Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Peniaze = šťastný život, kto vraví niečo iné, klame

Príspevok v téme: Peniaze = šťastný život, kto vraví niečo iné, klame
MoneyHungryBitch

Som mladé dievča. Vidím všeličo v mojom okolí. Porovnávanie. Podceňovanie. Pozeranie sa zvrchu. Kedysi som chcela žiť duchovným životom a bolí ma, že chcem zradiť túto svoju stránku, resp. - už sa stalo.

Všetky sladké reči bokom. Ľudia sú hodnotení na základe sociálneho statusu. Peňazí. Vzhľadu (najmä ženy). To vám vie zaručiť nielen šťastný život, ale aj lásku, a kamarátov s ktorými sa môžte baviť, aj ked sú možno falošní, určite narazíte aj na pár pravých.

Otec sa nikdy o nás priliš nezaujimal, vela zarabal, sudili sme sa, nam daval minimum. On si behal pritom po hoteloch s prostitutkami. Celkovo som bola vychovaná k tomu a v živote zažila rad situácií, kedy sa mi potvrdilo, aké je to ťažké, ak ste od niekoho závislí, ked sa na vás pozerajú zvrchu, lebo niečo nemáte, lebo nie ste dostatočne dobrí v niečom ako tí ostatní. Porovnávaní sme boli ako deti vkuse. Ako spoločnosť vždy vyzdvihovala istú skupinu a vypudzovala od seba druhú skupinu.

Ak mi zomrie mama, tak na tomto svete už nebudem mať nikoho, kto ma bude mať rad bezpodmienečne. Len podmienečne. Preto chcem mať to niečo, čo mi tu lásku a šťastie zaručí.

To niečo je dobrý vzhľad. Niekto mal to šťastie, že sa narodil taký, že zapadá do vzorcov dnešného štandardu krásy alebo musí vyvinúť len menšiu časť námahy, aby to dosiahol. Niekto nie a siahne po plastickom chirurgovi, kt. z neho spraví krajšieho = úspešnejšieho, šťastnejšieho, spoločensky viac chceného človeka. Lenže na to treba mať peniaze. Preto sú alfou a omegou šťastia.

Niekto sa namáha celý život a nemá z toho nič. Otročina a zničené zdravie, vzhľad, smrť. A možno aj po smrti nič pekne. Politici sa obyčajným ľudom vysmievajú cez médiá, novinári to píšu naschvál,tiež pre poníženie poctivej práce a výsmech. Sociálne siete slúžia tiež väčšinou na chválenkarstvo, vzbudzovanie závisti a povyšovanie sa. Netvárme sa, že to nevidíme. Že je tu materializmus a kapitalizmus. Netúžim po tom chválenkarstve. Len po záruke šťastného života, láske, priateloch.

Ide o to, že ja tak z výplaty do výplaty nechcem žiť. Nechcem celý život žiť v obmedzeniach, bez lásky, bez kamarátov, bez poriadneho sebavedomia. Študujem, ale čo z toho? Treba mať známosti.

Vonku som považovaná za normálnu babu. Ale to len cez oblečenie. Viem, že ak by som mala väčšia prsia ako A, menší nos, či rovnejšie zuby, bola by som hodnotená oveľa lepšie, bola by som šťasnejšia, úspešnejšia čo sa týka kariéry a mužov a cítila by som sa oveľa oveľa sebavedomejšie a všetko by bolo jednoduchšie. Lenže. To stojí kopu prachov. Dá sa makať, lenže človek si chce aj niečo našetriť a nie všetko vraziť do vzhľadu - veci, kt. niekto dostal zadarmo bez námahy.

Preto som sa rozhodla ísť nemorálnou cestou. Hnusím sa za to sama sebe, ale je to cesta k šťastiu. Rozhodla som sa poskytovať mužom isté služby. Resp. jednému. Aj ked ma vzhľadovo odpudzuje. Spravím to tak, aby sa to nikto nedozvedel. Zradím svoje ja, svoju morálku, hrdosť, nevinnosť, ale je to len môj pud sebazáchovy a túžba po šťastí. Kto chce s vlkmi žiť, musí s nimi vyť.

Berte to len ako priznanie. Ďakujem spoločnosti za povrchnosť a Bohu a rodičom za telo, kt. nezapadá do štandardov. Verím, že sa to dá napraviť a šťastie takto dosiahnuť. Tí, čo moralizujú len závidia, alebo všetko dostali na tácke a nevedia, aké to je. Howgh.

