Ahojte dievčatá mám 11rokov a mám na vás pár otázok
Dnes som dostala prvú menštruáciu
1.Vložky alebo tampony?
2Mám si dať aj na noc vložku alebo tampon?
3. aká to bude bolesť?
4 aká bude prvá mensštruácia?
5. mám sa báť?
6 . aký je to pocit
Proísm pomoc
Prvá menštruácia
A keby som išla dalej vnutir v pove tak kam sa dostanem?
Dakujem za rady
Och áno a to štípanie...Hmm no tak to sa stáva, že trošku, možno nejaké baktérie, ktoré tam sú vždy, alebo sa ti tam dostalo niečo čo ti to tak trošku podráždilo...A tam sa umývaj radšej iba čistou vodou, nedávaj si tam veľmi šampón, keď tak iba trošku, nie že dovnútra veľmi ..No rozumieš. :-D
Tak asi vsetko. ;-)
Súhlasím s bubliii, no až na to,že neviem presne ako si chcela sformulovať otázku,ale čo ja viem, tak tam dole máme 2 otvory, jedným čuras a druhým ti vychádza von menstruacna krv a neskôr keď budeš čakať bábätko tak aj to. ;-)
Áno, môžeš sa kľudne ozvať, my s bubliii to zvladneme. :-)
No trošku zapácha to je jasné, budeš ho mať teda nemusíš vždy, ale môžeš mať vždy,keď nemáš menštruáciu, daj si imtimku, pre lepší pocit, je to úplne prirodzený jav,nerob si z toho hlavu. ;-)
Hmm snáď som to dobre vysvetlila. :-)
Dakujem ale velmi sa bojím
Keby som mala hociaké otázky tak sa môžem ozvať?
a ten výtok smrdí či nie?
Kolko ho budem mať?
A ked sa sprchujem tak ma to tam trochu štípe prečo?
Dakujem
V práčke sa to normálne vyperie :) nestresuj :) má iba 1 otvor ;)
a ohľadom školy už sme to tu s pomocnicou písali. ber to ako každý iný deň. normálne prídeš do školy, cez prestávku behni na WC, skontroluj vložku, ke´d treba vymeň.. na to ti bude treba tá taštička, čo sme ti spomínali.. a snaž sa na to proste moc nemyslieť. Vezmi si aj pár tabletiek Paralenu, keby si mala bolesti.
Takže ten výtok je nič?
s tých ohavičiek to zíde dole?
A mohla by som s aopýtať kolko otvorov má pošva?
Bojím sa ako budem s menštruáciou v škole
Vedela by si mi niečo napísať ako to zvládnuť v škole môžeš kludne aj dlhšie
Alicka
ten výtok, to je niečo aká taká "vodička". Pošva je totiž zvnútra vlhká. Nemusíš sa tým vôbec zaťažovať, aby sa ti zdalo, že ťa to nejako obmedzuje, daj si iba tú tenkú intímku do nohavičiek. Áno, volá sa to pysky, to všetko budete brať v škole, a červená je ich prirodzená farba. Koža na nich je tmavšia ako koža napr na ruke alebo nohe.
Takže tento biely neznamená nič?
Tak potom načo existuje?
Niečo mi to naznačuje?
A teraz ho mám taký žltkastý
A ešte jedna vec tuším sa to volá pysky tak ich mám také trošku do červena je to ok?Alebo čo to je?
Ahoj Alicka, to bude len výtok.. mávajú to všetky ženy, len na čiernych gaťkách to viac vidno, lebo má takú dobiela farbu (môže byť aj slabučko žltkastý). Myslím, že s krámami by si mala rátať skôr začiatkom septembra. Ak by sa ti už blížilo, výtok (biely) sa môže zmeniť na špinenie (ružová, červená až hnedá farba).
Ahojte zasa sem píšem lebo menštruácia mi skončila 6.8.
A dnes je 18.8
A na noc som si nedala vložku lebo som nič nemala dať mala som čierne nohavičky cez noc
a ráno som sa zobudila a pozriem na nohavičky a tam mám biely fliačik
Prosím čo to je?
Blíži sa mi zase menštruácia?
Poradte prosím
Alicka