatim sa s hoci aj prezidentom. Zabija snad ludi? Tyra zvierata? Nie. Ja ta respektujem aj ked by som si tuto cestu nezvolila respektujem ta a prajem ti vela dobreho.

K tym prsiam. Viete chlapi, pre zenu je dolezite mat na tom hrudniku nieco. To je rovnake ako ked ho chlap má malý. Tiez ma z toho nedostatok sebavedomia. Je to symbol zenskosti.

Kvetinka_1990

Trosku odveci ale neda mi to.
Preco by nemohla pracovat vo firme ked ma pedagogicku skolu????
Ja som pedagogicku skoncila pred 2 rokmi, studovala som jazyk a pracujem v nadnarodnej uspesnej spolocnosti, ktora ma dost dobre meno. Na to, ze pracujem 2 roky mam celkom slusny plat a som spokojna.
Takych reci, ze pedagogicka je nic som si uzila az az, len je trosku rozdiel co, resp. aky odbor tam studujes. Ja mozem za seba povedat, ze pokial sme chceli dosiahnut dobre vysledky, tak sme museli makat nie na 100 ale 120 percent, kazda praca musela byt vysperkovana. Pisat kazdu pracu vratane diplomovky v cudzom jazyku, citat odborne clanky nie je zas najjednoduchsia zalezitost.
Ospravedlnujem sa za odbocenie od temy, ale uz ma dozieraju hlupe narazky ludi, ze na podobnych skolach si studenti valaju sunky.

Kvetinka_1990

Trosku odveci ale neda mi to.
Preco by nemohla pracovat vo firme ked ma pedagogicku skolu????
Ja som pedagogicku skoncila pred 2 rokmi, studovala som jazyk a pracujem v nadnarodnej uspesnej spolocnosti, ktora ma dost dobre meno. Na to, ze pracujem 2 roky mam celkom slusny plat a som spokojna.
Takych reci, ze pedagogicka je nic som si uzila az az, len je trosku rozdiel co, resp. aky odbor tam studujes. Ja mozem za seba povedat, ze pokial sme chceli dosiahnut dobre vysledky, tak sme museli makat nie na 100 ale 120 percent, kazda praca musela byt vysperkovana. Pisat kazdu pracu vratane diplomovky v cudzom jazyku, citat odborne clanky nie je zas najjednoduchsia zalezitost.
Ospravedlnujem sa za odbocenie od temy, ale uz ma dozieraju hlupe narazky ludi, ze na podobnych skolach si studenti valaju sunky.

Ako tvojamama

Mile dievca , mas pravdu ze vsetko je o peniazoch , vsetko vsetucko a kto oponuje snazi sa oklamat sam seba ....
Neznasam reci typu ked niekto tazko ochorie , alebo sa mu narodi postihnute dieta a k tomu je este bez penazi ! .....ze ako vela tym ziskal ako ho to obohatilo a posunulo dalej a bla bla ...klise a klamanie a utesovanie sameho seba
Ale chcem ti napisat ,ze sa si vo veku , vsetci sme boli taky , ze si myslis☺,ze okolie ta hodnoti len vdaka vzhladu , kazdy si musi tym obdobim prejst, je to prirodzeny vyvoj , ale ako pojdu roky ,raz stretnes ludi ktori ta budu brat ako komplexnu bytost a nebudu len pod lupou pozerat tvoj nos alebo prsia ....
Som mamou uz dospievajucich deti , vidim ako riesia svoj vzhlad ake je to pre nich najdolezitejsie ale to prejde ....na dcerke uz vidim ako dospieva a zacina sa menit , minule mi povedala ze v skole kde chodi na brigadu maju dievca ktore nema ruky a vravi mami vies ake je to dievca najsikovnejsie zo vsetkych deti , ako pekne pise....mami ked som ju videla tak som si uvedomila ako sa ja niekedy trapim zbytocne nad akne ....
My sme tiez len taka obycajna rodina a deti nemaju drahe veci .
Ja ta neodsudzujem , ze si chces takto rychlo zarobit ,ale po case zistis ze ten vzhlad az taky predolezity nie je
Nepodliehaj tlaku a usudku okolia

hela hela

Money, podla poslednej odpovede si vlastne romanticka dusicka, vzdelana
a mladuucka. Nehadz na seba taku spinu a uvidis, ze raz najdes lepsieho, ako
Jana Eyrova a budete davat peniaze na spolocnu kopku. Zelam Ti to zo srdca.