Kikirik

Nerozumiem preco si o tom musela pisat vo fore, kopec mladych bab robi stetky hlavne vysokoskolacky, ale nechvalia sa tym. Chcela si azda odobrit svoje rozhodnutie? Myslis, ze ked ti to tu schvalia bude ti zo seba menej zle? Mne je jedno ci budes s niekym spat za peniaze ci nie moj zivot to neovplyvni, ale urcite to neschvalujem. Myslim si,ze casom to ovplyvni skor tvoj charakter a aj ked sa tvaris, ze si ina ako to tvoje povrchne okolie si rovnaka len ta hneva, ze nemas to co oni ci uz peniaze alebo vzhlad. Aspon keby to priznas a nehras sa na chudatko tak by som to brala je mlada chce si dopriat viac ma moznost chce to vyuzit, ale mohla si vsetkych usetrit tych reci o tom aka je spolocnost zla. Preco ini ludia su spokojni aj ked ziju v spolocnosti kde su povrchni ludia? Vezmi si herecky v Hollywoode taka Natalie Portman, Keira Knightley tiez nemaju mega prsia maju na to a nedali si urobit aj napriek spolocnosti. Tvoj problem je skor v hlave a v tvojom nizkom sebavedomi. A k tym silikonom casom to chce reoperaciu a potom co,? Zas sa s niekym vyspis?uz asi nie uz nebudes tak mlada. Co tak ist si zarobit za hranice ked uz tak velmi chces plastiky aspon v lete kedze studujes. A dalsi faktor preboha dievca ide o operacie!!! Chces si dobrovolne lahnut pod noz ked to nepotrebujes z dovodu ohrozeniu zdravia ved nikdy nevies ake komplikacie mozu nastat. Nepochopim taketo mrhanie zivotom mladeho zdraveho cloveka a este si myslis, ze ti plastiky zarucia stastie? Mozno ti dvihnu sebavedomie, ale kym to v hlave neurovnas najdes si inu vec co zoperovat. Ale ok nie som proste vyslovene proti plastikam no treba vidiet veci realne a potom sa nestazuj, ze ta chlapi chcu len pre vzhlad.

tweetie

To Reakcia: ja som sice pisala, ze jej prajem, aby sa mala dobre a zazila uz len dobre veci, ale uprimne, ak je to jej zvolena cesta, prajem jej aj to. A neviem to vysvetlit, ale to dievca mi vobec nepripada sproste, zvrhle, nemoralne, tak ak aj do toho pojde, nejako nemozem uverit, ze si nakoniec za tie peniaze kupi plastiky, aj ked o nich teraz pise, nieco mi hovori, ze tie peniaze pouzije lepsie, to dievca mi vobec nepripada povrchne, len je tou povrchnostou zial obklopena.
A taktiez, ako pise - ide sa stretavat iba s jednym, s kt. ani nejde spat. Prekvapuje ma jedine, ze to riesi tu, resp. opat mi to navodzuje zo sposobu ako a co pise, ze zazila vela zleho a toto je jej obrana, sposob ako sa z toho vyhrabat (a pozor netvrdim, ze to je spravny sposob, ale neodsudzujem ju), mozno to bude chyba, a raz v buducnosti pochopi, ze mala aj ine riesenie, ale mozno z toho vznikne vztah a bude rada, ze do toho isla. Ked si zoberiem dnesne randenie, alebo ako sa chlapi chovaju k zenam, ze dobre ze nie na 1.kave (kedze slovo rande sa uz v muzskej populacii nenosi, ved dnes uz aj to zavazuje :) ), by nechceli rovno sex, to ci ide robit autorka, cim sa to vlastne odlisuje od dnesnych "rande"? Ja by som to skor prirovnala k dnesnym parikom na zaciatku vztahu, ked sa len spoznavaju, akurat ze ine poniektore dievcata/zeny zato ocakavaju vylety, vecere alebo ine darceky a autorka zato dostane peniaze.
A uprimne, ak by som bola matka a mala dceru, kt. ide do takehoto "vztahu", kde jej ani pohlavne choroby nastastie nehrozia a ano, to dievca si moze ublizit citovo, ale tak to sa ti stane i bezne pri akoze normalnych vztahoch, jednak pochybujem ze by som sa o tom dozvedela a jednak by som bola asi radsej ked by mala takyto vztah, ako vztah, kde si z nej chlap robi rohozku, mlati ju, psychicky ju tyra, alebo ked by mi dcera skakala z jednej postele do druhej. Som si vedoma, ze moralka sa uz naozaj posunula uplne inde, cize ak sa ci uz zena alebo muz dokaze este drzat moralnych hodnot, tak dokial nestretne spravneho cloveka, tak to bude mat taky jedinec fakt tazke alebo ju/ho zlomia a vzda to, takze mozno i preto ju neodsudzujem a fakt prajem autorke len to najlepsie a nech si da na seba pozor.

