Ahojte dievčatá mám 11rokov a mám na vás pár otázok
Dnes som dostala prvú menštruáciu
1.Vložky alebo tampony?
2Mám si dať aj na noc vložku alebo tampon?
3. aká to bude bolesť?
4 aká bude prvá mensštruácia?
5. mám sa báť?
6 . aký je to pocit
Proísm pomoc
Prvá menštruácia
No už mi uplne prešla tak velmi pekne dakujem a ak by bol nieaký problém tak potom sa ohlásim
Ahoj alicka :) mam pre teba jeden mensi dokument o menstruacii ------> m.youtube.com
Ak budes mat cas tak urcite pozri mozno ti to pomoze, vela stastia prajem a drz sa ;)
Neboj bude to ok
Súhlasím s Bubliii, kebyže niečo nevieš ešte, tak tu do vyhľadávania tém na fóre si daj prvá menštruácia, daj vyhľadať a malo byť ti to nájsť aj s ďalšími témami ktoré majú rovnaký názov, ale to preklikáš a nájdeš svoju a tu nám to zasa potom ukáže a snáď si to všimneme. ;-)
No a áno, už ti končí.
Tak keď máš ešte nejaké otázky píš tu a ak nie tak peknú dovolenku zajtra. ;-)
Myslím, že nepotrebuješ naše meily, najlepšie bude, ak si pospisuješ základné body, čo sme tu popísali do počítača alebo na papier či do notesa.. a o mesiac sa k tomu vieš vrátiť a už zistíš, že trvalo mi to toľko a toľko, budem potrebovať toľko a toľko vložiek prípadne lieky od bolesti a pod.. Ono to zas nie je raketová veda, telo to robí samo, ty si na to musíš iba zvyknúť :)
Dakujem dievčatá túto noc som konečen dobre spala ani raz som si nemusela meniť a už teraz má o dost menej krvy na vložke tak asi mi končí
Len potom neviem či budem vedieť najsť túto temu alebo mi dáš mail?
Kramy by mala dostat o 3 tyzdne po skonceni, kedze trvaju asi tyzden. Nie o mesiac.
No a NAJ...pre každého inak, tieto ti môžu vyhovovať, ale ako hovorím, Always robia aj v školách tie prednášky, sú dosť známe, dobré. ;-)
Ale tieto sú tiež veľmi dobré...:-)
Keď by si to mala presne tak o 28 dni, čiže skoro mesiac. ;-)
Ale je tu možnosť, že aj o 3 týždne alebo tak.
Áno predajú ti ich, aj v obchode každom, kde ich majú, ale kľudne popýtaj maminu, aby ti ich kúpila ona, ak by si sa pri tom prípadne necítila komfortne.
Sťahovacie nohavičky ti upravia postavu bez námahy, spevnia, stiahnu ti tvary tela, ale tebe to netreba a neviem, či by to v takom veku vôbec bolo zdravé, alebo či by ti to trebalo s menštruáciou to pokiaľ viem nemá nič spoločné, to si skôr dáš sťahovacie prádlo, keď budeš staršia a budeš chcieť vyladiť postavu v nejakých šatách.
A ja používam presne tie vložky ako tvoja mamina, čiže podľa mňa sú dobré veľmi. ;-)