kafe

jeeej :) MHB ja ti to prajem. Vieš čo chceš, vybrala si si cestu a určite sa niekde posunieš. Ja som sa naučila netriediť veci/ľudí na dobré a zlé ALE na veci ktoré chcem (páčia sa mi, zaujímajú ma, inšpirujú, priťahujú) a ktoré ma nezaujímajú. Tvoje postoje a cesta ma napríklad vôbec neoslovili, akože no a čo, nemusia, ale mne sa páči že si sa rozhodla a namiesto pindania na život a na druhých si proste ideš za niečim. Tak to má byť.

Šťastie je pocit. Pocit sa nedá kúpiť. Dá sa pestovať vo svojom vnútri. Drvivá väčšina ľudí sa o svoje vnútro nezaujíma vôbec, nikto ich to nenaučil.
Tu si pozri - 6:45- čo hovorí výhraca lotérie. Vyhral 300 milonov dolárov:
www.youtube.com "Peniaze nie sú to, čo robí ľudí šťastnými..."
Všimni si, ako peniaze ľudia použili a či im to prinieslo nejaký fajn pocit.
www.youtube.com
v tomto videu je tá istá situácia - obrovské peniaze, použité ale iným spôsobom. Peniaze sú vždy len nástroj. Môžu ťa zničiť, zabiť tvoje deti, môžu ti otvoriť obrovské množstvo možností k veciam, zážitkom, miestam ktoré chceš vidieť, mať, užívať. Aké situácie by si chcela zažiť? Akých ľudí by si chcela mať okolo seba, aby si sa cítila šťastná? Slabý človek pritiahne pomocou peňazí rovnako slabých ľudí, čo ťa chcú využiť vo svoj prospech. Nič moc pocit. Silný pritiahne aj bez peňazí schopných, zaujímavých, zábavných ľudí... Ty si a poznáš vo svojom okolí tých slabých. Len chcem dať do pozornosti, že sú aj silní ľudia, od ktorých by si mohla čerpať inšpiráciu ako žiť, správať sa a čo robiť, aby ti bolo fajn.

tweetie

Ach dievca, ani netusis, ako ti prajem, aby si sa mala dobre a zazila aj s tvojou rodinou (na kt. ti zalezi), uz len pekne veci.
A co ty vies, ako pises - si na starsich, s tym dotycnym ste si rozumeli, ked ste sa rozpravali v tom hoteli, mozno z toho nakoniec bude i nieco viac :).
Nech sa dari :)

MoneyHungryBitch

hela: Vždy som bola skôr romantička. A vždy sa mi páčili starší muži, lebo z nich sála zrelosť a múdrosť. Nemyslím teraz akože úplnych starcov, ale prosto strarších ako som ja. Ďakujem, že ma neodsudzuješ ako ostatní tu. Vieš, ako som už spomínala, viem, že muži idú po mladšich ženách. Proste nám tikajú biologické hodiny. Nechcem a nebudem si svoju hodnotu budovať len na vzhľade, ja rada čítam, rada sa vzdelávam, rada doučujem a učím. Pred tým mužom (kt. mi chce dať peniaze) neplánujem byť ani vyzlečená. A bude to len ruka. Je až taký zúfalý a osamelý. Spoznali sme sa náhodne a vieme o sebe veci, kt. pred inými radšej zamlčiavame. Prespali sme spolu v hoteli, obaja sme boli mimo bydliska - on na služobke, ja na koncerte a ponúkol mi, aby som išla s ním. Vtedy som ešte nad ničím takým neuvažovala. Nemali sme spolu vôbec nič. Ale rozprávali sme sa (dlho) a rozumeli sme si. Správal sa ku mne slušne. Povedal mi, že mu so mnou bolo veľmi dobre, aj ked sme spolu nič nemali. A potom mi neskôr toto navrhol. Na začiatku som to zúrivo odmietla a vynadala mu. Ale dnes už rozmýšľam nad tým, žeby som tú ponuku prijala. Ďakujem za Tvoje príspevky. Vieš, ja nemôžem riskovať. Musím byť vždy pripravená na to zlé. Mať zadné dvierka, resp. plán B, ak by muž zlyhal. Lebo v živote celej mojej rodiny, poznám len mužov, kt. zlyhali, nič iné nepoznám. Ďakujem ešte raz a aj Tebe všetko dobré.

Ako tvojamama: Ano, som realistka, nechcem a nebudem klamať samú seba, ked viem, že to tak nie je. Aj ja nemám rada klamanie a utešovanie sa. Tu nejde o pubertu. O to, že by sa mi niekto vysmieval ako sa zvyknú na ZŠ a SŠ. Ja už som na VŠ a tam sa vzhľad príliš nerieši. Najmä ked sú tam samé baby. Možno ohováračky poza chrbát sú, ale to neriešim. Chcem vyzerať dobre, aby som sa cítila dobre a nebola vždy v strese, že ako zas na fotkách budú vyzerať moje zuby, môj nos, či ako si kúpiť šaty/plavky/ tričká pre miniatúrne prsia. Alebo ako bude muž reagovať, ked si vyzlečem tú push-upku :D Som štihla, ale mama mala C vždy, aj ked bola chudučka. Ja mám prsia asi po otcovi :/ Je pekné, že to prežívaš s deťmi. Aj môj brat mal akné, kvôli tomu aj blicoval a pod., tiež ho za to zrejme šikanovali. Jemu pomohol myslím roaccutane. Pamätám si, ako ho to trápilo. I to, že otec sa nikdy neprišiel na neho pozrieť, ked hral futbal. Je dôležité, aby sa rodičia (obaja) svojim deťom venovali. To ich robí krásnymi. Mňa tu môžu odsudzovať, ale nie je nič horšie, ako byť zlým rodičom, rodičom, kt. sa nestará/nezaujíma o svoje dieťa. Aj u nás na škole máme aj postihnutých, dobrí ľudia majú hocijaké trápenia, viem to. A pýtam sa prečo. Absolútne neľutuj, že nemôžeš dať deťom drahé veci, pretože to nie je podstatné. Podstatný je čas, kt. s nimi tráviš, opora, kt. v tebe majú a lásku, kt. cítia z toho, čo pre nich robíš. Každý muž, žena, bez výnimky, kt. sa starajú o svoje deti, sú výnimočne krásni ľudia a zaslúžili by si každý ocenenie. Ďakujem za radu, viem, že to myslíš dobre.

Kvetinka_1990: Máš úplnu pravdu. Tiež študujem cudzí jazyk, budem mať v ňom aj bakalárku. Nevidím problém v zamestnaní sa inde ako v učiteľstve. Spolužiačka chce byť letuška.

MudreCitaty: Presne o tomto vravím, tí "chlapi", resp. starí panici - ako ty vravíš, typu fikifiki, sú obyčajní závidiaci pokrytci. A dakujem že ma ako žena chápeš a nesúdiš. Ved sama vieš, ako nás chlapi a spoločnosť hodnotia. A ako majú dvojaký meter na to striedanie partnerov a nezáväzný sex.

obycajnychalan: Ty si tak mimo, že až. Ďalší zamindrákovanec, kt. závidí. Nie som lenivá, ked študujem a pracujem. Na čo mi budú peniaze až v starobe? Na čo mi budú umelé cecky a rovnejšie zuby až v 40tke? Vo všetkom sa vo svojej hlúposti a posudzovaní mýliš. Mala som už viackrát normálny job (sklad, upratovanie, opatrovanie, doučovanie, recepcia), tak netrep. Na mužov som príliš šťastie nemala. Rozišla som sa hned ako som zistila, že nie sú muži do života. Páčia sa mi starší muži. A preto mám problém niekoho si nájsť, lebo tí su väčšinou zadaní alebo ich jednoducho nemôžem mať, lebo sa ich neodvážim osloviť inak ako kamarátka.

fikifiki:To nie je pletenie hrušiek s jablkami. To je to tvoje pokrytectvo, ked sa hádzaním špiny na druhého snažíš nevidieť špinu vlastnú. Tipujem že si zúfalec, kt. chodieva do bordelu. Ver tomu, že si pre mňa presne taká istá spodina, ako ja pre teba ;)

Rotk: Nenapísala som, že som škaredá. Som taký priemer. Ale viem, že si budem na seba zarábať sama, vravim, že toto by bolo len na estetické zákroky, ja nie som jedna z tých, čo sa plánuje celý život niekym vydržiavať, to určite nie. Mám rada slobodu, ticho a do istej miery aj samotu. A chcem dosiahnuť nezávislosť.

tweetie: Mám okolo seba, žiaľ, ľudí, kt. preferujú iba materiálne hodnoty. Tiež mi je z toho zle a chcela by som žiť niekde inde. Ale tu som doslova predurčená sa prispôsobiť. Nechápem, prečo ma prirovnávajú k otcovi. Ja s ním nič nemám spoločné, nebavím sa s ním ani. Ja by som nikdy neodoprela deťom žeby som namiesto nich dala sebe, ako on. Radšej deti mať nebudem, ako ich spraviť nešťastnými, alebo ich klásť na posledné miesto. Ja by som si nezničila vlastnú rodinu, neublížila deťom len kvôli nezáväznému sexu, ako to urobil on. Ani by som sa nevydávala, kebyže o sebe viem, že chcem celý život striedať partnerov. Je rozdiel urobiť to, lebo si chcem za tie peniaze kúpiť sebavedomie a šťastie, a nikomu tým neubližujem lebo nemám priateľa ani deti. On to robí pre niečo iné predsa. A kašle na svoje deti. Cítiš správne. Ano, je to žaloba na tento svet. Na jeho hodnoty, pravidlá a merítka hodnoty človeka. Viem, že to, čo plánujem, nie je správne ani morálne. Ale je to cesta. A áno, máš úplnu pravdu. Aj ja poznám prípady, že ženy štetiny (ako vravíš) sa majú veľmi dobre, mužov majú dobrákov, čo im všetko zabezpečili a ešte ich za chrbtom podvádzajú. Naopak dobráčky (ako moja mama) majú zlých mužov a celý život sa ťažko predierajú či už preto, že sú slobodné matky alebo kvôli finančnej situácii a potom riešia aj viac problémov, lebo deti z rozháraných rodín sú viac problémové - o tom som napokon i ja živým dôkazom. Preto ja veľmi podporujem tradičné rodiny a som proti tým rôznym dnešným gender pizzovinam, kt chcu aby boli deti vychovávané 2 chlapmi či 2 ženami. To je jednak hnus, ale aj ochudobnenie dieťaťa. Dieťa POTREBUJE otca a mamu, mužský i ženský vzor. Tí, čo vravia niečo iné. sú klamári, kt. chcú dieťa ochudobniť o toto právo.

Trogery

Čo vy kokoti viete iné ako závidieť a ohovátať iba potvrdzujete aký ste zo seba neštastný kto na to má radšej bude robiť spoločníka spoločníčku a nebude sa ani baviť v hajzlami lebo vy nemáte nič ani výzor ani peniaze a to vás žere.Ohováranie to je jediné čo viete a na čo máte.Aj tak nič nezmeníte lebo toto je západ a nie slovenský komunizmus a keď sa ti dobre vyzerajúci muž a žena protivý tak sa na nich nepozeraj.Nič nie je horšie ako falošný priateľ skutočných priateľov nikdy nestrácame iba hajzlov ktorý sa na nich iba hrali.Lepšie mať jedného ako tisíc žebráckych zavislivých potkanov.Pozri sa na seba a rob na sebe a keď si buzerant venuj sa buzerantom.

Alkaa

Raz keď nie si pekná tak ňou nikdy nebudeš. Ale neviem ako si prišla na to, že krása je najdôležitejšia, najdôležitejšia je charizma, vážne koľko škaredých žien si dokáže chlapa namotať atď. Keď chceš byť krajšia staraj sa o seba, ale plastiky ti nepomôžu, x mojich kamarátov hovorí, že sa im nepáčia umelé prsia, je to vidieť aj cítiť. A plastiky hneď udrú do oči. Si veľmi sebecká žena, ty nie si v núdzi aby si takéto veci robila, chceš sa len páčiť, nerobíš to ani kvôli rodine, kvôli nikomu, len kvôli sebe....ale pochybujem, že ten chlap si ťa bude nejak vydržiavať, pravdepodobne využije tvoje služby párkrát a papa...a ty zostaneš s ...

P.S. niekto tu písal, že umelé cecky stoji 25000€, nie čo si iba 2500€...záleží od kvality, preto ich má každá druhá pipka, hrozne to vyzerá :-).

Moireal

Ja suhlasim s Tweetie. Sice by som to neriesila ako zakladatelka ale ak jej uprava zovnajsku pomoze aby sa citila lepsie,tak nech ide do toho. Neodsudzujem ludi co chcu vyzerat lepsie,ved vsetci chceme byt pekni.

Quajka

Ja som pekná a pečené holuby mi do huby nepadajú, zakladateľka je pekne zmätená zo života :). To čo vidíš v telke nie je reálny svet.